Návštěvník Odesláno 26. březen 2021 Odesláno 26. březen 2021 (upraveno) Mi se na tom článku hrozně líbí část kterou si myslím taktéž a sice: Automobilky by neměly přecházet na elektrická auta pod tlakem nejrůznějších lobbistů, ale pouze pod tlakem zákazníka. Elektrická auta by se měla prosadit tím, že budou dobrá a zákazník je bude chtít - nikoli tím, že bude zákazníkovi nadiktováno, co chtít má a co chtít nesmí. To je velká pravda a já si nepřeji aby za mě někdo rozhodoval a aby mi rozkazoval co mám a co ne. To už tady kdysi bylo a lidi hrozně řvali jak se za komančů nic nesmělo, přitom když jim to dělají dnešní politiky tak to Nevadí! Hemzy typu že se dusí maminky s kočárky apod jsou k smíchu. Ty auta mají zvítězit technologicky a vlastnostmi aby je lidi chtěli SAMI a začali od spalováků upouštět. Ne způsoby typu zdražíme palivo na 60,- za litr a nikdo to nebude chtít. To jako sorry ale tohle je hnus! @sitler Přesně tak! Svět má mnohem větší problémy než auta. Dokud na to bude srát zbytek světa tak je to marné - nehledě na to, že si nás Evropu jednou koupí za pár dolarů. Upraveno 26. březen 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
sitler Odesláno 26. březen 2021 Odesláno 26. březen 2021 Me spis dojima jak Radovanek zase hezky rozjel tu svou pohadku o vhodnosti vseho pro vsechny a nejak pozapomnel na tu makroekonomickou stranku veci... Ale tak to je u tehle zaslepencu uplne normalni. trucker1245, Hafity a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Návštěvník Odesláno 26. březen 2021 Odesláno 26. březen 2021 Hele mě prostě nadzvedne to, jak se někdo ohání statistikou, tabulkama a reálný život je úplně o něčem jiném. Je to taková bublina, kde se naprosto zapomíná na běžné lidi a reálné problémy. Citovat
mmartinkovic Odesláno 26. březen 2021 Odesláno 26. březen 2021 Ano radovanek dava rad cisla, lenze napr Hjunde Kona spalovak cca 18000€, Kona elktrik 35000€ vys r at sa na elektriklu ze ma dojazd 400km, ked stoji 2x tolko, tu je kamen urazu vsetkych elektro aut. Vyvoz elektriky podobne, vyviezlo sa "ČR vyveze ročně +-16 TW elektřiny" - ano lebo ju dany odberatel zaplati, ked teraz sa elektromobilisti biju do prs ze tankuju elektriku zadarmo a v akcii atd, jasne ze ju nebudu davat elektrarne do stojanov, aby si zadarmo nabili, ked na tom zarobia v zahranici. Priemerny vek aut 15r, ano ale ich cena je niekde od 50 000 do 200 000Kc, a aka je cena elektroauta? 2 000 000 rodinnych domov, ano, ale kolko dany majitelia platia hypoteky, ine pozicky, aky maju plat, aby si kupili 2x drahsie auto oproti tomu ake maju teraz? jednoduchou matikou ak mam hypoteku 500€, bezne auto 400€, tak za 2x tak drahe eletkro auto budem platit 800€ leasing, ale platy tak nerastu ako ceny vsetkeho ostatneho. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 (upraveno) Začalo to parkováním zdarma v modrých zónách ...https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/vlada-podpori-toleranci-alkoholu-v-elektromobilech-bude-ucin/r~d80414ba922f11eb9cafac1f6b220ee8/?utm_source=atlasHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=d1-sport&utm_term=position-2&utm_campaign=Aktualne Upraveno 1. duben 2021 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 (upraveno) @Medvěd Prosim, precti si i konec toho clanku. Krom toho, cely text vcetne jmen to dava dost najevo. Viz mluvci "Vymol", ministr "Karel Havlicek Borovsky", mluvci policie "Zadrzel", predseda pro elektro Krizik Citovat (Poznámka redakce: Obsah článku se vztahuje k unikátnímu kalendářnímu datu. Jakákoli podobnost se skutečnými osobami či institucemi je čistě náhodná.) Upraveno 1. duben 2021 uživatelem sitler Rikic339 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Návštěvník Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Jo to by byla totiž blbost jak vrata. Ale takhle se vypouští fámy tyhle články spojené s datem by si měli odpustit. Citovat
Medvěd Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Odhalen, mohls to nechat chvíli bez komentáře, třeba by to někdo nedočetl do konce..... Citovat
Radovanek Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči, jak lehce - díky své nepochopitelné averzi k elektromobilitě - skočí někteří z nás na každou mediální blbost. Ano, je apríl a 1. dubna. Tahle zpráva ale vypovídá něco o bolševismu v myšlení této země, o nedůvěře k občanům a jejich svobodám. Vyjedete na západ a na jih a tolerance na alkohol v krvi je všude. Jen u nás musíte vepřo knedlo zelo zapít sladkou limonádou nebo vodou aby Vám bylo za volantem blbě, všude jinde si můžete dát sklenku vína nebo sklenici piva. A je jedno, za řídíte koloběžku na vlastní bio pohon, spalovací nebo elektrické vozidlo. 31 let po Listopadu 89´ jsme se nikam neposunuli. A stejně to vypadá i na našich silnicích. Buzerace a represe, namísto tolerance a každodenní mravenčí důsledné dozorové práce. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Tohle Vás určitě potěší https://mirekmatyas.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768383 Péťa a sitler ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 @Radovanek Fotka u pelhrimovskeho krematoria jasne demonstruje, jak moc se z nej prasi. Zavrit by ho meli. Hned Citovat
Medvěd Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 před 1 hodinou, Radovanek napsal: Bylo by to k smíchu, kdyby to nebylo k pláči, jak lehce - díky své nepochopitelné averzi k elektromobilitě - skočí někteří z nás na každou mediální blbost. Ano, je apríl a 1. dubna. Radovánku - ANO, jsem velkým odpůrcem elektrodebility, ale to neznamená, že neumím číst. Já tu ten článek samozřejmě postnul v rámci mých do hluboké minulosti sahajících různě úspěšných či neúspěšných aprílových žertů. Pravda - toto není z mé hlavy a tak jsem ani nedoufal ve vyšší úspěšnost, nicméně to vypadá, žes na to dík svému okamžitému ataku na příznivce spalováků skočil Ty (a s rozeběhem) Hafity a Radek Hurvajz ohodnotil 2 Citovat
Návštěvník Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 (upraveno) @Radovanek Nemáš ani trošku pravdu a ohánět se v tomto případě bolševismem, to je vážně síla. Nezajímá mě co mají na západ. To musíme ve všem papouškovat i v blbostech? Za volantem má být jen a pouze Nulová tolerance alkoholu a za tím si stojím. Jedno pivo někomu neudělá nic a s někým když je třeba teplo zamává. Rozhodně normální je být střízlivý - Naprosto - a ne si dát nutně pivo. A pozor, nejsem abstinent ani náhodou, jen vše má své meze. Bolševismus je nutit systémem ostatní k přechodu na elektromobilitu. To je bolševismus. Kdy lidé nemají na výběr a nemohou si vybrat svobodně to, co jim vyhovuje víc. Umělé prosazování něčeho, co chtějí ti nahoře. Normálním způsobem by totiž jinak Elektro auta neměla šanci a pár fanatiků včetně tebe by to nezměnilo. Upraveno 1. duben 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
Návštěvník Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 @Medvědještě jsem to trochu upravil, nemohl jsem jinak. Citovat
sitler Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 před 2 hodinami, Radovanek napsal: Jen u nás musíte vepřo knedlo zelo zapít sladkou limonádou nebo vodou aby Vám bylo za volantem blbě, Jestli ti je po vepro-knedlo-zelu zapitym nealkem nebo vodou blbe za volantem, tak to nezer pred jizdou. Nulova tolerance k chlastu za volantem je zcela v poradku. Nevidim vubec zadny duvod mit neco v krvi. Jestli si to nekdo neumi odpustit, at neleze za volant. To uz klidne muze jet sjetej pernikem nebo necim jinym. trucker1245, Medvěd a *nohafuc* ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Domnívám se, že dnes už pivovary umí uvařit takové NEALKO PIVO, že je Radovánkův povzdech zcela mimo mísu Hafity ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 před 2 hodinami, HanysR napsal: Bolševismus je nutit systémem ostatní k přechodu na elektromobilitu. To je bolševismus. Kdy lidé nemají na výběr a nemohou si vybrat svobodně to, co jim vyhovuje víc. Umělé prosazování něčeho, co chtějí ti nahoře. Normálním způsobem by totiž jinak Elektro auta neměla šanci a pár fanatiků včetně tebe by to nezměnilo. TESAT DO KAMENE!! Citovat
Péťa Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Myslím, že @Radovanek ví, co je bolševismus, nemusíme se tady o tom dohadovat a vysvětlovat mu to. Ale také ví, že vaše práva končí tam, kde začínají moje! To asi nevíte vy. Prostě regulace na světě je potřeba, protože většina lidí se přirozeně chová jako hovada. Já mám děti, možná budu mít i vnoučata, pravnoučata,... A rád bych, aby mohli třeba i dýchat něco jiného než vzuduch z lahví, mohli se napít vody ze studánky,...... Ano, může to stát peníze a stojí to peníze. Ale to je malá daň za to, že se budou moci venku nadechnout. ozzy56 a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 (upraveno) Péťo - netřeba se rozčilovat. Když dojde k rozšíření elektromobility klasickým vyvojem, kdy budou spalovací motory poraženy silou opravdových a neoddiskutovatelných výhod užívání elektromobilů, většina z nás (včetně mě) to se skřípěním zubů prostě přijme. Nemyslím tím ale v žádném případě upřednostňování skupinky elektrojezdců nad ostatními např. volným parkováním v zónách nebo osvobozením od platby dálničních poplatků a silniční daně - už dnes jsou někteří, pro které je elektromobil vyhovující přepravní prostředek (nevím, jestli u nás nebo u Fordů, ale četl jsem příspěvek kohosi, co se těší na koupi elektroFiata a pak hned prodá svůj OA, páč je mu líto s ním jezdit několik málo km ročně). Když se elektromobily rozšíří mezi řidiče, kteří je potřebuji přirozenou cestou, O. K., ale prosím bez restrikcí, perzekucí, tlačení silou do čehokoli a ohánění se pseudoekologií pod vidinou veřejného blaha Upraveno 1. duben 2021 uživatelem Medvěd *nohafuc*, Milan+, trucker1245 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Návštěvník Odesláno 1. duben 2021 Odesláno 1. duben 2021 Nemám problém s jakýmkoli alternativním pohonem pokud bude cena aut srovnatelná jako u spalováku, pokud půjde dotankovat stejně rychle jako u spalováku a pokud bude dojezd alespoň 500 km. Pak nemám problém. Do té doby smůla a nikdo mě nepřesvědčí. A ekologií už vůbec dokud nebude svět tahat za jeden provaz. Je to spojený ekosystém a ekoteror Evropa nezmění hovadské chování některých dalších částí světa. Začal bych důsledným řešením plastů a ne elektromobilitou. Dokud jsou plasty závislé na stavu trhu apod, nikdy to nebude fungovat dokonale. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.