Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno

Částečně. Chvíli svým, chvíli jejich - nicméně tohle vlákno NENÍ o mě, ale o tom jestli je či není elektropiksla vhodná pro kurýry, k čemuž jsem se už několikrát vyjádřil. Jestli chceš řešit mě - tak jinde a jindy (ale moc Ti o to nestojím)

Odesláno

Tak se tady opět našlo spoustu těch, co vědí, proč to nejde. Takže ty zástupy elektriky na západ od nás a kusovky u nás neustále přibývající jsou zelený fanatismus rozvozových firem. Nebudu komentovat porušování bezpečnosti práce a ohrožování ostatních účastníků silničního provozu vrahy v dodávkách, stačí mi je denně potkávat v okolí depa Ostrava-Svinov a mezi Klimkovicemi a Porubou. Tam postavit policajta s radarem a autem na měření emisí, tak půlka z nich dojezdila. 

Zatím Peugeot jede po elektromobilitě a zjevně si myslí opak toho, co někteří přítomní. Jak v dodávkách, Peugeot představil elektrickou dodávku e-Traveller pro přepravu osob nebo První e-Traveller v ČR bude vozit lyžaře , tak v osobácích Peugeot e-208 získal ocenění „Electric Small Car of the Year“Peugeot e-208 získal ocenění „Electric Small Car of the Year“ nebo Peugeot zveřejnil české ceny svých elektromobilů e-208 a e-2008. Kolik stojí? nebo Otestovali jsme, jaká je reálná spotřeba Peugeotu e-2008 v běžném provozu-Zaostřeno na spotřebu.

Já jsem rád, že jsme včera rozšířili úspěšně řadu elektrořidiček Peugeotů Ion v Hradci Králové, když jsme v Praze s kolegou radili a odborně včetně elektriky otestovali bílou ojetinku - r.v. 3/2017, 18.000 km, první majitel z Německa, servisní knížka a záruka na baterii a pohon do 3/2022. Nákup za 263 tisíc českých se povedl, v ceně byly i komplet zimáky na discích. Pod naším dozorem si nová majitelka zkusila jízdu směr Pardubice s nabíjením na evmapa.cz (32,- Kč za 80 km po dálnici) i zdarma u Lidlu, kde nás vyhodila na nádraží a my elektricky pokračovali do Ostravy vlakem Regiojet (do Prahy to byl pro změnu Leo expres). Ona pak dojela ten kousek do HK už sama.

Odesláno (upraveno)

@rhinos Třeba proto, že tak pomohl životnímu prostředí? Ten vlak by jel s nimi i bez nich. Takhle ušetřili jednu zbytečnou jízdu Ostrava - Praha - Ostrava. Za mě mají naopak palec nahoru, že nejsou pohodlní jako já a ty. Já bych taky jel autem.

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno

Péťa Ti rhinos odpověděl. Jinak na nádraží jsme oba dojeli svými elektromobily, ona bohužel ani v Ostravě v neděli ráno ta MHD moc nefunguje, jak by měla. A co se léků týče, slivovici, česnek a med opravdu vysadit nehodlám, můžeš být klidný. 😉

Odesláno
před 53 minutami, Radovanek napsal:

Já jsem rád, že jsme včera rozšířili úspěšně řadu elektrořidiček Peugeotů Ion v Hradci Králové, když jsme v Praze s kolegou radili a odborně včetně elektriky otestovali bílou ojetinku - r.v. 3/2017, 18.000 km, první majitel z Německa, servisní knížka a záruka na baterii a pohon do 3/2022. Nákup za 263 tisíc českých se povedl, v ceně byly i komplet zimáky na discích.

To by mě docela zajímalo proč se toho ten majitel z Německa tak brzy zbavoval..? :myslim :papa

Odesláno

Těžko říci, ale nejspíše šel do elektro Pežota nového. A tohle zůstalo prodejci. Před lety to byla klasika koupě Ion prodej - koupě Nissan Leaf prodej - koupě Tesla, není co dál řešit. 😉

Odesláno
před 46 minutami, Péťa napsal:

@rhinos Třeba proto, že tak pomohl životnímu prostředí? Ten vlak by jel s nimi a bez nich. Takhle ušetřili jednu zbytečnou jízdu Ostrava - Praha - Ostrava. Za mě mají naopak palec nahoru, že nejsou pohodlní jako já a ty. Já bych taky jel autem.

a nebylo by to jeste vice eko pesky?

Odesláno (upraveno)

nejak nemam potrebu delat fiktivni eko akce.

Ja treba dnes u nas ve firme potkal elektro multikaru a to mi teda smysl dava mnohem vice

Upraveno uživatelem rhinos
Odesláno (upraveno)
před 19 minutami, rhinos napsal:

a nebylo by to jeste vice eko pesky?

A co nechápeš na větě "Ten vlak by jel s nimi i bez nich." ???

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

Jet Ostrava-Pha-Ostrava autem je neskutecny opruz.  A je uplne jedno, jaky je to auto. na thle trase, pokud nic moc nevezu nebo v Pze nepotrebju auto nutne, je vlak vzdycky lepsi volba. Takze tady volbu vlaku uplne chapu.  Sam jsem jezdil treba Pardubice-Brno a zpet a ani na tuhle trasu jsem si, pokud vylozene nebylo nutne, auto proste nebral, protoze problem parkovani, problem vubec poradna cesta...  A Pha-Ova je ten samy problem.

Takze narazet na pouziti vlaku je jen nesmyslny hate... (a to rikam jako clovek, ktery si z Radovanovych postoju vubec nebere nejake servitky)

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
před 2 hodinami, sitler napsal:

Jet Ostrava-Pha-Ostrava autem je neskutecny opruz.  A je uplne jedno, jaky je to auto. na thle trase, pokud nic moc nevezu nebo v Pze nepotrebju auto nutne, je vlak vzdycky lepsi volba. Takze tady volbu vlaku uplne chapu.  Sam jsem jezdil treba Pardubice-Brno a zpet a ani na tuhle trasu jsem si, pokud vylozene nebylo nutne, auto proste nebral, protoze problem parkovani, problem vubec poradna cesta...  A Pha-Ova je ten samy problem.

Takze narazet na pouziti vlaku je jen nesmyslny hate... (a to rikam jako clovek, ktery si z Radovanovych postoju vubec nebere nejake servitky)

Praha - Ostrava - Praha jsem jel autem XY krát a nebylo to o nic horší než jakákoli jiná 700 km dlouhá cesta. Vlakem bych to jel jenom v případě, že bych absolvoval jenom ednu z cest a druhou svým autem 

Odesláno

Jestli si to jezdil, tak moc dobre vis, ze jak cesta pres vecne zasekanou a rozkopanou D1, ktera je denne ucpana, tak cesta pres Hradec, kde tm smerem chybi dalnice radsi uplne a silnice je znacne pretizena, sama obec a vecne zasekana, je totalni opruz a rozhodne to neni neco, co se jezdi s chuti. Takze vycitat ze si nekdo na tuhle otresnou trasu vezme vlak je naprosty nesmysl. Je to zrovna jedna z tras, kd vlak znamena rychleji, pohodlneji a bez jakychkoliv nervu s vecne precpanou cestou. (fakt, ze to vyjde i vyrazne levneji nechavam bokem)

Odesláno

Zjevně je tu dost lidí, co neví, co to je dnes jet vlakem x jet autem Praha - Ostrava a zpět. Takže například ten nedělní Leo expres za 4 stovky jedním směrem pohodlný nízkopodlažní nástup, třída Economy plus, v ceně parkování zdarma, k tomu v ceně také 1 voda, výběr denního tisku, 1 jídlo z Economy Plus Menu + 2 nealkoholické nápoje, elektrická zásuvka a stoleček u každého sedadla, rychlé připojení k WiFi, možno dokoupit teplé i studené občerstvení. Člověk si může vybrat podle peněženky i chuti, kam si sedne . Jinak zakoupení jízdenek v aplikaci, možnost vrácení bez storno poplatků 15 minut před odjezdem. O klimatizaci a čistých WC nemluvě.

Podobně je na tom Regiojet, jel jsem minulý týden za stejné 4 stovky v nejvyšším Business, tam mají ve vlaku funkční zábavní portál, pokud se nudíte a tisk nebo wifi nestačí, ve vozech Astra je obrazovka zabudována v opěradle sedadla před Vámi, sluchátka dostanete. K dospizici jako u LE stevardi procházející vlakem, donos jídla také na místo. Parkování také zdarma v ceně jízdenky a k tomu i možnost dopravy k vlaku . No a pecka jsou jejich čekárny, kde je kafe zdarma bez omezení a zbytek za babku, třeba pivo Bernard ležák za dvacku. Plus opět wifi a zásuvky. Jídlo je vůbec ve vlaku levné a kafe i čaj opět zdarma bez omezení. O klimatizaci a čistých WC nemluvě. Regiojet tam má dokonce na každé toaletě ve váze živou orchidej.

České dráhy se to snaží napodobit. Pro změnu vedou rychlostí, byť za cenu mála zastávek, Pendolino dělá Ostrava-Praha těsně pod 3 hodiny.

Zkuste auto nechat doma. Stojí to za to. Vlaky zastavují ve středech měst, návazná je MHD, sdílená kola, koloběžky, motorky a auta, mnohde se slevami, sebou si klidně můžete vzít kolo, prostě pohoda. A to vše čistě, tiše, elektricky.

Odesláno

Pro me to "ciste, tise, elektricky" nikdy nebyl duvod. Duvod byl "pohodlne, bez stresu, bez problemu s parkovanim, vyrazne levneji nez autem (jezdeno CD, prvni tridou)". Jezdil jsem pracovne 3 roky kazdy tyden Pardubice-Brno a zpet. Za 3 roky jsem tam mel auto 4x presne. Ve vlaku jsem si bud neco pripravoval, nebo si dal jidlo (jezdil jsem teda s CD, ale JLM servis ma dobry jidelak za slusnou cenu), nebo cim dal casteji - proste nasadil sluchatka a nerusene spal. Obcas az tak nerusene, ze jsem teda mel prestup v Praze ci Breclavi, dle smeru, ale to uz je moje chyba :D

Odesláno (upraveno)

Radovánku - děkuju za nabídku, já auto doma určitě nechávat nehodlám, sedět nekde 4 hodiny jako chuj mě totiž opravdu nebaví. Než SŽDC začalo koleje obestavovat nevzhlednými protihlukovými stěnami, občas jsem s Pavlem vlakem na výlet jel a koukali jsme spolu z okỷnka a počítali tu červená auta, tu hledali bílý dům - zkrátka jsme se cestou nějak bavili. Teď, když jsou z hlavních železničních tratí opevněné koridory se pro cestu vlakem dá opravdu použit výraz Nuda - nuda, šeď - šeď a v tu ránu je svobodná cesta autem tím nejlepším řešením - a to i za cenu srovnatelné či vyšší ceny a možnosti nucené objížďky (třeba nás zavede někam, kde to neznáme a možná se nám tam i zalíbí)

Po D1 jezdím pracovně velice často a na prstech jedné ruky bych spočítal jízdy, kdy jsem někde zůstal viset (WAZE je v tomhle fakt dobrý rádce). 

Pokud Tobě vyhovuje Tvůj systém přepravy - O. K., ale nedělej z toho furt nějakou modlu a nenuť ostatní ho následovat. Každému co jeho jest. pro mě je Tvůj přístup totálně diskomfortni a nemám důvod proč bych se takovou trnitou cestou měl ubírat 

Upraveno uživatelem Medvěd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...