Péťa Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 A už zase se perou https://www.autozive.cz/elektromobily-nejsou-vyhodne-2025/ Radovanek, dýzl, miroska a 3 další ohodnotil 4 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 tak za mě nic nového--k el. autu musí být barák a na střeše elektrárna , jinak mínusy převažují nad klady , pravda je, že cena eleauta POMALU klesá, za cenu kolem půl melounu sem už cosi nového viděl, ale počáteční nadšení klesá, bo půl roku bych to musel nabíjet u superhyper rhinos, Pepito, Radovanek a 4 další ohodnotil 5 2 Citovat
elton Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 Fakt samé mínusy? Sice jsem je nenašel a kecům z AutoLživě fakt nevěřím. No ale jsou takoví co tomu věří. miroska, rhinos, dýzl a 2 další ohodnotil 1 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 no mluvím za sebe, jak je psáno v první větě samozřejně pro jiného budou převažovat plusy, jak to tak v životě bývá... dýzl a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 @elton : a co vedlo tebe ke koupi EV? Myslím to bez narážek, či urážek. Prostě tvoje důvody. Jak už to tak bývá, spektrum potenciálních nahlodaných přemýšlitelů je určitě dosti široké.... Nebo naopak škála odpůrců bude dosti rozevřená.... ozzy56, Radovanek a dýzl ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 Jednou zkusíš a nechceš jinak. Teď mám na 5 měsíců půjčený starý Ioniq a čím dál častěji po večerech koukám na nabídky ojetých Tesel. Jediné, co je nepřítel nákupu je cena Já prostě tolik peněz za auto nedám, ač bych ho moc chtěl. Naposledy jsem dal 400 za Mercedes a už to moc nechci opakovat. elton, oddie, Radovanek a 2 další ohodnotil 5 Citovat
pavelu96 Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 Peníze budou, my nebudem - je třeba si v životě dělat radost... Péťa, radim.1008, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 před 15 minutami, Hafity napsal: @elton : a co vedlo tebe ke koupi EV? hlavně účetní radim.1008, oddie, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Péťa Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 (upraveno) @pavelu96 To máš pravdu, ale já si raději dělám radost jinýma hračkama, než pixlou. Nebojím se utrácet, když už neumím (bojím se) investovat. Upraveno 26. květen 2025 uživatelem Péťa Dave_k, elton, oddie a 4 další ohodnotil 7 Citovat
elton Odesláno 26. květen 2025 Odesláno 26. květen 2025 @Hafity vedlo mě k tomu hodně věcí. Nižší provozní náklady, komfort jizdy, ticho bez vybrací atd. bylo by to na dlouhý popis a to se mi nechce psát. Radovanek a Péťa ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 (upraveno) @elton takže u tebe převažují plusy a proto sis koupil eleauto -- ano, tak je to OK jen nechápu, že neumíš pochopit druhého, který to tak nemá..., je dost blbé, že NECHCEŠ vysvětlit ten dlouhý popis, jak ti takové auto vyhovuje, ale respektuju..., jinak pro lepší pochopení pro ty, co pořád rozdávají v tomto linku červenou --až to všem bude vyhovovat, budou mít NIŽŠI náklady na provoz, tak se počet eleaut masivně rozšíří -- proč tohle někteří omezenci nechápou ? vždyť je to tak jednoduché..., dál si v tomto linku odpočinu, protože si myslím, že mám srozumitelný názor pro všechny Upraveno 27. květen 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 (upraveno) Vidíš, pro tebe ti má plusy. Beru to. Ale třeba pro mě ne. Potřebuji auto, kam narvu pohodlně 2 dospělé a 4 děti (a ideálně i třetího dospělého). V rámci elektro aut nic moc na výběr není a když už, tak takový ID buzz s cenou začínající na 1 mega. Ty na to třeba peníze máš. Já ne, a i kdybych měl, aktuálně je radši vrazím do baráku. A prosím pěkně, argument tak jezdí MHD apod na mě nezkoušejte, bohužel mám 2 postižený kluky a jelikož žijeme na vsi, vozíme je dennodenně do poměrně vzdálené školy, kdy opravdu cesta vlakem/busem nepřipadá v úvahu. Někomu to sedí, někomu ne. Mně když už tak by se líbil hybrid. Ale opět, v kategorii velkých aut nic moc a opět za šílený prachy. Upraveno 27. květen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Péťa, dýzl, miroska a 1 další ohodnotil 4 Citovat
elton Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 @ozzy56 a proč si nepřečteš vlakno o mém autě, tam máš z větší části vysvětlení. Péťa ohodnotil 1 Citovat
elton Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 @VojtouNerCZ viš nikdo nikomu nic nevnucuje. Jezdi si v čím chceš a co ti vyhovuje. Tobe vyhovuje tvoje, mě moje a nebudu tě přesvědčovat o opaku. Dave_k a Péťa ohodnotil 2 Citovat
rhinos Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 Tak jestli to máš spočítaný , že to vychází lépe tak ok. a ono i ve spalovácích je ta situace s MPV nebo jak se tomu říká dost špatná. Pokud teda člověk nechce pořídit něco jako dodávku. Já teď pořizoval novější generaci Grand Picassa a je to menší než ta předchozí. Ale abych reagoval k tématu. Tak jsem prošel pár autobazarů a moc elektrik jsem neviděl. elton a Radovanek ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 před 46 minutami, VojtouNerCZ napsal: Vidíš, pro tebe ti má plusy. Beru to. Ale třeba pro mě ne. Potřebuji auto, kam narvu pohodlně 2 dospělé a 4 děti (a ideálně i třetího dospělého). V rámci elektro aut nic moc na výběr není a když už, tak takový ID buzz s cenou začínající na 1 mega. Ty na to třeba peníze máš. Já ne, a i kdybych měl, aktuálně je radši vrazím do baráku. A prosím pěkně, argument tak jezdí MHD apod na mě nezkoušejte, bohužel mám 2 postižený kluky a jelikož žijeme na vsi, vozíme je dennodenně do poměrně vzdálené školy, kdy opravdu cesta vlakem/busem nepřipadá v úvahu. Někomu to sedí, někomu ne. Mně když už tak by se líbil hybrid. Ale opět, v kategorii velkých aut nic moc a opět za šílený prachy. Tak ono kdy si to zasadíš do patřičných relací, moje 806 stála v r.2000 jako nová pana německého doktora 38.000,-EUR. Euro tehdy bylo za dnes neuvěřitelných 35 Kč, takže nová 806 tehdy stála odhadem 1,3M při tehdejší průměrné mzdě 13tis - to je jako kdyby srovnatelné auto dneska stálo 4,5M. Prostě úplně mimozemská cena. Nový ID Buzz přitom stojí třetinu... Jasně, furt je to moc a taky za něj těch 1,5M nedám, ale ukazuje to, jak auta za ta léta zlevnila naprosto neuvěřitelně. Samozřejmě i ojetiny a v tom přesně je jádro pudla, dneska se za jeden průměrný plat snadno koupí něco, o čem se kdysi nesnilo ani za tři, a rychle jsme si na to zvykli. A protože trh elektroojetin je zatím ještě v plenkách, možná ani to ne, tak tam tyhle relace zatím neplatěj. Třeba za dalších 25 let taky budou elton, Dave_k, Radovanek a 1 další ohodnotil 4 Citovat
rhinos Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 no já hledal a 806 stála v CZ cenících 890 000 Ale v každé zemi to mohlo být jiné. Ale pořád při průměrné mzdě 13 000 to bylo nějakých 68 platů. Takže teď zhruba jako 2-2.5 milionu. Na druhou stranu k těm cenám... Já v roce 2012 koupil 407 2.0 HDi ve vyšší výbavě. V roce 2006 stála 844 000 a já ji koupil za 100 000. Takže tehdá ty ceny padaly extrémně rychle a nelze to tak jednoduše porovnávat Jsme teda hodně mimo téma...dostaneme za uši Citovat
oddie Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 Není to mimo téma, je to především otázka cen. Nová auta si kupuje minimum soukromých osob a elektroojetiny nejsou, tak od toho se to holt odvíjí. Je dost lidí, kteří by po elektru rádi skočili, kdyby bylo dostupnější. V tom je celé kouzlo. Pamatuju těsně po 89, nevím už přesně kdy, se v Praze na Národní objevil ve výloze ceník nějakých ročních ojetin. Fiat Uno (!) tam tehdy měl cenovku 350.000,- (!!!) v době, kdy průměrnej plat byl kolik, 3tis? Kdo si to tehdy mohl dovolit? Prakticky nikdo. O 10 let později už jich bylo ojetých mraky a nebyl to žádný zázrak, byť úplně levné taky ještě nebylo, zásadnější zlevnění aut se odehrálo až po vstupu do EU (díky uvolnění restrikcí dovozu). Takže i spalovací auta u náš prošly cenovým vývojem, a to nepoměrně drastičtějším. Elektra sice za sebou už mají taky víc než 10 let, nicméně cena neklesla tolik jako u 10-letých spalováků díky malé nabídce (a velké poptávce). Za pár let se to srovná, zatím je to furt spíš ještě pro nadšence, ale za 5 let ta situace bude zas jinde. Čistě technicky, kdyby mi někdo dal výměnou ten ID Buzz, klidně mu za něj dám ty svý pixly všechny tři elton, Péťa a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 27. květen 2025 Odesláno 27. květen 2025 (upraveno) V době před 89 si starší kolega z práce kupoval UNO přes Tuzex,koupil TK za cca 5,5kcs,ale měl pak nějaký problém,jak k tomu přišel,nicméně auto koupil, stalo to tenkrát nějakých 25000tk,takže to bylo za cca 140000 kcs nové. A to se nechaly i bony koupit levněji kolem 5 kcs. Já si byl po revoluci pro UNO Turbo i.e , rok 85,vyšlo na nějakých 75000 ,rok ho měl,pak se objevilo další ,tak se pro něj jelo taky a to šlo z domu za půl roku. Ale byly to rakety na kolech. Kdo mohl před revolucí do CH,sice zaplatil clo ,tak odtamtud se to vozilo za hubičku. Upraveno 27. květen 2025 uživatelem Milan+ Pepito ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.