Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno

Jednou takhle v noci začátkem roku 2039 cestou z práce sedí pan Radovan v MHD (táhne mu na 70:mrk), začne si v duchu (nebo nahlas - když jsi v MHD, tak Ti jebe:aut) počítat, a zjistí co prosral času tím, že jezdil vlakem, tramvají a busem místo toho, aby  sednul do auta a jel rovnou domů za rodinou. On ten čas je to hlavní, proč nesedím v MHD...

Mimochodem, toto je 5000 příspěvek v tomto vlákně :papa

Odesláno
před 10 hodinami, Medvěd napsal:

tak mě fakt ani rozdíl 10 Kč/l nerozhodí.

To raději ani nenaznačuj, protože v mozku jistého "R" ihned vytane rovnice: "neřeší 10Kč/l = je bohatý = může si koupit elektro"....  :roker :mrk

Odesláno
V 30. 8. 2023 at 18:53, sitler napsal:

@Dave_k ja tomu rozumim, ale predstav si typickou situaci: v 6 prijede z prace, pripoji to na pomalou a nabijeni na 8 hodin. Pujde to o pulnoci preparkovat? No nepujde.... bude od pulnoci platit parkovani a blokovat nabijecku na klidne 8 dalsich hodin... Imho by po ukonceni nabijeni melo byt parkovani u takovych mist pomerne dost drahe (klidne 50, 100 Kc za hodinu), aby je to nutilo tato mista uvolnovat pro dalsi nabijeni.

V 30. 8. 2023 at 17:33, Milan+ napsal:

Už vidím,jak někdo z bytovek půjde večer po nabití přeparkovat auto, že? A asi kam? 

V 30. 8. 2023 at 19:15, Dave_k napsal:

Rozumím. Však nemusí nabíjet celejch 8 hodin. Je to čistě na něm. ;)

P.S. pořád je to debata o situaci, která možná někdy nastane. Tempem jakým se EV rozšiřují mezi lidi se určitě do doby kdy tohle nastane najde vhodnej systém, kterej to dokáže řešit. ;)

V 30. 8. 2023 at 21:16, oddie napsal:

Systém, který dokáže řešit co? Tarifikace nabíjení je už dnes zpravidla nějak kombinovaná, tzn. kW a potom nějaký čas, to se dá nastavovat a kombinovat v podstatě libovolně. Větší pecka je řízení/omezování nabíjení tak, aby nedošlo k přetížení vývodu distribučního trafa na příslušné větvi, kde bude třeba 10 lamp s nabíječkama, ale na tom už se taky pracuje ;)

Tož sem se synci naučil tu vicenasobnu cytacy. Bo guru fora tak pravil, že mně jinak zabanuje na tři neděle. No trochu zapojite ty kulate nesmysle, co matě na krku, a hned zjistitě, že už včil ma kupa lidi doma bojlery, akumulačky a dalšíi take žrave, elekryky chtive věci. No a je s tym dajaky problem? Nima problema, jak mluvi Poloci. Maš to nizke sazbě povinně nebo nabijaš jak chceš, ale za draho. Česky, moravsky i slezsky kolenovrt nebude nabijať za draho. Možna po šichtě dovali dom a zasune (ne do stare, do elektrovehikla), ale nastavi, že nabijať bude až za levno. Tož neni to žadny cyp, no ni?

A pro guru fora, jak by měl s tym problem, taka poznamka. Cyp je po ostravski mlady nezkušeny haviř. Hornik.😜

Odesláno
V 6. 9. 2023 at 21:36, BubakGS napsal:
V 6. 9. 2023 at 21:49, sitler napsal:

Jako na tom je videt, ze to nema vubec, vubec zadnou koncepci, vubec zadnou vizi. Proste se strili naslepo jedno za druhym bez vetsiho smyslu. Hop sem, hop tam, hups tamhle, neco tady..

Musíš to čitat politycky. Bliži se volby v dojčlandu. A chceš byt u koryta furt. Bo je plne a tak fajně se u něho mlaska. Tak buď podkuřuješ jedněm, nebo druhym. Hlasy nesmrdi.

Odesláno
V 10. 9. 2023 at 19:45, Medvěd napsal:

Pro mě to nebyli blbečkové, ale pozéři, co potřebovali ukázat okolí, že na to maj'. Ale na rozdíl od Tebe do mě horem dolem nehustili, že mám zastaralý názory a že si MUSÍM koupit debila, ale prostě vydrželi, až se doba posunula do takové fáze, že pořízení mobilu bylo pro mě výhodné.

O tom, proč je pořízení elektropiksly nejen pro mě nesmysl Tí tu už psalo spousta lidí romány - pro Tebe jsme ale jenom debilové, co se svými názory nemají právo dýchat stejný vzduch jako skupinka elektrofans, který jsi Ty demagogickým předsedou. Já stejně jako Ty nikdy hýkat nehodlám a věřím, že po tom odporu, co k té Tvé pohádce neustále sílí, ještě přijde čas a povede se to šílenství celý zvrátit.

P. S.

Příměr s budkou před barákem kulhá na všechny nohy, páč většina lidí měla v té době už telefon doma.

Hodně jsi mi toho podsunul, co jsem nenapsal, jen co je pravda. A vtšina lidí opravdu telefon doma neměla. Já v té době žil, v listopadu 89 mi bylo 20.

Odesláno
V 11. 9. 2023 at 11:38, pavelu96 napsal:

Jednou takhle v noci začátkem roku 2039 cestou z práce sedí pan Radovan v MHD (táhne mu na 70:mrk), začne si v duchu (nebo nahlas - když jsi v MHD, tak Ti jebe:aut) počítat, a zjistí co prosral času tím, že jezdil vlakem, tramvají a busem místo toho, aby  sednul do auta a jel rovnou domů za rodinou. On ten čas je to hlavní, proč nesedím v MHD...

Mimochodem, toto je 5000 příspěvek v tomto vlákně :papa

Do práce jezdím na elektrokole nebo elektromobilem. Ano, v 70 letech bych jezdil MHD, páč ji mají  nás důchodci zdarma.

Nejel jsem dnes z Prahy domů do Ostravy autem, stejně jako do Prahy. Nic bych v kontextu auto-vlak-metro neušetřil, ba právě naopak. Jistě, vzhledem k protáhlému jednání mi ujel o 18 minut vlak Leo expres ve 20 hodin, a další jel až 21:38, ale v čekárně Regiojetu jsem udělal spoustu práce, na které jsme se na jednání dohodli a část dělám ještě teď. O to déle mohu zítra spát. A zaúkolovaní lidé na tom makat. Mohl jsem po 4 hodinách jízdy do Prahy autem, tedy práci, řízení vozidla, dalších 2,5 hodinách jednání ve 2 a pak ve 3 lidech, dalších 3 hodinách hybridního jednání v zasedačce se 7 lidmi osobně a 5 připojenými (nejvzdálenější z Turecka), opět sednou do auta a 4 hodiny v noci vykonávat práci řidiče, ale neudělal jsem to. Pojedu až posledních 6 km z nádraží domů. Elektromobilem. Nebudu tedy rušit spící město a sousedy doma. prostě takhle to už roky dělám. A nyní se bavím s Vámi, někde z Olomoucka.

Odesláno

@Radovanek jenze to je prave to... na trae Pha-Ostrava vlak smysl dava. Ale zkus jet treba tu moji trasu, Prelouc-Dukovany. Idealne abys tam byl na pul devatou rano - totalne neresitelne. Nedavno jsem byl v Budejovicich. Opet, hromadkou by to byl mordor na spoustu hodin v naprosto debilni cas. lastne kamkoliv mimo hlavni koridor je to mordor.

Odesláno (upraveno)
před 7 hodinami, Radovanek napsal:

Hodně jsi mi toho podsunul, co jsem nenapsal, jen co je pravda. A vtšina lidí opravdu telefon doma neměla. Já v té době žil, v listopadu 89 mi bylo 20.

Já jsem podobně mlád (1968) a v naší třídě na ZDŠ ani následně na učňáku nebyl jediný spolužák bez pevné tlf. linky. Ano, v sedmdesátých letech jsme taky na zavedení telefonu domů několik let čekali,  ale v polovině osmdesátek už byla minimálně v Praze situace jiná (a kdo neměl tlf. doma, ten si co potřeboval zařídil v práci - tam nikdo nedělal problémy)

Tlf. budky samozřejmě taky byly využívané,  ale nebyly jediným řešením a ty první mobily, kde se platilo i za přijatý hovor používali podle mě opravdu spíš pozéři, co potřebovali okolí ukázat "Hele co mám " a věřili,  že si z nich někdo sedne na řiť (a takových je i dnes mrtě, jen se předvádí jinak)

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

nějak nechápu tu citaci předchozího příspěvku , jsem přesvědčen, že jsem Medvěda necitoval :myslim

nebo mi už hrabe ?? 😂

jinak se mi taky zdá, že ty kolobajdy hoří nějak více, mno, vypadá to, že koloběžku nedostane, nebo ji bude muset nabíjet přes prodlužovačku na poli (mají ho hned vedle baráku) 😉

Odesláno (upraveno)

Mám doma tři elektrické koloběžky (Xiaomi) a zatím nehořely. Věřím tomu, že když jsou originální a mají originální nabíječky, takže hořet nebudou. :myslim :papa

Upraveno uživatelem Pepito
úprava textu
Odesláno

já bych se i v tomto případě řídil doporučením hasičů viz odkaz. Prostě hlavně pozor na mechanické poškození což u koloběžky/kola nemusí být nic neobvyklého. A samozřejmě i jiné spotřebiče mohou hořet. Ale u větší baterky je větší problém s procesem hašení

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...