Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poprosím nasměrování. Mám v háji altík. Je na něm VALEO 96 463217 80 CL15 12V. Chci dát nový (starý si nechám repasovat na přístě), ale stejný nemohu najít a mechanik mě nasměroval na BOSCH 14V 

https://autodilos.cz/autodily/peugeot/807-eb_-2002/2.0-hdi-88kw/elektroinstalace-generator-casti-generator/generator-994129

Nebude v tom problém?  Díky

Odesláno
před 1 hodinou, jarokare napsal:

Tomu autu je úplně jedno , jaká značka alternátoru tam je , takže jako náhrada může být i BOSCH ...

No mě spíš šlo o to, že to VALEO má uvedeno 12V a BOSCH je 14V. Jinak jasný, že výrobce je autu jedno

Odesláno
před 1 hodinou, Ferry napsal:

no podle toho cisla se snadno dohleda, ze je to valeo TG15C118. Nahrady jsou ruzne https://ceskedily.cz/vyhledavani?search=TG15C118

Podle toho cisla se da sehnat i z druhe ruky, napr. https://www.sbazar.cz/autodilykladnopoldi/detail/201167647-valeo-9646321780-alternator-peugeot-citroen-20hdi a jsou tam i dalsi

A vy by jste si tam dal Altík co je v odkazu? Aby se muselo za měsíc znova pod auto?

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj. Tak mě taky asi čeká alternátor. Chvilku to dobíjí a za 5 km se rozsvítí kontrolka dobíjení, ABS,ESP a pak následuje rvačka s posilovačem. Zkušenosti s altikem HELLA má někdo? Nebo Alternátor HC-Cargo F 032 115 364 3600,- nový. A podotázka, může to vyřadit ventilátor klimy který mi nešel pak šel a zas nejde ??? dík

Upraveno uživatelem nervozita
doplnění info
Odesláno

ahoj, záleží na tobě, jestli seženeš repas svého altíku levněji než koupě nového..., kvalitní repas starého altíku je většinou lepší než koupit nový, protože ty nové jsou ojebané ve všem..., ohledně ventilátoru nevím--vyměň altík a uvidíš :myslim

Odesláno (upraveno)

Začnu od konce pokud auto relevantně nedobijí tak ŘJ postupně odpojuje nepotřebné spotřebiče aby se v chodu udrželi životně důležité spotřebiče pro chod motoru takže ano pokud má auto podpětí v síti  tak auto může vyřadit systém klimatizace z provozu aby udrželo chod motoru. 

No jestli repas nebo novej nebo průmyslovej repas je spíše otázka peněz a času. Jasně že pokud máš v okolí někoho kdo dokáže repasi udělat 100% tak je skoro lepší mu to svěřit ale kdo umí repas na vysoké úrovni určitě nečeká s rukama v klíně až mu přineseš svůj altík k opravě takže to bude nějakou dobu trvat a kdo dělá kvalitně tak děla ze špičkového materiálu aby na to s klidným vědomím držel záruku takže v ceně se můžeš dostat klidně i přes cenu nového neznačkového kusu z prodejny. Průmyslové repasy jsou v podstatě staré altíky které ve fabrice rozhází vyčistí a při skládání v nich vymění opotřebované díly takže tyhle kusy jsou o zase o pár stovek levnější než fungl nové kusy. Výdrž to bude mít podobnou. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Když už je altík venku, vzal bych výměnným zpusobem tovární repas, aspoň se nemusí platit záloha na vratný díl a ušetří se jedna cesta nebo posílání.

Jinak si zrovna na altík musím taky postěžovat, měl jsem tu cl15 z vraku a normálně se mi někam ztratil :D budu muset konečně uklidit...

Odesláno

Bacha málokdo z prodejců ND to umí aby Ti prodal nový díl který je pod zálohou bez zálohy přestože Ty mu hned doneseš ten starý demontovaný kus.  Vím že LKQ to neumí nebo nechce umět a můj dodavatel mi to řekl hned že to nesmí takhle dělat že musí prodat se zálohou vzít starý kus a zálohu vyplatí až když mu jeho dodavatel uzná ten díl který mu dodal jako starý. Takže já pokud to jde kupuju díly bez zálohy protože bych měl za chvilku desetitisíce korun v zálohách na dílech.  Je možné že maloobchodně to tak neřeší. Ale vím že kamarád bral loni narychlo baterku v LKQ normálně přijel autem baterku vyškubnul a šel pro novou a starou měl v ruce a frajerka na kase hm to je hezký ale jinak to nejde a normálně mu tu baterku prodala s olověnou zálohou a pak mu dělala dobropis aby mu to hned vracela. 

Odesláno

Ale tak to je všude,záloha, nezáloha,musí to papírově udělat,docela špatně je spíše to ,že servisaci  dělají cenu ,díly kupují na netu a účtují cenu jako má Kelly.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...