Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 406 1.8, 81kW, 1997 benzin kombi - spotřeba

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Já mám tohle auto už přes 10 let a pořád neuvažuji o výměně - tedy uvažoval bych proto, že už mě nebaví mít jedno auto tak dlouho, ale nemám důvod - auto je spolehlivé, opravy nejsou drahé a nikdy se mi nestalo, že by oprava čehokoli jednorázově stála víc než cca 5000,- Kč (rozvody). Dá se jezdit dálka i pod 7l/100km, ale po městě to vychází tak na těch 8,5 - 9l. Moje dlouhodobá kombinovaná spotřeba činí 7.8l/100km normální svižnější plynulou jízdou. 

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno

sice ne v Peu ale v krátké  xantii-berlině (celková hmotnost tuším 1810kg)   se stejným motorem jsem jezdil za cca 9,5 l po výměně lambda sondy jezdím nyní za cca 8,5 l v 90% jsou to městské jízdy! na dálky kolem 7 

Odesláno (upraveno)

Diky vsem za rady, ted to musim "rozlousknout" :-)

RE Hurvajz : no to volvo je od sefa, servisovano a mam vse papirove dolozene, repas tam neni, ale na veskere provadene prace vcetne "nove" vymenenych rozvodu mam papir, tudiz v tomhle ok (vlastni ho od 2005)

RE oddide : no to ano, ale jak pisu Hurvajzovi, volvo je ok, na toho peugeota mam od kamose take dobre reference :-)

Tak prosim jeste o chvili trpelivosti se mnou :-)

1. Peugeot  406 1.8 break kombi, 1997, 81kW, objem 1761 najeto cca 230000

VIN :  VF38ELFYE80336008

Pojedu se na nej teprve podivat, ale jezdila v tom pani, ale kdo vi, jak vubec bude vypadat, jen mam dobre reference (ted se toho udajne zbavuji z duvodu, ze pro pani je to velke auto...). 

+ rozvody cca 30000 km zpet, nove brzdy

- problem s volnymi lanovody, brzdi jen po dotazeni na doraz

2. Volvo V40 1.9D, 1998, 70kW objem 1870, najeto cca 200000

VIN : YV1VW7313YF574723

. rozvody se maji delat za cca 40000 km

Do toho Peugeota bych pripadne dal LPG, jak uz tady nekdo psal, ale... Vyplati se davat nove LPG do takhle stareho auta ? Zase kdyz si koupim uz auto s LPG, stejne to ma nejake mouchy, lidi se to treba zbavuji, protoze :

- konec zivotnosti nadrze . cca 6000 vymena

- jiny problemy...

Chci toho peugeota prohnat klasickou technickou, ne jen evidencni, kdyz si majitel veri, nemel by to byt problem, protoze pokud bych dal nove LPG, aby to vubec melo smysl a auto nemelo jine mouchy a pripadne vydaje. Jinak cena LPG by mela byt 21990, tudiz pokud mam ten najezd cca 30000, do roka je to bohate zpet.

Tak to by jste doporucili, pockat si na Volvo nebo toho Peugeota, pripadne investovat do noveho LPG ? cena je sice mnohem vyssi, ale naklady se podle me vrati, jen aby auto "vydrzelo"... A do LPG nemusim pak nic investovat, krome klasiky revize, filtr....

-----------

Jeste kdyz jsem zminoval tu klasickou STK, tu muzu samozrejme udelat kdykoliv, ale pokud pujdu pripadne s autem na prepis, uznaji mi tam klasickou novou STK (do tech max 10 dni od provedeni) nebo budou trvat, abych dodal papir s evidencni kontrolou, protoze "soudruh urednik" bude trvat na evidencni s platnosti 10 dni ? :-)

Diky vsem za nervy a trpelivost :-)

David

Upraveno uživatelem Davef
Odesláno

Tak jak by jste to prosim videli, sli by jste to te 406 a zaroven to predelali na nove LPG cca za 22k ? Na najezd urcite ano, ale kdyz je auto rok 1997, aby jeste nejakou dobu vydrzelo, nemam se 406 zadne zkusenosti... Ve ctvrtek se na nej jedu podivat a necham si ho zvednout, tak uvidim, v jakem je stavu i zespoda. Jinak je samozrejme lakava i cena, majitel za nej chce 20000 + musim zaplati EKO, ale ten je snad u tohohle auta 3000...

Odesláno (upraveno)

Koukam, samozrejme, ale momentalne rozhoduje cena... A prave, ze vaham, zda utratit prachy za LPG. Najedu tech cca 35k a cena za LPG je bohate zpet. Zase kdyz to dam do novejsiho, nezbyde na LPG. 

Secteno za 45k ok, novejsi by bylo, ale kdyz se koupi novejsi, spotrebu to nesnizi :-)

Spis jestli nekdo mate tu 406 v LPG, jak to slape, na druhou stranu je fakt, ze kdyby cokoliv s autem, LPG se da vyndat a nechat na jine, kdyz bude nove delane... To je prave dilema, zda nechat benzin nebo do toho jit, kdyby nekdo mel moznost starsiho LPG a prestavet to, nevaham, ale nove ... :-(

Upraveno uživatelem Davef
Odesláno (upraveno)

já osobně auto po ženě ani nááhodou z 90 procent....krátký nohy, trpící spojka, pořád přibržďují a kotouče plný prachu,tak to nebrzdí jak má,mají malý cit na otáčky /chod auta , startér si beztak  taky užil....a ručka taky,nebyl jsi někdy na parkáči u supermarketu ,když dojede žena ..? zhasne motor ,škrk ručka až nahoru nadoraz...až z toho člověk nadskočí

ten 16 V docela jede ,ale která žena se s tím nebojí,když s tím jede,že..takže to chování k autu...

pokud to není vyjažděná kamioňačka ,která víc, k čemu je otáčkoměr.....aby si se pak nedivil.

nic proti ženám...i chlapi mají svoje

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno (upraveno)

Když se ti bude líbit interiér a venek, tak to kup. Anebo jiný v zachovalém stavu.

Za 20+3 tisíce těžko koupíš úplně bezvadné. Spousta věcí se dá vyměnit, jen zachovalý vzhled se těžko obnovuje, když je už poničený.

LPG bych neradil, do tak starého auta už bych dále neinvestoval.

Případně koukej i po zachovalé 307 nebo i 306 (pozor na zadní nápravu).

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Ahoj mám 2 406 s LPG

Ja kombi 2003 na LPG najeto 100000km chodí bez problémů polsky systém Dt Gas původní vstriky LPG spotřeba 9-11l LPG/100km

Manželka sedan 2002 LPG najetí cca 30000km Solaris obd systém,spotřeba 8-10l sedan je lehčí a jezdí dle předpisů...

Vim o jedné 406 novy model 99 zdravá kastle najetí 300000 motor je asi jo sehnat jiném a mas pěkný ježdění soused za to chce 15000.je to nafta 66kw

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Jezdím 90% město takže bez klimatizace kolem 10.5 pod 10 to asi fakt nejde ale pravda na spotřebu nejezdím mimo město jsem měl nejméně 7.9.S klimatizací mimo město většinou plynulá jízda do 100Km/h do 8.5 město 11-12  takový rekord ale to jsem tomu šlapal na krk po městě s klimatizací plus nějaký vypnutí zapnutí pár km v kuse mezi 100-160 a vyšlo mě to nějakých 15-16 litrů.Ale převážně jezdím po městě za těch 10 a to se ani moc neloudám.

Upraveno uživatelem Nick406

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...