Přejít na obsah

Chilliluk

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

Vše od uživatele Chilliluk

  1. Zkus ty zámky dveří pořádně promazat olejem, třeba se rozchodí - mně to pomohlo, chodily pak jako nové, přitom se původně zdálo, že to taková prkotina nemůže vyřešit....i kdybys třeba rozchodil jen jeden, už můžeš zamykat a řešit to pak můžeš daleko víc v klidu :-) Pokud by se ti zámky podařilo rozchodit, bude pak asi nejlepší si nechat udělat nový klíček s dálkou...ale tam, kde je součástí prací také spárování s autem...každá sranda bohužel něco stojí, skoro zadarmo to těžko vyřešíš.
  2. Chilliluk

    správný tlak pneu

    Jasně, na rozměru a hlavně výšce profilu záleží hodně - já třeba u Zetoru 5718 foukám zadní na 1.3 :-)
  3. Chilliluk

    správný tlak pneu

    Neříkám, že nemáš pravdu... ..akorát podle mě podhuštěná pneumatika u tohoto auta tak, aby to výrazně zvyšovalo riziko průrazu či žvejknutí, jak píšeš, by musela mít tlak nižší než řekněme 1.5 bar. Spotřebu ovlivňuje mnohem víc styl jízdy a další věci, já jezdím kombinovanou spotřebu za nějakých 7.8l/100km, což mi u 1.8 benzínu nepřijde moc. Pneumatiky jsem zkoumal tuhle v servisu na zdviži a není na nich jakýkoli náznak špatného sjíždění (a to už tam jsou nějaký ten desetitisíc km), takže bych řekl, že nemám důvod foukat víc...jedině když jedeme na dovolenou s plným autem, nafouknu na těch max 2.3, ale víc bych tam nedával nikdy, přijde mi to naprosto zbytečné - to snad jedině pokud bych táhl těžký přívěs s velkým svislým zatížením na kouli, tak bych zadek foukl víc, ale to netahám. Spíš jsem se tu podivoval nad těmi extrémy, jako že někdo fouká běžně na 2.7 a víc - to mi přijde jako "čím víc pruhů, tím víc Adidas" :-) ...ale hlavně je to už nebezpečný, mlátí to, opotřebovávají se mnohem víc prvky nápravy, pneumatiky, ložiska atd...no ale hlavně, že se ušetří 0,2l paliva / 100km :-) První věc, která na autě tlumí jakoukoli nerovnost, kterou uvnitř ani nepocítíte, je pneumatika - a pokud je přehuštěná, musí tu nerovnost celou odnést čep, tlumič, ložisko dostane větší ráz atd...teď se bavím o drobných nerovnostech, kterých projedete během 10km cesty třeba stovky a ani o tom nevíte..ale nápravy ano.
  4. Chilliluk

    správný tlak pneu

    Sice je to staré téma, ale proč zakládat nové... ...já jsem tady asi jeden z mála proti přehušťování pneu. Na 406 1.8 benzín foukám gumy 185/70 R14 na 2,0 bar (jezdím z 90% sám bez nákladu) na obou nápravách a nikdy jsem s tím neměl problém. Jezdil jsem už taky se vším možným a dle mých zkušeností je přehuštěná pneu větší zlo než podhuštěná. Pneu jsou na autě od toho, aby taky tlumily rázy od povrchu, po kterém jedou - jinak tam můžete mít rovnou kola ze žebřiňáku. Nafoukat tyhle gumy například na 3.0 a více mi přijde jako extrém a hazard, nemůžu si pomoct. Kdysi mi bouchla úplně nová pneu na Felicii a podle mě to bylo vlivem přehuštění - na auto mi dali nové gumy z chladného skladu a v létě nafoukali na kdo ví kolik, pak auto postavili na sluníčko (bylo vedro cca 30°C) a já si pak auto vyzvedl a jel s ním hned cca 50km, čímž jsem gumy ještě více zahřál...a najednou rána - bouchla pravá přední a měl jsem co dělat, abych neskončil ve stoce. Když jsem po zastavení změřil schválně tlak v levé přední, bylo tam cca 3.5 bar. Od té doby foukám max 2.2 i při zatížení a nikdo mi to nevymluví.
  5. Chilliluk

    406 dodělání ABS

    ABS u 406 podle mě nestojí za nic, byl bych radši, kdybych ho tam neměl - na sněhové břečce nebo ledu budeš brzdit očima a pojede to furt - to je moje zkušenost s ABS u dvou různých 406 (starší modely).
  6. Chilliluk

    Slabsi brzdy

    Já nevím, no..mám už 12 let 406 a o brzdách jsem se toho už načetl dost - i v recenzích na 406 se často píše, že má horší brzdy - mně to tak ale nikdy nepřipadalo, nikdy jsem si nemohl stěžovat. Já naopak nesnáším příliš jedovaté brzdy, takže asi nejsem náročný. Ale zkoušel jsem na to na prázdném letišti pořádně dupnout a přijde mi, že jsem stál skoro na místě, tak nevím. Na stk mi taky brzdy chválili... Co mi ale u 406 přijde (mám dlouhodobou zkušenost se dvěma 406 a u obou to bylo stejné), je to, že má přecitlivělé ABS - na ledě nebo sněhové břečce se mi už párkrát stalo, že jsem musel zatahovat ruční brzdu a brzdit doslova očima, abych byl vůbec schopný zastavit - prostě to jen kopalo do pedálu a jelo furt, mohl jsem na to šlapat jak jsem chtěl. To třeba u takového Fordu Mondeo, co máme také v rodině, ABS funguje mnohem lépe. Už kolikrát jsem dokonce uvažoval o tom, že od ABS snad odpojím konektor, protože mi ABS u 406 přijde až nebezpečně citlivé a na úkor brzdového účinku.
  7. Já mám tohle auto už přes 10 let a pořád neuvažuji o výměně - tedy uvažoval bych proto, že už mě nebaví mít jedno auto tak dlouho, ale nemám důvod - auto je spolehlivé, opravy nejsou drahé a nikdy se mi nestalo, že by oprava čehokoli jednorázově stála víc než cca 5000,- Kč (rozvody). Dá se jezdit dálka i pod 7l/100km, ale po městě to vychází tak na těch 8,5 - 9l. Moje dlouhodobá kombinovaná spotřeba činí 7.8l/100km normální svižnější plynulou jízdou.
  8. Mám takový problém u mojí 406 sedan, dělá to asi 2 měsíce - občas se stane, že při přeřazení, prudkém přidání plynu nebo přechodu z brzdění motorem do záběru se ozve klepnutí, někdy dvojité, zdá se mi to jako kdyby to šlo zepředu z podvozku, ale nejsem si jistý. Mechanik říkal, že by to mohl dělat začínající špatný spodní čep ramene, ale ten to podle mě nedělá, protože to asi dvakrát udělalo i při úplném klidu auta a pouhém nastartování, jak se otřásl motor, kola se ani nehnuly. Na nerovnostech nic nebouchá. Já bych to tipoval na silentblok uchycení motoru nebo převodovky, ale mechanik to prověřoval a prý to tím není. Ani mi nepřijde, že by to mohla dělat převodovka nebo pohon kol, protože to udělalo otřesem motoru, když bylo auto v klidu a rychlost vyřazena, v zatáčkách v záběru ani nikdy jindy od kol nic nebouchá. Taky jsem hýbal s výfukem a ten podle mě taky nemlátí...tak co to tedy ještě může být? Prosím o radu, na co se ještě zaměřit?
  9. Jasně, pro mě to taky není pár korun, ale pořád to jde..to jsou podstatně novější auta, do kterých lidi sypou a sypou podstatně víc a pořád se něco kazí. Nejhorší je, když si někdo koupí třeba 5 let starou plečku za relativně hodně peněz, ale poruchovou, kde jsou díly drahý a z druhý ruky jich moc není, to pak může být velice nepříjemný, zvlášť když se jedná o někoho, kdo nemá moc peněz a koupí auta se ještě zadlužil.. prostě zlatá 406, bych řekl :-) Obecně mi přijde hodně zavádějící cenit auto podle roku výroby a počtu najetých kilometrů - je to v podstatě postavený na hlavu....ale většina lidí tomu ani trochu nerozumí a tohle jsou jediný parametry, na který koukají všichni...ale to už je OT.
  10. To já kdybych měl takovýhle problém, co by mě hodně štval, jako máš s tou klimatizací, tak bych to nechal někde opravit a radši si to zaplatil nebo na to našetřil, než abych se tím užíral a hrabal se v tom a výsledek pořád v nedohlednu..kolik by mohli za ten kompresor chtít v Bechyni na vrakáči? Jde o to, že je mnohem jednodušší ho vyměnit a třeba je to tím.. Zkusil bych autoelektrikáře v Milevsku, když tam přijíždíš od Týna, tak hned na začátku po levý straně. Vím, že to vypadá jako blbost, ale opravil mi věci, který neuměl opravit nikdo jiný roky, a ani to nemělo třeba nic společného s elektrikou, jen jsem si to myslel, tak jsem k němu jel.
  11. Chilliluk

    Nový nebo starý model?

    Já mám 2x 406 old model, jeden sedan a jeden kombi..sedana mám už 12 let...jsou to super auta, spolehlivý, jednoduchý, pohodlný, perfektní svezení. Do novějších peugeotů bych tom, co jsem slyšel, radši nešel..a protože mám rád to pohodlný svezení a spolehlivost, zůstávám stále u 406 a myslím, že ještě dlouhý roky zůstanu :-) ..ale abych řekl pravdu, kromě výbavy nějak nevidím důvod jít do novějšího modelu, protože nový model je už přece jen poznamenaný přísnějšími emisními předpisy a pak ten MUX - prostě proč si přidělávat starosti. HDI jsou taky horší než starý TDi...prostě co je novější, to bývá současně i horší - bohužel, taková je doba :-) ...o dnešních autech vůbec nemluvím, jsou to kasičky na peníze, který už nikdy neuvidíš.
  12. Chilliluk

    vysoká spotřeba 1.8 16V

    Já musím oživit tohle téma, protože se podivuju, kde berete takový nehorázný spotřeby (většinou) Je pravda, že u breaku, se kterým se jezdí většinou jen po městě, to kolem těch 9l je, ale jakmile se vyrazí někam dál, klesne to hodně pod 8l, někdy i pod 7, když jedu jen sám. U sedanu opravdu dlouhodobý průměr (několik let) mám 7,8l, jezdím plynule, nemám rád jízdu brzda-plyn...a na dálku se v pohodě opravdu dá jet pod 7l....když jsem jel extrémně na spotřebu, jel jsem i pod 6l, ale tak by mě jezdit dlouho nebavilo... EDIT: nedokážu si představit, že bych se průměrem dostal nad 10l, to bych musel asi snad permanentně závodit nebo jezdit opravdu pouze po městě
  13. Chilliluk

    Spouštění klima

    Já u svojí první 406 jezdil zbytečně několik let bez klimy jen proto, že tam bylo málo chladiva a kompresor nespínal..pak jsem nechal doplnit a chladí dobře, akorát je někde netěsnost, takže musím nechat každý tři roky doplnit, aby chladila pořádně. Vzhledem k tomu, že auto je z roku 1998, bych řekl, že je to slušný výsledek. U druhé 406 funguje klima už od koupi před čtyřmi roky v pohodě, nikdy jsem nedoplňoval, taky rok výroby 1998. Letos nechám obě doplnit a vyčistit, ať je klid...v zimě jsem klimu nikdy nepouštěl, možná jednou dvakrát jsem ji zapnul pro zajímavost, jestli ještě chodí...takový ty řeči, co je všechno třeba, je většinou dobrý brát u aut hodně s rezervou, protože to byste do auta jen sypali a zbytečně utráceli...a teď ty mínusy :-D
  14. Já nevím, kde je to přesně u sedanu, ale je to docela podivně řešený, měl jsem s tím problémy u kombíku, předpokládám , že řešení u sedanu je stejné. Někde ve víku kufru je spínač, který má v sobě kuličku, funguje to tak, že když zvedneš víko kufru, kulička se překlopí a spojí kontakty, světlo začne svítit..pokud se do spínače dostal bordel, kulička je opálená nebo rezavá, pak blbne kontakt a nespíná to pořádně... Spínač by měl vypadat nějak takhle:
  15. Chilliluk

    P406 jede na dva dválce

    Vypadá to, že by to mohlo souviset - jak auto chcíplo, mohly rozvody přeskočit, jestli nebyly udělaný pořádně. To už je v krátký době asi druhý téma, kdy má někdo problémy po výměně rozvodů. jelikož mě výměna čeká za týden, začínám mít obavy z toho, aby se mi taky něco nezačalo pak s autem dít
  16. Chilliluk

    Co se starou 106?

    Já mám doma Škodu 120L po dědovi, kdybys ji chtěl, můžeš si to vyzkoušet :-) Je tam eko 10 000, technická ještě do konce roku, ale chce to nový prahy, jinak je OK, s papírama v cajku a plně pojízdná, kamkoli tě doveze jako za starých časů...ovšem s další technickou bude problém a hodit ji na vrakoviště je mi líto, takže kdyby někdo chtěl, za nějakou symbolickou cenu, řekněme 3000,- Kč...
  17. Chilliluk

    Auto nejede a je líný

    Opravdu to i logicky vypadá na ten posunutý rozvod..zvýšená spotřeba a snížený výkon..do válce jde prostě benzín trošku jindy, než by měl, nebo jiskra zapálí ve špatnou dobu...tak mi to připadá..u starýho auta s rozdělovačem by se řeklo "špatný předstih"... U tebe to ale asi bude ten případ s posunutým rozvodem třeba o zoubek, protože jiskru řídí řídící jednotka Startuje dobře za tepla i za studena?
  18. Tak ten meziplyn u zpátečky by mě taky zajímal, já myslel, že meziplyn se dává jen při řazení z vyššího stupně na nižší, pokud je auto v pohybu :-) Ale máme v rodině taky 106, starší model, kde zpátečka taky někdy nejde nic moc, ale vždy stačí nervat ji tam za každou cenu napoprvé, ale pustit spojku a znovu ji sešlápnout až na podlahu..pak už to většinou jde jako po másle..v případě, že by ani tohle nepomohlo, dej za 1 a trochu s autem cukni, pak teprve zkus zpátečku znovu..
  19. Chilliluk

    naftu nebo benzín?

    No jasně, proto taky píšu, že staré diesely beru, nic proti nim nemám. Diesely jsem řídil často, ale jak jsem zvyklý na benzín, motor mi u žádného nepřipadal dostatečně kultivovaný a prostě mi neseděl, to je ale o zvyku. Pokud bych si měl koupit starší auto, řekněme skoro veterána, tam bych šel asi spíš do té nafty, protože u aut z osmdesátých a devadesátých let je rozdíl ve spotřebě diesel/benzín hodně znát..navíc to jsou právě ty staré dobré diesely, kterých není třeba se obávat...u novějšího auta bych ale dnes do nafty nešel kvůli tomu, že se do nich cpou různá ku...tka kvůli emisím a navíc i pro mě zbytečného zvyšování výkonu...navíc mám pocit, že časem se pod tlakem neustálého zpřísňování emisních norem vrátí automobilky zpět k benzínovým motorům a začne se to ubírat tímto směrem, protože diesel už začíná být možná na hranici možností snižování emisí..ale to je jen můj názor a nikomu ho nenutím :-)
  20. Chilliluk

    Nákup 5008

    Já když to tu tak čtu, tyhle moderní "vychytávky" jako start-stop a FAP filtr a podobný, tak si říkám, že dokud to bude jen trochu možný, takový auto si nikdy nekoupím už z principu. To ještě radši dalších 20 let zůstanu u 406 a budu s tím mezi ostatními jak Columbo se svým 403 :-D Sorry za off-topic.. EDIT: Jinak se mi ale 5008 moc líbí, ale nemám odvahu si půjčovat na něco takovýho a pak se třást strachy, co mi tam druhý den odejde..a vlastně bych to ani nebyl já, kdybych si koupil takový auto...jsem prostě na starší :-)
  21. Chilliluk

    Peugeot 505 v Táboře

    Tak jsem fotky odstranil, asi by to nebylo vůči majiteli fér, taky by se mi nelíbilo, kdyby někdo bez mého souhlasu vystavoval na internetu moje auto.. Navíc jsem víceméně rozhodnutý začít o to auto sám usilovat, něco o něm zjistit a při dobré konstelaci všeho ho nakonec koupit...sny se mají plnit a mít takové auto je můj velký sen...
  22. Ahoj, v Táboře na parkovišti mezi paneláky stojí jedna 505 sedan, bude to diesel, má vzadu na kufru GLD. Jen jsem ho okukoval na parkovišti, majitele neznám, auto vypadá na svůj věk velice slušně, žádná velká koroze, jak je na tom podlaha, to nevím, ale jinak se zdá OK, koroze je nějaká na zadních lemech blatníků, ale nic hrozného, jen povrchová, myslím. Auto má manuální převodovku, palubovka příčně rozpraskaná od sluníčka, ale není to tragédie. Sedačka řidiče má horší čalounění, spravované záplatami, interiér není celkově kdo ví jaký, auto je evidentně po kuřákovi, uvnitř se válí asi 2 krabičky od cigaret a je tam bordel, ale jen nějaký papíry na zadních sedadlech a tak, nic hroznýho. Auto se zdá být kompletní, skla OK, přední světla trochu vyrezlá, ale všechno tam je, nic nechybí. Palubní deska má místo otáčkoměru hodiny, vypadá to nějakou základ verzi, ovládání zrcátek je mechanické. Jiné info o autě nemám, majitele neznám, auto má známky s poslední technickou končící v roce 2014, auto tedy momentálně není v provozu. Tohle auto je perfektní, jen když ho porovnám se svoji 406, tak ta 505 je proti ní jako tank, síla plechu je snad dvojnásobná, je to poctivý kus auta, které se už dnes nedělá....
  23. No jo, co se dá dělat, tak to mám aspoň radost, že 406 s vyšším počtem airbagů mít stejně nemůžu :-)
  24. Chilliluk

    naftu nebo benzín?

    Tak když jsem si tu celý tohle vlákno pročetl, což nějakou dobu trvalo, přidám sem taky svůj názor, i když je tu poslední příspěvek starý několik let. Já jsem u auta skalním zastáncem benzínu, v rodině jsme naftové auto nikdy ani neměli (já mám 2x 406 benzín, ségra 106 benzín, rodiče Hondu benzín, po dědovi ještě stojí v garáži škoda 120L, nebudu se zmiňovat o dávné minulosti a žigulíkách atd..), švagrová Seat Ibiza benzín, ale ani s jedním tímto autem nebyl motoricky nikdy žádný větší problém, nikdy mě žádné nikde nenechalo, vždy jsem jen vyměnil olej a rozvody, víc mě nezajímalo, protože to nebylo třeba..moje obě 406 1.8 16V šlapou jako hodinky, jednu z nich mám už jedenáct let...Honda City rodičů je 9 let stará (spotřeba 5.5l/100km, pravda, moc to nejede), nikdy se na motor nebylo potřeba kromě výměny oleje podívat...Peugeot 106 je z roku 1996, toho jsem do rodiny přiženil a nikdo se o něj fakt moc nestaral, motor ovšem vždy šlapal jak má...zatímco mám dost kámošů s diesely, to se pořád diskutuje o turbech, vstřicích, co vadí a co ne, kde byl jaký problém, co odešlo a tak..já tu potřebu nemám, mně u auta nic neodchází, protože jezdím na benzín, a to fakt kolem s hadříkem nechodím...někde vedle jsem tu na chvíli o naftě kvůli spotřebě uvažoval, ale pak mi došla jedna věc...proč se u internetových diskuzí pořád řeší jen problémy s turby, vstřiky, prostě diesely? Protože ty motory prostě tyhle problémy mají, zatímco benzínové motory problémy vesměs až na výjimky nemají...toto fórum je toho také důkazem, když se podíváte do sekce servis, co se tam řeší? Nafťák netáhne, turbo nezabírá, tlak nízký, těsnění pod hlavou selenoid, kraviny...to se pořád dokola opakuje...proč? Protože jsou to poruchový věci, proto...nafťák je fajn, ale bez turba a zbytečných kravin okolo, to říkám..žádný turbo a pak si ho koupím....tchán má Nissan Qashquai, svítí mu pořád porucha motoru, filtr pevných částic je v poruše, už to nejde jako dřív, je to 7 let starý a nemá to najeto ani 100 tisíc...švagr měl 307 v naftě, nějaký HDi, asi 1.6, odešlo turbo, teď má pár let starýho Superba a už se měnily vstřiky a desetitisíce...atd. atd...prostě diesel mi v autě nesmí do baráku, pokud to nebude diesel jako ve starým Zetoru, tomu věřím...to je závěr, ke kterému jsem logicky došel...a nějaká spotřeba - já jezdím se 406 Break 1.8 16V za průměr 7.8l, nešetřím, ani na to nešlapu, jezdím jak jsem zvyklý...při cestě do Maďarska jsem měl s plně naloženým, narvaným autem spotřebu 6.6l/100km, a to jsem jel rychleji, než jsem chtěl, protože jsme jeli dvě auta se švagrem, který jezdí víc ostře a já nechtěl zdržovat..a tohle nepíšu proto, abych se hádal, prostě jen říkám svůj názor, pokud má někdo opačný, já mu ho neberu :-) Snad jedile Ibiza, kterou měl taky švagr, myslím 1.9TDi, byla motoricky bezporuchová, ale on ji taky moc dlouho neměl...to abych byl objektivní... EDIT: Proti starým dobrým nesmrtelným dieselům, hlavně bez turba, nemám vůbec nic, ale takové se už dnes do aut bohužel nedávají...
  25. Já se omlouvám za vaření z vody, ale snažím se pomoct ...turbo tedy po podřazení zabere, až když se motor dobelhá do určitých otáček...to mi připadá, že by to logicky mělo být nějaké čidlo nebo snímač (nebo něco takového), co říká turbu, že má zabrat...prostě pokud se neděje nic a pak je skokově najednou zase vše v pořádku, připadá mi, že chyba je v něčem, co podává informaci jednotce, že už má turbo zabrat...nebo přímo jednotka...a nebo je třeba někde netěsnost a tím dochází ke zkreslení informací pro nějaké čidlo, které pak nepodá informaci dost brzy...prostě je to složitý...a teď čekám chytráky, co mě budou kamenovat za filozofování...ale ona někdy taková teoretická úvaha ledacos vyjasní..
×
×
  • Vytvořit...