Jump to content

Slayer

Uživatel
  • Content Count

    578
  • Joined

  • Last visited

About Slayer

  • Rank
    Kecka

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Ryčvald
  • Stát
    Česká republika

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Jakou si představuješ cenovku? Edit.... Jo, přehlédl jsem.... Měl bych zájem. Půjde tedy pošta?
  2. ... Tak fotka bohužel nebude. Nemám momentálně horkovzdušku, takže se mi to nedaří rozloupnout. Technik to slepik opravdu zodpovědně
  3. Mám v 406 EW10J4 2.0 16v 100kw. Tohle je náhradní jednotka. Označení mojí v autě je zcela jiné, technik i přesto novou naklonoval a v autě fungovala úplně bez problémů
  4. Jednu jednotku mám. Funkční. Otevřeli jsme ji, ale jinak nic... Machr mi kopíroval sw. Viz moje trable s autem...
  5. Asi to bude jak říkáš. Tak mám alespoň novou, silnější baterii. Byla tam nějaká noname 55A...
  6. Takže.... Alternátor dával s bídou 11V, tak zakoupen nový...po dni provozu se vše zdá OK. Prý pokud "něco"z altíku teče, tak chybová kontrolka nemusí vyskočit.
  7. Jo, řemen je na místě a všechno se točí. Jenom mě překvapuje, že se neobjeví žádná kontrolka na přístrojové, která by indikovala problém s dobíjení.
  8. Tak už jsme zase dojezdili. Včera za jízdy začaly zhasínat kontrolky na přístrojové desce, postupně to zhaslo všechno.... vyskočily chyby ABS a brzdy a auto bylo celé po tmě. Ujel jsem asi ještě kilometr až to "zhaslo" úplně. Nechal jsem ho teda stát u krajnice a domů se dopravil taxíkem i s celou rodinou. Ráno jsem ho chtěl odtáhnout na laně, ale zjistil jsem že je baterka úplně prázdná. Koupila se nová a auto normálně naskočilo. Do večera jsem najezdil asi 30 km a auto dostavil, dneska ráno se situace opakuje.... po dvou kilometrech zhasla přístrojovka , zhaslo celé auto a po dalších pěti stech metrech už stojím. Baterka je úplně prázdná. Žádná kontrolka dobíjení se na přístrojovce nerozsvítí, prostě to auto umře z ničeho nic. Ještě jsem nestihl proměřit alternátor jestli dodává to co má. Uvidím večer až se dostanu k autu. Vypadá to na vadu alternátoru , což?
  9. Tak nějak jsem měnil jednotku i já... virgin. Tak mi to tvrdil onen machr. Kolega nahoře ale zkoušel jen prohodit a pomocí PIN přes diag napárovat. Tak jsem zvědavý, jestli uspěl.
  10. Update: Takže, vpíchl jsem se do jiného vlákna...tady: a po úpravě a delším testování (moooooc práce ) to vypadá, že 95% problémů je vyřešeno. Ještě stále mám jen náhradní napájení, které vypínám...auto hned po vypnutí chcípne, takže správná dedukce. Už se mi povedlo i 2x zapomenout vypnout, tak jsme startovali na kabely Jinak jezdíme, auto tahá, nezhasíná.... jsem "skoro" spokojen. Ale za tu dobu od úpravy 2x vyskočila nějaká diag chyba - nestihl jsem bohužel vyčíst, po dalším staru je pryč. Někdy motor začne dost na neutrál kolísat a to tak, že se otáčky propadají o 200, ale nechcípne. Při rozjezdu potom dost citelně škube, tak mu přišlápnu na podlahu a zklidní se... takže úplně vše ještě vyřešeno není. Viděl bych to asi opět na problém elektriky (tipuju) - pojistkovka a dále... ale to asi budu muset nechat nějakému autoelektrikáři, tohle si netroufnu
  11. ..jestli se můžu zeptat...jak jsi dopadl? Povedlo se vyměnit a spárovat?
×
×
  • Create New...