Přejít na obsah

Rajny

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

O uživateli Rajny

  • Datum narození 26.12.1996

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    1997

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Nový Jičín
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Rajny's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Ahoj, tak po dlouhe době, jsem zjistil, že nejde 12V na výhřev lambdy. Kostra je v pořádku, ale nemůžu naměřit +. Dal jsem multimetr na - od baterie a napíchnul kabel + hned za konektorem od diagnostiky a nenaměřil jsem nic. Když jsem měřil kabel od kenektoru lambdy ke konektoru od ŘJ tak jsem zjistil, že kabel přerušený není. Že by to bylo nakonec fakt tou jednotkou?
  2. Rajny

    Dusí na benzín

    Zdravím, chci se zeptat jestli jste problem nějak vyřešil? Mám stejnéproblémy řešímto už druhým rokem vyměnil jsem spoustu věcí a udělal i GO motoru ale pořád je to špatný..
  3. Zkusím sehnat někoho s tou diagnostiku. Lambda už je to druhá nová.
  4. Zdravím, prosím mám otázku. Kdyby byli špatné vstřiky, tak by se projevovali i při odpojení lambda sondy? V jakém pořadí by jste postupovali při opravách. ( pořád se ukazuje chybu lambda, ale ta je nová bosch 1700,-) 1.První možnost špatné plyn. vstřikovače, že by netěsnili? (při zavření plynu a vyjetí zbytku z trubek auto na benzí i tak zdechalo a dusilo se.) 2. Špatná zap. rampa? (Na plyn to ale jede v pořádku a svíčky jsou nové origo co tam patří.) 3. Přehrát řídicí jednotku? (Zkoušel jsem restart, ale nepomohlo) 4. Čidlo teploty ? (Teplota alespoň podle budíku je v pohodě i malý a velký okruh se přepíná jak má, ale zatím jsem ho neměřil) 5. Špatné vstřikovače? ( měněny před cca půl rokem, ale za již použité údajně byli používané chvilku. A rozdíl před a po výměně jsem nezaznamenal, auto se chovalo stále stejně) 6. Špatná kabeláž lambda sondy ? (Mohla by porušena kabeláž od řj ke konektoru lambdy ovlivnit hodnoty lambdy?) 7. Je možná drobná netěsnost výfuku za svodama ve spoji, ale že by to mělo až takový vliv ? Nic víc co by s tím šlo dělat mě nenapadá. Shrnutí problémů p306 1.8 16v Když je lambda ZAPOJENA, tak se auto dusí ne pořád ( jedu cca 10km stane se to 1-3 za cestu, většinou vyřadím a šlapnu pár krát na plyn než motor nezačne točit a pak zase normálně zařadím a zase to pár km jede v pohodě. Po čase jízdy se rozsvítí kontrolka motoru, na dia. ukazuje jen lambdu, která je nová. Hodnoty ukazuje max 600 ale mělo by až cca 800. Když je lambda ODPOJENA, tak se mi ještě nestalo, že by se auto dusilo. Předem děkuji za váš názor.
  5. Hodnoty jsem měřil přes diagnostiku. Určitě to může být těmi vstřikovači ? Když je lambda odpojená tak to jede normálně, ale žere to nehorázně moc. Mechanik mi taky říkal, že si myslí že to budou vstřiky. Tak zkusím teda asi vyměnit a když nepomůže tak se ho budu muset bohužel už zbavit. Jenom to stojí moc peněz a nic z toho
  6. Čau Chci se zeptat jestli špatné vstřiky mohou mít vliv na lambdu. Nebo může mít něco vliv na lambdu že chodí max 600mV. Nebo třeba přehrát řj. Zkoušel jsem spojit + a - pak nastartovat a nechat na volnoběh až do sahary ale nepomohlo. Lambda je nová bosch. Měla by chodit až na cca 800mV. Pořád se auto dusí a chcípa.
  7. Dobře zkusím. Zatím děkuji.
  8. Ted jsem videl chiptuning 3800,- jinak to mam pres kamose za 1000,- original mapu. Takze kolem.2000-2500,- by se to melo pohybovat si myslim.
  9. Dik za odpoved. Jeste vymenim ten regulator tlaku a pak uz zkusím prehrat jednotku
  10. Ahoj Nové poznatky. Vymenil jsem lambdu ale na diagnostice to porad haze chyba lambdy. Jde maximalne na 500mv. Kdyz jsem jel s odpojenou lambdou tak auto jelo v pohode az na slabsi vykon ale to ja jasne. A ještě jsem zjistil ze tlakovy ventil paliva pri volnobehu nebo brdzdeni motorem dava jen 2,15bar. Ventil budu menit ale muze to mit vliv i na tu lambdu? Predem dekuji za odpoved a hezky den vsem.
  11. Ahoj. Protokol nemám jen mi řekli v peugeotu, že první válec ma 3bar druhý 4bar a zbylé 2 kolem 10bar. Jinak taky po go jsem ještě neměřil, ale udělám to a zkusím taky pak napsat i ty zbylé hodnoty. Zatím moc děkuji.
  12. Děkuji za rady. Výměna pal. filtru nepomohla. Zkusím teda vyměnit čidlo teploty a pak asi přehrát řídící jednotku a doufat, že to bude ok. I když kdyby bylo vadné čidlo teploty, tak by mi to ukázala diagnostika ne ? Zap. rampu jsem vyloučil, protože by to dělalo i na plyn nejspíš. Ještě jsem slyšel, že se napojí na palivové hadice, před čerpadlo taková ta průhledná baňka a kontroluje se jestli se nedělají bublinky, že by se zavzdušnil palivový systém a tím by docházelo ke špatné směsi a ŘJ by byla z toho zmatená. Má to cenu zkoušet, nebo je to blbost?
  13. Tak jsem se díval na map senzor a byl čistý, ale pro jistotu jsem ho ještě umyl, každopádně problém přetrvává. Zkontroloval jsem znovu klapku je čistá, krokáč je funkční. Taky jsem zkusil prohodit čerpadlo z druhého auta a taky žádná změna, ale všimnul jsem si, že když jsem odpojil vysokotlakou hadici z čerpadla, tak mi z hadice vyteklo tak 0,4dc a celkem rychle, takže to vypadá, že bylo palivo v hadici natlakované a na druhém autě nevyteklo nic jen pár kapek což je normální. Takže si myslím, že by mohl být přicpaný palivový filtr i když mi ho před asi půl rokem měnili v servise. To samé jak svíčky, řekli mi že jsou tam 1 bodové a teď jsem si to překontroloval a byli tam 2 body. Tak jsem tam dal ty fr7dc+ ale taky žádná změna. Takže otázka je jestli by to zdechání a dušení motoru mohlo být ovlivněné palivovým filtrem ? A nebo zkusit vyměnit motorek volnoběhu ? Ale ten jsem dával rok zpátky nový a dneska jsem ho zkoušel a normálně se posouvá. Pak už jen zbývá asi zapalovací rampa nebo přehrání mapy ŘJ nebo už mi došli asi moznosti. Jinak už se mi nerožíná kontrolka motoru, takže to bylo lambdou a na diag. Už to taky chybu lambdy nenašlo.
  14. Jo jak jsem uzavřel LPG a odpojil baterku tak jsem pak jel jenom na benzin a plyn jsem měl pořád uzavřený ale i přesto to dělalo. Zapalovaci lišta by to být prý taky neměla protože by to dělalo pořád ne jen občas. Po tom map senzoru asi zkusím vyměnit to palivové čerpadlo. Už musím zkusit i nepravděpodobné.
  15. Na map senzor se připravuju o víkendu zatím zkusit jen prohlédnout jestli je zanesený případně očistit a vyzkoušet. Ale jak to nebude tím tak už fakt nevím. Pak už jenom zbývá snímac otáček kliky a vačky jinak mě fakt nic nenapadá. A ještě si nejsem jistý jestli je 100% těsný spoj ze svodu na vyfuk je to před lambdou ale nemyslím že by to mělo takový vliv. Hlavně jestli to je netěsné tak minimálně ale vyzkouším to.
×
×
  • Vytvořit...