Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem, mam na Vás dotaz :) Jak poznám sjeté kotouče? V lednu jsem byla na garancce a destiček mam víc než půlku a o kotoucich nic neříkal ale všimla jsem si,že se mi na kotoucich udělala na kraji takova hranka. Občas se mi stane, že to při brzdění piska. Kdyby to bylo na výměnu jak jake mi doporučíte? Koupit spis dražší nebo zlatou střední cestu? Děkuji za info a krásný den všem :)

Odesláno (upraveno)

opotřebení kotouče se dá změřit, max. opotřebení podle výrobce je 1 mm z každé strany, tzn.,když má nový kotouč  třeba 10mm, tak pod 8mm je na výměnu

hranka na kotouči se dá zbrousit, taky hrany na deskách--někdy to pomůže a pak nepíská

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Je to přesně jak píše ozzy.

Dalo by se to také zobecnit, že na jednom kotouči sjedeš dvoje destičky. Ovšem je to hodně individuální, někdo prostě s jednou sadou destiček udělá kotouče.

U mě to platí dvoje desky na jeden kotouč, avšak já na destičkách dám s 306tkou 100 000 km. :D

Odesláno (upraveno)

Bohužel záleží, co člověk koupí (na co natrefí), kolik do toho investuje a asi je lepší dát dražší - teda mám zkušenost. Loni sem dal přední kotouče TRW, cena příznivá, prý vyráběné tady (přes eshop - tak kdo ví, jestli zas nejde o padělek) + desky origo peugeot (nikdy mi nehvízdly a brzdí dobře) ..ale...  na kotoučích se už objevuje hranka a chlapík na technické řikal, že po dojetí desek radši výměna. A taky řikal, že se ničemu nediví, že je to otřes, co teď zavedení výrobci vyváděj s materiálem, vidí to denně, jak vypadaj kotouče po pár kilometrech (dle rozhovoru s majiteli jiných aut).

Takže cejtim, že kotouče půjdou brzy s deskama zase dolu a radši si příště připlatim a asi tam nechám dát i origo od pažouta. Ty před tim od pažouta vydržely dvě výměny cca 100 000 (akorát je to jen cenovej ranec). Někdy se udává, že zálěží na kombinaci desek a kotoučů, měly by prý být od stejného výrobce. Ale teď už ničemu z netu nevěřim, ať je to TRW, ATE apod, protože na TRW jsem udělal cca 20 000 km. Veděl jsem, že určitě vydrží míň než origo, ale doufal sem, že vydržej alespoň těch 40 000 - 50 000 Km.

Upraveno uživatelem Davis
Odesláno

ani origo pežot už není co bejvávalo, to platí pro levnější modely do 400 tisíc, přední kotouče dnes nevydrží co jsme byli zvyklí (100 tisíc) :bojim

Odesláno (upraveno)

Také nevím, jestli kotouče z autorizáku za vyšší peníz vydrží, dřív to tak bylo.. Myslim, že tam je také na výběr i levnější varianta, otázka jestli ta dražší bude mít větší vydrž a nelžou. V autorizáku origo stojí myslim tak min cca 8 000 až 10 000 Kč (práce výměna + materiál desky + 2 kotouče). Ale to vim z loňského roku, tak nedávám za to ruku do ohně. 

Já si proto raději koupil Brzdový kotouč TRW (2 x 833,00 Kč).

+ desky peugeot za 1 800 Kč a přehodil si sám. (desky sem chtěl prostě peugeot) protože mi nikdy nepískaly a brzdily na místě (i když se říká že, jsou bahno). Desky pro PSA byly dle obalu vyráběné v ČR, to by působilo důvěryhodně, otázka jestli v zahraničních autorizácích nedávaj jiný a třeba i kvalitnější.

Ušetřil jsem tak polovinu peněz, ale je otázka jaký to mělo smysl... Nemám pocit, že bych brzdil přehnaně, i když je fakt, že denně musim cestou do práce a zpátky zbytečně brzdit i z větší rychlosti 6krát kvůli retardérům :(

Je jasný, že naše auto je těžký a brzdí velice dobře (už řešeno v jiném vlákně), takže spotřeba kotoučů je nejspíš obecně vyšší, ale teď mi to připadá moc. Ale zase za silný brzdy sem rád, zrovna v zimě sem jen díky nim nepřejel psa, který z nenadání vběhl přímo před kapotu a já z cca 60 km stál okamžitě na místě jak přikovanej, až sem se divil a vše dopadlo o.k. S fabii, co máme v práci, bych to nedal.

Odesláno

Předpokládám že když jsi psala, že jsi byla na garančce tak že auto máš od nového nebo je relativně mladé. A že servisuješ jen ve značkovém servisu. Takže pokud ten servis za něco stojí a řekli že máš desky sjeté z poloviny tak že by řekli i když by byli sjeté kotouče. Hranka se dnes dělá na každém kotouči já mám na své 807 měněné kotouče před cca 18000 Km a na deskách zůstává víc než polovina a kotouče mají pohmatem zjistitelnou hranku a dával jsem " lepší" FERODO. Problém toho že dnes kotouče nevydrží je jednak šizení na materiálu a druhá věc je že dnešní auta s maloobjemovými motory nemají sílu na brždění motorem. Tudž se musí více používat brzdy. Starší jezdci potvrdí že i blbá stodváca dokázala brzdit motorem že na destičkách se najezdilo v řádu tísíců km více než dnes a tam byli destičky s poloviční plochou než jsou dnes na autech srovnatelné váhy a velikosti možná že byli i menší.

Odesláno (upraveno)

Mně měnili originální kotouče, když měly cca 2mm hranku. Tak si můžeš (tazatelko) změřit, jak velká je hranka u tvých. Najeto měly 60000km. Destičky by ještě něco zvládly. Dle servisu už se dneska dělá brzdová sada aby kotouče i desky vydržely +/- stejně a pak se mění oboje. U mě to teda tak vyšlo.

U jiných aut vydrží pravda tyhle díly víc, ale ještě jsem nejel autem, které by brzdilo tak dobře jako 308. Je to něco za něco. Třeba u firemních Octavií II vydržely kotouče cca 120 - 140 tisíc, ale zas ta auta jezdila jen dálky a hlavně člověk brzdil i očima, jak to mělo slabé brzdy...

Upraveno uživatelem Ajap
Odesláno

A kolik stoji origo kotouče od Peugeota? Dají se koupit přes internet nebo se musí nechat vyměnit v Peugeot servisu?

když teda jezdíš brzda-plyn ;) , tak kup přes net něco kvalitnějšího a vyměnit je může kdokoliv, kdo opravuje auta, nemusí to být nutně autorizák peugeot

Odesláno (upraveno)

Akorát háček je, jak přes net koupit něco kvalitnějšího, i zavedení výrobci začínaj klamat. Obal stejnej, ale pro tzv. polskou cestu, prevazna distribuce u nás, je to horší než pres tzv. německou. Tak me bylo receno, nerucim, ze tak je, ale zacinam v to verit. Do toho riziko padelku. U celniku sem viděl kopu ND pro škodu s jejich logy, od pohledu k nerozeznání... Mezi tim i destičky, pak verme, co máme v autech

Odesláno

Máte někdo zkušenosti s kotoučema a deskama Brembo na P308? Já je dával před 4 lety na megana 1.9 DTi najeto cca 50tis a zatim pořád žádná hranka i destičky vapadají téměř jak nové... Ale je fakt, že tak dobře jako 308 taky nebrzdí...

Odesláno

no máš to odsťupnované benzínové motory bez katalyzátoru potom s katalyzátorem potom nafťáky potom benzín+lpg a potom cng myslím že je to od 1800 kč až po cng 2200 kč jo a fotí se vin potom číslo karoserie a myslím i motoru a při zkoušce emisí se ti napojí na řídící jednotku prošel bez problémů vše bylo ok emise dopadly suprově to bude tím že beru maxx motion 100 od OMW

Odesláno

Byl jsem před měsícem na STK a nevšiml jsem si, že by bylo ještě odstupnovaní motorů ( s katalyzátorem a bez něho). Pouze diesel a benzin a myslím LPG.  Benzim STK 1200,-Kč. Diesel nevím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...