Přejít na obsah

popest

Uživatel
  • Počet příspěvků

    238
  • Registrace

Vše od uživatele popest

  1. To zmáknes. Kup si malinky stahovak na sterace, patex oboustrannou pasku a pak uz jen potrebujes soubovak a torx. Me to tou paskou drzi uz pres rok a pohoda. Pri posledni oprave v Peugeotu (vymena prednich tlumicu a horniho ulozeni) , samozřejmě tu lištu ze skla strhli. Znovu nandano za hodinu i s odstranenim puvodni pasky.
  2. jj, proto tu izolaci u kabinoveho filtru pred STK sundavam
  3. Nemáte někdo zkušenosti s únikem vakua z posilovače brzd po delším státní? Vakuum vydrží cca 2-3 hodiny po vypnutí motoru. Před rokem to servis vyřešil výměnou hadičky mezi vývěvou a posilovačem. To pomohlo a rok byl klid. Teď je to zpátky a mnohem horší. Předtím se to stávalo jen občas, teď je to pokaždé. Dal jsem to znovu do servisu ať zjistí kde je problém a jejich řešení je výměna posilovače za cca 10tis s prací. Podle serviceboxu je tam na tom posilovači ještě senzor podtlaku pro systém rozjezdu do kopce za cca 2000,-. Netušíte někdo zda je možné aby ta netěsnost byla kvůli němu? Je mi záhadou, že tenkrát po výměně hadice a kolínka se problém vyřešil tzn., že problém nebyl v posilovači, ale v přívodu vakua k posilovači. Díky za rady.
  4. popest

    P1705 - Problem pri mereni emisi

    Zavada opravena. Spatne ukostreni prevodovky.
  5. popest

    P1705 - Problem pri mereni emisi

    Ok, diky za upresnujici informace. Necham to opravit.
  6. Ahoj, Auto neproslo na SME kvuli chybe RJ kod P1705, najetych km od zaznamenane chyby 0 km. Toto je na protokolu. Co jsem nasel, jedna se o chybu kdy nejspis volic prevodovky neni v N nebo P pri KOER/KEO. To je to co jsem nasel na netu. Mam tomu rozumet tak, ze pri nejakem diagnostickem testu, ktery na SME delaj byl volic ve spatne poloze? Diagnosticka zasuvka je v tesne blizkosti volice. Nechci davat 1000,- za diag aby mi rekli, ze zadny problem neni. Je ale mozny ze ten kod znamena neco jineho nez jsem nasel. Nemate nahodou nekdo s timhle zkusenost? Autu nic neni. Robot radi v pohode. Diky.
  7. popest

    Servisní intervaly

    Jeste bych doporucil Mosquitovi aby po pripadne koupi nechal sundat olejovou vanu, zkontroloval saci kos a vymenil sitko v olejovem potrubi pro mazani turba.
  8. popest

    Servisní intervaly

    hele ty bodko. Precti si to vlakno jeste jednou.
  9. popest

    Servisní intervaly

    120tis je asi zbytecny to souhlasim a v servisni knizce pro tuto motorizaci je aktualne uz jen 180tis/ 10 let a nic jineho. S tou prevodovkou nesouhlasim. Preventivni vymena je urcite fajn, ale vetsina ridicu toto nereseni a zadne caste problemy techto prevodovek jsem na internetu nezaznamenal. Dokonce i stary Megane z roku 99 po FL, predtim netusim, mel dozivotni napln. Trochu bych ubral s osocovanim ohledne troleni, mazanim prispevku apod...
  10. popest

    Servisní intervaly

    Teh 10 let mi nedoslo, to je fakt. Mohl by byt Slimboy trochu vic konkretni co je bullshit? Olej v prevodovce je “dozivotni” nicmene kolem 200tis spis driv se ocekava vymena spojky, tudiz se olej vymeni taky.
  11. popest

    Servisní intervaly

    Rozvody az ve 180tis pripadne 240tis, ale volil bych prvni variantu. Takze to mas jeste docela cas.
  12. sundej zaruvzdorny kryt a uvidis to lepe. Nejspis to fouka tam (bude zevnitr cely cerny). Nevim jestli mas FAP, ale v mem pripade servis nejdriv uchytil fap do drzaku a potom prisrouboval k prirube turba. To je spatne. Nejdriv se musi pritahnout FAP k turbu a az pak v drazcich aby to tesnilo.
  13. Tady s to již řešilo: mám na to skvělé řešení. Oboustranná páska Patex. Funguje perfektně. Už to mám rok a pořád drží.
  14. Me tohle delal volny spodni cep. V tahu to bylo v pohode, ale po sundani nohy z plynu zacal vibrovat volant. Zajimavy bylo, ze se to delo az po urcite dobe co auto jelo. V servisu na to prisli nahodou. Cep byl zarostly, takze kdyz auto stalo a dalo se na zvedak tak vule nebyla. Prisli na to az kdyz ten cep demontovali.
  15. popest

    Divný zvuk

    Mikis - Jak tu uz nekdo psal, kup si 3008 s automatem a problem mit nebudes. Loque - Bouchani napravy kvuli volnemu cepu je take zvukovy projev a reklamovat se da. Zvuk co jsem slysel na ruznych nahravkach rozhodne neni charakteristicky zvukovy projev automobilu. Je to charakteristicky zvukovy projev pro rozbitou prevodovku jak dle nekolika reakci potvrdili i nezavisli mechanici. Jedina moznost bude soudni znalec. Peugeot to zda se zatim vyresit neumi. Z meho laickeho pohledu se tedy jedna o neodstranitelnou vadu a asi bych usiloval o vraceni automobilu a penez akorat mam takove tuseni, ze tohle by bylo na hodne dlouho. Naprosto rozumim Petula7, ze je nastvana. Nove auto za pul mega, mozna vic a zni jak to moje po 7 letech a 190tis km.
  16. popest

    Divný zvuk

    Tohle mam na sve 308 vzdycky v lete. Akorat ja mam najeto 190 tis. Taky na 4. V zime to temer nedela, pac je olej vic husty. Olej uz mam koupeny 2 roky, ale nedostal jsem se k tomu. Napln je puvodni. V mem pripade uz to neresim, auto je stary. Ve vasem pripade bych se po vycerpani vsech moznosti obratil na soudniho znalce nebo pockal. Podle UK fora to ale PSA resi, tak snad to brzy vyresi.
  17. Bylo to pravym tahlem rizeni. Zamestnalo to vsechny mechaniky v dilne a na konec na to prisli. To zvlastni bouchani v rejdu tam je porad, ale to bylo od zacatku co auto mam. Horni ulozeni, tlumice a oba spodni cepy jsou novy. Zadni silentblok leveho ramene taky novy. Tezko rict cim to muze byt, ale neresim to. Musi to byt opravdu hodne rozbita silnice v prudke zatacce. Co se stabilizatoru tyce, tak u neho promazali preventivne ulozeni.
  18. popest

    Neustala korekce smeru

    S volantem to nekmita, takze predni jsou ok. Prehazoval jsem predek na zadek cca 2 mesice zpet, protoze to obcas lehce kmitali kolem 140km/h. Ukazalo se, ze to dela opravovana guma, ktera se proste klasickou vyvazovackou neda vyvazit, nicmene to kmitani bylo nepatrny, takze to bych vyloucil.
  19. popest

    Neustala korekce smeru

    Ok, diky za odpoved. Uvidim az prezuju na plechace se zimakama zda to zmizi
  20. Mam dotaz v dalnicnich rychlostech musim neustale nepatrne korigovat smer auta. Je to opravdu malicko, ale nutne to je. Na aute jsou nove tlumice s ulozenim, nove oba spodni cepy, nove prave tahlo rizeni a novy levy zadni silentblok ramene. Myslim si, ze stejny problem jsem zacal pocitovat jiz pred vymenou vseho vyse zmineneho. Nemate nekdo zkusenost zda to muze delat zadni naprava? Ze by treba mirne cestovala. Mam takovy pocit jako kdyby to vychazelo ze zadni nspravy. Take jsem nasel, ze by to mohly delat gumy, uz maji 7let. Nejspis originaly Michelin. Diky
  21. V Peugeotu prohledli znovu celou napravu a nic tam neni. Sam jsem u toho byl. Myslim, ze jsem konecne nasel zdroj toho bouchani. Na konec to nejspis vychazi u podlahy kde usti volantova tyc. Cca 2 roky co auto mam jsem slysel velmi podobny zvuk vzdy, kdyz jsem projizdel ostrou zatacku na hodne rozbite silnici. Ted je to temer totez, ale kola uz nemusi byt v rejdu. Zde jsem nahral na youtube to bouchani. Za jizdy na vetsi nerovnosti to je vic slyset. Nemam takovou silu. Jaky je vas nazor? Je to normalni nebo ne? Diky
  22. Zdravím, rychlý dotaz. Při první návštěvě v Peugeotu mi měnili přední tlumiče s uložením a spodní pravý čep. Problém to nevyřešilo (křupání ve volantu v přímém směru). Pak zjistili, že je špatný i levý spodní čep a utržený zadní silentblok levého ramene. Při té příležitosti promazali lůžka předního stabilizátoru (nechápu proč. Všude jsem četl, že toto se zásadně nemaže ať to pak nevrže). Problém s křupáním je vyřešen nicméně teď, při větší nerovnosti to bouchá z pravé strany a občas trochu i z levé. Máte někdo nějakou zkušenost zda to nemůže být buď špatným namontováním stabilizátoru (i když to nejspíš ne, dle serviceboxu je to celkem primitivní) nebo prostě tím, že povolení lůžka po 185000 km a jeho zpětnou montáží vznikla vůle? Jsem si 100% jistý, že po výměně tlumičů a pravého spodního čepu to nedělalo, takže pak už mě napadá jen ten stabilizátor. Mockrát díky za názor.
  23. popest

    Čištění výparníku

    Co konkrétně znamená výplach výparníku? Čištění ozonem je super, ale dezinfikuje a zbavuje to zápachu hlavně interiér. Pokud je ve výparníku bahínko z prachu, tak to ozón prostě neumeje. Trochu váhám s tou pěnou, abych ji tem nedal moc a nedostala se až někam výš kam nemá. Přeci jen i v prostoru výparníku je nějaké čidlo, jestli se nepletu. Možná ideálně strčit tam napřed kameru a prohlédnout....
  24. popest

    Geometrie náprav P208

    Jen pro info jak to je u 308 SW T7. 308 - B3BF0102P0 - 3 - 21_08_2012 - Seřízení _ Ustavení do referenční výšky.pdf
×
×
  • Vytvořit...