Piggyslav Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 Dobrý den, rozhodl jsem se, že si koupím svoje první auto, zvolil jsem 406 a už bych měl i nějaké nabídky, jelikož je to ale moje první koupě auta, tak vůbec nevím co a jak u nás funguje.To že auto musí mít TP a v některých případech i zaplacené eko vím. Ale netuším jak probíha koupě samotná, tzn přepis a vše s tím spojeno.. Nevím kde se auto musí přepisovat co je k tomu potřeba a také mi dost vrtá hlavou povinné ručení, stačí když má auto pojištěné pan prodávájíci a já si ho pojistím třeba týden po přepisu? nebo jak tohle všechno funguje.Kdyby se tu našel někdo kdo by se slitoval nad nováčkem a blbuvzdorně mi to sem vypsal, byl bych moc vděčný!! Citovat
pštros Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 (upraveno) http://www.registr-vozidel.cz/odhlaseni-vozidla-z-evidence http://www.registr-vozidel.cz/prihlaseni-prevod-vozidla Nejrychlejší máš, když si to prostě vygůglíš Upraveno 15. březen 2016 uživatelem pštros Citovat
myšut Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 první koupě auta, tak vůbec nevím co a jak u nás funguje....tak na které planetě žiješ...? speciálně pro tebe s nulovým právním povědomím jsou služby jako CEBIA a jiné proklepávače. Na osobní auto může být vydaná exekuce ,zástavní právo ,součást dědického řízení , v pátrání ,vedeno jako nákladní vozidlo v jiné kategorii,dovoz ,přestavba karoserie VIN.... nevidím důvod tady rozepisovat každý detail ,web je toho plný včetně formulářů ,pokud neumíš ani googlit ...je to lenost. Citovat
pštros Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 myšut: pravda...ptal se na přepis, ne na co si dát pozor, jak co poznat... a stejně, je toho plný web a asi to je jen lenost najít si to.. Citovat
P607Olda Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 (upraveno) - koupě - dej pozor od koho kupuješ, jedině od známého, nebo ze zaručeného zdroje, jinak bude stočené. Dej sem odkaz, koukneme všichni. - přepis lze udělat na tebe i v místě prodejce - prodávajícího i kupujícího lze při přepisu nahradit plnou mocí, která musí být úředně ověřená - prý se už nemění SPZ, nechávají se stávající A teď už konkretně: - domluvíš si koupi auta, bývá zvykem že okamžik "koupě" je podpis smlouvy, předání peněz a dvou klíčků a dokladů a odjedeš autem, případně spolu na STK viz dále - domluvíte se jak to uděláte s přepisem, zda jeden nebo druhý dáte plnou moc, anebo se sejdete na úřadě u prodávajícího (nebo u kupujícího, tady si nejsem jist) - nejprve absolvuješ evidenční TK na jméno kupujícího - fakticky by bylo nejlepší tuto absolvovat s prodávajícím, těsně před předáním peněz, protože kdyby něco nepasovalo, tak přijdeš jen o 200,-. Kontrolují se i rozměry pneu, někdy i ráfků a taky evidentní průšvih, jako urvaný výfuk... - pojistíš auto na kupujícího - pak se jde na úřad na přepis, kde předložíš pojištění, velký a malý TP, protokol evidenční TK, případně plné moci zastupování, obč.průkaz přítomného a vyplněnou žádost - na místě zaplatíš případné EKO a poplatek 800 za přepis - pak zahlásíš na pojišťovnu, zda ti vyměnili SPZ a necháš si vytisknout novou zelenou kartu s novou SPZ - informuješ prodávajícího, aby odhlásil jeho pojištění auta - od prodávajícího si vyžádáš, kdy byly měněny rozvody, olej, svíčky, filtr vzduchu, filtr nafty, pylový filtr. Silně tě nabádám k velké nedůvěře, je to samý podvod. Kup jen od opravdu známého nebo prověřeného prodejce, (autorizovaný servis), kdy historie je naprosto prokazatelná. Případně, když ti tady některý dlouholetý člen někoho doporučí. PS: na žádné dodatečné záruky a reklamace nevěř. Buďto koupíš auto tak levně, že tě už nic nepřekvapí (do 20 t.), anebo u dražšího auta si tím více dej pozor, od koho kupuješ. Zda auto podléhá EKO zjistíš podle kódu v TP (hledej zde na fóru) a zda už bylo zaplaceno je v TP výslovně uvedeno. Zkus z prodávajícího vyžádat i sadu zimních disků, on by je stejně prodal za pár šupů. Upraveno 15. březen 2016 uživatelem P607Olda Citovat
Vena garážmistr Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 Perfektní polopatický návod jen doplním nebo upřesním že se musí na úřad prodávajícího. Citovat
Laďa Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 (upraveno) Nemusí, dokonce jde přepsat auto na kterýmkoliv obecním úřadě. Byla novelizace zákona. Upraveno 16. březen 2016 uživatelem Laďa Citovat
P607Olda Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 Kterémkoli obecním úřadě obce s rozšířenou působností. Seznam zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_obc%C3%AD_s_roz%C5%A1%C3%AD%C5%99enou_p%C5%AFsobnost%C3%AD Citovat
myšut Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 pro Neználky a lenochy a negogliče jsou dokonce firmy ,co to převedou za úplatu ....jedna je na výpadovce ze Šumpru na Bludov ,né Oldo...? Citovat
Laďa Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 Kterémkoli obecním úřadě obce s rozšířenou působností. Seznam zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_obc%C3%AD_s_roz%C5%A1%C3%AD%C5%99enou_p%C5%AFsobnost%C3%AD Jj. "obce s rozšířenou působností" při úpravě příspěvku mi to nějak zmizelo. Citovat
P607Olda Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 (upraveno) Jj, ale za 800,- a za několik dní. To by mě zajímalo, jak to mají s tím úředním ověřením. Zřejmě si zájemce musí zajít na úřad (k notáři) pro ověření podpisu. Takže je nevýhodou, že stejně musíš na úřad, ale hlavně jsi několik dní bez auta. Fronty teď už moc nebývají, takže zaplatit 800 za zhruba dvě hodiny ušetřeného času není moc výhodné. Minule jsem to chtěl využít (to ještě neexistovalo úřední ověření), ale raději jsem to zvládl sám, na počkání. Zvlášť, když to znamená jezdit 23 km z vesnice. Úřednice na úřadě jsou přívětivé, když není dobře vyplněná žádost, tak nedělají vědu. Jsou zvyklé na omyly lidí. Upraveno 16. březen 2016 uživatelem P607Olda Citovat
ozzy56 Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 (upraveno) úředně ověřit podpis se dá i na poště za 30 Kč tak prej za 30Kč Upraveno 16. březen 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
JVT Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 (upraveno) Nemusí, dokonce jde přepsat auto na kterýmkoliv obecním úřadě. Byla novelizace zákona. Zatím je možný přepis pouze na DI původního majitele. Kdekoli jinde až od 01.07.2016. Novelizace zatím nemá účinnost. Pošta podpis ověřuje za 30,- Kč Upraveno 16. březen 2016 uživatelem JVT Citovat
Bacyl Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 tak tak tam kde se kupuje auto tam na uřadě se přepisuje a upřesnim Ev. kontrola stoji uz 400Kc. (to slovičko kupuje tam) je misto kde je auto evidováno. aby mě neopravovali vtipalci auto registrovano v Olomouci =přepis Olomouc už není odhlaška. dále si dávej pozor na maly tech. průkaz pokud budeš chtít jezdit musíš ho mít u sebe pořad a ale nadruhou stranu ho potřebuješ u přepisu. jedna se mi jen o to aby přepisující nenahlásil jako ztracený malý Tp sice vydají nový ale pokud by tě zrovna chytli s tím druhým tak je pokuta až 10 000kč. to byla naš zkušenost bazar přepisoval auto na nas. dali jsme plnou moc a jen mi vrtalo jak to udelaji s malym TP a najednou přišel novy takže jsem měl 2ks malého TP. projistotu jsem ho byl vratit u nas na registr a tam mi rekli ze je veden jako ztraceny a ze se po nem patra v šengenu. pry nejlepsi je to vratit jako anonym. tak tot vše. dobrou koupi přeji Citovat
MJSytic Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 Zatím je možný přepis pouze na DI původního majitele. Kdekoli jinde až od 01.07.2016. Novelizace zatím nemá účinnost. Pošta podpis ověřuje za 30,- Kč Presne tak. Nedavno jsem to resil, kdyz mamka prihlasovala novy vuz. OT: Proc se plati stale 800, kdyz uz nemeni RZ? Nemelo by to byt prave o ty RZ levnejsi? Zlodejna!!! Citovat
MilanF1 Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 Ano, je to bohužel stále na úřadu prodávajícího, hlavně, že je centrální registr. A těch 800 Kč taky nechápu, vlastně ano, je to příjem rozpočtu. Citovat
Veverka Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 úředně ověřit podpis se dá i na poště za 30 Kč tak prej za 30Kč Přesněji na jejich službě CzechPoint - nemusí to mít každá zaprcatěná poštička Nebo na obecním úřadě. Uměj to taky notáři a nemálo advokátů (obojí ovšem s DPH navíc) Citovat
ozzy56 Odesláno 16. březen 2016 Odesláno 16. březen 2016 tu poštu můžu doporučit--během max. deseti minut podpis ověřen a za pakatel Citovat
MotoMoto Odesláno 24. srpen 2016 Odesláno 24. srpen 2016 je po 1.7. a prý stále ještě není možné přepis dělat v místě bydliště kupujícího, natož kdekoliv. Je to tak? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.