Péťa Odesláno 25. březen 2016 Odesláno 25. březen 2016 ...vyvěšování čínských vlajek jako uvítání čínského prezidenta... I na "západě" to umí: http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domaci&c=A160324_162401_domaci_jj&foto=ZAR5ebb92_TOB504_CHINA_BRITAIN_1020_11.JPG http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domaci&c=A160324_162401_domaci_jj&foto=ABA5eb727_114cb8205f60431981af09be404f560c_0.jpg Citovat
Medvěd Odesláno 25. březen 2016 Odesláno 25. březen 2016 Na Západě ale vyvěšování vlajek nemají spojené s oslavování agresora jako my. A v neposlední řadě je návštěva prezidenta konzultována s vládou a ne jako u nás Citovat
Dano406 Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 Svět se v prdel obrací a vy tu řešíte vyvěšování vlajek a pozvání cinana bez projednání vládou. Citovat
MotoMoto Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 I na "západě" to umí: http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domaci&c=A160324_162401_domaci_jj&foto=ZAR5ebb92_TOB504_CHINA_BRITAIN_1020_11.JPG http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domaci&c=A160324_162401_domaci_jj&foto=ABA5eb727_114cb8205f60431981af09be404f560c_0.jpg Kdy naposledy byla Británie pod okupaci státu s komunistickým režimem a pěticípou hvězdou ve znaku? Uvědomte si prosím, že pro ještě žijící lidi, je to jistý symbol, kvůli kterému třeba umírali jejich bližní. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 tak jsme se přesunuli z Kanady do Číny Citovat
P607Olda Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 (upraveno) Jdi k šípku s takovými názory. Jsi začal první s tvrdšími výrazy. Posílat někoho někam je tvrdší, než uvádět argumenty pro a proti. Tak si to příště líp promysli a já nebudu mít důvod pro osobní útoky. S tím vracením jinam si za tím stojím. Že to tak nevidíš, to nevím proč. Nevím, jak ti to vysvětlit, nerad příliš zobecňuji, ale představ si, že by všichni vysokoškoláci po vystudování odešli. Anebo, dokonce všichni občané, jakmile se mohou sami živit. Pokud někoho zaměstnáváš, tak asi víš, že se vyplatí zaměstnávat chytré, vzdělané lidi, a takové, kteří jsou pracovití. Protože ti pracovníci jsou schopni firmě i celé společnosti hodně předat, udělat kus práce. Což se projeví na financích té společnosti, ale také na tom, že něco v té krajině vzniklo. Např. postavený most versus nepostavený most (všichni odešli jinam, nemá kdo stavět, kdo projektovat) atd. Džůnymu bych upřímně poradil, aby se uživil tady, má tady zázemí, a jak pravil pan Werich, hrával tady s ostatními kuličky. To začne vrtat hlavou tak po 10 až 20 letech jinde, když už jsi tam jakože doma, ale pořád to není ono. Pokud bych chtěl být trochu pokrytec, tak poradím - vyjeď a uvidíš. Úplně mi v tomto vlákně chybí vyjádření někoho, kdo úspěšně odjel, a je tam spokojen, případně kolik let tam je. Myslel jsem, že uvedete případy, jak se tam lidé dobře uplatnili, případně je požádáte, aby sem sami napsali svoje dojmy, anebo aspoň napsali mail a vy jej sem zkopírovali. Upraveno 26. březen 2016 uživatelem P607Olda Citovat
ozzy56 Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 (upraveno) omyl Upraveno 28. březen 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Medvěd Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 (upraveno) Lidí, co se venku chytli znám osobně dost - většinou vrstevníci mého táty, kteří emigrovali v osmašedesátém - ale i někteří moji či bráchovo spolužáci chytli příležitost za pačesy a dnes žijí venku se všemi plusy i mínusy, které k tomu prostě patří (ale znám i Ty, kteří z ČSSR emigrovali, nechytli se v kapitalismu tak, jak si představovali a vrátili se zpět jakmile jim tu přestal hrozit kriminál za opuštění republiky)Z mého pohledu - pokud o získání "zkušeností" venku Džůny přemýšlí, pokud má opravdu nabídku zajištěnou legální práci, pokud tu nemá ještě nic tak rozjetého, že by opuštěním ČR (byť třeba na pár měsíců) nějak zásadně tratil, tak by byla asi hloupost nevyjet a nezkusit to. Naštěstí už nejsme obehnáni ostnatým drátem a tak se vrátit může vždycky (taky se dá v případě, že se mu tam opravdu zalíbí, pozvat své rodiče, aby tam dožili s ním - což nebývá až tak neobvyklé) Upraveno 26. březen 2016 uživatelem Medvěd Citovat
Pe.Tr Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 Počítá se přesun z jiného kraje do jiného kraje? Pro mistni jsem byl cizinec, jazyk jsem se musel naucit a zacinal jsem tu z nuly. Byt mena byla stejna hodnota koruny jina.vracet se nehodlam, jsem tady už 15 let. :D Citovat
Medvěd Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 Pe.Tře - dík za připomenutí. Vůbec jsem si neuvědomil, že jeden z příkladů člověka, který opustil rodnou hroudu a odešel za lepším, kde se chytil a následně i zůstal, mám doma v podobě mé ženy Citovat
MotoMoto Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 Jdi mi k šípku, používal i Mirek Dušín a není to posílání někam. Je naivní si myslet, že může existovat nějaká taková "věrnost" ať vůči škole, zaměstnavateli nebo i státu. Jediná šance je nějaká finanční vazba, jako to třeba mají vojenské školy. Citovat
Vvitty Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 Úplně mi v tomto vlákně chybí vyjádření někoho, kdo úspěšně odjel, a je tam spokojen, případně kolik let tam je. Myslel jsem, že uvedete případy, jak se tam lidé dobře uplatnili, případně je požádáte, aby sem sami napsali svoje dojmy, anebo aspoň napsali mail a vy jej sem zkopírovali. Kdybys cetl cele vety tak tohle jsem psal uz v jednom z prvnich prispevku. Jeden z mych pribuznych se uplatnil velice dobre v Australii, druhy v New Yorku, oba si tam vybudovali solidni firmy (ano, byla za tim velka drina...) a jejich deti velice dobre zapadly. Dalsi se uplatnil v Nemecku, pak se po revoluci vratil aby po deseti letech opet vypadnul zpet do Nemecka protoze nedokazal zkousnout nektere veci typu pristup uradu k tem kdo je zivi a povazovani tech co ekonomice prinaseji penize apriori za podvodniky nebo alespon sproste podezrele. Jeho deti ktere se narodily tady uz tam velice dobre zapadly a jsou tam spokojenejsi nez tady. A kdyz vidim kam to tady smeruje tak me mrzi ze kdyz jsem mel moznost jit za praci za velkou louzi tak jsem toho nevyuzil. PS: Firma ktera me zivi je zalozena na praci vzdelanych, kvalifikovanych lidi. A podle toho se k nim taky chova, protoze moc dobre vi ze snadno najdou uplatneni jinde. Nas stat bohuzel preferuje montovny a sklady, protoze nekvalifikovane, blbe placene stado se lepe ovlada a podle toho to taky vypada. Pred deseti lety se nam podarilo pritahnout nekolik kvalifikovanych odborniku z ciziny sem do Prahy, a vis jak dlouho tu vydrzeli? Priblizne do te doby nez hlavy pomazane zavedli povinnost chodit si kazdeho pul roku vystat frontu na cizineckou policii spolecne s hromadou delniku z montovny a nektere dalsi "vychytavky". Do pul roku odesli tam kde se k nim chovaji lepe. Citovat
Vvitty Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 Vvitty: přesně jsi poukázal na ten jev. Schopní odejdou pryč, zatímco tady by mohli být užiteční. Teď jsem se vrátil z procházky městem, nová architektura je fakt bídná, chybí tady schopní architekti. Jak je to u lékařů nebo právníků, to nevím, do chorobopisů a právních spisů není tolik vidět, jako je vidět realizované stavby, ale asi podobně. Ale když se sebere pryč smetana (ti schopní, vysokoškoláci, ale i řemeslníci i ostatní pracovníci), tak už tady pak není, a je jinde.... Mas pravdu. Z tech tri pripadu co jsem uvadel mohli dva velice pomoci nasemu hospodarstvi. Tipoval bych to (vzhledem k dobe a situaci kdy odsud odesli) na par vagonu uranove rudy a jejich deti (pokud by nejake vubec meli) mohli vykopat kilometry kanalizace nebo tak neco. Jen tak mimochodem na tema odchodu kvalifikovanych lidi - francouzska vlada dlouha leta podporuje pro nas neuveritelny program nahradni vojenske sluzby - jakykoliv student po vysoke skole muze na dva roky pracovat v zahranicni pobocce francouzske firmy a mzda je plne hrazena francouzskou vladou. Neznam globalni cisla, ale za nasi firmu se z nekolika desitek ucastniku programu vratili zpet do Francie jednotky kusu. Zbytek plati dane v Nemecku, Svedsku, USA, ... a nezda se ze by tim zeme trpela, alespon podle toho ze program stale bezi a je slusne financovany. Citovat
P607Olda Odesláno 27. březen 2016 Odesláno 27. březen 2016 (upraveno) Takže Džůnymu rozhodně doporučujete, aby určitě odjel do zahraničí? (protože to je tematem tohoto vlákna a já jsem tady asi jediný, kdo nedoporučuje) Jedná se o tzn. ekonomickou emigraci - to je teď populární termín... Zatím se tady nevyslovil nikdo, kdo by měl konkretní zkušenost z Kanady, případně nikdo, kdo osobně emigroval, nebo vycestoval a mluví z vlastní zkušenosti. Pozn.: Vvitty - četl jsem podrobně i tvůj dřívější příspěvek, o tom, že tvým známým se daří - no, ti moji jsou trochu opačným případem, ne že by se jim nedařilo, uživí se slušně, ale celkový dojem z jejich emigrace (případně vystěhování) je nepřesvědčivý. Takže jsme nerozhodně a já čekám na nějaká konkretní slova, a konkretní zkušenosti někoho, kdo má osobní zkušenost. S tou uranovou rudou - to souviselo nikoli s jejich nadáním, ale s jejich původem atd. Nyní tady nediskutujeme o útěku před neblahým státním zřízením - trochu jiná situace. Proč francouzská vláda podporuje francouzské firmy v zahraničí a jaké procento lidí se vrací - vlády dělají různé nepochopitelné a kontraproduktivní věci, možná si fr. vláda tu skutečnost ani neuvědomila - vidím, že používáš jakékoli argumenty, hlavně když jsou nepopiratelné a neprokazatelné, s otázkou tohoto tematu nemusí moc souviset. Upraveno 27. březen 2016 uživatelem P607Olda Citovat
Aluška Odesláno 27. březen 2016 Odesláno 27. březen 2016 Pokud má Džůny takovou možnost, tak bych ju určitě využila, však nikde není napsaný, že tam musí zůstat několik let nebo navždy, ne?? Může tam bejt rok dva a pak se vrátit. Citovat
oddie Odesláno 27. březen 2016 Odesláno 27. březen 2016 Ano, zcela zásadně a jednoznačně mu doporučuji, aby jel. Vzhledem k tomu, že je programátor a má tam místo, je to pro něj cenné získávání zkušeností, z profesního hlediska super šance. Kdyby chtěl jet na blind mýt nádobí, neřeknu, alo tohle vidím zcela jednoznačně. Vždyť tam ani nemusí zůstat, po pár letech se rozhodne sám, vrátit se může vždy. Důležité je především, že bude mít na výběr, kdežto když nepojede, na výběr už pak mít nebude. A vzhledem k tomu, že je ve věku získávání zkušeností, zde nemá vůbec žádné závazky ani co ztratit (to bydlení je směšné, otázka pár platů tam), a rodinu si za ty dva roky klidně může pořídit taky, tam ji jako programátor uživí v pohodě. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Vvitty Odesláno 27. březen 2016 Odesláno 27. březen 2016 (upraveno) Pokud tam ma praci v oboru tak podle me neni co resit. I kdyby to nakonec mela byt jen zkusenost jak pobyt par let v cizi zemi, bude se mu to dobre hodit i tady po pripadnem navratu. Vzhledem k tomu ze zkusenosti z pobytu v cizi zemi jsou silne zavisle na osobnosti daneho jedince, lokalite, miste a case tak nejsou prilis prenositelne - a uz vubec ne pres par radek na foru. To co nekomu muze silne chybet nebo vadit nechava druheho zcela chladnym... at uz je to stesk po rodnem kraji nebo neco uplne jineho. P607: v pripade zakladatele vlakna asi nejde uplne o utek pred "statnim zrizenim", nicmene mistni bordel je pomerne padnym argumentem presunout se do civilizovanejsi spolecnosti. To je mimochodem i duvod proc muj kolega, ktery se po 89 vratil do CR opet zmizel do Nemecka. Konkretne radikalne odlisny pristup nasich uradu k podnikajicim lidem atd. Upraveno 27. březen 2016 uživatelem Vvitty Citovat
Medvěd Odesláno 27. březen 2016 Odesláno 27. březen 2016 Oldo - nejenom Vvitty tu psal o lidech, co se venku chytli - asi jsi neunesl že jsem si dovolil Tvé názory ominusovat a tak už moje příspěvky nečteš. Já ale zmiňoval jak konkrétní lidi z tatova okolí, tak i mou ženu, která taky před lety odešla z rodného Slovenska za prací a určitě svého kroku nelituje. O množství lidí opouštějících Banát jsem taky psal vícekrát - ne, že by se mi to líbilo, ale rozumím tomu, že se jim tam zůstat nechce. Oddie - u Tvého příspěvku je nesouhlas nedopatřením, mám holt velký prsty. Citovat
vix Odesláno 28. březen 2016 Odesláno 28. březen 2016 Ano, Džůnymu doporučuji, aby jel. Už pro tu zkušenost. Pokud má práci v oboru (nebo blízkém oboru) a je ve věku (po škole) - ta zkušenost je k nezaplacení. Třeba se mu tam bude líbit tak, že se tam usadí. Třeba se mu tam bude jen líbit a přesto bude chtít domů - ale rád se bude do zahraničí zase vracet. No a nebo si řekne, fuj vrátí se domů, a nikdy více. Jenže, pokud to nezkusí, tak to nezjistí. Finanční stránka tohoto "výletu" je fajn, ale v tomhle případě je tak trochu podružná. Držím mu palce. Život je otázkou priorit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.