Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To tě takhle vyhodí z emisí, a pak potkáš Tatru za kterou přes čmoud z výfuku není nic vidět.

No jenže rozdíl je v tom že díky konstrukci spalovacího systému  Tatry za ní přes čmoud nevidíš ale ten čmoud je relativně " neškodný" protože ty saze co obsahuje jsou tak velký že si s nimi organizmus poradí nedokážeš je vdechnout tak hluboko jako kouř z moderního dieselu který díky daleko vyšším vstřikovacím tlakům vstřikuje daleko menší množství nafty a i ji rozprašuje na menší částečky které organismus nedokáže filtrovat.

Odesláno

Vsak nemusis. Nejezdi na STK. Nebo si porid benzin.[/quote

Díky za radu.. :) máš v zásobě eště něco nebo už ses vyčerpal..? :D

Odesláno (upraveno)

Právě se chystám vyrazit na opakovačku. Na stejné místo samozřejmě. Lékárnička koupena, zadní brzdy vyměněny, výfuk utěsněn, spodek motoru umyt, nálepka se snížením VMAX vylepena. Uff uff

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno

No,nevím zda to provokovat :) Ještě jsem navíc sehnal jen "H" - tedy 210 ..

Odesláno

Děkuji. Bude mě mít na starosti jiný technik, než minule - už čekám, až na mě přijde řada. Snad to bude v pohodě :-/

Odesláno (upraveno)

Tak máme zase na dva roky klid ! :) Dorazil jsem tam v 7:40, kontrola započala 8:45, v 9:15 odjezd. Nakonec stejný technik, zase jsem byl s ním u toho. Kontroloval vše, co neprošlo plus znovu fotil auto. Fotky na sobě mají časový otisk což je čas uběhlý v tu chvíli od začátku prohlídky.

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno

Pěkně napsáno, ale tvé přirovnání je nesmysl. Pokud srovnáváš dopravní letadlo, tak to můžeš přirovnat k autobusu a né s osobním autem. Autobus si moc řidičů netuní, protože nejsou jejich, to samé i s dopravním letadlem. Pokud jde ale o soukromé letadlo, tak proč by si ho majitel něčím nevylepšil? To samé s osobním autem. Jsou taky úpravy a úpravy. Pokud někdo auto upravuje a ví co dělá a auto tomu odpovídá, tak proč bych do toho nesedl. Pokud je to úprava stylu nasávání vzduchu na kapotě pomocí rozpůleného kýblu a překryté brzdové třmeny plastovou krytkou Brembo, tak to už je samozřejmě o něčem jiném. Zrovna tak to platí u toho tvého letadla ;)

PS: To, že jsou obě verze úprav nelegální je věc druhá. Na autě nemá co dělat nic, co není zapsáno v TP. To ale nesouvisí s tím, jestli bych do auta sedl nebo ne..

Omouvám se, že píšu až teď, ale myslím, že ty nemáš pravdu, protože i s tím soukromým letadlem vstupuješ do vzdušnýho prostoru s ostatními letadly, takže tvoje úpravy jak říkáš "tvýho" letadla ohrožují ostatní. Proto by měl vliv úpravy na vozidlo posoudit někdo, kdo tomu rozumí (homologace) a též zajistit, že v zemi přihlášení vozidla to vyhovuje předpisům (STK). Jinak si na letadle (autě) bastli jak chceš, pokud s tím nelétáš (nejezdíš) ve veřejných prostorech...

Odesláno

takže už sem našla zákon.. - žádný drby.. :)

Na benzín sou předepsaný otáčky 2500-2800 a na naftu ne - tam píšou jen max.., ale kde je ten max napsanej eště nevim...

(takže kde si JÁ ten max určím - tam ho technik dodrží, jinak dostane po držce klíčem :D ) jinými slovy nikdo nikde nebude zkoumat jestli je max 3 nebo 6 tisíc... prostě a evidentně - co tam zadá do kompu to tam komp taky pohlídá...

kouřivost se potom měří metodou "volné akcelerace" - takže opět, jestli to sešlápne moc, dostane z druhý strany.. :D........

du se v tom eště porejpat...

ale moc se mi líbí věta - "pokud výrobce neurčí jinak" :D - s tím se dá pracovat... ;)

a místo výsměchu bych zrovna tady čekala ňákou spolupráci... :D

Odesláno

Takže zákon bys měla... A co prováděcí vyhlášku příp. směrnice, hledalas/našlas? Ono to nemusí být vůbec tak jednoduché, jako proplácnout technika STK klíčem (momenťákem na kola :myslim ) zleva zprava ;)

Odesláno (upraveno)

chci najít i A B C - co smějí pustit a co ne... ale je to teda šílený.. gůgl už je tak přesycenej informacema, že ti moc nepomůže...

hledám hledám... :)

a la pardon - tohle je vyhláška.. (sem netušila, žes tak vzdělaný... :D )

Necituj přímo předchozí příspěvky nebo si pujdu koupit nějakej pěknej hasák!  :aut 

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

tam píšou jen max.., ale kde je ten max napsanej eště nevim...

(takže kde si JÁ ten max určím - tam ho technik dodrží, jinak dostane po držce klíčem :D ) jinými slovy nikdo nikde nebude zkoumat jestli je max 3 nebo 6 tisíc...

Já si myslím, že maximální otáčky budou v TP v kolonce výkon motoru. :myslim

Až toho technika půjdeš proplesknout, vem si s sebou záznamové zařízení, tohle bych rád viděl. ;)

Návštěvník
Odesláno

Já si myslím, že maximální otáčky budou v TP v kolonce výkon motoru. :myslim

Až toho technika půjdeš proplesknout, vem si s sebou záznamové zařízení, tohle bych rád viděl. ;)

Jistě, maximální otáčky jsou dokonce i v malém techničáku na zadní straně spolu s maximálním výkonem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...