Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vodné, stočné, ceny a spotřeba vody.. šetříte? jak?

Recommended Posts

Odesláno

Nejvíc vody proteče porcelánovým autobusem.

Když jsem abgrejdoval na dvojtlačítkový ovladač,tak drahá polovička přišla a prej je to na pikaču a nesplachuje to.

Musela to tlačítko držet dýl a vypustila celou nádržku asi cca.7 litrů,takže muselo proběhnout školení mužstva ve splachování  :D

Odesláno

Ve dvou dospělých ročně protočíme 60 m3, sprchujeme se, pračka + myčka. A to navíc předzahrádku zaléváme z kohoutku.

Zvažovali jsme i chytat vodu dešťovou. Loni se o to snažili sousedi, ale nic nenachytali. :D Řešením může být studna, ale z pohledu návratnosti neekonomické, zvláště, když ta předzahrádka má jen 120 m2 a všude samozřejmě není porost k zalévání

Vodou nijak zvlášť nešetříme, když je potřeba, pustíme kohoutek. Zde netuším, jak ušetřit na provozu. Snad krom toho, že když jdu do sprchy, abych studenou vodu odtočil do kýble a pak s ní splachoval WC ... na to jsme ale moc pohodlní. :roker

Odesláno

takovej rozptylovac na bateriich je taky znát,kuchyň,koupelna umyvadlo a sprchovej rozptylovac,keramickej autobus :D ,tak ten funguje super,jen s tím umět mačkat,taky mi to trvalo,než jsem doma vysvětlil co s tim :D

odesláno z Lumie

Odesláno (upraveno)

pokud to jde tak vodu do bazenu z vlastni studny nebo potoka

6 lidi (3 dospeli - 3 deti) sprcha mycka pracka
nejsem si jistej presnou spotrebou ale platime 1000 mesicne a co 1/4 roku se nam par stovek vraci

ve WC nadobkach mam 1,5L lahev tim se zmensi objem nadobky na kazde splachnuti (neprisel sem na to jak nastavit na tom nasem hajzliku curaci a kakaci splachovani)
nejvetsi uspora je pouzivat vodu z vany, pracky na splachovani

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno

v dubnu mám roční zučtování a budu mít spotřebu...

pak montuji ve sprše,na umyvadle v koupelně a na baterii v kuchyni....

uvidíme jaká bude úspora či jde jen o reklamu...

http://www.watersavers.eu

Zajímavé, ale jak to ušetří 0,5 litru vody, když potřebuješ do hrnce natočit 1 litr na polívku/brambory :myslim

Odesláno

Jednoduše, ten hrnec budeš napouštět dvakrát tak dlouho, tím pádem budeš mít vice času si zapnout plotýnku aby se předehřála :D :D

Jinak snížení průtoku opravdu ušetří, protože ruce si opláchneš pullitrem vody místo čtyřmi litry

Odesláno

Ty eko-perlátory nějak nechápu. Prostě si pouštím vodu podle toho, jak potřebuji. Já ji nepouštím naplno, kde je průtok 15l/min a s tímto udělátkem jenom 6l/min. 

Tohle se dá pochopit, pokud jsou doma děti, které rádi pouští vodu naplno ... ale tohle bych řešil výchovou, ne eko-perlátorem...

Odesláno

Ty eko-perlátory nějak nechápu. Prostě si pouštím vodu podle toho, jak potřebuji. Já ji nepouštím naplno, kde je průtok 15l/min a s tímto udělátkem jenom 6l/min. 

Tohle se dá pochopit, pokud jsou doma děti, které rádi pouští vodu naplno ... ale tohle bych řešil výchovou, ne eko-perlátorem...

TAK uvidíme až budete mít děti,ona to pouští i manželka na plny koule,děti když si mejou ruce nebo čistí zuby ve sprše totéž namontuji a uvidíme...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...