Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Fórum P-C je ZATÍM jediná stránka, kde po mě toto "porozumění" požadují,

Tlačítko "nesouhlasím" jsem opravdu nenašel. Možná máš nějaký novější "vyndejsi" ........

No to tlačítko ma každej, a nezaleží na windows, myslel jsem vypínací tlačitko na počitači, proto i ty smajlíci tam :D

Odesláno

Povšimni si, prosím, na co jsem se ptal. Kdyby v hlášce bylo krom rozumím (v podstatě souhlasím) i tlačítko nesouhlasím A PŘI TOM MOŽNOST TŘEBA OMEZENĚ NA FÓRU FUNGOVAT, klikl bych na tuto možnost a na nic bych se neptal. Pokud mi ale tvrdíte, že bez cookie na web vůbec nemůžu, pak zase nechápu smysl toho upozornění.

Osobně mi tam prostě nesedí souhlas s dalším (blíže NESPECIFIKOVANÝM) používáním souborů cookie - tzn. dle mého pohledu na věc, že mě dík mé IP adrese budou moct "bombardovat" svými úžasnými nabídkami veškeré subjekty, kterým se jednou rozhodne vedení klubu databázi cookie "střelit". Reklamní pruzení se snažím maximálně omezit a i tak se 100% nedaří - abych dával předem souhlas do vzduchoprázdna s tím, že "LEZU SEM, DĚLEJTE SI TEDY SE MNOU CO CHCETE" se mi prostě nelíbí (ale vypadá to, že to holt budu muset zkousnout).

Ale vzdyt to Ti prece predseda vysvetlil a z principu cookies stejne jako z jeho prispevku je to patrne - je (ted) povinnost provozovatele webu o tom uzivatele upozornit PLUS nelze zde fungovat bez cookies (PLUS cookies existuji uz leta letouci jen jsi o tom mozna nevedel, to je v poradku). Tecka. Neda se svitit. Kdybys mel mit na PC (ted myslim pocitac, ne Peugeot Club) vyskakovaci hlasky na vsechno zblaznis se z toho - napriklad ze internetovy prohlizec zaznamenava historii Tebou navstivenych stranek apod. Ber to tak (a ano, uvedomuji si, ze ted opet asi jen plytvam energii) ze nektere veci proste nejsou otazkou volby...

Odesláno

Pokud cookies používat nechceš, není nic jednoduššího než jejich používání ve svém počítači zcela zakázat. A budeš mít klid. To jen tak na okraj. Doteď jsi o nich nevěděl a vesele je měl povolené, používaly se totiž VŽDY a to na většině webů, JEDINÝ rozdíl je ten, že teď ti weby musí explicitně oznámit, vůbec nic jiného se nezměnilo. Že bys to jinde nepovolit je blbost, spíš povoli a ani o tom nevíš, třeba takovému Facebooku jsi povolil mnohem horší věci než zdejší cookies, tak fakt netuším, proč tak hystericky vykřikuješ tady. 

Odesláno

Oddie - tady přece nejde o hysterii. Prostě na mě vyskočilo něco (hláška), abych odsouhlasil zase nějaký novum o kterým vím (pardon spíš nevím) nic. Je pravda, že pokud na mě ta hláška nebafla, tak jsem žádný cookie neřešil - jak taky máš řešit něco o čemž nic nevíš? No a protože P-C je ZATÍM opravdu jediný web, z kterého mi žádost o odsouhlasení cookie přišla, dovolil jsem se zeptat u zdroje. Opravdu v tom nic hysterického nevidím.

Že se různé aktivity na internetu různě evidují je mi známo, ale prostě bez počítače se dnes dá fungovat jen velice omezeně, takže jsem nucen brát spoustu věcí tak, aby se to StibTovi apod. líbilo- tedy nuceně tolerantně. No a právě proto, že té nucené tolerance je na mě už až dost snažím se bránit bezbřehému sosání informací provozovateli různých webů a webíčků, kteří mě chcou postavit před hotovou věc ve smyslu: "Všichni kejháme, tak kejhej taky".

Co jsem dovolil či nedovolil jinde je mou soukromou věcí - třeba zrovna Fackabuk se mě ještě na žádné sledování cookie v posledních dnech nezeptal (tím netvrdím, že je nesleduje). Už mi tu někteří napsali, že mi holt nic jiného než souhlasit nezbývá, tak to holt odkliknu. Jistá pachuť, že jsem byl donucen povolit něco, o čem vím prd, ve mě ale zůstane

Odesláno

ChouLu - nechci se v tom fakt patlat. Nerozporoval jsem, že by to stará verze nepoužívala - ale NEVĚDĚL jsem o žádných cookie a NEMUSEL jsem odkliknout, že souhlasím s něčím, o čemž prd vím. V tom je u mě prostě jádro pudla

a asi bych to uzavřel než se to zvrhne

Odesláno

Tak jsem si všiml, že mi pod horní lištou začala vyskakovat hláška "Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací Zde. Rozumím." Nechci rozumět a nechci být bombardován reklamou - a to ani od ctihodného vedení Peugeot-clubu. Proč tam není třeba volba NESOUHLASÍM?

Zkus třeba aukro.cz tam to otravuje už pěkně dlouho, tam občas lezeš ne?

Odesláno

Že se různé aktivity na internetu různě evidují je mi známo, ale prostě bez počítače se dnes dá fungovat jen velice omezeně, takže jsem nucen brát spoustu věcí tak, aby se to StibTovi apod. líbilo- tedy nuceně tolerantně. No a právě proto, že té nucené tolerance je na mě už až dost snažím se bránit bezbřehému sosání informací provozovateli různých webů a webíčků, kteří mě chcou postavit před hotovou věc ve smyslu: "Všichni kejháme, tak kejhej taky".

No jistě protože to je ten hlavní problém, viď ? Ty prostě musíš bejt za každou cenu asi nonkonformní, "hip" a chcát proti větru. Nedejbože aby Ti někdo něco nařizoval. S tím Facebookem jsi mě opravdu pobavil - schválně, jestli jsi vůbec někdy četl všechna ta ujednání, která jsi odklikl, schválně, jestli tušíš, co a kolik si toho Facebook uchovává a dokud tam jsi (ale i potom) s tím neuděláš vůbec nic. Jen až se to někde (zase) objeví v médiích bude tady od Tebe další podobné rozhořčené vlákno ... :) :)

Odesláno

Cookies se používají 15 let, jen teď se někdo probral z deliria a rozhodl, že o tom musí být každý uživatel informován. Jediné co se mění je, že teď se každý musí otravovat s odklikáváním hlášky, na půlce interentu.

Odesláno

Dyt je tam odkaz na podrobnosti, kde je vše podrobně vysvětleno...

Odesláno z mobilního telefonu pomocí Tapatalk

Jo, už jsem si toho všimnul taky ;) Ale to nic nemění na tom, že to odkliknout musím, i když nechci. A zdržovat se s tím, proč a s jakými důsledky to mám odkliknout, na to už jsem 3x neměl čas. Proto jsem až dnes zjistil, že tam máme nějaký odkaz "zde" s vysvětlením :papa

Odesláno

No jistě protože to je ten hlavní problém, viď ? Ty prostě musíš bejt za každou cenu asi nonkonformní, "hip" a chcát proti větru. Nedejbože aby Ti někdo něco nařizoval. S tím Facebookem jsi mě opravdu pobavil - schválně, jestli jsi vůbec někdy četl všechna ta ujednání, která jsi odklikl, schválně, jestli tušíš, co a kolik si toho Facebook uchovává a dokud tam jsi (ale i potom) s tím neuděláš vůbec nic. Jen až se to někde (zase) objeví v médiích bude tady od Tebe další podobné rozhořčené vlákno ... :) :)

Ano, přesně jsi to trefil. Radši budu nonkormoforní a chcát proti větru než jen tupě jásat nad čímkoli novým, jen proto, že se to nosí a je to IN. Jak už jsem psal - jásačů schopných odkliknout kdykoli cokoli jsou zástupy, v mých očích mají ale inteligence možná o něco míň než můj 8mi letý syn - u toho totiž slepé odkliknutí čehokoli předvídám a věřím,, že z toho vyroste (dokonce může být oproti mě i PC fanda, který bude podobně jako Ty jásat, že může kliknout sem nebo tam a bude vědět i proč).

Odesláno

Vzhledem k tomu, co ty jsi všechno odklikal zrovna na tom Facebooku, aby ses tam vůbec dostal, ačkoliv teď tvrdíš, že si vůbec ničeho takového nejsi vědom (!!!), působí ten tvůj text o těch schopných odkliknout bez přemýšlení cokoliv řekněme hodně úsměvně...

Odesláno

Medvěde, já Tě na jednu stranu chápu a na druhou ne. Kdyby dotaz a další poznámky bylo ve styl: hele co to po mě chce? a ne : Nechci aby mě někdo bombardoval reklamo. Tak by to bylo asi jednodušší a skousnutelnější pro všechny. Ne vše nové je špatné a ne vše špatné je nové.

Teď jsi místo dotazu vytvořil zbytečně konflikt. Jako kdyby vedení klubu nebo někdo jiný se ti snažili něco nacpat proti tvé vůli.

Odesláno

Já neodklikavam nic. Sice me ta listicka s informací otravuje, ale web funguje normálně.

Co kdyby to bylo bylo tlačítko na vypnutí internetu :-P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...