Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

momentálně jsem na dovoleny v Rakousku a nemůžu si dat auto na zvedák ani zajet na kanál, nevozim to ssebou, začalo me auto dělat louzicky když chvili nekde stoji. Když strcim hlavu kam se vejdu tak tape voda z katalyzátoru na zem, asi na něj bude kapat odněkud shora, udělá to celkem pěknou louzicku. Jediný co me napadá je voda z výparníku klimatizace a tím pádem se nebudu asi znepokojovat. Kdyby někdo věděl jiste co to je byl bych rad. Je to 406 break new RHZ. :)

Jestli je tady tenhle dotaz už po 150padesaty tak to prosím smazte

Odesláno

No ve me prvně hrklo ze nafta a to by byl ppruser s tím jezdit nebo jen dojet do servisu aby se třeba něco nestalo.

Olizoval jsem jako první, bezbarvá kapalina bez chuti.

Dekuju ze jste me utvrdily ve vodě z výparníku, az budu doma DAK se na to schválně mrknu kudy to tam teče a proč zrovna pres katik. :)

Odesláno (upraveno)

Louže dělá každá fungující klima, která má vývod kondenzátu mimo systém. Existují systémy, keré kondenzát odvádějí na teplé místo a kondenzát se tam odpařuje do vzduchu. V ledničkách typicky motor kompresoru.

Tedy ani jedno není automaticky symptom čehokoli, jde o systém dovodu kondenzátu.

Upraveno uživatelem Edison
Odesláno (upraveno)

Tak klimatizace funguje :D ale jedině co je takový divný asi by to dělat nemělo je to že když otočím klíček do druhé polohy a klimatizace je zapnutá tak během pár vteřin je v autě nedýchatelně s divným zápachem nevím jak to popsat ale spíš takovým prádelním a když byla zima nebo prší a je vlhko tak se okamžitě mlží okna ale po nastartování během pár vteřin krásný vzduch a klima chladí tak to nějak neřeším za jízdy kdy je potřeba to funguje navíc dva měsíce před tím než jsem se k autu dostal se měnil kabinový filtr a klima prošla údržbou.

Navíc o víkendu jsem umýval okna i zevnitř v autě a včera byla zadní a boční zadní u kombíku zase špinavá potečená takže jak venku prší a je vlhko tak se tam udržuje vlhkost je to ještě tak měsíc dva zpátky a když jsem zaparkoval u Globusu na krytým parkovišti tak ve večerních hodinách jsem pak do auta sedl a přední sklo a trochu boční přední totálka zamlžení přitom v autě nikdo nebyl a bylo třeba 15-20 stupnů ale tam to dělalo pravidelně nikde jinde ne v takovým počasí už :D nějak se tím netrápím akorát mě tento příspěvek připomněl že za celý rok co s tím jezdím se mě tohle ještě nestalo.

Takže když tento román shrnu :D tak ze zapnutým motorem funguje úplně normálně ale s jen zapnutou elektrikou divně smrdí a slouží jako sauna a pak zase v podzimním období hlavně když prší tak bez klimatizace zase nelze za jízdy protože to dělá naopak to stejný jak klima bez nastartování motoru :D takže já jezdím neustále se zapnutou a mám pokoj. 

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno

radim.1008 : kabinový filtr je tak 8 měsíců starý díval jsem se na něj hned na začátku a byl ještě fakt jak novej ale tohle dělalo už i v ten moment jinak že by tam teklo jsem nezaznamenal a radiátor topení je taky OK jedině pak že je ta odtoková dírka fakt ucpaná ta je někde v místech katalyzátoru ne ??

Odesláno (upraveno)

ale ještě jsem si vzpomněl ale to ještě v době kdy jsem s tím nejezdil tak právě když byl špatný kabinový filtr tak se usazovala voda v kobercích a okna se mlžila když pršelo i když bylo auto vypnuté a zamčené což mě nedělá pouze pokud je v chodu klimatizace a není zapnutý motor.

Odesláno

Nějak nevím, o čem to tu vlastně básníš, ale klimatizace opravdu není zapnutá ani omylem, když neběží motor. Vzhledem k tomu, že je kompresor hnaný právě od motoru, bez běžícího motoru prostě klimatizace zapnutá být nemůže. 

Odesláno (upraveno)

No to mě taky nejde moc do hlavy ale prostě když otočím klíčkem naskočí kontrolky tak se spustí i větrák do kabiny a když mám zapnutou klimatizaci jakožto že mě svítí zelná dioda na tlačítku tak to dělá co jsem napsal když jej vypnu přestane to takže když na někoho čekám a mám zapnuté rádio a klíč v poloze dvě tak musím stisknout tlačítko jakožto vypnout klimatizaci jinak se v tom autě nedá dýchat a je tam jak v prádelně jakmile jí vypnu nesvítí kontrolka na tlačítku tak je to úplně v pohodě.

Odesláno

Větrák není klimatizace. Větrák je větrák. Když necháš běžet větrák a neběží klimatizace, která vysouší, tak tím větrákem taháš do kabiny vzduch skrz prochc*aný filtr, tak se nediv, že tam máš jak v prádelně.

Odesláno

No je mě jasný že větrák není klimatizace :D ale přece když klima funguje se zapnutým motorem tak je pak jedno jestli je tlačítko zhasnutý nebo svítí ne ? ten vzduch jde přece jen pořád přes ten filtr mimo to tohle to dělalo i s fungl novým filtrem nechám si poradit  ;) ale v druhé 406 je filtr už druhým rokem a nic takovýho to nedělá.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...