oddie Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Taky souhlasím, že by většině lidí stačily XP Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 No já bych neřekl, že W10 se nějak povedly, možná v současnosti jsou už aspoň ty nejdebilnější chyby pryč, každopádně stále je to neskutečný nedodělek. A je MS už nevydá další verzi, protože bude mnoho let dávat dokupy tuhle. Čímž nechci říct, že bych se chtěl vrátit k XP, to vůbec, ale pokrok mezi 8.1 a 10 momentálně za upgrade nestojí. Bohužel. Citovat
MotoMoto Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 V tom si dovolím oponovat, oproti w7 možná, ale w8.1 to rozhodně stojí za to přejít na w10. Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 A jako v čem? první ofiko verze W10 měla víc chyb než vlastností a dnes už je to aspoň tak nějak tam, kde byly w8.1, přesto mraky věcí zmizelo a už se asi nevrátí. (například jednoduché připojení k síti VPN - klik na ikonu sítě vybrat VPN a připojit, zpřístupnění senzorů pro RDP - přihlášení na RD otiskem prstu). Je tam spousta hnusů, co připomíná android -> běžné věci se dělají stále komplikovaněji a na každej "prd" abys měl apku. Ještě, že aspoň powershell pokročil. Citovat
FrantaCV Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Tak z mé strany naposledy k W10. 1. MotoMoto. - nesouhlasím s Tvým názorem, že se W10 nainstalují - resp. spustí se instalace i když je aktualizace zakázaná nebo jen zvolena možnost upozornit na aktualizaci a volbu nechat na uživateli. Pokud použiješ nastavení, které jsem popsal o pár příspěvků výše, tak to prostě nejde - není odkaz ani v registrech. Tedy pokud se omylem nebo z neznalosti neuklepneš, upd prostě neproběhne. 2. W10 se v PC chovaly tak, že už jsem hledal kdejaký problém na HW. Do doby instalace W10 PC fungovalo bez problémů, po upd jeden problém za druhým. Návrat k W7 problémy vyřešil. PC zase maká jak má. Skutečně funkční W10 předpokládám tak za dva, možná tři roky. Problém je v tom, že upd už asi nebude zadarmo - ačkoli kdo ví, co má MS za lubem. Howgh - jak by řekl Winnetou. Citovat
MotoMoto Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 FrantaCV, podle toho co vím z MS, tak by to mělo jít i bez aktualizací, ale neptej se mě jak. Uvidíme. Prý to je proto, že by současným tempem se ty upgrady nestihly do 29.7.16, ale je to spíš podle toho co vím neofiko, že se v Redmondu někdo upsal, že bude tolik a tolik PC pod w10 a teď má vítr, že to nesplní. A je to dost průser, problém, je že to nastává i u firemních stanic s profíkama a kde jsou problémy s profily. Takže děláme lavinu na MS, kde tvrdí, že si nikdo nestěžuje, proto jsme prosil o ohlasy na mail. Děkuji Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Problém s profily myslíš co? Já měl problém s "čímsi" v profilu. Upgrade proběhlo, první přihlášení OK, při druhém přihlášení BSOD. U kteréhokoliv profilu. Bylo to bohužel v době, kdy jsem neměl časový prostor s tím zabývat, dělo se to výhradně na mém NB, kolegové, kteří mají stejný HW prošli bez problémů. Tipoval jsem to na obtíže s grafikou (ale chování bylo takové podivné, při prvním přihlášení se driver od MS aktualizoval na poslední HCL verzi, a i po tom se do profilu, který se ještě nepřihlásil dostal, spadlo to až po restartu a opětovném přihlášení). Ale jak říkám, neřešil jsem. Problém mohl být i s nějakou apkou/driverem od Lenova. Mám na NB obsáhlé vývojové prostředí, klidně mohl nastat problém s nějakou DLL. Do logu psala nejvíce chyb Cortana. Když jsem se dostal k čisté instalaci, byl už build 586. Každopádně až do buildu 576 to byla naprostá trága. 586 se dá přežít stále jsou v něm neodstraněné některé chyby (# na české klávesnici v některých aplikacích nejde zadat), z mého pohledu to dotloukli (aspoň co do "funkčnosti") do stavu, jak fungovaly poslední 8.1 (až na chybějící funkčnosti a "kreténské" centrum akcí a podobné záležitosti). Full screen startmenu v 8.1 bylo pro mne přijatelnější, než to, co chybí tady. Měřitelný výkon nebo stabilita - dle testů oproti 8.1 jen velmi nepatrný rozdíl, který se s narůstajícím balastem a transformací ovládacích panelů do "nastavení" stále více stírá. Citovat
MotoMoto Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Neřeknu Ti to přesně, nejsem technik, ale něco se správou profilů a politikami. Vím, že kluci se tomu brání jak to jde, protože to pak nelze vůbec spravovat a celé se to rozhodí. Citovat
Pacho69 Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Tak to se nemám k čemu připojit, žádné problémy s profily (krom mého NB) jsme nezaznamenali. Citovat
Vvitty Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Jak tady některý z vás čtu, byl by pro vás nejlepší downgrade na Xp. Tohle odmítání něčeho jen proto, že je to nový, mi přijde strašně dětinský. Za to si ale M$ muze dlouhodobe sam ;-) Vzhledem k tomu ze pouzivam nekolik pocitacu tak chci mit na vsech stejny system a stejne aplikace. Nechci resit ze ted zrovna sedim u stroje ktery ma jinou verzi OS a proto se chova jinak nez ty ostatni. V ramci korporace mame stale zakazany i prevod Win7 na Win8.x, asi mame detinske adminy :-) Citovat
FrantaCV Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 MotoMoto: Pracuji ve společnosti kde hlavní náplní je IT www.asseco.com a rozhodnutí našich "ajťáků" potažmo managementu je, že přechod na W10 v dohledné době nespustí. Patrně ví proč. Celá společnost jede na platformě W7/W8. Citovat
MotoMoto Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Vvitty s tím naprosto souhlasím, ve firmách kde se používá doménovy server je to logické. Také neprevádíme naše firemní zákazníky. Citovat
Péťa Odesláno 8. červen 2016 Odesláno 8. červen 2016 Windows 10 se pochopitelně v doméně chovají naprosto korektně, to by si M$ nedovolil, aby bylo něco špatně. Správně aplikují GPO, jdou spravovat pomocí SCCM. Navíc operační systémy licencované pžes Software Assurance se na W10 automaticky nepovýší, musí to udělat admin ručně (může si to zautomatizovat, ale vše má pod kontrolou). Citovat
MotoMoto Odesláno 9. červen 2016 Odesláno 9. červen 2016 Ač jsem zastánce w10, tak tady s Tebou nemohu souhlasit a skutečně si nemyslím, že se chovají korektně, alespoň naši technici to tvrdí. Ale nikdo není dokonalý a určitě se mohou mýlit. Ale i z MS je doporučení zatím neeee. Citovat
MJSytic Odesláno 23. červen 2016 Odesláno 23. červen 2016 Sice se nejedná o desktopovou verzi, ale připojím jednu mojí čerstvou zkušenost. Zkusil jsem upgrade své L535DS z WP8.1 na W10M a neměl jsem to dělat K upgrade jsem použil aplikaci od výrobce dostupnou ve Store a vše proběhlo bez problémů. Komplikace nastaly, až když jsem chtěl telefon začít používat, jak jsem byl doposud zvyklý. Nebudu to protahovat. Už jsem zpět na WP8.1. Poslední kapkou bylo zjištění, že poklepáním telefon s W10M prostě neprobudím Mé varování pro těch pár majitelů s WP tedy zní. Važte si toho, co máte, a pokud opravdu nemusíte, tak na W10M neaktualizujte! Citovat
Pacho69 Odesláno 23. červen 2016 Odesláno 23. červen 2016 poklepání na display mi stále funguje. Nicméně souhlasím, že to je děs. Je potřeba aktualizovat na poslední build, nevím, který ti to nainstalovalo. Ale pořád to je na půl cesty, můj důvod byl HERE/Mapy. Here končí a MS mapy na 8.1 - no comment, hlavně nenavigují. Mapy na WP10 jsou celkem pěkné a navigují lépe než Here. Doporučený postup přechodu je upgrade a potom factory reset na w10 (nevracet zálohu). Každopádně MS ve snaze přiblížit se zelenýmu robotovi zprasil co se dalo. Například to, co udělal z aplikace na volání, to mě sejří dnes a denně. Jak toho zelenýho robota nemusím, nevím, jestli vydržím než to "doladí", jestli vůbec někdy doladí. Citovat
MJSytic Odesláno 23. červen 2016 Odesláno 23. červen 2016 Poklepání mi fungovalo právě do té doby, než jsem udělal FR, abych měl čistou instalaci. Poslední build jsem tam samo měl a ta možnost to nastavit tam prostě není. S HERE problém nemám (uvidíme, jestli se opravdu nebudou mapové podklady aktualizovat) a ta nová appka mi nějak zásadně nevadila (teda krom toho, že nešel hlas navigace), ale těch věcí tam bylo víc. Spoustu drobností, na které jsem byl zvyklý si v 8.1 nastavit, tak tady nejdou a nebo jsou omezené. Možná bych to časem nějak vyladil, ale není zatím chuť. V tomhle stavu určitě ne... Dokud budu číst prohlášení: "Na této funkci se pracuje" A budou to věci, které v 8.1 fungují, tak u mně W10M nemá šanci A ještě doplním, že mi tenhle "upgrade" nějak nabořil zálohy na "OneDrive", který hlásí, že tam žádné zálohy nemám A že jsem jich za ty necelé 2 roky udělal požehnaně Citovat
Slayer Odesláno 23. červen 2016 Odesláno 23. červen 2016 tak za mě spokojenost. l830 a vše mi jede jak má. K 8.1 se vracet nemíním, těch vylepšení oproti starému je tolik, že by mi chyběli. Jedna věc je horší...baterie padá celkem rychle, ale jelikož jde o fastring sestavení, tak nedivočím Citovat
MJSytic Odesláno 23. červen 2016 Odesláno 23. červen 2016 Tak mi to nedalo a našel jsem zajímavý článek: https://wmmania.cz/clanek/jak-po-instalaci-ci-obnoveni-systemu-windows-10-mobile-doplnit-chybejici-systemove-aplikace-a-nastav/ Tak že bych tomu dal ještě šanci? Asi bych to měl zkusit, než si to zase celé nastavím, co? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 23. červen 2016 Odesláno 23. červen 2016 ale to je clanek na mobily ne ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.