Přejít na obsah

barenst

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2 266
  • Registrace

Aktivity popularity

  1. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele morepower v Jakou sekeru   
    Sekery fiskars se s časem změnily, jak píšete. Zaprvý měly postupně blbější a blbější pouzdra, a i když pouzdro neštípe, je to vopruz. Zadruhý se měnil úchop-nejenom povrch topora (nejdříve protiskluzová barva, pak gumovej grip), ale i ergonomie (teď má na konci zobák, aby jakoby neklouzala z ruky, nicméně ten zobák postupně docela tlačí při práci(hlavně tý delší...). Zatřetí se měnil úhel klínu, výbrus a povrchovka. Dnešní sekery se blbě zasekávají do špalku (vyskakují totiž), je to tak kvůli štípání, a to je lepší, takže způsob odložení sekery zaseknutím není priorita(na druhou stranu se sekerou hůře podávaj polena).
    @Francouz_407 Přesto a zároveň i proto, bych rozhodně pro tvoji potřebu zvolil fiskars(nevolil bych levnější napodobeniny, protože jsou fakt horší, výrazně..). Podle množství a typu dřeva a samozřejmě pokud sekeru budeš používat i na další práce je třeba zvolit správně. A to nevím, jak ji budeš využívat, takže buď:
    Hodně, každej rok a především štípání špalků (i větších, ale spíš do 30cm ). Dřevo i náročnější na štípaní (třeba zauzlovanej smrk nebo borovice, případně suchej akát) - X21(tahle dá fakt skoro všechno, dělám s ní desítky metrů ročně, převážne akát, dub a borovici)) Málo, pár metrů ročně, ale pořád štípání - X17 skoro ne, tak vozejk za sezonu a hlavně malý špalíky. Ostatní práce ne - klidně jednoruční štípací - X11 bod 2+ nějaký ty práce na zahradě, třísky, větve apod - X17+X10 pokud bys ji chtěl i dekorativní - což vůbec není neobvyklé... - lidi s ní daj vozejk menšího dřeva a pak si ji pověsí nad krb - tak tady bych fiskars nevolil - volil bych třeba Helko (cenově dostupnější) nebo při větší investici pak Hultafors, Gransfors apod. k tomu doporučuju pořídit kulatej brousek (třeba lansky puck), protože ty originál fiskars protahovací kurwěj ostří
    Jak ji budeš teda využívat?
     
    PS: sekery mám prostě rád...
     
     
     
     
     
  2. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu Scratch v Co mě (nejen) dneska naštvalo..!!!   
    ja jsem s pneu spokojeny jedine - je nizky dezen tak se opticky sjedou rychleji , ale cena/vykon  dobra  /rav4 2009/
     
  3. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Milan+ v lotus seven   
    Tak minulý týden kamarád přivezl od kamaráda z Blanska boční výfuk  a v sobotu při plánované cestě se  @Scratch přivezl z Bydžova do Jičína.

  4. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu MotoMoto v Myčka nádobí   
    už je hodne vestavenych mycek co umi promitat na  zem  veskere informace co mycka dela  a kdy bude konec nebo odlozeni  zacatku . automaticke otvirani   a spousta dalsich veci .
    nebo wifi  pro prenos danych veci do telefonu  
  5. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Medvěd v Myčka nádobí   
    Barenst - bez všech těch blbinek o kterých píšeš dokážu vcelku dobře žít. I myčka je jenom technické zařízení a tedy i u ní platí - čím víc zbytečných kravinek, tím snáz se může podělat a tím dražší bude servis (nebo potřeba koupit zase novou, páč stávající už nebude IN). 
    Já budu spokojenej, pokud myčka nádobí umyje a usuší a vejde se do ní co nejvíc materiálu. Líbí se mi myčky s šufletem na příbory, to před 15ti roky nebylo (nebo jsem o něm aspoň nevěděl) 
  6. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Vena garážmistr v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    ne ne ne ne nebudu sem psát a asi už sem ani nebudu chodit. když jsem napsal že je jako kazatel myslel jsem to ve srandě ale on je demagog. A fakt to nemá smysl se o něčem takovém bavit. Jen je zajímavé že má v těch svých výlevech jistou periodu. 
  7. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Pacho69 v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    jo Radovane, jestli pečeš kuře 6-10kWh, tak bys měl toho troubu vyměnit.
    rhinos: Obávám se, že se mýlíš. Škodovka rozhodně nebude největším plátcem DPH. naopak, její platby, jako výrobce, ne koncového spotřebitele, jsou minimální. Vzhledem k množství vozů firemních fleetů (70%) bude odvod DPH mizivý oproti například obchodním řetězcům nebo třeba prodejcům energií u či řetězcům čerpacích stanic. To jako jen k principu DPH.
  8. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele rhinos v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    ty si vzdycky vytahnes to co se ti hodi😇
    Eauto je bez zateze ale nepovidej a jeste tu o Cervene Karkulce tu tam mas?
    O zdravi nam kaze nekdo kdo bydli v Ostrave a je pravda zes nam tu psal ze tam kde zijes ty je vse kristalove ciste ze i kristal nemuze byt kristalovejsi.
    O dostupnosti nebo neodstupnosti nabijeni se asi nema cenu prit ale jedna zasadni vec...Dotace je nejvetsi zlo. neplati ho stat ale kazdy z nas ze svych dani. takze i ja dotuju tve eauto.
    A jen poznamka nakonec vis kdo odvadi temer kazdorocne nejvetsi dph statu? Neni to nahodou Skoda Auto?
    Km neresim a ani nemusim s eautem musim...dost casto jezdim denne 150km a pravidelne na otocku Plzen Praha a ano jako soukroma osoba v podstate na jeden zatah
  9. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu Pepito v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    ty jo , ja to myslel v dobrém , jako  prvni jizda super , a vy me hned  hanite  , asi tady neni zadana zadna kritika , nebo pravda :d
     
    Tesla opravdu nic nedava zadarmo ,  vše bud zaplatis na zacatku nebo dokupujes  .  Například mame  HW na autopilot 2 ale za sw chteji penize atd . 
     
    k dojezdu opravdu dojezd 300 km je  na cestu kolem komina , pokud na jedno nabiti neotocim Ostrava - praha - ostrava  a az pak nabijet , je  to opravdu kolem komina . 
     
     
  10. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Medvěd v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    A to je právě úplně přesně to, co vadí mě. Sejří mě to násilné tlačení elektrodebility podporovaný podobnými názory jako buď rád, že ještě můžeš.
    Ekektroauta mě začnou zajímat teprve až budou jejich užitné hodnoty aspoň na srovnatelné úrovni jako můj momentálně 14ti letý diesel (myslím tím nabití z prázdných do plných kdekoli na cestě do 5ti minut a dojezd aspoň 900 km), současná elektroauta jsou pro mě nepoužitelná a štvou mě veškeré úlevy, které jsou poskytovány těm, co jsou ochotní si dát klapky na oči a utratit za ně statisíce korun (parkování grátis mi vadí asi nejvíc).
    Za sebe doufám, že se realizace Tvé myšlenky citované v úvodu nedožiju 
  11. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu Medvěd v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    ty jo , ja to myslel v dobrém , jako  prvni jizda super , a vy me hned  hanite  , asi tady neni zadana zadna kritika , nebo pravda :d
     
    Tesla opravdu nic nedava zadarmo ,  vše bud zaplatis na zacatku nebo dokupujes  .  Například mame  HW na autopilot 2 ale za sw chteji penize atd . 
     
    k dojezdu opravdu dojezd 300 km je  na cestu kolem komina , pokud na jedno nabiti neotocim Ostrava - praha - ostrava  a az pak nabijet , je  to opravdu kolem komina . 
     
     
  12. Nelíbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Radovanek v Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D   
    Nevím, odkud čerpáš informace, ale to co píšeš o platbách á la jabko je nesmysl. V ceně vozu prostě je nebo není supernabíjení zdarma, tedy palivo. Doživotně nebo s ročním limitem. Zbytek věcí buď máš v autě HW předpřipravených a SW Ti doplní při aktualizacích zdarma, nebo si musíš HW holt dokoupit, aby Ti SW zdarma mohl fungovat. Ukaž mi jakékoli jiné auto, co to umí.
    Píšeš o Tesle S 75 D, tedy dvoumotorové čtyřkolce s nejmenší poskytovanou baterií pro tak velkou limuzínu. Bavíme se o 11 hodin dlouhé cestě (bez tankování a zastávek) po většinou německých a českých dálnicích z Holandska do ČR na východní konec republiky o délce (podle trasy) 1146-1180 km. Proto auto samo volí cestu přes Superchargery, aby se řidič o nic nemusel starat, protože na ni má nejméně vhodné vozidlo z nabídky Tesla, s nejnižší kapacitou baterie. Můžeš si na trase vybrat jakékoli jiné zastávky a odbočky, to se nijak nevylučuje, dokonce i jen prostě odbočit jinam, auto cestu samo přepočítá a navrhne jiné nabíjecí zastávky, jsou-li potřeba. Jak vidno, řídil nějaký nezkušený řidič, když mu Tesla ztlumila výkon topení, protože jel tzv. na krev. Jinak to auto nedělá, osobně ověřeno na 1800 km Brno-Lozenec (BG) přes Srbsko, s topením nebo klimatizací dle potřeby (část cesty vedro, část zima a lijáky).  Kde jsme dodržovali autem navrženou trasu až na pár místních objížděk, které neznaly ani Google mapy, z nichž Tesla čerpá. Například čerstvá nehoda tramvaje přes oba pruhy při odbočování v Burgasu.
    Popojiždění s 5,5 metru dlouhou limuzínou s dojezdem 360-400 km dle profilu trati a druhu cesty? Si děláš srandu, ne? To je Ostrava-Praha. A Supercharger samozřejmě využívat jde ve svém okolí, jen je primárně určen na superrychlé nabití 125+ kW výkonem na dálkové cestě v rámci zastávky po 300+ km. Na popojíždění máš mojeho Iona.
  13. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu brutall v Kompletní renovace auta   
    sice to nechces slysel ,ale nema to vyznam u takoveho auta , neni nicim zajimave a cenne, investice se nikdy nevrati , levnejsi je najit jine zachovale  a  uživat si   jezdeni . 
     
  14. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu Charlie 1 v Kompletní renovace auta   
    sice to nechces slysel ,ale nema to vyznam u takoveho auta , neni nicim zajimave a cenne, investice se nikdy nevrati , levnejsi je najit jine zachovale  a  uživat si   jezdeni . 
     
  15. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu MotoMoto v Kompletní renovace auta   
    sice to nechces slysel ,ale nema to vyznam u takoveho auta , neni nicim zajimave a cenne, investice se nikdy nevrati , levnejsi je najit jine zachovale  a  uživat si   jezdeni . 
     
  16. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu mmartinkovic v Kompletní renovace auta   
    sice to nechces slysel ,ale nema to vyznam u takoveho auta , neni nicim zajimave a cenne, investice se nikdy nevrati , levnejsi je najit jine zachovale  a  uživat si   jezdeni . 
     
  17. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Radek Hurvajz v Co jste dnes udelali...   
    Sakra, ten Lev asi neměl dlouho co žrát, je nějakej vyhublej To tisknul nějakej činskej inženýr
  18. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele radim.1008 v Co jste dnes udelali...   
    Dnes jsme s @AKCZ poskládali u nás na zahradě francouzskou vlajku.
     


  19. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Pe.Tr v Vtipy   
    Přijede takhle Andrej do jedné zapadlé vesnice na Šumavě na návštěvu. Probírá se starostou, co všechno je trápí. ,, Tak pane starosto, co byste potřeboval ze všeho nejvíc?" Starosta: ,, Nejvíc nás trápí dvě věci. Za prvé. Jsme daleko od města a chybí nám tu hasičská zbrojnice. A za druhé..." ,, Moment", přeruší ho Andrej. Vytáhne mobil, deset minut do něj mluví, pak se otočí a povídá: ,, Tak je to vybavené, příští pondělí se začne stavět a do měsíce je hotovo. A co ten druhý problém?" Starosta: ,, No vůbec tu nemáme signál od žádného mobilního operátora."
  20. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Medvěd v Medvědí znovuprobuzení   
    Sice se říká, že 2x se do stejné vody vstoupit nedá, já se ale rozhodl zkusit, jestli to je pravda nebo zda se dá s touto tezí nějak bojovat.

    Vím, že jsem nějakou dobu před svým odchodem spoustě lidem pil krev - i tak se ale domnívám, že to ještě stále bylo v rámci nějakých obecně přijatelných mantinelů. Ke znovusepřihlášení na fórum mě vedlo jednak vychladnutí (přeci jen je to už nějaká doba), druhak -a to hlavně - prostě fakt, že tu snad ještě stále mám nějaké ty přátele a byť jsem s některými byl v průběžném kontaktu, tak nad drtivou většinou se mým odchodem vlastně zavřela voda.
    Takže se omlouvám všem, co jsem případně urazil a doufám, že moje znovuobjevení se zde nebude převážné většině vadit. Budu se snažit komunikovat pokud možno nekonfliktně a byl bych rád, kdyby se nad některými excesy mohla udělat tlustá čára.
     
  21. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu Medvěd v Medvědí znovuprobuzení   
    ahoj 
     
  22. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele MotoMoto v Nové přibližovadlo je doma   
    Třeba 2999 za to že tam nejsou označení motorizace a další informace, myšleno na karoserii. 
  23. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele MotoMoto v Nové přibližovadlo je doma   
    Tak po dvou letech hledání a vybírání jsem skončil u značky, kterou bych vůbec nečekal. Tak mě stejně jako Pe.Tr snad nezatratíte. 
    BMW X5
    3.0D*M-PAKET
    autorádio, CD měnič, DVD měnič, head-up display, telefon, centrál dálkový, alarm, imobilizér, el. okna, el. zrcátka, el. sklopná zrcátka, el. víko zavazadlového prostoru, vyhřívaná zrcátka, ski box, mlhovky, zadní světla LED, natáčecí světlomety, aut. klimatizace, klimatizovaná přihrádka, dělená zadní sedadla, závěsné zařízení, vyhřívaná sedadla, el. seřiditelná sedadla, výškově nastavitelná sedadla, potahy kůže, aut. stavitelný volant při nástupu, multifunkční volant, vyhřívaný volant, 10x airbag, deaktivace airbagu spolujezdce, palubní počítač, satelitní navigace, el. dovírání dveří, tažné zařízení, alu kola, senzor opotřebení brzdových destiček, ABS, stabilizace podvozku (ESP), brzdový asistent, regulace rychlosti při jízdě ze svahu, senzor tlaku v pneumatikách, aut. převodovka, pohon 4x4, pérování vzduch, regulace tuhosti podvozku, aut. uzávěrka diferenciálu, tempomat, adaptivní tempomat, startování tlačítkem, senzor stěračů, senzor světel, parkovací asistent, automatické parkování, hlídání mrtvého úhlu, hlídání jízdního pruhu, USB, AUX, přední světla LED, denní svícení, dvouzónová klimatizace, bluetooth, parkovací kamera, start-stop systém, 360° monitorovací systém (AVM), samostmívací zrcátka, isofix, parkovací senzory přední, parkovací senzory zadní, bezklíčové startování, bezklíčové odemykání, tónovaná skla, zadní stěrač, kožené čalounění, nastavitelný volant, venkovní teploměr, posilovač řízení, zatmavená zadní skla, LED denní svícení
    Zatím najeto 120 km a seznamování mě vyloženě baví. 



  24. Líbí
    barenst zvýšil/snížil popularitu uživatele Pepito v Pepitovo setkání Peugeoťáků na Svojanově 20-21-22.9.2019 a proč lidi nejezdí už tolik na srazy Peugeot Clubu jako dříve   
    @MJSytic, na to se zeptej vedení klubu jestli a proč to není škoda..
    A já na fotce nevidím žádné VIP, nebo Ty snad jo?
    Na svou akci si můžu pozvat koho chci a s klubem to nemá nic společného, snad jen to, že jsem oslovil lidi, které jsem poznal díky Peugeot klubu. 
  25. Líbí
    Uživateli barenst zvýšil/snížil popularitu radim.1008 v Za kolik tankujete?   
    Litva  nafta 0,99 euro
×
×
  • Vytvořit...