Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přední tlumič


cabinho

Recommended Posts

Zdravím, měl bych takovej dotaz.

Dneska ráno mi u mojí 406ky prdnul pravej přední tlumič :( naštěstí hned při vyjíždění ze dvora u baráku a ne na cestě do práce při nějakých 90 km/h.

Koukal jsem na netu, a většinou se prodávají tlumiče plynový... Ale já mám na autě olejový. A tak nevím co s tím a jakej koupit, jelikož jsem dost velkej laik a s opravou mi pravděpodobně bude pomáhat někdo jinej, koho seženu :-D

Máte někdo radu? Jakej je mezi plynovým a olejovým tlumičem rozdíl?

Případně jestli je přípustný nebo nepřípustný mít na jedný straně takovej a na druhý makovej? :-)

[Edited on 21/11/12 14:51 by cabinho]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pruzina to opravdu neni, sundal sem kolo a prasklo mi to nahore v tom ulozeni. Mam v planu vymenit obe strany, kdyz uz. Akorat sem s tim nepocital, protoze sem to mel asi pred mesicem v servisu (zavareni vyfuku, vsechny filtry, kontrola naprav, vymena kulovyho cepu - na tom pravym kole :D, geometrie, stabilizacni tycky, ci co...), no a dneska rano tohle. No nic...

Jakou znacku za rozumny prachy byste doporucili? Dikes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě to tam prasklo přesně taky pod maticí na straně řidiče,vůbec nechápu proč to dělá,jel sem jeste k tomu z hradce 30km domu a 50km/h celou cestu sem dojel,ale hruza stalo se mi to čerstvě po koupi,sehnal sem tlumič s pružinou a uložením a na parkovišti vyměnil...to zvládneš,prostě co povolíš tak zase přitáhneš já to taky nedělal :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Dovoluji ti toto téma použít a otevřít ho.

Neb to tady nezaznělo.

Jaké by jste kdo doporučoval tlumiče na 406 2,0 Hdi kombi facelift?

Dopředu i dozadu. Plyn, kapalina, plynkapalina? A jakou značku preferujete na bežné ježdění?

Teď mi říkal v servisu, že v poslední době šli Monroe do háje a jsou ten horší podprůměr....

Co vy na to a co by jste zvolili jako střed za rozumnou cenu?

Měníte rovnou také ložisko a celý vršek?:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja kupoval tady na klubu od Badisaka Kayaba, Excel-G, vsechny 4 vysly na 5000, je to plynokapalina.

Mel jsem Monroe Reflex a najel jsem na nich asi 120tis a je znat, ze uz nejsou 100%, zatim jsem vymenil jen zadni a ten rozdil ihned po vymene je citelnej, podvozek je ted jistejsi

U prednich tlumicu loziska vymenit urcite, na 90% budou loziska ve spatnym nebo i katastrofalnim stavu. Misky se vetsinou menit nemusi, ale muze se ukazat, ze jsou taky zrezly, to uvidis ale az po demontazi.

Na zadku jsou jen gumove silentbloky, ty vetsinou nejsou potreba menit a kdyby casem bylo, tak na zadku to neni skoro zadna prace, vymena je raz dva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Zdravím, mám problém s nedotaženou maticí v horním uložení předního tlumiče. Abych vás víc navedl (na každé straně nad každým tlumičem je jedna miska a uprostřed je nějaká 20 matice. Tuhle matici mám na pravé straně tak povolenou, že s ní dokážu točit rukou, ale když jsem jí chtěl dotáhnout, protáčí se a nejde. Je na to dotažení nějaký grif, nebo je potřeba při dotahování podržet za to vnitřní vybrání (možná to je torx... nevim.)

Díky za postřehy a rady

Ahoj  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. V dubnu 2015 mi prdla levá přední pružina a jelikož jsem notorický puntičkář, tak jsem rovnou měnil všechny 4 pružiny i všechny 4 tlumiče. Na předku samozřejmě i horní uložení i axiální ložiska. Zadní tlumiče už celkem volaly po výměně, ale ty přední byly ještě v celkem dobré kondici. Takže pokud by jsi byl ve fin. tísni a nechtěl kupovat nový, tak bych ti je za hubičku nechal. I to horní uložení.To je taky dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přiznám se, že když mi ta pružina prdla ( otevřel sem dveře, chci nastoupit a prd ), tak jsem vůbec netušil, že to je tak celkem častý nešvar. U žádného auta před tím jsem to neřešil. Nechal jsem pak udělat i obě nápravy, komplet brzdy a naprosto luxusní jízdní vlastnosti. Na to, jak všichni na 406ce haní brzdy, tak já tvrdím opak. Omlouvám se, pokud jsem se při registraci nějak spletl. Jsem už trochu v letech a s počítačem moc dobrý kamarád nejsem.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky všem za rady:) matice dotáhnu a jak zmiňoval RadekHurvajz, tak v garáži ráčnu mám (snad pomůže) a pro jistotu tam prdnu rovnou novou samozajištovací matici po radě od krtek2 at to drží. Žádné jiné nešvary po sundání matice očekávat nemám ? Jo a dotahovat to radíte když to bude sedět na kolech nebo na heveru? 

Ještě jednou díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

horní matici pístnice tlumiče nemůžeš povolit a vyměnit za jinou--to bys musel mít staženou pružinu, jinak ti to vystřelí!!

ale pokud auto stojí na kolech, tak povol matku o cca 3 závity a uvidíš, zda se vytvoří mezera mezi matkou a podložkou, pokud ano, můžeš matku zcela povolit a dát tu novou samojistící

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...