HonzaRez Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Zdar, tak jsem od někoho zaslechl, že prý "objevil" kouzlo aditiv do benzínu. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Díky Honza Quote
Stejsn Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Koukám na složení a žadné kouzlo v něm uvedené není Quote
FrantaCV Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Kdysi dávno měl tento přípravek označení VELFOBIN. Účel byl jediný - navázat na sebe vodní kondenzát (vodu), která se vyváří tzv. "Vodnatěním" při dlouhodobém skladování nebo třeba odstavení vozidla. ( Mimochodem proto netankuji na Č.S. ONO ) Důsledky: - prorezlá nádrž (voda se drží na dně) - nepravidelný chod motoru (voda v palivové soustavě) - nejde nastartovat (zamrzlé palivové potrubí - v zimě) Jiný důvod aditiva do benzinu je blábol resp. útok na peněženky motoristů. Quote
celda1970 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 (edited) VIF super benzin aditiv se dela taky do benzinu....daval jsem ho casto kdyz jsem mel benzina...nejaky extra ucinek jsem nespozoroval....to Vif do nafty to je jina... Jinak velfobin neni aditivum.... Edited February 6, 2015 by celda1970 Quote
FrantaCV Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Ne, není, ale účel je prakticky stejný. Quote
Dave_k Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 (edited) Taky mi to nedá. Tankuju na ONO několik let a motor naprosto OK. Při natankování u jiný pumpy (např. Benzina) žáden rozdíl. Aditiva nepoužívám. Edited February 6, 2015 by Dave_k Quote
morepower Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Kdysi dávno měl tento přípravek označení VELFOBIN. Účel byl jediný - navázat na sebe vodní kondenzát (vodu), která se vyváří tzv. "Vodnatěním" při dlouhodobém skladování nebo třeba odstavení vozidla. ( Mimochodem proto netankuji na Č.S. ONO ) Důsledky: - prorezlá nádrž (voda se drží na dně) - nepravidelný chod motoru (voda v palivové soustavě) - nejde nastartovat (zamrzlé palivové potrubí - v zimě) Jiný důvod aditiva do benzinu je blábol resp. útok na peněženky motoristů. tys měl z benzínu prorezlou nádrž..? Co je s benzínem z ČS Tank ONO? Quote
morepower Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 (edited) Jak rezne plast? počkej, teď si mi vzal smeč... , já čekal na odpověď (leda, že kolega má veterána) Edited February 6, 2015 by morepower Quote
Lukaydo 407 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Je to blbost znám hodně lidi co tankoujou na ono (já ne mám to 20km daleko a špatným směrem ) a žadny problem.A určitě tam neuskladnujou dlouhodobě naftu i benzin protože tam lidi čepujou hodně a tak velke nadrže nemaji.Tady stoji třeba na omw 34kč nafta a o 500m dál csw moje pumpa 27.60kč tak kde asi často obměnujou palivo častěji ? .) Ono pumpa-pár lidi řekne že to je pro traktory,přitom ve zprávach byla ono pumpa vždy jako nejlevnější a plno aut si to chváli i z německa jezdí čepovat Quote
morepower Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 (edited) Já taky tankuju na Onu dlouhou dobu. Už sem to sem i psal do nějakýho vlákna. Aditiva jsem zkoušel akorát jednou do motorky nějaký Bullet power, či co, už si nepamatuju a hned jak sem to tam nalil a otočil heftem, tak sem cejtil,,,,,NIC novýho Edited February 6, 2015 by morepower Quote
Guest Scratch Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 ja ono leju i do motorky a ta je sakra vybirava...... a nema s tim zadny problem. Sekacka taky chroupe ono bez problemu. Je to jen predsudek... Beztak ono bere benal na stejnem miste jako shell a dalsi.... napr. Shell na Tridvorske v KOline, kdykoli jsem tam natankoval naftu do octavie, tak mi vyskocila kontrolka motoru.... Quote
Havlicek.Lukas Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 na tridvorske bych osobne nesel ani vy... (mocit) Quote
Guest Scratch Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 kamarad pracuje ve Spel a jim ta pumpa patri, tak jsem tam cvicne tenkrat bral jinak hosi, tady je vysledek tech super pump....... http://www.novinky.cz/ekonomika/361050-coi-pumpa-prodavala-naftu-ktera-mohla-znicit-motory-aut.html Quote
FrantaCV Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Já jsem na ONO natankoval a měl jsem problém dojet domů. Konkrétně ONO v Teplicích. A po trochu pátrání kde nakupují PHM mi bylo jasno. Quote
Guest Scratch Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 tam jsem s naftou problem nemel. Jinak ja benal beru bud na lukoil v HoPo nebo na ONU v Sukoradech u Mlada Boleslav Quote
Ivana74 Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 (edited) Zdravím, já mám s aditivy dobrou zkušenost, nevím jestli se i to zdá, ale přijde mi, že má auto menší spotřebu, je to možné? Kdybyste nevěděl, kde koupit, tak doporučuji xxxxxxxx, taky tam nakupuji a vždycky jsem byla maximálně spokojená. odstraněn komerční odkaz Edited February 9, 2017 by minimaxa Quote
dagustino Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 V 6. 2. 2015 at 13:06, celda1970 napsal: VIF super benzin aditiv se dela taky do benzinu....daval jsem ho casto kdyz jsem mel benzina...nejaky extra ucinek jsem nespozoroval....to Vif do nafty to je jina... Jinak velfobin neni aditivum.... Jo VIF super benzin aditiv je super Používám ho a výrazně se zlepšil chod motoru (kolísání otáček), už jedu 2 balení ViFU. Navíc účinky jsou potvrzeny ve světě motorů.. Tady máte odkaz. http://www.vif.cz/files/images/novinky/clanek_z_casopisu_Svet_motoru_2015.pdf Quote
Dýdý Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 No a jak si myslíte,že se dělal z N95 N98.Proto se vif vyrábí i v 20litrovom balení. Quote
Recommended Posts