Tony Stark Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Máte někdo zkušenost zda lze u nějaké přepravní společnosti vč. České pošty, vyzvednout balík na dobírku (já jsem adresát = plátce dobírky) ale chtěl bych balík nejdříve rozbalit a až zda tam bude obsah na jakém jsem se s prodejcem domluvil, onu dobírku zaplatit ? Chápete abych nedostal třeba místo čerpadla balík knih. Quote
Gabriel 307 Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 chápeme,ale myslím,že přepravní společnost doručením zásilky splnila svoji povinnost a své služby a tím to pro ni končí-nenese odpovědnost za obsah co ti odesílatel pošle(samozřejmě,že nese,ale jenom po čas doručení aby zásilka nepoškodila) myslím,že nic takového ani na našem trhu není Quote
Charlie 1 Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 na poště zaplatit,rozbalit před poštackou a když tam nebude co má být tak reklamovat pošta může peníze zadržet než je pošle na účet,kolegy z prace tam dělá manželka můžu se zeptat... Quote
Tony Stark Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 na poště zaplatit,rozbalit před poštackou a když tam nebude co má být tak reklamovat pošta může peníze zadržet než je pošle na účet,kolegy z prace tam dělá manželka můžu se zeptat... Za to bych ti byl moc vděčný. Quote
Guest Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 (edited) Mno mám velice dobrou kamarádku vedoucí pošty. Onehdá jsem taky měl docela pochyby o dodání zboží a po dotazu mi řekla že v žádném případě nemůžu před zaplacením rozbalit. Je to prasárna, ale ona musela ten balík natrhnout (jakože při přepravě) a já jsem ho nepřevzal, sepasli jsme protokol a pak společně otevřeli. Vše bylo naštěstí v pořádku. Jak píše Charlie o zdržení platby, to je taky mylná informace. Oni jakmile peníze zadaji do systému, už jsou tam a nikdo s tím nic neudělá. Samozřejmě nemluvím o šetření policií, nebo tak něco. Prostě pošťačka jakmile prachy zadá do systému už je nemůže vydat zpět. Edited January 21, 2015 by Guest Quote
oddie Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Rozbalit lze pouze po zaplacení. Lze to rozbalit na poště a požádat je o svědectví, ale je to jen jejich dobrá vůle, nikoliv povinnost. Quote
Charlie 1 Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 no a pak jít na PČR nahlasit podvod...částka dobírky větší než 5000 a pčr to myslím může bloknout ty peníze ,ale je to spekulace,ale něco v tomhle způsobu tu psal Stifler,třeba sem někdo z Pčr dodá co oni můžou Quote
Radek Hurvajz Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Už to tu někdo řešil, peníze pošta zadržela, nevim jestli sama od sebe, nebo na pokyn policie ale zadržela. Rozbaleno bylo samozřejmě až po zaplacení v nějaký mistnosti pošty se dvěma svědky, ale už nevím kdo to psal a kdy Quote
Tony Stark Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 Nn, cena dobírky by byla 4tisíce a nějaké ty drobné. Quote
oddie Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Pokud mám pochybnosti o poctivosti prodejce, a není alternativa s osobním převzetím, danou věc prostě nekupuju. Jako alternativa se dá ale použít třeba i Aukro - sám jsem měl inzerát na věc za 6tis, zájemce byl žhavý, ale přesně měl takové obavy, tak se ptal, jestli mám účet na Aukru a prodám to přes něj. Poslal jsem mu odkaz na své hodnocení a napsal, že není problém, akorát to bude dražší o všechny poplatky. Quote
Milan+ Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Vždyt je tu dost klubáků,kteří Ti to jsou třebas schopni převzít,když někdo zavolá napíše a je to realné,tak s tím nikdy problém nemám. Quote
oddie Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 (edited) Tam je spíš otázka, jak s platbou. Edited January 21, 2015 by oddie Quote
Vvitty Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Kladne hodnoceni na aukru jeste bohuzel neznamena ze dotycny neni podvodnik a zlodej. Bohuzel... Kdysi jsem si takhle koupil jeden mikrometr od manika na aukru, 150 kladnych komentaru, v nabidce solidni pouzite veci za solidni ceny (zadne od pohledu podezrele koupe) a za rok se zastavili policajti ze hledaji mikrometr, protoze dotycny asi pul roku kradl na dilne ... Quote
enikybeniky Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Mně se to stalo, že v balíku místo mobilu dorazila autolékárnička. Placeno dobírkou přímo balíkáři. Zaběhlo se na poštu, vedoucí pošty pozdržela peníze odesílateli, ale potřebovala příkaz od policie, aby je zadržela dýl. A jelikož to bylo do 5-ti tisíc Kč, tak smolíček a peníze nakonec odešly. Quote
MotoMoto Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Ono přeci ani z principu nelze po přepravci chtít aby posoudil, zda je balík kompletní a zda tam je to co tam má být. U něj je pouze objednaná služba doručení čehosi zabaleného a zpětné doručení peněz. Není schopný posoudit, zda kus kamene uvnitř má hodnotu odpovídající požadované částce a ani to zda je v pořádku, funkční, pokud tedy nedošlo zjevně k poškození právě vinou přepravce. Jediný způsob jak to udělat je jak tu popisoval Kirkiz, poškození zevního obalu a tedy společná kontrola kompletnosti, ale pozor většinou to pošta řeší pouze váhou. Tedy zda balíček váží stejně jako při podání zásilky. Vstřícnější jsou většinou přepravci jako je DPD, PPL, Gais a podobně, kdy příjemce při poškození může obsah zkontrolovat. Ale ti se zase brání tomu, že by byli popohánění že zásilku poškodili. Myslím tím řidiče. Je to hodně o vztazích, k nám jezdí stále skoro ti samí a už i sami dopředu hlásí tohle se mi nelíbí, jdeme to zkontrolovat. Je fakt, že těch zásilek je mnoho co k nám jdou a od nás zase ven. Takže je to i o důvěře. Závěr, převzít na poště bez zaplacení nelze a pak už to je tvoje věc, jak budeš s případným řešením rychlý. Quote
Stifler Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Policie může kdykoliv zablokovat peníze na poště a to bez ohledu na výši peněz (přestupek vs. trestný čin), ale musí se to udělat v krátké době od převzetí balíku (ideálně ihned po převzetí balíku jít nahlásit věc na PČR a požadovat okamžitou blokaci peněz). Občas chodili podávat oznámení lidi i s několikadenním zpožděním a to už mají smůlu. Quote
Recommended Posts