Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Posted

Máte někdo zkušenost zda lze u nějaké přepravní společnosti vč. České pošty, vyzvednout balík na dobírku (já jsem adresát = plátce dobírky) ale chtěl bych balík nejdříve rozbalit a až zda tam bude obsah na jakém jsem se s prodejcem domluvil, onu dobírku zaplatit ?

Chápete abych nedostal třeba místo čerpadla balík knih.

Posted

chápeme,ale myslím,že přepravní společnost doručením zásilky splnila svoji povinnost a své služby a tím to pro ni končí-nenese odpovědnost za obsah co ti odesílatel pošle(samozřejmě,že nese,ale jenom po čas doručení aby zásilka nepoškodila)

myslím,že nic takového ani na našem trhu není

Posted

na poště zaplatit,rozbalit před poštackou a když tam nebude co má být tak reklamovat pošta může peníze zadržet než je pošle na účet,kolegy z prace tam dělá manželka můžu se zeptat...

Posted

na poště zaplatit,rozbalit před poštackou a když tam nebude co má být tak reklamovat pošta může peníze zadržet než je pošle na účet,kolegy z prace tam dělá manželka můžu se zeptat...

Za to bych ti byl moc vděčný. :super

Posted (edited)

Mno mám velice dobrou kamarádku vedoucí pošty. Onehdá jsem taky měl docela pochyby o dodání zboží a po dotazu mi řekla že v žádném případě nemůžu před zaplacením rozbalit. Je to prasárna, ale ona musela ten balík natrhnout (jakože při přepravě) a já jsem ho nepřevzal, sepasli jsme protokol a pak společně otevřeli. Vše bylo naštěstí v pořádku.

Jak píše Charlie o zdržení platby, to je taky mylná informace.  Oni jakmile peníze zadaji do systému, už jsou tam a nikdo s tím nic neudělá. Samozřejmě nemluvím o šetření policií, nebo tak něco. Prostě pošťačka jakmile prachy zadá do systému už je nemůže vydat zpět.

Edited by Guest
Posted

no a pak jít na PČR nahlasit podvod...částka dobírky větší než 5000 a pčr to myslím může bloknout ty peníze ,ale je to spekulace,ale něco v tomhle způsobu tu psal Stifler,třeba sem někdo z Pčr dodá co oni můžou :)

Posted

Už to tu někdo řešil, peníze pošta zadržela, nevim jestli sama od sebe, nebo na pokyn policie ale zadržela. Rozbaleno bylo samozřejmě až po zaplacení v nějaký mistnosti pošty se dvěma svědky, ale už nevím kdo to psal a kdy

Posted

Pokud mám pochybnosti o poctivosti prodejce, a není alternativa s osobním převzetím, danou věc prostě nekupuju. Jako alternativa se dá ale použít třeba i Aukro - sám jsem měl inzerát na věc za 6tis, zájemce byl žhavý, ale přesně měl takové obavy, tak se ptal, jestli mám účet na Aukru a prodám to přes něj. Poslal jsem mu odkaz na své hodnocení a napsal, že není problém, akorát to bude dražší o všechny poplatky. 

Posted

Vždyt je tu dost klubáků,kteří Ti to jsou třebas schopni převzít,když někdo zavolá napíše a je to realné,tak s tím nikdy problém nemám.

Posted

Kladne hodnoceni na aukru jeste bohuzel neznamena ze dotycny neni podvodnik a zlodej. Bohuzel... Kdysi jsem si takhle koupil jeden mikrometr od manika na aukru, 150 kladnych komentaru, v nabidce solidni pouzite veci za solidni ceny (zadne od pohledu podezrele koupe) a za rok se zastavili policajti ze hledaji mikrometr, protoze dotycny asi pul roku kradl na dilne ...

Posted

Mně se to stalo, že v balíku místo mobilu dorazila autolékárnička. Placeno dobírkou přímo balíkáři. Zaběhlo se na poštu, vedoucí pošty pozdržela peníze odesílateli, ale potřebovala příkaz od policie, aby je zadržela dýl. A jelikož to bylo do 5-ti tisíc Kč, tak smolíček a peníze nakonec odešly.

Posted

Ono přeci ani z principu nelze po přepravci chtít aby posoudil, zda je balík kompletní a zda tam je to co tam má být. U něj je pouze objednaná služba doručení čehosi zabaleného a zpětné doručení peněz. Není schopný posoudit, zda kus kamene uvnitř má hodnotu odpovídající požadované částce a ani to zda je v pořádku, funkční, pokud tedy nedošlo zjevně k poškození právě vinou přepravce.

Jediný způsob jak to udělat je jak tu popisoval Kirkiz, poškození zevního obalu a tedy společná kontrola kompletnosti, ale pozor většinou to pošta řeší pouze váhou. Tedy zda balíček váží stejně jako při podání zásilky.

Vstřícnější jsou většinou přepravci jako je DPD, PPL, Gais a podobně, kdy příjemce při poškození může obsah zkontrolovat. Ale ti se zase brání tomu, že by byli popohánění že zásilku poškodili. Myslím tím řidiče. Je to hodně o vztazích, k nám jezdí stále skoro ti samí a už i sami dopředu hlásí tohle se mi nelíbí, jdeme to zkontrolovat. Je fakt, že těch zásilek je mnoho co k nám jdou a od nás zase ven. Takže je to i o důvěře.

Závěr, převzít na poště bez zaplacení nelze a pak už to je tvoje věc, jak budeš s případným řešením rychlý.

Posted

Policie může kdykoliv zablokovat peníze na poště a to bez ohledu na výši peněz (přestupek vs. trestný čin), ale musí se to udělat v krátké době od převzetí balíku (ideálně ihned po převzetí balíku jít nahlásit věc na PČR a požadovat okamžitou blokaci peněz). Občas chodili podávat oznámení lidi i s několikadenním zpožděním a to už mají smůlu.