Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Měl bych takovou možná blbou otázku,auto je 6 let starý,tak mě napadlo,jestli by nebylo dobrý koupit novou baterku,dneska si jedu pro baterku do 306ky,tak jestli nemám vzít rovnou i do 308,do teď nebyl problém,ale 6 let je 6 let. Co říkáte na baterky Exide premium? Dík.

Odesláno

Tak to mám prostě nechat a hotovo?Jde o to,že autem jezdí manželka s dětma,tak aby byla jistota,startovací kabely má tak i tak v autě,kdyby něco.Vydrží origo baterka déle než třeba jiné ,cca kolik?

Odesláno

baterie se dnes prodávají všude--dokonce ji přivezou do místa bydliště :super a jsou okamžitě použitelné k montáži do auta--žádné formátování a jiné krávoviny jako kdysi --nahodíš a jezdíš...

[upravil dne 8/9/14 10:10 od ozzy56]

Odesláno

Tak jo,mě klekla už loni na 306,tak už mě nabaví nabíjet,tak jedu odpoledne pro novou,právě kupuju tu Exide,tak mě zajímají zkušenosti.Kdysi jsem kupoval na 306 TD Bosch Silver a vydržela 3 roky,proto se ptám.

Odesláno

Výdrž baterie je závislá na dost věcech, min je cca 3 roky, obvykle dají 5 a baterky z prvovýroby Japonců (Panasonic...) jsou schopné dát i 8 nebo 10 let. Dopředu nekupovat, až se zima zeptá tak se uvidí...

Odesláno

Mi ted taky odešla v 407 baterka 8 roku stara original,exide premium a varta silver jsou dobre ale určitě ne jako original,ja kupoval 75ah 800a nejsilnější co maji v nabidce v peugeot ticihy za neskutečnou cenu 2200kč jinak 3200kč :)

Takže byt tebou bych počkal až odejde nebo už bude chytat špatně a dlouho.

Odesláno
tak už mě nabaví nabíjet,

No, počkej, auto by si ji mělo dobít samo - je léto a snad jezdíš aspoň jednou týdně. Pokud ne, tak hledej závadu - dobíjení musí mít 14,5 V a klidový odběr auta po usnutí pod 10 mA.

[upravil dne 8.9.2014 19:58 od P607Olda]

Odesláno

Pokud je baterka už načatá a nejezdíš vyložené dálky, tak občas dobít musíš.

Jinak výdrž záleží opravdu na mnoha faktorech, já třeba jezdím do práce 6km a když se narodil malej, tak kromě téhle cesty a ježdění do ještě mnohem bližšího obchodu auto moc jinam nejezdilo. Výsledek - po 3 letech už byla baterka fest načatá a nebýt mírné loňské zimy, už jsem ji vyměnil.

V ZX je baterka ještě mladší, ovšem s nájezdem 2000Km ročně v režimu výše (opravdu občasný provoz) musím občas dobíjet a podle mě už to má baterka taky dost za sebou.

Odesláno

Já loni měnil AKU v obou školních škodovkách - první byla rok 2005, druhá 2007 - obě preventivně. U svého auta bych je asi ještě neměnil, ale neumím si představit, že bych ráno volal rektorovi: \"Pardon, pane rektore, přijedu pozdějc, páč jsem nenastartoval\" - mmch. já to neplatil.

[upravil dne 9/9/2014 14:16 od Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...