Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,máme doma Acer Aspire 5315.

Už na něm blbne snad všechno,od klávesnice až po to že se občas-často vypíná.

Proto hledám nástupce-15 17palců ideál.

Požadavky-max,ale opravdu ax 15tkč,nejlíp 10tkč.

Stahujeme filmy

čumíme na ně a na youtube-ten náš už to nějak nepobíra:grr

Normal internet-prohlížení,facebook atd.

Nějaké tipy,ideálně Zlín.

A to hlavní:vůbec,ale opravdu vůbec pc nerozumím,takaby to mělo už všechno nainstalované.

Takže ty popisky u těch notasů jsou pro mě španělská vesnice.

Za každou radu budu rád.

Děkuju moc

Honza

Odesláno

Pro účel, který popisuješ bych vybíral např z následujících:

http://www.alza.cz/hp-pavilion-17-f051nc-stribrny-d1939690.htm

http://www.alza.cz/asus-f75vb-ty103h-white-d520861.htm

nebo

http://www.alza.cz/acer-aspire-e1-731g-iron-d1488340.htm

Cenově výkonově i výbavou jsou téměř shodné, liší se jen procesorem, velikostí paměti a kapacitou pevného disku.

Pokud bych si měl vybrat já sám, volil bych ten HP-pavilion.

Prodejnu ALZA najdeš ve Zlíně tady: http://www.alza.cz/Publish.asp?idpm=2527

Zboží Ti přivezou až tam, platit můžeš \"Keš\" nebo kartou. A vzhledem k tomu, jak píšeš, že jsi totální PC analfabet, můžeš si předinstalované W8 nechat i zprovoznit.

Odesláno

z výše uvedeného bych do pavilionu nešel. Lowendové procesory, i když 4 jádrové, mají jen Intel HD graphics, to je otřes děs, když intel, minimálně řadu HD Graphics 4000 nebo novou 5000.

Za mě raději Asus nebo Acer, procesor má sice jen 2 jádra, na videa ale dlouho dostačí a i grafika bude OK, Asus má lepší. Na sledování filmů asi oceníš full hd panel a nejspíš velký disk. Ale to už se asi bude pohybovat v horní hranici cenové relace. Full HD displeje s lowendovými procesory moc nejsou, právě kvůli výkonu grafiky Intel HD.

http://www.alza.cz/acer-travelmate-p255-m-black-d503784.htm

http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l50-b-177-bily-d2142753.htm

Odesláno

Nedavno se tu resil nakup ntbk do 9K tam take nejake rady probehly tak mrkni ....

Odesláno

Pokud mu nic neříkají popisky v letácích, tak když přijde do prodejny jakékoliv, tak mu tam prodají to co potřebují prodat a ještě ho přesvědčí že to je přesně to co potřebuje.

Odesláno

Asus nedoporučují, mizerná kvalita... měl jsem od ních dva a oba byli na nic, jeden jsem vyhodil do koše druhej jsem po třetí reklamací vrátil. Teď mam HP a naprosta spokojenost, již rozdil v kvalitě provedení je mezi Asusem a HP propastný...

Odesláno
Asus nedoporučují, mizerná kvalita... měl jsem od ních dva a oba byli na nic, jeden jsem vyhodil do koše druhej jsem po třetí reklamací vrátil. Teď mam HP a naprosta spokojenost, již rozdil v kvalitě provedení je mezi Asusem a HP propastný...

Ty si něco kouřil ?

Jako propastný to je, ale spíš téměř cokoli od HP je tragikomický. Jsou schopný udělat notebook za 50, kterej má téměř něčitelnej displej, nebo ti do dvou stejnejch notebooků odaděj dva uplně jiný panely a vůbec je to netrápí. Málo která značka je tak šílená jako HP.

Odesláno

Pokud bych měl kupovat NB pak bych vybíral ze značek jako Lenovo, Toshiba, Dell, Samsung a případně HP. Co bych určitě nevolil je Acer a Asus. A display 17\"? No já bych se nenosil ani s 15\" natož se 17...

Odesláno

Za mě HP v hlinikovém pouzdře... aktuálně mám doma dva, jeden už skoro 3 roky a notebook nikde nevrže, drží stále pohromadě, což se o předchozí toshibě, kde proběhlo 7 reklamací nelze říct.

Za mě dneska Lenovo nebo HP :)

Odesláno

Lenovo - nekdo tu psal ze do 10K tohle ne a urcite ne s AMD. Tak v tom aby se clovek vyznal co clovek to nazor...

Odesláno

ja mám minimálně 6 let MSI a nedám na něj dopustit-bez reklamací pořád šlape

musím souhlasit s koblih69 ;) 17\" a tahat ji někam sebou no nic moc :roll mám 17\" MSI,ale mám ho jako náhradu za stolní PC-maximálně ho tahám na Slovensko když jedeme domů

Odesláno

Ja bych ho nikam nenosil,byl by doma.Proto je mi jedno jestli 15-17.Hlavne at se neprehriva a funguje.Znackam nerozumim,proste bude jen stat otevreny na stole.Zavirat ho ani nebudeme jako tenhle soucasny.Diky

Odesláno

Ty si něco kouřil ?

Jako propastný to je, ale spíš téměř cokoli od HP je tragikomický. Jsou schopný udělat notebook za 50, kterej má téměř něčitelnej displej, nebo ti do dvou stejnejch notebooků odaděj dva uplně jiný panely a vůbec je to netrápí. Málo která značka je tak šílená jako HP.

No to jsem teda nekouřil...:bacha ...jsou schopní... na vyběr je několik modelů, ja nemam problém s nečitelnosti displeje ani žádne vrzaní,praskaní pantu, vadnym hardiskem, wifinou atd...atd...jak je to u Asusu zcela bežné... a o servisu který má Asus ani nemluvím, mimochodem jediny v cele republice....

Odesláno

Ono je to v této cenové kategorii v celku jedno, co to bude za značku. 17\" už skoro nikdo nedělá, a 15,6\" za 10k jsou skoro totožné. Pokud má sloužit jako stolní stroj, tak bych si koupil kvalitní velký monitor a k tomu nějakou krabičku. Pokud to má mít Full HD tak se stejně do ceny nevejdeš.

Odesláno

No nam taky doslouzil letity notas od ACERu ( vydrzel peknych 8let ) tak se poridil jiny podminka byla strih plneho HD videa v realnem case 17 monitor a co nejlevnejsi - to se podarilo jen castecne.

Mame 17 monitor procesor i7 zase ACER a snad jedina velka \"vytka\" je ke klavesnici - starej mel nadhernou prohnutou ergonomickou .... toto ma neco co pripomina klavesnici + numericka = smes k nicemu.

Ruce z toho bolej prsty roztazeny jako zaba siiiilenost :(

Dale bych upozornil na rozmistneni USB a prip.mic a sluch. to je taky dnes nadeleni no v neposledni rade pripojeni konektoru k netu to je taky dilko!!!

Ti kluci snad uz nepremyslej a nebo berou notas jen jako zaloha do lesa = nic se k nemu nepripojuje.

Tak ze suma sumarum za zhruba 21tis jsem dostal neco s cim jsem spokojeny tak na 70-80% nedokazu si predstavit stroj za 10 v akci :myslim

KOnkretni tip je ACER Aspire V3 772G opsano z samolepky na notasu

http://www.vmshop.cz/NX-M74EC-004/acer-v3-772g-747a8g1tmakk-i7

Rozdil je znat a nedokazu si opet predstavit 15 monitor to je uz na lupu a nebo zbytecne vyhozene penize ....

[upravil dne 14/8/14 08:39 od Lihous]

Odesláno

hmm co jsem koukal tak do cca 10K je to jen \"HD ready\" ... full HD rozliseni 1920*1080 az od tech 10 ...

[upravil dne 14/8/14 09:20 od StibTo]

Guest Džůny
Odesláno

Asus je nízkorozpočtovka a podle toho je potřeba k tomu přistupovat. Rozhodně se ale zlepšili, stejně tak Acer.

Psal jsem to i jinde a tady to napíšu znovu, od HP už bych si nic nevzal ani zadarmo. Naprosto šílené kombinace hardware, kde chtějí oslňovat jedním a zabijou to druhým, a ještě jsem neviděl HP, které by se nezačalo po dvou letech přehřívat (rozebraných různých modelů jsem měl celkem 5, víc kousků, všechny se brutálně přehřívaly v zátěži).

Ještě horší je Samsung, po rozebrání byly měděné heatpipe úplně černé jak po malém požáru, teplota kamarádovi leze nad 100° kde už zasahuje teplotní pojistka a vypíná ho. Po letmém pročtení inzerátů na bazarech se toho zbavuje víc a víc lidí přesně kvůli tomuto problému.

Takže pokud se bude za pár let kupovat další, tak Acer nebo Asus, a pokud to má chvíli vydržet, tak si radši připlatit a koupit Dell, Lenovo, Toshibu.

Mimochodem, Samsung dělá neskutečné šmejdy snad ve všech oblastech působení. Notebooky, tiskárny, telefony (snad kromě vlajkových lodí, ale sakra, ještě aby za těch X tisíc nefungovaly, to by museli být opravdu kouzelníci). Nemám rád vych*ané korejce…

[upravil dne 14/8/14 09:35 od Džůny]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...