Medvěd Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Dá - a je to pjeknej vopruz. Dneska jsem byl s Helčou v Sokolově a už ráno při sešlápnutí spojky něco OBČAS podivně cvaklo - řekl jsem si: \"Klíd, zejtra stejně jedeš do servisu na prohlídku před cestou do Itošky, tak se to zrovna vyřeší\". No a cestou zpět jsem za Petrohradem přeřadil, ve spojce cvaklo jaksi víc a pedál zůstal přilepený k zemi - zařazeno za 3. Tak proběhlo velké rozhodování zda někde zastavit (a už se možná nerozjet) nebo jet dokud to půjde cca 70 - 80 km/h. Rozhodla varianta b) a vcelku bez problému jsem dojel až do Prahy. Cestou jsem se dohodl se servisem, že dojedu kam dojedu a zbytek se bude řešit zítra, následně mi volal Řebík rady jak se dá řadit bez spojky (byl jsem celkem vytočený a tak rád, že auto jede, že jsem je ale v praxi neaplikoval) a nakonec jsem na tu trojku dojel až na Letnou - modlení před semaforama bylo vcelku účinné. Zítra Trnkoš znovu vymění spojkové lano (měnil ho na jaře hned po koupi auta) a snad Itálii dáme bez úhony Citovat
MilanF1 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Lanko bylo měněno? To je divné, že je zase problém. Praskání v lanku se samoštelem je předzvěst toho, že zůstane viset pedál, avšak pokud ho nohou vrátíš zpět, lze spojku znovu sešlápnout, ale opět s rizikem, že zůstane dole. Tohle se mi stalo při nájezdu na dálnici (měl jsem čtyřku) ... dojel jsem s tím domů, podřazoval jsem s meziplynem ... před barákem se mi pedál sám vrátil Citovat
Milan+ Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Pořád lepší než na dvojku,ale co tu tak občas píšeš,tak to auto už Tě asi nějakou pětku stálo. A to lano tedy moc nevydrželo od jara,pokud nekoupil nejlevnější. Citovat
Marcel00 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 dokonca sa da ist 60km/h na 5stupni na volnobeznych otackach, kamarat takto prisiel z talianska, kde sa mu pokazil plynovy pedal... jednalo sa o chrysler voyager... Citovat
koblih69 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Vzpomínám si, že jsem bez spojky na Motorce ze Strakonic do Žďáru. Rozjel sem se z kopce a pak už jsem řadil bez... jediná zrada byla v H. Brodu kde mi blikla červená, tak jsem to vzal doprava kde svítila šipka, po pár stech metrech otočil a pomalu dojížděl abych chytil zelenou. Pak už to šlo Citovat
P607Olda Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Jj, a na XM-ku bez brzd. A jindy zase bez řazení, na 4-ku, ale spojka šla. Citovat
Medvěd Odesláno 12. srpen 2014 Autor Odesláno 12. srpen 2014 Pořád lepší než na dvojku,ale co tu tak občas píšeš,tak to auto už Tě asi nějakou pětku stálo. A to lano tedy moc nevydrželo od jara,pokud nekoupil nejlevnější. Nemyslím si, že bych to tohohle auta investoval nějaké horentní sumy. Je to starej kočár, tak holt nějaký ten servis potřebuje - ale že odejde spojkové lanko (origo Peugeot, žádný Kelly) po třech měsících, to jednoho překvapí. Citovat
MilanF1 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Originál odešlo? To snad není možné ... to bych reklamoval. Já kupoval v AK od ATE (jako originál se samoštelem - zda to dokonce není originál), stálo přes 1000 Kč a funguje dobře už několik let. Citovat
Guest Scratch Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 jestli si pamatujes moji eskapadu na sebetove na sprintech, tak tam jsme zaradili dvojku, a kluci z Plzne si mysleli,ze tam mam trojku, tak jsme celou cestu jeli na dvojku 80 Citovat
ChouLu Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 A je to vůbec lanko? neprolítlo ti ložisko přítlačákem? mám podobnou zkušenost Citovat
Medvěd Odesláno 12. srpen 2014 Autor Odesláno 12. srpen 2014 ChouLu - NEDĚS !!!! Vzhledem k tomu, že se mi povedlo v Praze pedál nadzvednout a spojka až do dalšího pádu pedálu na podlahu fungovala, tak CHCI věřit, že to bude JEN to lanko Citovat
Guest StibTo Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 hmm to odnekud znam a nakonec se menila spojka .... vid Milane a Petre ? Citovat
Medvěd Odesláno 12. srpen 2014 Autor Odesláno 12. srpen 2014 Prosím FAKT NEDĚSIT ! ! ! ! Spojka byla dle původního majitele a doložených faktur měněna 1. 12. 2013 (lamela, přítlačák, ložisko, lanko) ve stavu 242000, já mám teď nějakých 250 000, tak to by snad neměla být v řiti Citovat
Marcel00 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 vyries lanko, skontroluj jeho drahu. to co pise ChouLu sa bat nemusis, teba sa to netyka... Citovat
Chip Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 To jsem zvedav co se z toho vyklube jestliže vše bylo meneno relativně nedávno. Citovat
oddie Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 To si vedle ve vlákně říkáš \"mistr tesař\" a neumíš ani přeřadit bez spojky? Vždyť to není nic těžkého, po dálnici si tam dát pětku a na kraji Prahy trojku... I na těch světlech se dá rozjet, pokud to není do kopce a auto není naložené. Citovat
Medvěd Odesláno 13. srpen 2014 Autor Odesláno 13. srpen 2014 Oddie - mysli si co chceš, ale opravdu jsem za celý život nepotřeboval řadit bez spojky. Může to být možná i jednoduché, ale učit se to v momentu, kdy jsi rád, že jsi rád, to se mi prostě nechtělo. Citovat
Ducatista Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 a zeptám se hloupě (kdybych to někdy potřeboval) - jak se řadí u auta bez spojky??? Jak psal Koblih, u motorky je to sranda protože se všechna kola převodovky pořád točí, takže stačí ubrat plyn do takové polohy, kdy motor není ani v tahu, ani nebrzdí a zajede to tam jak po másle (však u okruhovýho využití když kdysi ještě neexistoval quickshifter, se řadilo bez spojky nahoru normálně, dolů je to trochu horší). Ale u auta si to neumím představit, to musí být docela rána ne? Citovat
oddie Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Je to úplně to samé jako u té motorky, také se tam všechna kola pořád točí, takže stačí ubrat (či přidat - podle směru řazení) plyn do takové polohy, kdy otáčky motoru odpovídají tomu řazenému kvaltu a zajede to tam jak po másle. Plus případně ten rozjezd v nouzi, pokud se vám to stane, když stojíte. U lehčího auta typu 306 prostě vypnete motor, zařadíte jedničku a rozjedete se se startérem. Samozřejmě ne do kopce, po rovině to ale v klidu jde. neopakovat mockrát, ten startér i motor samozřejmě trpí, ale jednou se rozjet je lepší než zůstat někde viset. Pokud se rozjíždíte z kopce, kde se auto rozjede samo nebo jde postrčit, je samozřejmě lepší startér vynechat, nechat nastartováno na neutrál, nechat to rozjet samo a pak zařadit, když už to jede. Citovat
brutall Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Kdysi jsem to zkoušel. Nahoru to jde, ubere se plyn a salt paka se jakoby sama uvolní. Podřazovani je obtížnější ale zařadit u rozjetého auta, to neumím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.