Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dá - a je to pjeknej vopruz. Dneska jsem byl s Helčou v Sokolově a už ráno při sešlápnutí spojky něco OBČAS podivně cvaklo - řekl jsem si: \"Klíd, zejtra stejně jedeš do servisu na prohlídku před cestou do Itošky, tak se to zrovna vyřeší\". No a cestou zpět jsem za Petrohradem přeřadil, ve spojce cvaklo jaksi víc a pedál zůstal přilepený k zemi - zařazeno za 3. Tak proběhlo velké rozhodování zda někde zastavit (a už se možná nerozjet) nebo jet dokud to půjde cca 70 - 80 km/h. Rozhodla varianta b) a vcelku bez problému jsem dojel až do Prahy. Cestou jsem se dohodl se servisem, že dojedu kam dojedu a zbytek se bude řešit zítra, následně mi volal Řebík rady jak se dá řadit bez spojky (byl jsem celkem vytočený a tak rád, že auto jede, že jsem je ale v praxi neaplikoval) a nakonec jsem na tu trojku dojel až na Letnou - modlení před semaforama bylo vcelku účinné. Zítra Trnkoš znovu vymění spojkové lano (měnil ho na jaře hned po koupi auta) a snad Itálii dáme bez úhony

Odesláno

Lanko bylo měněno? To je divné, že je zase problém.

Praskání v lanku se samoštelem je předzvěst toho, že zůstane viset pedál, avšak pokud ho nohou vrátíš zpět, lze spojku znovu sešlápnout, ale opět s rizikem, že zůstane dole. Tohle se mi stalo při nájezdu na dálnici (měl jsem čtyřku) ... dojel jsem s tím domů, podřazoval jsem s meziplynem ... před barákem se mi pedál sám vrátil :D

Odesláno

Pořád lepší než na dvojku,ale co tu tak občas píšeš,tak to auto už Tě asi nějakou pětku stálo. A to lano tedy moc nevydrželo od jara,pokud nekoupil nejlevnější.

Odesláno

Vzpomínám si, že jsem bez spojky na Motorce ze Strakonic do Žďáru. Rozjel sem se z kopce a pak už jsem řadil bez... jediná zrada byla v H. Brodu kde mi blikla červená, tak jsem to vzal doprava kde svítila šipka, po pár stech metrech otočil a pomalu dojížděl abych chytil zelenou. Pak už to šlo :D

Odesláno
Pořád lepší než na dvojku,ale co tu tak občas píšeš,tak to auto už Tě asi nějakou pětku stálo. A to lano tedy moc nevydrželo od jara,pokud nekoupil nejlevnější.

Nemyslím si, že bych to tohohle auta investoval nějaké horentní sumy. Je to starej kočár, tak holt nějaký ten servis potřebuje - ale že odejde spojkové lanko (origo Peugeot, žádný Kelly) po třech měsících, to jednoho překvapí.

Odesláno

Originál odešlo? To snad není možné ... to bych reklamoval.

Já kupoval v AK od ATE (jako originál se samoštelem - zda to dokonce není originál), stálo přes 1000 Kč a funguje dobře už několik let.

Guest Scratch
Odesláno

jestli si pamatujes moji eskapadu na sebetove na sprintech, tak tam jsme zaradili dvojku, a kluci z Plzne si mysleli,ze tam mam trojku, tak jsme celou cestu jeli na dvojku 80 :D

Odesláno

ChouLu - NEDĚS !!!! Vzhledem k tomu, že se mi povedlo v Praze pedál nadzvednout a spojka až do dalšího pádu pedálu na podlahu fungovala, tak CHCI věřit, že to bude JEN to lanko

Odesláno

hmm to odnekud znam a nakonec se menila spojka .... vid Milane a Petre ? :)

Odesláno

Prosím FAKT NEDĚSIT ! ! ! !

Spojka byla dle původního majitele a doložených faktur měněna 1. 12. 2013 (lamela, přítlačák, ložisko, lanko) ve stavu 242000, já mám teď nějakých 250 000, tak to by snad neměla být v řiti

Odesláno

To si vedle ve vlákně říkáš \"mistr tesař\" a neumíš ani přeřadit bez spojky? :D Vždyť to není nic těžkého, po dálnici si tam dát pětku a na kraji Prahy trojku... I na těch světlech se dá rozjet, pokud to není do kopce a auto není naložené.

Odesláno

Oddie - mysli si co chceš, ale opravdu jsem za celý život nepotřeboval řadit bez spojky. Může to být možná i jednoduché, ale učit se to v momentu, kdy jsi rád, že jsi rád, to se mi prostě nechtělo.

Odesláno

a zeptám se hloupě (kdybych to někdy potřeboval) - jak se řadí u auta bez spojky??? :myslim

Jak psal Koblih, u motorky je to sranda protože se všechna kola převodovky pořád točí, takže stačí ubrat plyn do takové polohy, kdy motor není ani v tahu, ani nebrzdí a zajede to tam jak po másle (však u okruhovýho využití když kdysi ještě neexistoval quickshifter, se řadilo bez spojky nahoru normálně, dolů je to trochu horší). Ale u auta si to neumím představit, to musí být docela rána ne?

Odesláno

Je to úplně to samé jako u té motorky, také se tam všechna kola pořád točí, takže stačí ubrat (či přidat - podle směru řazení) plyn do takové polohy, kdy otáčky motoru odpovídají tomu řazenému kvaltu a zajede to tam jak po másle.

Plus případně ten rozjezd v nouzi, pokud se vám to stane, když stojíte. U lehčího auta typu 306 prostě vypnete motor, zařadíte jedničku a rozjedete se se startérem. Samozřejmě ne do kopce, po rovině to ale v klidu jde. neopakovat mockrát, ten startér i motor samozřejmě trpí, ale jednou se rozjet je lepší než zůstat někde viset. Pokud se rozjíždíte z kopce, kde se auto rozjede samo nebo jde postrčit, je samozřejmě lepší startér vynechat, nechat nastartováno na neutrál, nechat to rozjet samo a pak zařadit, když už to jede.

Odesláno

Kdysi jsem to zkoušel. Nahoru to jde, ubere se plyn a salt paka se jakoby sama uvolní. Podřazovani je obtížnější ale zařadit u rozjetého auta, to neumím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...