Návštěvník Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 (upraveno) Velké Karlovice - Dr Martin nebo jak se to jmenuje s Donutilem. Nesleduji takové capiny Upraveno 25. srpen 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
ozzy56 Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 já viděl jeden díl a po zjištění, že je to pišovina jsem ho ignoroval, ale kde se natáčelo samozřejmě vím Pepito ohodnotil 1 Citovat
morepower Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 (upraveno) před 2 hodinami, ozzy56 napsal: je fakt, že dneska turistujou všichni--mladí s kočárama a miminama se tlačí v autobusu , staří o hůlkách a s všelijakýma pomocnýma vozíkama taktéž , což nepamatuju za mého mládí, my čekali až děcka začnou aspoň chodit, staří kdysi měli možná jiné priority, než lozit po horách, takže dnes všude plno lidí, aut, samé fronty, v hospodě abys čekal uvnitř, až někdo dojí a vypadne..., je to dnes prostě jiné , to si nestěžuju, jen senilním no jako...ehm..mám spoustu známých , co jsou jakoby "nadšení" vypadnout ven (vysoký hory, moře někde v tramtárii, nebo nějakej cyklomasakr) nedbaje sotva narozených a ještě nechodících dětí. Scénář je ale dycky stejnej. Vrátěj se totálně hotový a grogy, s tím, že si to vlastně neužili, protože prostě s miminama to nejde. Já taky s mojí hezčí polovičkou čekal, až děti budou "řiditelný". Do tý doby jsme jen brouzdali kolem komína. A udělali jsme dobře! Kamarád, co se třema prťavejma dětma vyrazil do Turecka, protože ta jeho prostě "musela", mi dával mockrát za pravdu... Já to jako nikomu neberu, ať si každej dělá, co chce. Jen to nechápu. (Stejně jako třeba tetování očního bělma, ale je mi po tom h0vno ) Upraveno 25. srpen 2021 uživatelem morepower Milan+, Charlie 1 a Fruktis ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 (upraveno) před 2 hodinami, ozzy56 napsal: je fakt, že dneska turistujou všichni--mladí s kočárama a miminama se tlačí v autobusu , staří o hůlkách a s všelijakýma pomocnýma vozíkama taktéž , což nepamatuju za mého mládí, my čekali až děcka začnou aspoň chodit, staří kdysi měli možná jiné priority, než lozit po horách, takže dnes všude plno lidí, aut, samé fronty, v hospodě abys čekal uvnitř, až někdo dojí a vypadne..., je to dnes prostě jiné , to si nestěžuju, jen senilním Ozzy - já třeba turistuju opravdu od mala a kdo mě zná, ví, že k tomu vedu od mala i juniora. Je fakt, že turismus rok od roku mohutní a těch lidí, co jsou všude možně, je někdy moc. Ale Vždy se dají i v naší malé republice najít místa, která jsou zajímavá a kde nebude hlava na hlavě (nebo aspoň zvolit termíny, které budou požadavkům relativně odpovídat). My byli v rámci dovolené v pondělí v Ostravské ZOO a byla z mého pohledu téměř liduprázdná a dnes na Pustevnách, o kterých se ve smyslu "Václavák", "Hlava na hlavě" mluví až v Praze. No a když tam vyrazíš ve středu dopoledne, není to zas taková hrůza. Zítra a v pátek má zase padat voda, tak asi uděláme nějakou městskou turistiku nebo zajedeme do Frenu smočit těla - uvidíme. Každopádně turistika je dnes prostě dostupnější než tomu bývalo před 40ti roky - každý má auto, obce a turistická centra se předhánějí co turistům nabídnout a samozřejmě i na čem vydělat. Za mě je dobře, že možná i dík covidu lidi vylezli z gaučů ven, ale je třeba tomu upravit i podmínky. Upraveno 25. srpen 2021 uživatelem Medvěd Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 ale jo, já tam jako penzista taky nelezu přes víkend, ale jak píše vedle @morepower nechápu, jak si to můžou užít ti rodičové s miminama, které samozřejmě převážně řvou, nebo spí..., dva kočárky a jedno děcko na rukách ..., nebo staré 80 leté babky, co se plazí 10 minut od šoféra autobusu někam dozadu , mi to připadá jako nedostatek soudnosti, ale samozřejmě vím, že dneska je doba taková, taková dodupaná abych použil ostravštinu Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 Hele největší fičák je jak s prominutím tito bezohlední lidé s miminy, lezou na prohlídky hradů a zámků a nikdo neslyší průvodce kvůli tomu, že brečí mimčo. To je teprve maras který mi fakt vadí. Mě to ve snu ani nenapadlo toto udělat když jsme měli malé děcka. Ti lidé z toho nemůžou přece nic mít a ještě otravují život druhým. Citovat
Medvěd Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 Ber to tak, že a) vytáhnou sebe a mimino na čerstvej luft b) pro ty rodiče je třeba jedna z možností, jak se nezbláznit (třeba se sejít se svými podobně postiženými přáteli a normálně si pokecat) I já to tak praktikoval když byl Pavel mrně. Často jsme vyjeli s kámošema (a kámoškama) na víkend někam na penzion, děcka si - zatímco my kecali u piva - hrály někde v herně jako ve školce pod dohledem starších děti nebo ženských co tam probírali to svoje... V sobotu nějaký kočárkový výlet (ideálně ZOO), po návratu dtto co v pátek no a v neděli hraní si někde u penzionu. A fungovalo to K těm důchodcům - když jsem byl poprvé v roce 1992 na Ukrajině, byl s náma v autobuse chlapík 70+ a dával nám, co nám bylo lehce přes 20, každou túru děsnýho čouda. Na konci zájezdu z něj vypadl jednak věk a druhak to, že to má jako trénink, páč za měsíc letí do Himalaji. Celej život nemohl nikam, tak přece teď, když může, nebude sedět doma Takže ne každý důchodec turistiku nedává, ale soudnost je potřeba, to určité Citovat
Medvěd Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 HanysR - v tomhle jasně souhlas, taky mě to vadí (a nikdy mě ani nenapadlo do nějakých 8mi let Pavla vzít na normalni prohlídku hradu nebo zámku (kór když dneska je dostatek možnosti vzít dítě na dětskou prohlídku s čarodějnici, vílou, čerty...) ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 jenže dneska je jim to jedno, a ozvi se při prohlídce, že z toho nic nemáš, bo děcka brečí , nebo řekni babce, co se třepe a rve ten opírací vozík do autobusu jestli to má smysl Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 Jen ať lidi choději ven na vycházky, výlety a tak. Jenže dnes je doba, kdy vše točí kolem těch dětí. Nedávno v Tatrách jsem měl zážitek, že jsem odešel od stolu. Kdy si k nám. venku u občerstvení přisedla rodinka s třema dětma. Slušně se zeptali zda máme volno, sedli a pak to začalo. Děti co si dáte? V tom začal řev já chci tohle, já tohle.... néé dáte si tohle.... a už byl pláč a vztekání že to né a že spratek chce tohle. Tatík se jal vysvětlovat že tohle mít nemůže, že musí mít tamto že to je lepší. (ve mě pěnila krev a žena do mě kopala pod stolem). Tak se nějak dohodli a tatík šel k okýnku objednat. V tom paní vytáhla kozu a začal kojit toho nejmenšího spratka - dál už mám mlhu a pamtuju si zase až u okýnka, když jsem si dával Jagermeistra. Citovat
Návštěvník Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 @kirkizTak s tím naprosto souhlasím. Nesnáším děcka která můžou vše a všichni se z nich můžou po.s.rat. Dítě má právo na svůj názor, je osobnost atd se dnes hrozně říká. Já jsem zastánce starých metod, které jsou prostě ověřené a děcka nikdy na linku důvěry nevolaly. A kdyby jo tak bych jim dal šňůrou od sluchátka Pak je člověk někde na dovolené, v restauraci apod a smradi tam div neskáčou po stole a rodiče jsou v klidu. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 25. srpen 2021 Odesláno 25. srpen 2021 Hele tak já to mám od dob kdy jsem jezdil jako kmenovej na autobusu že " lidi" nesnáším rozuměj davy cizích lidí. Ono když jsem měl celý dny za krkem stovky cestujících tak se tomu ani není co divit. Na dovolenou jsme s bejvalkou jezdili dokud to šlo než holka šla do školy zásadně mimo prázdniny aby jsme nepotkávali davy lidí a taky to většinou bylo o nějakou kačku levnější. Co se týče harantů a toho jak jsou dneska vychovávaný to je taky něco co mě zvedá ze židle. Naposled mě to zvedlo minulí pátek když mi nevlastní ségra řekla že klukům narušuju psychickej vývoj když chci aby aspoň když jsou tady poslouchali a pomáhali dědovy a babce co starouškové nezvládnou a kluci na to stačí. To že když jsem měl kluky na povel si nevzpomněli že by se odpoledne zašili s tabletem nebo telefonem ale že opravdu se mnou byli od rána do večera venku a dělali něco smysluplnýho že jsme šli třeba na špacír okouknout jak je za humny narostlá kukuřice atd. tak to je špatně protože aby nezaostávali za kamarády tak musí být na mobilu nebo tabletu a střílet zombíky. A s tím co psal Kirkiz jako ano je to přirozený a pro to mimino nejlepší dokud může bejt u kozy když to jde ale podle mě to je natolik intimní záležitost že to prostě na veřejnost nepatří a nebo minimálně když je to potřeba tak by byla slušnost od té baby se zeptat jestli to těm u stolu nebude vadit ale jako vytáhnout kozu ze svetru a vrazit jí harantoj do huby no asi bych taky viděl rudě jasně všude se hlásá že nahota nemá být tabu a těch koz a prdelí je všude ve veřejném prostoru vystavených tolik že to člověku nepřijde divný ale tohle je zkrátka moc. Citovat
Lihous Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 @Sawoy Asi si nerozumime. Neni problem rici nejake heslo ale je problem ze se to sapruje s HF v aute a dost .... Jako zaznelo Kup si budik ted jako zazni kup si jine auto radio HF ? Jako koupit prej chytrej mobil a zjistit ze nedokaze ani ctvrtinu toho co snad 15roku stara a stale zminovana Nokie je pro me tak trosku problem a zarovem zklamani. Obzvlast u kramu za bezmala 18k no a ze to vetsine nevadi a nebo vadi ale neprijde a nerekne me to taky stve jen proto ze by byla jako ja tedy za pitomce - napsal bych to jadrneji ale ale budu slusny A pokud nedokaze Samsung skousnout BT protokol tusim 2.1 - v aute kdyz sam ma myslim 4.0 - MT je pruser a ostuda pro IT konstruktera - zpetne by to melo fungovat ale bohuzel nefunguje. A jeste jedna mala perlicka - snad uz opravena nasel jsem to pri strihani jineho projektu ale reknete chcete s timto jet treba 200km ano ? Ale musim na jejich obhajobu napsat ze na vetsinu podnetu reaguji a pripadne chteji znat vystup po nejake korekci coz v CZ neni naprosta samozrejmost! Citovat
Hafity Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 @Lihous : tak ten je na hrst A to ptačí "hounou" taky A jinak se mi zdá, že se ti tu diskutující snaží už delší dobu naznačit, že ten haněný mobil jen neumíš ovládat.... Ale to už jde mimo mně Citovat
Lihous Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 (upraveno) @Hafity No neumim ale ja se tim netajim. Ale proc se me to nesparuje v aute kdyz jen potvrdim sparovat ? Proc me nevzbudi pokud ho vypnu a jine zn. to dokazi ? I o hodne levnejsi ... Proc nema pozvolne vyzvanenoi ale jen pevne definovanou hlasitost ...? Diky bohu po posledni aktualizaci se daji pouzit fotky i videa sice jako se sebezapranim ale daji do te doby jen "olejomalba" na tema asi to bude fotka ci video? Nocni fotky z reklam jsou delane asi profi zarizenim a jen prezentovane toto delel tnto mobil ani na stativu za desitky tis neni vysledek podobny reklame To nebude tim ze jsem tele "asi" Ale chapu to u verze za par tis ale za toto? Jen hloupej a zaroven spatnej sen - to ze se po jedne noci pouzivani Hospotu odlepuje prilepene sklo ktere bez duvodu vcera praslko je jen tresnicka na pomyslnem dortiku Je lepene primo jen pro info neni to nejake samodomo lepeni. Upraveno 26. srpen 2021 uživatelem Lihous Citovat
Sawoy Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 @Lihous Já si nemyslím že jsi tele ... už jsem to tu psal (obtížnou srozumitelnost tvého osobitého slohu jsme tu probrali jindy a teď to sem nepatří), blbej a tupej na elektroniku taky nejsi (drony editace videa), jen máš z neznámého důvodu prbl. s mobilem a/nebo navigací. Řekl bych, že máš specifický a jasně definovaný požadavky, ovšem velice individuální, třeba budík u vypnutýho mobilu - to ti tady řeklo x lidí ze to nikdo nepoužívá bo k tomu není důvod a proto to umí jen pár jednotlivých kousků. Ty ale trváš na svým: Proc me nevzbudi pokud ho vypnu a jine zn. to dokazi ? I o hodne levnejsi ... Prostě proto, že to Samsung nedělá, proto. Jestli máš tak individuální požadavky, musíš si pečlivě projít stovky recenzi nebo tabulek parametrů a najít něco co je splní. S cenou to nesouvisí, je zbytečný se odvolávat na top model za skoro 20 tisíc . Navíc mám podezření že ti někdo podstrčil nějakou osekanou verzi určenou pro distribuci bůhví kde v Grónsku nebo tak, protože pochybuju, že by Samsung neuměl zesilující vyzvánění, a zase to nemá co dělat s cenou: to bude umět cokoliv za trojku. Jiná věc je že často jsou ty nastavení neuvěřitelně nesmyslně schovaný a ty je hledáš tam, kde by logicky měly bejt, ale nejsou. Ano, souhlas, je to debilní, ale třeba moje Redmi to nemá v nastavení zvuku, ale musím jít do seznamu hovorů, tam zvolit nastavení, pak účty pro volání (!!), pak nastavení příchozího hovoru a tam to teprve je. Ovšem nemá smysl nadávat kvůli tomu na model telefonu. S tím párováním BT v autě to bude podobný, asi někde děláš "chybu" - z pohledu tvýho logickýho myšlení děláš všechno správně, ale ty softy se prostě někdy logicky nechovají. To ostatní, tj. mizerný fotky/video - buď máš neúměrný nároky který nesplní ani mobil za padesát, nebo viz výše - někdo ti podstrčil šmejd. Ale podle fotek v recenzi na mobilmanii (žádný podstrčený reklamní photoshopy) a toho skla bych se přikláněl k variantě podstrčenej šmejd. Tolik podivnosti s jedním mobilem je moc i na někoho se "slohem" jako ty - a nemyslím to nijak ve zlým, nemám důvod a není to mým zvykem. Všechno dobrý Citovat
ozzy56 Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 @Lihous mám telefon v tašce a vypnutý, ale udržuju ho ve funkčním stavu (někdy nabíjím)--zkus to třeba na měsíc, bude se ti lépe spát , nemyslím to ironicky, já to tak udělal a super Fruktis ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 Samsung FE - Fan Edition: Pokud nejsi fanoušek Samsungu, tak ti to fungovat nemůže Citovat
Návštěvník Odesláno 26. srpen 2021 Odesláno 26. srpen 2021 (upraveno) Třeba si myslel, že je to Fu.ck.ing Edition Upraveno 26. srpen 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.