Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
před 13 minutami, VojtouNerCZ napsal:

Teda, pěkně jsem se napálil xD Před 2 dny mi přišlo potvrzení z ali, že mi do ČR dorazila zásilka. Včera SMS od české pošty, že zásilka probíhá proclení, ať zaplatím. Tak jsem samozřejmě bezmyšlenkovitě zadal kartu :) v SMS bylo i číslo zásilky, tak jsem neměl podezření. Divné mi to přišlo když mi nepřišlo od banky potvrzení na platbu a dále žádná sms s potvrzovacím kódem. Zkusil jsem druhou kartu co mám u monety, stejné. Druhý den ráno jsem volal na poštu, tam mi sdělili, že tohle oni neposílají. Takže pro ostatní, bacha na to. Karty mám už zablokované, dnes odpoledne už ji někdo dokonce někde zkoušel :) Jsem člověk na tohle opatrný, ale fakt že mi reálně něco přišlo a navíc zpráva obsahovala i konkrétní číslo mě zmátl, zvláštnosti odkazu jsem si všiml až nyní (nicméně web vypadal naprosto identicky jako pošty) 

Screenshot_2021-04-28-09-43-46-750_com.google.android.apps.messaging.jpg

No to si děláš kozy, Vždyť je to tam vidět ten odkaz to vede někam do pekla. To tě nenapadlo ověřit ten kód zásilky?

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 3 minutami, Radek Hurvajz napsal:

@ozzy56Supéér. Rad jsem pomohl. 

byly vypadlé káblíky z toho spínače, muselo to vypadnout zrovna když jsem dával traktor na podzim do garáže, protože to do poslední chvíle normálně jelo..., díky :papa

Odesláno

Napadlo, nicméně né u pošty ale u prodejce na ali :) Protože nikdy mi kód od prodejce neseděl s tím, co mi pak posílá pošta. Jak jsem psal, odkazu jsem moc nevěnoval pozornost (moje blbost, to neříkám). Naštěstí se nic nestalo,protože jsem pak začal rychle jednat. Ovšem nebylo by to poprvé co mi smskou přišel podobně vypadající odkaz, a žádný podvod to nebyl. textu pod obrázkem pošty jsem si nevšiml, protože po otevření sms nebyl obrázek načtený kvůli ušetření dat a normálně na ikonku nahrát obrázek neklikám. 

Odesláno (upraveno)

No jo ale když ti přijde od Pošty že máš platit tak odkaz vede do bankovnictví kde zvolíš svojí banku a jen zadáš částku ale nikdy nezadáváš celou kartu. To je hrozná sviňárna. Ještě že jsi o nic nepřišel. To by bylo smutný

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno
před 4 minutami, Radek Hurvajz napsal:

Jen jestli ti tam neúřadovali nějaké zvířátka které by to vytáhli

to ne, do garáže se nedostanou, ale musel jsem kombinačkama stlačit oba konektory, bo to úplně lítalo na kontaktech..., proto to vypadlo,  taky jsem rád, že jsem se poučil něco o elektrice v traktorech--to se vždycky hodí :super

Odesláno

No právě, poslalo mě to na stránku kde jsem zadal číslo zásilky, své jméno atd, pak mě to hodilo na stránku pod hlavičkou pošty, kde byla klasická tabulka kterou znám z placení kartou online, kde jsem jako vždy zadal údaje. Stalo se, odteď si budu dávat ještě větší pozor 

Odesláno

@VojtouNerCZ tak to zamrzí...ale za 99 ještě dobrá zkušenost. Příště lépe číst...ja si dneska zrovna na tohle dělal školení...tak můžu dělat chytreho:) 

Jinak tě mohlo varovat už to že česká pošta chce zaplatit online...dyt ještě nedávno nešlo na poště zaplatit ani kartou🙃

Možná bych to poslal český poště, třeba vydají varování pro zákazníky...

Odesláno (upraveno)

A to mě to nestálo ani korunu naštěstí :) Respektive 200 za novou kartu :D 

Hmm, u tebe to vypadá jinak 🤔 Jinak co to je za věcičku viz screen dole? Já to měl teda otevřené na mobilu, takže tam mi to asi nic nechytne.  Jo aha, koukám, že už asi chytli hlášení, takže to tam nepustí. To je fajn.No, pro mě dobrá zkušenost.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Guest Petr 3008
Odesláno

Dneska jsem se konečně dostal k jarnímu úklidu Parťáka.  Už to moc potřeboval a konečně jsem se dokopal dát do pořádku rezervní kolo. Dlouhodobě bylo prázdné a v hrozném stavu. 

IMG_20210428_092311.thumb.jpg.e930fc32202da951211000a656478700.jpgIMG_20210425_200930.thumb.jpg.d8661f830badd8fa1b1d357354594a5d.jpg

A protože budu muset s vlekem na stk,  tak i vlek přezut do nových pneu - již tam řehtají protektory Vraník..  a vypadají celkem slušně.  Tal určitě lepší než ty původní po téměř 40 letech  😂

IMG_20210428_135750.thumb.jpg.cba315172280ce7f30857b7679aa5684.jpg

Odesláno

Tak já jsem dneska ráno odvezl tatíka k doktorce, protože si chytře nechal propadnout zdravotní způsobilost a jelikož ho údržářka léčí na cukrovku a tatík už dvakrát vynechal kontrolu tak jsem očekával že si ho vychutná tak jsem ho v 7,32 zahodil u střediska a jel jsem na nákup na druhý kopec a tatík už v 7,50 volal že je hotovej a kdeže má čekat. Vzala mu krev změřila tlak a orazítkovala papír k řidičáku. No chtěl bych to vidět jak to probíhalo ta prohlídka no tak ale je to její zodpovědnost že mu to podepsala a pokud má nějaký problém. 

Pak jsem byl nakupovat materiál na pátek a na přespříští sobotu. 

Guest Petr 3008
Odesláno

@Sawoy jj , lvíčci jsou jen nálepky.  Jsou to nějaké RSW, kdysi jsem je kupoval na 207.  Rozměrově sedí, tak šlouží dál.

FF2313BF.thumb.jpg.1986c80ee419ee01d6b2e137c31158d5.jpg

Návštěvník
Odesláno
před 4 minutami, Péťa napsal:

@VojtouNerCZ Nic si nedělej z místních pouček. Je fajn, že jsi se podělil o zkušenost. Alespoň ostatní vědí, na co si dát pozor. :super

Přesně. Toto je pro každého, po bitvě je každý generál 🙂 Velmi dobře žes vyměnil kartu 👍

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...