Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 10 minutami, Péťa napsal:

Na noc ji stejně musíš vypnout, ne? Kvůli hluku.

To ano, ale v momentě kdy jdu spát, je tam chladno a venku už taky. Normálně máme noci, kdy je v ložnici ve 22h ještě 28°C a třeba ani do rána to nestihne vyvětrat a ráno máme 24°C i když je přes noc venku třeba už 18°C... 

Odesláno

Ona i tahle klima je fajn. Jsme pod plochou střechou, 3 roky zpátky se komplet dělala vč zateplení + máme zateplený SDK podhledy. Ale v těchto vedrech máme doma normálně okolo 28. Kupovali jsme taky jen s 1 hadicí, vyvedený to mám přes okno. Přemýšlel jsem, že udělám průduch, ale kopat se přes metr tlustou zeď... No, nechce se mi :D Naštěstí mám pod každýma dveřma trochu fuku, takže ten podtlak není tak strašnej a relativně slušně to stačí vyrovnávat pootevřený okno v šatně.

Odesláno

Dopoledne lenoseni ...

Odpoledne projiti si mist kde budeme zitra radit - to jest natacet.
(za predpokladu ze bude pekne)
Caa 5km - chudinky nozicky.
A pokud se na nas usmeje stesti dostaneme se i do jedne z mnoha stol starych cca 200let - pry jsou v zachovalem stavu tak se tesim.
A zaroven mam obavu ze nase osvetlovaci technika bude treba obmenit - neb bude pusobit jako za krale klacka - svetelny vykon rovny locim ;)

Kolega objevil kamen na dnes uz povodni zborene hraze s zacatkem nahonu datovany na rok 1873??
plus nejaky datum kolem roku 70?? a dalsi vzkaz ale to se takto nedalo precist - co tam vidite vy ?

20220717_154240[1].jpg

DSC01751.JPG

DSC01737.JPG

Odesláno

O víkendu bylo pěkně, tak jsem se dal do natírání podbití, protože bylo celkem zaneřáděné a obnova nátěru špalet kolem oken...jsem tak v půlce a už mám ruce jak opičák :D proto mi dneska s úspěchem opět vypadnul telefon a papá display :D už před měsícem mi přišel z číny nový...ale má ho někde pošta....nebo celníci :D tak trpělivě čekám :D 

Odesláno

@Fruktis To neni špatný, krát 1,8 když všude všichni melou že ceny meziročně stouply 8krát ... Nebo tomu mám rozumět tak že si vláda plete plus krát 800%🤔

Jsem zvědavej kolik budu platit od příštího října když teď mám při spotřebě lehce nad 40 MWh (obvykle dlouhý léta 36) zálohy 5600 ... fix z 09.2021. Čekám tak devítku ...

Odesláno

@Sawoy špatný to není, jsem na tom ještě celkem dobře jak to ctu, mám spotřebu do 16mwh za rok... Topení a voda... Ale stejně mě to netesi...zálohy vyskočí přes 3 tis. 

Novy kotel ušetřil za rok 2mwh...

Záložní kamna jsou na místě, už jen strejce uhnat aby je připojil na topný okruh...

A každá vláda mele svy plky... Voni si kdyztak tu inflaci přidají v náhradách... 

Odesláno (upraveno)

Já právě zkoušel co a jak .... Jedu dvě domácnosti, tatík na plynu i vaří a vodu jede přes bojler, my vaříme elektricky ale pro 4 lidi voda přes plyn, dvě kuchyně à 10 l zásobníky elektro, léta letoucí prostě topíme a občas na pohodu nebo v mrazech (20 dní do roka) jede krbová vložka. Předloni jsme schválně nespálili ani poleno a vylezlo to z 36 MWh na 40, tuhle zimu naopak vložka celkem jela a osadil jsem 6 BT hlavic který jsem fakt hlídal tak jsem zvědavej jestli do spadne někam ke 33-30 MWh. A jestli jo tak koupím na sezónu 5-6 kubíků dřeva odhadem do 15 litrů, v kanclu to zkusím kostkou aby bylo teplo na nohy jen když tam někdo je a topit plynem budu jen dvě tělesa u tatíka a nám ohřívat vodu. Tipuju pod 10 MWh, to je v new cenách cca 35000 + 15 dřevo a řekněme 10000 nárůst na elektřině čili 70 kKč proti současným skoro taky 70 krát 1.8 po skončení fixace.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno (upraveno)

Mě včera přišla nabídka na dvě varianty FVE, dneska se nad tím zahloubám a zítra jim odpovím. Budu mít ale několik připomínek... No uvidíme jak to celé dopadne. Jo, a čekací doba na montáž je jeden rok... 🤨

Ještě přidám nasmlouvané ceny platné od 12/2021 do 12/2023 za elektřinu. Ještě letos a příští rok si bez obav mohu dovolit zapnout doma klimatizaci 😁

Screenshot_20220719-185211_Google PDF Viewer.jpg

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

Noo elektrika cca +100%  uz na jare ted plyn od zari cca 100%
Politiku sem zatahovat nebudu ale muj radikalnejsi nazor mnozi uz znaji  - a co se ted ve svete deje je fak nenormalni
Me to pripomina Bilou pani - kdy kastelan uci deti lhat ...

Krasny vecer.

Odesláno

Na jednu stranu jsem rád, že po pádu BE jsme stihli ještě relativně levně zafixovat u eonu na 4 roky xD 4k elektrika, a plyn tuším taky tak nějak. Za Mwh 6k. Ročně +-3000Mwh, topení je řešeno plynem, ten letos po výměně termostatu vyšel jen na 12k namísto klasických 24.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...