Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ale aby to mělo nějaký hranice...od rána do večera a ještě víkendy to opravdu ne(za mě ne pořád, občas budiž)....to už přenechávám mladším....

u mě v okolí 80% lidi nadává na praci, peníze nebo čas a že je to nebaví....ale nic jinýho nehledají....ja když mě to někde štve, jdu za šefem jestli se s tím dá něco dělat nebo se rozumně dohodnout a pokud to nejde.....tak odcházím....život je krátkej, aby člověk chodil nasranej do prace a z práce....

Odesláno (upraveno)

No problém je ten, že pokud jsi něčím limitovaný, tak se tvůj @Charlie 1  postup aplikuje o dost hůře. Pracoval jsem v jedné firmě cca 25 let asi na 4 - 5 pozicích ( vždy nějaký upgrade pozice ), a cca prvních 20 let mne to opravdu bavilo. Posledních 5 let mne sice pracovní náplň ještě bavila, ale podminky se stále zhoršovaly a zhoršovaly. Skončilo to opravdu závažnými psychickými problémy (zasvěcení vědí) a k tomu se navíc přidali i zdravotní. Jenže ono se to kecá, když si můžeš vybírat a nejsi nijak vázán. V okamžiku kdy už ti není jen 50 let, nemůžeš se pořádně pohnout a potřebuješ nějakou "minimální" částku příjmu kvůli splácení bydlení, jsou možnosti mizerné. V práci jsem dal jasně najevo, že takto už to dál nedávám a potřebuji korekci. Novou práci si můžeš sice hledat ale výsledné možnosti jsou bídné. Na každých 5 rozeslaných CV je jen jedna kladná reakce k dalšímu kolu. A z těch x kladných reakcí tě pak v dalším kole "vyfiltrují" se slovy , že našli vhodnějšího kandidáta. No a z těch například 4 finálních, kde jsi pořád ve hře to u mne dopadlo tak, že kvůli výši finální mzdy si to nemůžeš dovolit. Můj poslední pohovor byl oboustranně výhodný, dokonce mi uprostřed pohovoru nabídli ještě lepší pozici , ale ve finále jsem to musel odmítnout opět kvůli mzdě. Ona nebyla vzhledem k 8 hodinové pravidelné pracovní době a zázemí vůbec špatná, ale na pražské finanční nároky poplatků to prostě nestačilo. Tedy stačilo, ale bez rezerv. Zkoušel jsem nabídnout větší časovou pracovní náplň (z minulého zaměstnání jsem byl zvyklý na 9 - 10 hodin), ale nešlo to. Dost mne to mrzelo, fakt to vypadalo moc fajn, ale účty jsem zvyklý platit :myslim

EDIT: Doplněno komu reaguji , skočil mi tam Oddie.   Jo a jen pod čarou - momentálně dělám práci která mne baví , finančně mi vyhovuje , ale také má nějaké ale . . .  To ale je brzké a hlavně nepravidelné vstávání. Sice jsem zase dříve doma (pracuji cca minimální fond pracovní doby), ale ta nepravidelnost se mému tělu až tak moc nelíbí . . .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

já měl asi štěstí , po známosti 🙈 jsem se dostal učit na klempíře a dělal celý život kolem aut, co jsem si i přál, včetně profiřidiče, kromě čalouníka (jen týdenní kurz) a lakýrníka (asi měsíc v lakovně, ale velmi nerad) snad všecko, mechoš, gumárna, vstř. čerpadla a trysky, nástřik dutin a spodku, P1-zjištění závad, něco kolem elektriky (bez diag.), soustružna, pár let jen svářeč CO2 , k tomu mistr, přijímací technik, chodil jsem do továrny rád, resp. bavilo mě to :)

dneska kontrola chajdy, vše OK, černá kočka přes cestu a nic 😯😂, na Pradědu moc sněhu není

DSCN0007.JPG

Odesláno

@Charlie 1

Se nám to holt sešlo,byl nějaký problém a samo sebou je to náležitě ohodnoceno.A ani to nějak neprišlo,jsem byl od 13.12 do 6.1 doma,tak i odpočatý.

Samo ,že práce se dá měnit,ale stále někde začínat,tak to za mě nee,když je měsíčně jistý příjem ,tak pak můžeš měnit místa do aleluja až něco vybereš. Už jsi něco sehnal,psal jsi tady,že jsi dal výpověď. Bude asi čím dál hůře,vám mlaďasum vůbec nezávidím.

Odesláno (upraveno)

Já se vyučil automechanikem a už v učení jsem zjistil, že představa a realita jsou od sebe na hony vzdálené (umocněno ještě faktem, že
a) jsem se vyučil jako cvičená opička (povol, sundej, odnes do skladu, vem jiný a namontuj) pro Dopravní podnik, tzn. že jsem nebyl schopen ani náhodou radit ani opravovat starším klukům od vody jejich ojetiny a já si užil spousty posměšků typu "tak co Tě tam učej, když tohle nepoznáš?"
b) rodičové auto neměli a tudíž nebyla žádná reálná představa co taková práce obnáší
Dnes vím, že mnohem rozumnější by bylo tehdy se dostat na dopravní nebo přímo automobilní průmyslovku, ale na to jsem neměl prospěch (a rodiče ani konexe)
Po vyučení jsem si dodělal maturitu a po vojně jsem nejdřív dělal chvíli ve skladu, pak mistra (to byla velká FRAŠKA, páč jsem mistroval spolužáky a starší chlapy), pak spoustu různých prací typu přidavač na stavbě až jsem se v roce 92 dostal k rozvozu knih. Ta práce mě hodně bavila a hlavně v počátku i sakra dobře živila, takže na nějaký hodiny jsem vůbec nekoukal. Byl jsem svobodnej mladej kluk a tak jediný, přes co nejel vlak, byly volný víkendy (krom prosince, kdy je v obchodech mazec a tak se jezdilo i o bronzovém, stříbrném i zlatém víkendu - ale to bylo pochopitelné a samozřejmě dík odměně odvislé od obratu i královsky zaplacené).
U rozvozu knih jsem vydržel až do roku 2008 (1999 - 2004 jsem jel na svý triko a to jsem jezdil celou republiku), ale nějak mi vadilo, že peníze stagnujou (20 000 v roce 94 byla úplně jiná částka než v roce 2006) a tak jsem se dohodl s Řebíkem, že půjdu jezdit k němu do rozvíjející se firmy na prodej dřevěných pelet a briket.
Tam jsem vydržel první sezonu a na jaře, když bylo jasný, že bude několik měsíců o ničem, tak jsme se dohodli, že půjdu místo Hely k Pavlovi a na podzim si zavoláme co a jak. Marek mi opravdu v září volal a já už nenastoupil - jednak Hela měla vždycky větší výplatu, druhak ten posun z obchoďáka na řidiče ve smyslu "tady to slož a jeď" ("Já to ale chci složit sem .... Jó, vono to nejde? A to je můj problém nebo Váš?" nebyl úplně to, co jsem si představoval. Mimoto Marek koupil velký náklaďáky a s těma jsem prostě jezdit nechtěl.
Pak, když šel Pavel do školky, jsem si nejdřív maloval, jak se vrátím ke knížkám, jak na mě s mojí X letou praxí a osobníma kontaktama všechny firmy čekají s otevřenou náručí a zažil jsem šok, páč se během těch několika málo let distribuce začala dělat úplně jinak a firmy počet dealerů citelně zredukovaly (běžně jezdil jeden dealer s dodávkou svůj kraj a měl týden co dělat, teď jezdil Fabií nebo Roomsterm jeden dealer Čechy, druhej Moravu a jen upozorňoval knihkupce na akce, případně vymáhal nezaplacené faktury. Jinak knihkupcům chodí dodnes každý večer mail s nabídkou co která distribuce nabízí a páč jde stejně většina zboží do komise, tak oni jen naklikají objednávku a druhý den jim to doveze PPL). Takže rána mezi oči a v tý době jsem i tady na klubu musel vypadat jak plačka, páč kam jsem vstoupil, tam to stálo za vyliž ...
No a to trvalo až do listopadu 2012, kdy jsem se dostal několikakolovým výběrovým řízením na pozici řidiče VŠCHT. Finančně to sice nebylo bůhvíco, ale po těch letech, kdy jsem práci občas až dotoval, jsem byl rád za jistej a stabilní příjem. Na škole jsem spokojenej (na hodiny zase nekoukám) a věřím, že tu do důchodu a když to půjde zdravotně tak možná i chvíli přes, vydržím.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

No co na to dodat, jsme stejná generace, tak tě chápu - moc hezky jsi se rozepsal. Kdybych já to měl vzít od školy až sem, tak je to tak 4x delší. Pokud jsem to dobře vylovil z paměti, tak pracovních pozic bylo asi 11 pod 6 firmami . . . Finančně jsem vůči cenám na tom byl asi nejlépe asi jako řidič náklaďáku, těsně před pádem režimu. Normální pracovní doba, možnost (za komanče) sehnat téměř cokoliv co jsem chtěl či potřeboval a zlato i drahé šperky má Kůstka vlastně z tohoto období. To neznamená, že dnes jí nic nekoupím, ale už má alespoň na prstech místo 😂

Odesláno
před 1 hodinou, oddie napsal:

Práce je to, co mi umožňuje vydělat peníze na to, co mě baví,  protože to, co mě baví by mi nevydělalo, nebo když jo, přestalo by mě to bavit 🙃

Mě to vrcení volantem a šlapání na pedály baví tak, že se dost často jedu projet i o víkendu (na výlet :D ). Jinak je pro mě zábavou i má práce, což už jsem tu nedávno taky psal

Odesláno (upraveno)

tak ja bych v práci zustal, ale pracovní doba od 3,30-23 nekdy až do 00,20 apod a pak cesta z Prahy cca ještě 2 hodiny to byl duvod skončení.....hodin jak nakostele....mzda nic extra....taky sem myslel , že tam vydržím do duchodu....no nic život je změna.....

no jasně v 45 se práce hledá líp než v 55....

budu holt dojíždět do HK...ale po dálnici cca 30minut....tady nachodsko a trutnovsko to je mizerie s platy....holt sudety....

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno

Jo, Praha je holt drahá. Než řeknete, že byla vždycky, tak ony se tu ty nůžky furt rozevíraj... Ceny bydlení jsou stále větší peklo a nějaká změna není ani na obzoru. Což teda pocítěj hlavně ti, kdo teprve hledaj - tedy zpravidla mladí.

Párkrát už jsem v práci přesně na tohle odpovídal, když se u nás někdo u pohovoru divil, že si mladej kluk řekne do IT nástup 100tis, jaká je to prý "drzost" a co by ti mladí chtěli. Tak mu říkám - a kolik by si tak asi měl říct? Pokud bude chtít časem založit rodinu, tak koupit jen blbý 3kk ho dnes vyjde na 50tis měsíčně, ani nemrkne a to by mu mělo něco ještě zbýt na živobytí, že? A kdo jinej by si asi tak měl kupovat bydlení? Ne každej ho zdědí či ho vyžení. Samozřejmě, že nynější šéf, co se úspěšně přiženil do baráku na takové upozornění čumí jak trubka, a nejhorší na tom je, jak rychle panečku zapomněl, jak před lety, když ještě nebyl šéf a neměl tuhle ženskou, sám horko těžko splácel větší garsonku 🙄

Fakt je, že sám bych hledat jinou práci nechtěl. Ale dost možná budu muset, nějak mám pocit, že to u nás navěky nebude. No, nezávidím si 🤣

Odesláno

Dnes po nocni drobny servis v podobe napinaku retezu vacky na nasem povozu.
A snad uz bude vse Ok - pristi tyden pokud bude cas tak si dam nejakych 300/400km jen tak aby se vse jeste jednou vyzkouselo - no a pokud bude vse jak ma ...

Tak se zacne zase jezdit.
Prvni delsi cesta bude koncem Ledna veletrh hracek v Norimberku ....

A dnes odpoledne - navsteva rozhledny - video v odkazu - Jen tak .... :papa

Odesláno

@oddie  Máš pravdu, že někteří chtějí srovnávat, ale zapomínají.  Můj kamarád má občas tendenci se divit, proč když on si koupil kajutovou loď (po naší společné dovolené na lodi v Holandsku) proč já si "nemohu" koupit amerického veterána. Ale zapomíná za 1. že součet výplat jeho a manželky je cca o 25% větší než náš tedy můj a manželky a za 2. že byt mu koupila a darovala maminka, takže má menší náklady na bydlení, chalupu mi koupila a přenechala maminka a na rekonstrukci dala cca 50% a se zbytkem mu pomohli místní řemeslníci za výhodné ceny + já jen za stravu a spaní . . . No a tak si neuvědomuje, že když si může měsíčně odložit cca 10 000,- a střechu nad hlavou má hned 2x tak se rezervy tvoří rychleji. Jasně on kdysi začinal jako řidič dálkové přepravy (párkrát jsem s ním jel jako druhý řidič), takže také měl větší přijmy a pak viz výše. Jenže mě za celý život nikdo nic nedal. Vše co mám jsem si musel obstarat / zaplatit sám a dvě děti také něco stojí. Ale aby to nevyznělo, že vňukám. NE. Nemohu si nijak moc vyskakovat, takže jako moje dcera asi na Kubu či do Dubaje nepoletím, ale když si chci udělat nějakou menší radost, tak si ji udělám. Za týden fičím na 7 dní do IT Alp na lyžovačku a když budu mít chuť na Aperol, tak si ho dám. Až se oteplí, tak znalí už vědí - opět tak 3 až 4 autíčka na svezení a to také něco stojí. Plus teď mi ruplo v bedně a cca 3 týdny jsem na to na webu čučel až jsem měl špatných pár dní a tak jsem se plácl přes kapsu a koupil si pár modelů. To ale neznamená, že na Kůstku nemyslím. Rekonstrukce koupelny, byť vynucená, také není za 20 000, a tak se dělá podle přání Kůstky. Ještě že se na mne nakonec usmálo štěstí a mám opravdu pečlivé řemeslníky, kteří dělají i věci které já bych nedělal . . .

Odesláno

Rekonstrukce si dělám sám, to je právě jedna z těch věcí, co mě celkem baví (když je to jen jednou za čas), ale přesně jak jsem psal, živit bych se tím nechtěl 🤣  Dtto servis aut, jednou za čas udělat klidně i něco většího, ale dělat to denně ee...

Odesláno

Moc hezky jsi to napsal Klemoň!👍

Jsem na tom podobně, ja od našich dostal 80 000Kč za to jsem koupil cihly na barak....a jsem jim za to vděčný....celý život dřeli....a nikdy si nestěžovali....to dnes mladí....

Odesláno
Před hodinou, Lihous napsal:

Dnes po nocni drobny servis v podobe napinaku retezu vacky na nasem povozu.
A snad uz bude vse Ok - pristi tyden pokud bude cas tak si dam nejakych 300/400km jen tak aby se vse jeste jednou vyzkouselo - no a pokud bude vse jak ma ...

Tak se zacne zase jezdit.
Prvni delsi cesta bude koncem Ledna veletrh hracek v Norimberku ....

A dnes odpoledne - navsteva rozhledny - video v odkazu - Jen tak .... :papa

pěkné video👍 čím to točíš?

Se mi to nějak seká, asi nestíha kom 4k😆

Odesláno

@Charlie 1 Diky - toto video je jen mobilem Samsung S22Ultra :(  vic jsem dnes sebou nemel.
To ze se to seka netusim cim to je ale nektera videa tak mam nahrana na YT.

V Pc jsou naprosto v pohode - zkousel jsem misto "mp4" "avi" a nekdy je to lepsi - proc ale netusim.
Samotna podpora YT me nebyla schopna odpovedet?

Na zivo je toto neskutecne nadherne ...
A sam jsem to ve svem zivote videl zatim po druhe - trosku ostuda ale je to tak.

Krasny vecer.

Odesláno
před 3 hodinami, Charlie 1 napsal:

tak ja bych v práci zustal, ale pracovní doba od 3,30-23 nekdy až do 00,20 apod a pak cesta z Prahy cca ještě 2 hodiny to byl duvod skončení.....hodin jak nakostele....mzda nic extra....taky sem myslel , že tam vydržím do duchodu....no nic život je změna.....

no jasně v 45 se práce hledá líp než v 55....

budu holt dojíždět do HK...ale po dálnici cca 30minut....tady nachodsko a trutnovsko to je mizerie s platy....holt sudety....

Zase bude truhlarina?

Ono to dojíždění není žádná hitparáda,jezdím jen 17km,sebral služební ,prý žádné privilegia,tak přispívá na dopravu,cajk,to je půlhodina jak nic, počítej minimálně třičtvrtě hodiny na ty km . To je jediné co mě na tom sejří,to ježdění,jsem byl zvyklý doma,no.

Odesláno

úplně mimo obor, v truhlárine pokud nejsi sám na sebe tak platy u nas kolem 25-30 čista…..

ale mam rozjety nějaký kšefty s kámošem co odešel přede mnou měsíc a jeste potrebuju doma udelat nábytek….

ted hsem dojížděl 24 km cca 30 minut domu i hodina přes ucpaný Nachod….

tady můžu frčet po dálnici takže půl hodina na pohodu …celý život dojíždím do práce, holt nevýhoda života na vesnici, ale neměnil bych….

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...