oddie Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: chlapi, je to jako se vším--kvalita něco stojí a když ty značky viděly, že jim kšeft utíká přes ND z Malajsie a Thajska (například), tak začaly dělat díly ve třech kvalitách (a cenách), a protože ty nejkvalitnější šly málo na odbyt, vyrábějí je pro prvovýrobu automobilek, co je umějí zaplatit , zbytek výroby zadali někam do Prdelákovic..., je to stejné jako se žrádlem--co jde nejvíc na odbyt ? odpověď je známá: to nejlevnější, drahé a kvalitní potraviny jsou jen pro ty, co si je mohou dovolit..., v podstatě je kvalita (ve všem) k dostání jen pro horních 10 tisíc, pro plebejce je k dispozici šunt vyráběný v ohromných počtech, opravdu to nevidíte ?? V potravinách možná, tak celkem výběr je, v dílech na staré plečky ovšem bez šance, i když je člověk ochoten zaplatit hodně, tak tu kvalitní řadu už prostě nikdo nevyrábí. Což se na druhou stranu nedivím, když by to skoro nikdo nekupoval, ale kdo kvalitu chce a je ochoten za ni zaplatit, má prostě smůlu. Typicky třeba ty poloosy. Nebo výfuky, to už vůbec. Resp. odvisí taky asi od značky, na staré Mercedesy se sežene leccos, na pažouty holt ne... vaclavka83 a Klemoň ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 před 3 hodinami, ozzy56 napsal: v podstatě je kvalita (ve všem) k dostání jen pro horních 10 tisíc, pro plebejce je k dispozici šunt vyráběný v ohromných počtech, opravdu to nevidíte ?? nevidim Citovat
ozzy56 Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 (upraveno) ano, dnes je pro ,,obyčejná'' auta kvalitní díl k nesehnání, protože (třeba) taková SKF si spočítala, že v záplavě levných dílů z Asie a Afriky svůj sortiment neprodá, proto koupí 51% procent akcií firmy např. v Malajsii, která taky vyrábí ložiska a prachy jdou do Německa odsud (navíc ,,pomohla'' rozvojové zemi), že je to ložisko méně kvalitní nevadí, bude se častěji měnit a budeme na tom finančně stejně..., 90% firem vyrábějící cokoliv v Asii atd. má z větší či menší části majitele v USA a jiných bohatých zemích, takže většina jejich zisků nezůstane doma, ale jde jinam..., ostatně tady jsme na tom podobně..., otázka je, co bude v budoucnu, protože asijské velmoci jsme naučili vyrábět všechno, včetně zbraní a oni to budou potřebovat prodat a umějí to dělat i levně , vyspělé země tohle soutěžení se svými EKO a jinými předpisy nemohou zvládnout, ostatně na sebevědomí Číny a Indie je to vidět už dnes Upraveno 13. prosinec 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
Medvěd Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 (upraveno) Dneska mi cestou z Klášterce nad Ohří domů skoro kleplo (sdi trest za včerejší smích nad cizím problémem). Valil jsem domů po D7, když mi kousek před jejím koncem u Postoloprt něco v autě začalo divně pískat FJÚ, FJÚ, FJÚ ..... (asi 10x) koukal jsem na kontrolky, ale krom svítící rezervy Ďáblík nic nesignalizoval. Ještě při čekání na stojan u ONO pumpy (nejezdím tam právě proto, že mě nebaví čekat, ale od Chomutova na D7 fakt žádná jiná pumpa není) jsem dumal, co to mohlo bejt a napadlo mě jestli se nějak při aktualizací neaktivoval antiradar v kameře, ale o takový funkci nic nevím. Nakonec to byl vyzvánějící tablet. Na telefonování používám výhradně telefon, tablet používám čistě pro zobrazení WAZE - asi mi na něj volal nějakej chytře inteligentní robot, co obvolává náhodně vygenerovaná čísla a zkouší, jestli jsou živá, aby pak na tom čísle mohli jeho chlebodárci zkoušet udat nějaký SUPER a NEPOSTRADATELNÝ šmejd. Ale vystrašil mě, to zas jó Zablokovat číslo SIMky, aby se mi nikdo na tablet nemohl dovolat ani poslat SMS asi nejde, že? Číslo je pod VODAFONE Upraveno 12. prosinec 2024 uživatelem Medvěd Radek Hurvajz, vaclavka83 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
sitler Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 @Medvěd android by mel jit prehodit do modu "nerusit" a pak se nikdo nedovola, protoze ho to odmitne. pavelu96 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 tak vánoční sraz je za námi, byla zase ,rukavička', což je 5 radegastů a žádný panák--na panáky už nemám, domluva před měsícem byla ,,ve čtrvrtek 14 nula nula na stejném místě'', přišli všichni, nebylo třeba telefonování, ani SMS atd., probrali jsme život a za měsíc si to zvopáknem Klemoň, Péťa, vaclavka83 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
radim.1008 Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 Krásný důchod. Doufám, že se podobně něčeho takového taky dožiju. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 (upraveno) před 3 hodinami, sitler napsal: @Medvěd android by mel jit prehodit do modu "nerusit" a pak se nikdo nedovola, protoze ho to odmitne. Tak jsem zapnul "nerušit" a zítra budu doufat, že si se mnou paní WAZE bude povídat jako vždycky - že jsem jí to příkazem "nerušit " nezakázal Upraveno 12. prosinec 2024 uživatelem Medvěd Citovat
sitler Odesláno 12. prosinec 2024 Odesláno 12. prosinec 2024 Nemel bys, "nerusit" se tyka notifikaci, ale netyka se hlasu a upozorneni napr. z navigace. Ja to casto pouzivam prave v aute, mam tam v nastaveni par cisel, ktery "otravovat" muzou (dcera, rodice, manzelka, sef, pokud vola 2x po sobe), ostatni to umlci. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
vaclavka83 Odesláno 13. prosinec 2024 Odesláno 13. prosinec 2024 Ahoj. Ještě k těm náhradním dílům. U některých součástek nemám problém si klidně připlatit za kvalitu. Např. jsem ted měnil čerpadlo a vybral jsem VDO stejně jako bylo při výrobě. Bohužel na vrchu logo VDO nalepené jen na folii a v platu vylisované logo Continental (původní mělo logo SIEMENS a INERGY). Jinak aspon vypadá stejně vzhledově a mechanicky na rozdíl od ostatních značek. Tak doufám, že už to z autem doklepe až do konce Citovat
jarokare Odesláno 13. prosinec 2024 Odesláno 13. prosinec 2024 Však Continental koupil Siemens VDO , tak v čem je problém ? Citovat
radim.1008 Odesláno 13. prosinec 2024 Odesláno 13. prosinec 2024 Dnes, zítra? Asi nic. Vánoční večírek. Tuším, že to bude velký. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. prosinec 2024 Odesláno 13. prosinec 2024 rozumně strávený víkend radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
vaclavka83 Odesláno 13. prosinec 2024 Odesláno 13. prosinec 2024 Před hodinou, jarokare napsal: Však Continental koupil Siemens VDO , tak v čem je problém ? Děkuji za vysvětlení. Jako člověk, který kupuje čerpadlo do auta jednou cca za pět let, takový dobrý přehled o firmách vyrábějících náhradní díly nemám. Alespoň ted vím, že by mohlo být v pořádku. Myslíte tedy, že značka Continental patří mezi kvalitní výrobce? Citovat
ozzy56 Odesláno 14. prosinec 2024 Odesláno 14. prosinec 2024 no jak Continental tak Siemens VDO jsou staré firmy vyrábějící ND, takže by člověk předpokládal , že super..., ale třeba el. čerpadla Bosch vyrobené v České republice stála za houno, takže tak nějak..., já kupoval čerpadlo před asi 20 lety za 7000 Kč pro 406HDi, dneska je za ty prachy koupíš dvě-tři, asi sem moc nepomohl vaclavka83 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 15. prosinec 2024 Odesláno 15. prosinec 2024 Trošku se tryskalo na kamarádovu Sierru. Hafity, radim.1008, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Fruktis Odesláno 16. prosinec 2024 Odesláno 16. prosinec 2024 (upraveno) Tak dneska prima dárek k Vánocům... Po dvou a půl měsíci čtení odpovědi děkujeme za zájem,ale vybrali jsme si lepšího uchazeče, se usmálo štěstí a prošel jsem sítem u HZS. Na to, že to byl jeden z nejtěžších pohovorů co jsem absolvoval jsem byl mile překvapen, když volala paní, že si mě komise vybrala Ještě sice není vyhráno, ale zase člověk vidí světlo na konci tunelu, ale aspoň nemusím parazitovat na úřadě práce:) Upraveno 16. prosinec 2024 uživatelem Fruktis Péťa, Klemoň, ozzy56 a 5 další ohodnotil 8 Citovat
Péťa Odesláno 16. prosinec 2024 Odesláno 16. prosinec 2024 @Fruktis Gratuluji, před Vánoci to je určitě skvělá zpráva. Na jakou pozici k HZS jdeš? Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. prosinec 2024 Odesláno 16. prosinec 2024 taky se po něčem poohlížím…. znam nedávno jsem prosel az do třetího kola , kde jsem skončil druhý pěkné to místo, tenhle týden čekám na výsledky 2 pohovoru , tak uvidím jestli po 4 letech budu měnit praci ja mam výhodu ze jsem zaměstnanej porad…. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. prosinec 2024 Odesláno 16. prosinec 2024 taky jsem dostal nabídku na brigádu přes zimu od firmy, kde jsem dělal, jsou prý v krizi s pracovníkama, i nabízená odměna byla slušná, ale odmítl jsem--celý život jsem zastával názor, že penzista nemá pracovat Pepito, Charlie 1, pavelu96 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.