Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A kolik hodinove hodi 9+ hodin denne + nejaky vikendy zadarmo pri 40k brutto? Nula nula prd, asi jako na ty kase? 40 brutto je, at nezeru, 33k netto. 9h denne 2 soboty v mesici, at nezeru, taky po 9h mame... 45*4+2*9 = 198h/mesic. Krasnych 165Kc/hod a furt v praci? 

Odesláno (upraveno)

Neříkám že je to bůhví co, ale že líp těžko pořídí. Tak leader ve mzdách Lidl inzeruje po 3 letech 32 kKč za 40 hodin týdně a ani nezastírá že je to včetně obsluhy pekárny a doplňování zboží. 200 Kč hodinových brutto. Když akceptuju tvůj výpočet 198 neboli 200 hodin za 40 tak má Klemoň to samý a může jít do Lidlu. Tři roky si počká, bude chodit někdy na čtvrtou, domů někdy taky k půlnoci, nějaká ta sobota, neděle, svátky ... jo, s příplatkama si možná nakonec na těch 40 který potřebuje přijde taky. On by ale už potřeboval trochu klid a jen 40 hodin jako většina. 250 na hodinu ... vracíme se na začátek. To mu dá jen ten, kdo platí za zkušenosti, přístup, spolehlivost. V Praze plný rychlokvašených Mba manažerů čehokoliv? Nevím nevím ...

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

25000 cistyho za normální hodiny, to se mi už zda dost malo na chlapa.... V dnešní době... Včera jsem se bavil s kámošem stavební firma a Ukrajincům platí už 170/h.Čechům kmenový zaměstnanci už přes 200/h...a to je Broumovsko.... Nejchudší okres v kralovehradeckym kraji.... 

Odesláno (upraveno)

No ona se totiž hrubá manuální práce začíná platit líp než nekvalifikovaná dřina hlavou. Nebudem se bavit o extrémech v IT, bankách a tak, ale zeptej se kolik účtuje servis lakýra, klempíře, mechanika, karosáře, elektrikáře a diagnostika a kolik dostávají ty lidi. A z nekvalifikovaných prací se nejlíp platí to, co lidi nechtěj moc dělat, protože to buď smrdí, je to špinavý, dřina nebo to žere čas, případně všechno dohromady. Ale takový ty posty kde se nenadřeš, nepotřebuješ umět vzorce v Excelu a hodně formátovat Word, čteš lámaně anglicky, diriguješ pár lidí a jseš ve čtyři doma se stravenkama, služebním autem, mobilem a pěti nedělema dovolený za 300 a víc na hodinu moc nebude ...

Odesláno

No lidi kovářovo kobyla. Dnes jsem si vyrazil na výlet potřeboval jsem něco v Dejvicích a že když už budu na půl cesty tak že se zastavím u fotra a macešky kousek od Kladna.  Tak jsem po obědě vyrazil protože do oběda mám ordinační hodiny a měl jsem tady dvě kola na opravu defektu. Tak si tak v klídku jedu a když jsem vjel do Blanky tak jsem otevřeným oknem natáhnul vůni chladicí kapaliny seknu okem na budíky a vše OK tak si říkám tak asi teče někomu jinému vyjíždím druhou dírou jako na Kulaťák a tam u tram zastávky zastavuju před přechodem protože se tam cpala jakási sokolka přes přechod a týpek z tej refíže povídá hele šéfe asi vám tam něco dojí máte pod dveřma louži. Tak jsem zajel ke straně a od " bufíka " prožraná trubka a lilo to tak milimetrovou dírkou a jak jsem zastavoval tak vyskočila hláška nízká hladina. Tak jsem dolil z flašky co sebou tahám v zadních dveřích a jel jsem to vyřídit protože to bylo neodkladné po vyřízení jsem se odvolal z návštěvy v kauflandu koupil balík neperlivý vody a po dolití vystartoval na zpáteční cestu no nějak se to cestou umoudřilo protože dolít bylo potřeba cca 4 l a dojel jsem domů když jsem odstavoval tak byla hladina těsně nad spodní riskou. Takže zítra bude neděle chtěl jsem ji světit ale holt bude pracovní protože v pondělí se jdu svézt na autobus abych to nezapomněl v úterý vezu máti na hrob a ve středu bude normální pracovní den. A na sobotu musí být auto ve špičkové kondici protože jedu Safety Car na Klemoňovo motoakci. 

Odesláno
před 3 hodinami, Péťa napsal:

Ale neznám situaci, tak se v tom nechci šťourat, třeba to je jinak.

Je vidět Péťo , že jsi moudrý muž :super   Oceňuji přiznání , že neznáš situaci :potlesk    Ano neznáš a klidně u piva - sem to nepatří . . .

Odesláno
před 3 hodinami, Sawoy napsal:

On se tak o něm nevyjadřuje proto že má dovolenou ale proto že se z dovolené ptá proč v sobotu blbnou v práci.

Tak to je přesné !!!  :potlesk    Ale částečně (20%) to platí i tak jak to myslel Péťa .   Protože on se na něco vykašlal a teď za to trpí ten druhý kolega co s ním muvil . . .

Odesláno (upraveno)

Tak motor jsem přehazoval až dneska a operace se zdařila - už je posečeno ( ale raději sekla manželka :D) a za tchánove pomoci udělán průchod pro pesana.

@Vena garážmistr to znám, když mi někdo říká, že mi něco teče z pod auta, ale mi se rozpojil špatně zacvakly spoj na přívodu benzínu:o:papa

IMG_20210814_114747.jpg

IMG_20210814_173257_BURST1628955177486.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno

Odpooledne jen tak se projet po okoli zacal jsem na zamku v Kv pry tam bude "vernisaz" - naprosty klid :) a nebo byla ale byla dobre utajena.
Tak ze prez Destnou do Orlickeho Zahori z Destneho me prkvapila silnice da se to oznacit dezolatnim stavem kde misty schazi i pul metru od krajnice asfalt je to jeste silnice ??
Neratov Rokytnice v.O.h Kunvald Pastviny Zamberk a zase domu 
Lidi vsude silene teplo taky silene no navigace me dnes zase ukazala ze se na jedno misto prijet ze dvou ruznych stran - ANO Mapy.cz :)

V Kunvaldu k domku na sboru me na jedne z poslednich krizovatek navedla do leva a v leve tahle zatacce do prava - stezka pro pesi a kdyz hlasila doleli jste do cile koukal na me teto stezky jen plot no s nadavanim jsem se otocil 
na one krizovatce odbocil v levo predtim melo byt v pravo no zaparkoval na zastavce a k domecku dosel - mimochodem moc pekene upravene.

Jinak klasicky folklor znaceni zadne a nebo spradicke a vedet kam asi jet kde je hlavni je skutecne jen dilem stesti - ANO MISTNI to znaji a ti co prijedou od jinud maji smuulu.

Z Dluhonovic me to vzalo nejakou mistni stezkou kde byla dodatkova cedule Polni cesta - mozna to nepatrilo teto komunikaci ... vyjizdel jsem v Helvikovicich 😄

Ale nekamenujte me - jinak Mapy dnes celkem Ok dokonce zensky hlas neni tak ukecanej jako byl Janek ci jak se jmenoval muzsky hlas ... 

A ted uz do sklenky bileho ....

Jdu se lamat s W10 mnohe programy nefunguji - zlate W7 tohle je  ..... no budu verit ze s nejakou aktualizaci neprijde modra smrt to by byla smrt pro me  :myslim

20210814_131854.jpg

20210814_162455.jpg

20210814_162511.jpg

20210814_162329.jpg

20210814_171935.jpg

20210814_174421.jpg

Odesláno (upraveno)

@Lihous Z RvOH tě navedly takhle víš proč? Protože když se jako cíl vybere značka objektu (třeba tur. cíl, zajímavost apod.) tak tě to navede na nejbližší místo na silnici, přístupnost toho objektu ta navigace nezná. Je lepší nechat se navigovat na parkoviště (větší cíle jako hrady apod.) nebo si místo v Panoramě prohlídnout odkud je přístupný a nechat se navigovat na bod na silnici.

IMG_20210814_222445.jpg

IMG_20210814_223227.jpg

Odesláno (upraveno)

@Lihous vítám tě později u nás v Kunvaldě. To co popisuješ je příjezd k domku ke sboru a potom mezi ploty pěšky nahoru. Nebo se parkuje před pomníkem Komenského. Z Dlouhoňovic tě to vzalo obslužnou cestou přes Popluž kolem Dibaqu dolů do Helvíkovic. Tipuju, že jsi jel od rozhledny Rozálka směr Vamberk. Já teď přijel z Červeného Kostelce a za Dobruškou byl nějaký bouchanec nejspíš se zvěří. Tři auta policajtů, ale ani jeden s plácačkou v silnici. Tak jsem zůstal stát za nehodou a čekal až projedou z protisměru. Nakonec vylezl policajt s foťákem na krku a začal to řídit. :D

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

No... dneska jsem nabiral dceru na tabore. Nahodil jsem si mapy.cz a nejdriv prekvapko, Jankuv hlas byl jak ze zpomalenyho filmu. Nez se vymackl, byl jsem za krizovatkou :D , zensky prekvapive uplne v pohode. No, a v okoli Sece a tak byla navigace dokonale ztracena, protoze, jak jsem zjistil, se jela Rally Zelezhe hory a trefoval jsem jednu uzavirku za druhou, samo o nich navi nic nevedela. Tazke po treti trefe uzavirky prepnuto na waze, ktera o tom vedela a vedla mimo.

Odesláno

@Sawoy Presne ale me tady na tech app vadi ze nerozlisuji typ cest - a to maji Mapy.cz zmakle hodne dobre.
Jasne ze kdyz jsem to objel doslo me ze bych tu chvilku nikomu asi neprekazel - ale zastavam nazor a vlastni zkusenost ze musi byt prujezd pro dalsi auto
pred lety byla seslost a jako mladi se zaparkovalo kde se dalo a tehda byl na akci problem tak zavolala sanitka to bylo v 90letech a byl problem nemohla projet.
Tak ze jsem nauceny a tyto stezky rad nemam.A vzdy parkuji tak aby se dalo projet odjet .... 

@radim.1008 Ano pesky ale ja tam vesele dofrcel autem a pri zpáteční ceste se pani s dvoukolakem plneho sena musela uhnout na travu - usmev byl na obou stranach ale ale ale
Spolehat se slepe na app je proste hloupost :) 
Proto si to rad testuju .A jel jsem od Rozarky - ale bylo uz zavreno  tak jsem se podival jeste na zvonicku v Dlohunovicich kdyz uz jsem tam byl.

A IZS - snad napsano spravne ;) to je neuveritelne nekdy co predvadi - Zase ano maji tam praci jsou oznaceni majaky ale proc to tam alespon trosku nekdo neridi nechapu.
Ja se vcera zdrzel v RK u prejezdu od Lidlu 35min. !!! Volam na 156 a .... aaa ....... no MP nema pravomoc to nejak resit Ok chapu ale nastavit interval na takto frekvenhovanem miste na cca 2min ??
A zase nechapu ze to NIKOHO nese - nestve ze to nikdo nerozporuje jsme lidi ??
No mam tel.na vedouciho stavby a budeme si povidat - a jen poznamka nejede automobilka az pojede tak bude parkoviste kolem RK naprosto dokonale.
Samozrejme za predpokladu ze to nestihnou dodelat.
A Tady jeste poznamka TomTom me spravne navedl kolem RK nikoliv prez sidliste ikdyz je to bliz - je ale fakt ze jsem zaskrtl "nezpevnene cesty" asi spatny preklad a nebo nas v zahranici vidi tak jak vidi.
A dvojky trojky maji jako nezpevnene cesty :) 

Odesláno

Ahoj . Protože ne každý prolejzá všechna témata ( například já ) jen tu chci připomenout , že v sobotu 21.8. organizuji a @Pe.Tr pořádá clubový motovýlet . Start je na východním okraji Prahy ( 10km R10 ) a cíl je v Neratovicích .  Předpokládaná trasa https://mapy.cz/s/rabohafuzo

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem "jen" uvařil dva obědy a našel v záznamech z auta dvě zajímavosti ze čtvrtka z návratu z pozorování Perseid:

Na prvním videu pěkný předjíždění (sledujte vodorovný značení) a na druhým náš místní skoro novej úchvatně nastavenej semafor (v reálným čase na videu je 23:30:58 když přede mnou v dálce naskakuje zelená, 23:31:04 oranžová a 23:31:08 červená). Zleva ani zprava nic co by sepnulo zelenou křížem, chodec taky nikde. TVL v půl dvanáctý v noci interval 10 vteřin ???

Odesláno

tak to předjíždění bych považoval za normální (bohužel), na mě troubil idiot ve zúžení na jeden pruh, abych mu uhnul 😂

no a ty semafory--zelená vlna ještě někde funguje ?  bo u nás se pro zpomalení dopravy dělá fakt všechno :super

Odesláno (upraveno)

Předjíždění odbočovákem a přes zebru a plnou normální? No potěš koště.

A jaká vlna? Tady je jeden semafor v celým městě. Nejlepší je, že jsou do toho zamotaný koleje a když jede vlak svítí červená i na souběžné s tratí, bo místo aby idioti udělali průběžnej rovnej a levej odbočovací přes trať (z protisměru pravej) tak tam nasr..li ty debilni zelenobílý sloupky aby se stojící kolona nedala rovně podjet :roll

IMG_20210815_165434.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...