Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Petr 3008
Odesláno

@ozzy56 Je mi to jasný, právě proto jsem to napsal. Spousta lidí si to musí pamatovat..  Ale na ten konfigurátor jsem fakt koukal jako blázen - jako taková blbost hliníkové střešní nosiče (ližiny) - jsou dostupné nově jen pro verzi GT a podobné atrakce.. Přitom jak píšeš, pochopitelně si to zaplatíš. Je ale jednodušší naflákat všeho jeden balík a nezdržovat se, že ten chce to a ten zas něco jiného. Ale nemyslel jsem si, že v dnešní době to bude takhle vypadat.

Odesláno

To není o tom jestli je to jednodušší. Oni tě nutí koupit si s tím co chceš i to co nechceš. Takhle se dnes "obchoduje" a říká se tomu komfort.

Odesláno

No ale hlavně je to jednoduchý pro fabriku protože to co bývalo pro mnohé auta zajímavé a několik jich mělo v nabídce i PSA tak to bylo že se už z fabriky se dalo auto nakonfigurovat  hodně individuálně však bývali doby kdy třeba jen potahů na sedačky se dalo u jednoho typu vybírat z řekněme deseti druhů od " obyč. hadru " přes různé kombinace až ke kůži. Nebo se dalo vybírat jestli elektrický okna nebo švihadla a i třeba vnější doplňky dalo se vybrat jestli mlhovky zástěrky jestli nárazník a kliky v laku nebo v základu bezlakový elektrický zrcadla jak nastavení tak sklápění apod.  Jenže bohužel doba dospěla do toho stádia že tyhle " výbavy" podle přání zákazníka nejsou žádoucí protože každá verze auta která leze z fabriky musí být homologovaná zvlášť a to přímo vylučuje možnost jakékoliv indivizualizace auta už z fabriky. však jen se podívejme jaký obstrukce dělají s kolama. Dříve bylo normální že auto mělo povoleno x rozměrů ráfků a x rozměrů pneu řeknu od nějakých 14" po třeba extrém 20" ale všechno to bylo už z fabriky legálně dneska když jsou v papírech dva rozměry tak je to " výhra" jenže posléze zjistíš že ty rozměry jsou tak debilní že nic než originální ráfky se tam nedá dát a za ty chce fabrika nesmysl.  jo pánové svět se v prdel obrací a mi to mu můžeme jen přihlížet a doufat že udržíme svoje současné povozy v provozuschopném stavu co nejdéle pokud možno tak jak budeme provozuschopní mi sami. 

Odesláno
před 16 minutami, Sawoy napsal:

To není o tom jestli je to jednodušší. Oni tě nutí koupit si s tím co chceš i to co nechceš. Takhle se dnes "obchoduje" a říká se tomu komfort.

Přesně tak. Donutí tě tímto utratit víc peněz a sáhnout po konfiguraci kterou by člověk možná jinak nekoupil. 

Odesláno (upraveno)
před 12 minutami, Vena garážmistr napsal:

Jenže bohužel doba dospěla do toho stádia že tyhle " výbavy" podle přání zákazníka nejsou žádoucí protože každá verze auta která leze z fabriky musí být homologovaná zvlášť ...

Bojím se že o to nejde. Když jsem si v 95 "skládal" Feldu tak to šlo a z 90% ta výbava byla o tom že tam za příplatek naflákali věci s atestem SD8, případně stříkli plasty a spojlery, ze skladu místo plecháčů vytáhli hlíny a tónovaný skla, namontovali a do přípravy připojili mlhovky a třetí brzdový a tak - všechno homologovaný. Vysloveně věc náročnější montáže byl ABS a zamykání zpátečky. Ty dnešní balíčky jsou o zvyšování zisku bez ohledu na přání zákazníka. A udržet naše povozy je jedna věc a to že nám je prostě zakážou provozovat věc druhá.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Myslíš? U nás podíl na HDP 9% a na průmyslové výrobě 24%. To mi nepřijde málo na jednu automobilku.

Odesláno

hoši zkuste si konfigurator Mercedesů , vam garantuji že na konci konfigurace si nebude jisti ani 50% vybavy co jste chteli ze v tom aute bude....

mne treba jednoduchy konfig vyhovuje. napr hyu , das auto , motor s prevodovkou, balicek vybavy, barvu a max jestli panoramu , barvu interieru a jestli chces navic paket s ficurama a cau.

Odesláno

Péťo jasně že většině lidí se svět kolem pixel netočí ale je tu spousta lidí který i když se jejich svět okolo pixel netočí tak je to dost zajímá a pak je dost lidí u kterých se dá spolehlivě říct že jejich svět stojí a padá na tom v jaké náladě je jejich pixla, sám mám ve svém okolí jednoho takového "exota " a můžu říct že kolikrát je to síla co si dokáže vymyslet a co ho dokáže rozhodit tak že není schopný nic udělat. To že mytí auta je pro někoho relax to dokážu pochopit protože pokud člověk " dělá hlavou " tak mu to třeba pomáhá když něco dělá rukama ,ale tenhle známý dělá z mytí auta obřad a při mytí auta se dostává i do stavů kdy přestává vnímat svět mnozí ho podezřívají že se mytím té své octy i sexuálně uspokojuje. Ale on takhle myje všechna auta i služební dodávku a tam říkají chlapy že než on umyje svoje auto tak se vedle něj na myčce vystřídá i pět jiných aut. A mluvit s ním  něčem jiném než o autě/autech je věc zhola nemožná jen za letošek koupil 5 sad kol ale než je stačil dát na auto tak je zase prodal snad ta poslední se bude montovat na jaře. 

Odesláno
před 24 minutami, Pe.Tr napsal:

at jsem k tématu....

dneska jsme studovali jestli to je Andrejka na videu. A jsem si jist že je 🙈👍😂

Jenom se potvrdilo, že tyhle nové "ultrawide" telefony jsou na prd. Kdyby to bylo 16:9 nebo 4:3, tak by to bylo lepší :D Evidentně mají doma taky TV postavenou na výšku :aut 

Guest Petr 3008
Odesláno

Tak Conecto dostalo nový čumáček, a ráno můžem vyrazit... jen doufám, že mi tam zas nějaký umělec nevjede, :papa

P1000844.thumb.JPG.ac8cfb9609e205c498c57e5cd61d74a1.JPG

Odesláno

Přéésně. B12 si klidně nechám jako "první" píchnout taky.

Odesláno

Tak jsem si to našel a zajímavé :D Nejdřív jsem si říkal jak to holce hezky maže a pak co nevidím, ten její pikolík v ruce flašku gelu 🤣 To není žádné umění teda 🤣

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...