Goldinka Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 Pokacene dva stromy, likvidace toho, co z nich zbylo. Bleeee moje ručičky vysekana zeď v kuchyni dole a příprava na novou elektriku (tam Teda pomáhám minimálně, protože mě k tomu tchán s manželem nechtěj pustit). A samozřejmě oběd (jasně, to je přece moje práce ). Večer se zhaslo a normálně... V místnosti byla tma! to sem zažila naposledy před... Tak šesti lety. Po těch dvou pouličních lampach, které nám osvetlovaly byt v noci, se mi opravdu stýskat nebude. A vůbec se netesim, že se do bytu musím ještě na necelý měsíc vracet Milan+, skypeja, Hafity a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Fruktis Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 před 15 minutami, Goldinka napsal: Večer se zhaslo a normálně... V místnosti byla tma! to sem zažila naposledy před... Tak šesti lety. Po těch dvou pouličních lampach, které nám osvetlovaly byt v noci, se mi opravdu stýskat nebude. A vůbec se netesim, že se do bytu musím ještě na necelý měsíc vracet Tak tomu naprosto rozumim...a pak kdyz se k tomu prida to ticho,kdy clovek neslyší žádného souseda nad nebo pod sebou... Jinak ja tez pracuji...delam okno do nebe... skypeja a Goldinka ohodnotil 2 Citovat
Goldinka Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 @Fruktis přesně! Sem říkala, že z toho snad neusnu nakonec sem spala tak dobře, jako už dlouho ne Fruktis a skypeja ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 Tak dneska dopolčo přezutý Ford Bronco i s rezervou. Odpoledne jsem byl zalezlej doma protože hic jako kjáva. Včera jsem dopoledne trochu uklízel v dílně a odpoledne jsem o kousek pokročil v gumárně. mám obloženou jednu třetinu stropu. Do toho zadního rohu přijdou " dvířka" protože tam je " energovod " tak kdyby bylo potřeba tam něco dělat tak abych nemusel rozebírat půlku stropu. Goldinka, MilanF1 a skypeja ohodnotil 3 Citovat
MilanF1 Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 Dneska výměna okna. Ano, není čiré, je to do ulice, netřeba, aby tam každý čuměl. Ano, je potřeba ještě zacistit okolo a doštukovat. Goldinka, ozzy56 a skypeja ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 Hm, tak takový okna bych chtěl mít do obytných místností. Na to je záclona, či závěs, nebo žaluzie. Nevím proč, ale stále si při tvojich příspěvcích vybavuji, jak jsi si s ketty nebo jak byl nick povídal vzadu na sedačkách jak být finančním šéfem, nebo tak nějak a nakonec z toho byl komplot, že někdo má provize z AK. Že zrovna byly tablety. To byla cesta na Slovensko @Bbb Citovat
MilanF1 Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 Tam bude sklad, tohle se už obývat nedá. Loni to vyhořelo, navíc kdo by chtěl bydlet v baráku s 60 cm zdmi z opuky a okny na sever... S Kitty už delší dobu nejsem. Citovat
Fruktis Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 Okno je tam...hura..tece ze me jak z vola...je tu snad 50 stupnu... Ken nevim jestli tasky jeste dorezat bliz k ramu...nebo to nechat takhle s mezerou...nevi nekdo? skypeja, MilanF1 a Goldinka ohodnotil 3 Citovat
Lihous Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 @MilanF1 Mame hodne starej barak nekolik staleti Zdi dole nekde vic jak 90cm jedinne co bych si nedovolil tam dat plastova okna to je pak jako bonus mit vsude plisen. A na sever pokud se da pruvanem barak ted v teple na akumulovat je to pohoda ikdyz mame ted dole 24/25°C je prijemny chladek oproti 26/27°C ktere mame v patre kde je uz klasika cihlova zed. Navic nejaky "vykyv" teplot neni znat v hor.cca 1 nekdy 2 tydnu .... Ale do stareho davat nove moderni se proste neslucuje a bude se to stale "rezat" na vlhkost je tady stala vymena vzduchu - "pruvan" .... Tolik ma zkusenost. Citovat
Sawoy Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 @Fruktis Neměly by ty tašky jít až viz šipka? Citovat
MilanF1 Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 @Lihous pokud se vetra a topí, plastové okno nevadí. Znám příklady lidí z novostaveb, kde topí na 18 stupňů, nevetraji a diví se, že mají plísně se slovy: "je to nové, to museli špatně postavit" ... a zároveň se v bytě suší prádlo. skypeja a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 1. srpen 2020 Odesláno 1. srpen 2020 @MilanF1 Z casti souhlasim ale pokud jsou okna v dobrem stavu tak pro jejich bez udrzbu ziskam "co" ? Pokud zustanou otevrene na mikroventilaci tak me plni stejnou fci ne zdrovna dokonale provedene "spaletove" okno a udrzba jednou za 10let nater ?? Dobra za rekneme 6/7roku nater. Ve starem baraku proste vlhkost je a bude a nez s ni bojovat je lepsi ji nechat volne "vyvzlinat" a odparit A tedy pruvanem vyvetrat - omlouvam se za oznaceni techto ale snad je to takto pochopitelnejsi. MilanF1 ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 2. srpen 2020 Odesláno 2. srpen 2020 @Sawoy no asi by mela...proto se ptam..kryje to prvni hranu plechu s kartace tak ty kousky dorezu Citovat
Sawoy Odesláno 2. srpen 2020 Odesláno 2. srpen 2020 Ono právě není dobře vidět co máš zakrytý ... to pod tím krajem tašek vypadá jak nějaká pěna - co je vedle doleva? To by asi nebylo vidět kdybys měl překrytý plech okna. Leda bys měl dopěněný prostor mezi přesahem tašky přes svislou část plechu a vodorovnou částí plechu co leží na střešní lati. Citovat
Fruktis Odesláno 2. srpen 2020 Odesláno 2. srpen 2020 Je tam penovy tesneni nalepeny na plechovym limci okolo okna...na tom taska a pod penovym tesnenim je kousek plechu...tak 2-3 cm....dle navodu tam ma byt mezi taskou a ramem okna cca 6 cm misto...ale ja tam mam 8...takze to stejne budu muset dorezat...a nejak to prichytit... Citovat
Davidak79 Odesláno 2. srpen 2020 Odesláno 2. srpen 2020 (upraveno) Lepší dobu si levá přední stahovačka nemohla vybrat jsem zrovna na dovolený. Bez varování, rána a konec. Poprvé jsem sebou nevzal vercajk Upraveno 2. srpen 2020 uživatelem Davidak79 Citovat
Davidak79 Odesláno 2. srpen 2020 Odesláno 2. srpen 2020 před 17 hodinami, Lihous napsal: @MilanF1 Z casti souhlasim ale pokud jsou okna v dobrem stavu tak pro jejich bez udrzbu ziskam "co" ? Pokud zustanou otevrene na mikroventilaci tak me plni stejnou fci ne zdrovna dokonale provedene "spaletove" okno a udrzba jednou ...... Ty tou údržbou za 6-7 let nezískáš nic zeptej se ale ženy , co získá mytím 10 plastových nebo 10 špaletových oken . skypeja ohodnotil 1 Citovat
Fruktis Odesláno 2. srpen 2020 Odesláno 2. srpen 2020 Zacalo chcat...tak testuju nedodelany stresni okno...zatim nikudy neteče Kazdopadne tam ty kousky tasek jeste narezu... Citovat
Lihous Odesláno 2. srpen 2020 Odesláno 2. srpen 2020 (upraveno) @Davidak79 Zenu nemam a okna nemeju Na hlavni ulici kde mame kaluze a s projetim temer kazdeho auta jsou baraky nahazovany ... naprosto zbytecna vec A pro zatim usetrenych cca 170tis muzu vyuzit naprosto jinak (prosim berte to trosku s nadhledem) Upraveno 2. srpen 2020 uživatelem Lihous Citovat
Goldinka Odesláno 2. srpen 2020 Odesláno 2. srpen 2020 Vymalovana pracovna, dvě vrstvy. Kdyby alespoň nebyla tak členitá a vyklizeny zbytek bordelu po pokacenych stromech. A nejlepší bylo, že pršet začalo až ve chvíli, kdy jsme sedali do auta a vyrazeli dom. Jo vlastně, muž ještě rozporcoval verandu, tam si taky dost makl už aby byl tchanuv byt hotový, už tam chci taky být Před Po Malování sem nezvecnila, byla sem jak cunce Lihous, Klemoň, PaKr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.