Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V to doufám 🙂 . Hlavně spárování bude pěkná pakárna. Už jsem takto dělal chodníky kolem baráku a stání pro auto, takže teď došlo na "krbovnu" aby bylo vše ve stejném stylu.

Odesláno

Dnes po nocni jen na chvilku v lese - no nerikam ze nerostou ale neni to zas az tak velka slava :)
Jak se prezentuje treba v TV nejmenovane stanice  :D

Ale byl to prijemny relax - nic mene po 2hod spanku to nebude zase v noci "nirvana" a uz ted se tesim na "kryze" ....

IMG_20190822_082759[1].jpg

Odesláno (upraveno)

Tak od čtvrtka jsem zapřaženej jak mula. Ve čtvrtek dopoledne jsme s tatíkem začali pokládat zámkovku na vjezdu odpoledne jsem vyzvedával ségry na letišti vraceli se z dovči měli nějaký problém takže jsem tam čuměl a domu jsem se dostal někdy kolem devátý ještě jsem byl na zpátečce na nákupu. A v pátek ráno jsme pokračovali s pokládkou dlažby někdy kolem 12 nás horko donutilo přestat a pokračování asi ve čtvrtek protože Po-St jezdím. A dnes jsme s bráchou a skorobráchou a tatíkem nainstalovaly zouvačku a vyvažovačku. Skorobrácha si pak na dílně spravoval Sharana a s bráchou jsme ještě poklidili nějaký velký těžký věci co bych s sám nebo s tatíkem neutáhnul brácha pak jel po obědě domů a já jsem dostrojil a vyzkoušel zouvačku. Zítra bude skorobrácha dodělávat Sharana já dostrojím vyvažovačku a uklidím v gumárně. A snad už to tam bude trochu vypadat abych to konečně vyfotil a pochlubil se. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

No u Forda bych si dával pozor ty jsou známí tím že pokud nemají správný olej tak se jim nechce pracovat. Pamatuju si jednoho kolegu který se s fordem neskutečně natrápil a vše nakonec vyřešila výměna oleje za předepsaný.

Odesláno

@vagi hele je to pár roků zpátky, ale dal olej 5w40 řeknu Castrol( nechytej mě za slovo )fakt už si detaily nepamatuju a auto se dusilo nechtělo tahat apod. vím že to byl nějaký benzín s plynem tenkrát to auto najezdilo na špagátě víc než svojí silou a pomohlo až když tam dal 5w40 ale z Fordí plechovky a to mu poradil nějakej garážník co kdysi dělal fordy. A až pak to chodilo jak mělo.  Vím že se říká že podobně bejval jeden čas citlivej i Opel. 

@Havlicek.Lukas no kdyby to byl těžkej byznys tak už jsem se do toho asi pustil dávno.

Po pravdě dost dlouhou dobu jsem si s myšlenkou  " dělat na sebe" zahrával. Ale nějak jsem na to nemohl sebrat odvahu odejít z jistoty zaměstnaneckého poměru do velmi nejistých vod OSVČ. Vloni jsem k tomu udělal první krok když jsem skončil u DPP hlavní pr. poměr a přešel jsem na brigádu. A zároveň jsem šel tahat éra na Ruzyň  tam totiž bylo schéma služeb takové že jsem si řekl že rok dva bych to mohl dávat a zatím rozjet dílnu tak aby mě dokázala živit s případným občasným se svezením u DP ale to svezení jsem si myslel spíš jako že pro zábavu. Ale osud tomu chtěl trochu jinak na letišti to neklaplo a zemřel švára, ségra potřeboval dost pomoct jak s malým Pepínem tak hlavně s likvidací toho co po něm zbylo ( měl v AVII v Letňanech pronajatý kus placu tam měl dvě buňky a v tom nataháno mraky krámů) a to bylo potřeba udělat co nejdřív jenže se čekalo na vyřízení pozůstalosti atd. no takže jsem řekl že vydržím brigádničit a " dělat " pro ségru , no a nějak jsem zjistil že mi to vyhovuje že to finančně dokážu uhrát není to na vyskakování ale že to zvládám a na konci roku potom co jsem se domluvil se ségrou že bude rozumnější torzo stavby která tady zbyla dodělat než to rozebírat a že by jí nevadilo když bych to po dokončení využíval padlo rozhodnutí že s té plánované garážodílny na motorky udělám gumárnu. Původní velmi optimistický plán byl že to společně s tatíkem a skorobráškama sfoukneme do konce zimy aby jsem mohl začít s jarním přezouváním bohužel různé okolnosti a hlavně průběh zimy mě rychle přivedl na zem a přiznám se že někdy v dubnu jsem byl rozhodnutý to odpískat s tím že stavbu doděláme a bude tady další kůlna na skladování cajků. Pak přišlo trochu zklamání v osobním životě a to mě nakoplo že to musím zvládnout.  Avšak situace se změnila skrobrácha Standa si našel jinou ženu a nějak ztratil chuť a čas s náma cokoliv podnikat. Takže jsem na to zbyl s tatíkem bráchou a skorobráchou Pepíkem a nesmím zapomenout na malýho Pepína který ač letos teprve šestiletý tak pokud tu byl a dělalo se tak byl vždycky platným pomocníkem i když to s ním trvalo dýl tak snažil se. Takže někdy začátkem května jsme začali no a dnes to je hotové tak že se můžu s gumárnou pochlubit.  Bude to ještě kus práce to všechno dodělat, ještě musím dodělat  vjezd, vrata, a vyčistit plac kde se auta budou zvedat.  Na gumárně jako takové je taky potřeba ještě dodělat dost věcí  jako osvětlení, vikýře, dodělat dveře a další věci ale to jsou všechno věci které se daj dodělávat za pochodu.  Takže pro dny a týdny následující mám o zábavu postaráno i nadále a zatím budu pokračovat ve schématu Po+Út  BUS u DP, St-So dílna Ne volno. 

WP_20190825_18_05_15_Pro.thumb.jpg.0e106849375a48f0e8085d556e2552ee.jpg

WP_20190825_18_05_33_Pro.thumb.jpg.9629f80495dbb91e1f0d742aa1b2fb26.jpg

Odesláno

Radime asi by to šlo ale nepřemýšlel jsem o tom zatím. Ta stavba je takový mutant místo podezdívky jsou železniční pražce na to je z jakýchsi vrat z velké  tovární haly udělaná kostra a ta je opláštěná sendvičovými panely takže ve své podstatě by to fungovalo i tak ale mě se to moc nelíbí tak jsem to zevnitř obložil OSB deskama ale zatím mám obloženou jen tu část kde by se to blbě dělalo kvůli mašinám strop a zbytek se bude dělat později rozuměj až budou zbytečný prašule. Jako téměř všechen materiál tady po nebožtíkovy byl ale stejně i za to co jsem dokupoval jsem ta za nesmysl plus to co stála výbava no přiznám se že na to padly prachy které jsem měl přichystané na dodělávky baráku

Odesláno (upraveno)
V 22. 8. 2019 at 16:30, Lihous napsal:

Dnes po nocni jen na chvilku v lese - no nerikam ze nerostou ale neni to zas az tak velka slava :)
Jak se prezentuje treba v TV nejmenovane stanice  :D

Ale byl to prijemny relax - nic mene po 2hod spanku to nebude zase v noci "nirvana" a uz ted se tesim na "kryze" ....

Ja chodim u nas na Vysocine, byl jsme 2x a museli jsme po hodine odejit, protoze uz proste nebylo kam...to opravdu mebylo hledani, ale sklizen 🙂

Upraveno uživatelem brixtr
odstraněn obrázek z citace
Odesláno

Hele osobně jsem mu to auto táhnul do servisu. Neznám to do detailu říkám je to pár roků zpátky ale bylo to tak a osobně jsem se setkal s tím že kdo mi sem jede s Fordem na výměnu oleje tak chce jen Fordí olej nebo přesnou specifikaci oleje a ve výsledku je to taky Fordí olej takže na tom něco asi bude. 

Odesláno

Delat na sebe to obdivuju neb v nasem state je to vic nez velke odrikani ...

Les nevim asi blbe vidim a nebo chodim tam co nic neroste :D

A k dnesku setkani a predevsim jednani s profikama ....
Konkretne na letisti v Novem Meste nad Metuji - byl jsem natacet nejake doplnujici zabery do naseho casosberu ale uprime poslat nekoho pro "smrt" budou to Ceske Drahy ....

Jedna aplikace halasi odjezd 14,23
Druha aplikace halasi odjezd 14,24

Rikam si naletim si v cas udelamme zaber aaaa .....aaaaa ......aaaaaaa ono je 14,skoro 27 a vlak nikde baterka pomalu dojizdi Ok trosku nervy ale nakonec to klaplo ne jak jsem chtel ale bude co strihnout.
Spoluprace s letistem na jednicku tak ze dnes odpoledne bez problemu relax.

Vcera to bylo podobne primchal jsem se k pacientum z PL jedoucich domu od nas ze Skodovky - no nebudu sirit podrobnosti ale v pohode jsem si je udrzel za zadi naseho bez mala 20leteho auticka coz me hralo a je sr... proste je to tak
Peugeot je nenapadne celkem spolehlive a predevsim pohodlne auticko  :papa

YUN00004.jpg

Odesláno (upraveno)

Po 14 dnech dovci  do práce...Jako co ze to chtěl po mě ten budík v pět ráno? Zamacknut a vstával jsem až v půl osmý...👻

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno

Já dnes po 4 týdnech opět u doktorky . . .   Minule streptokok , antibiotika týden domácí práce a pak do práce (bez neschopenky). 😷

Výsledkem je dnešní nová návštěva lékaře a tentokrát se mnou vůbec nediskutovala.   Vypsala neschopenku bez vycházek s kontrolou za 14 dní a oznámila , že na mne pošle kontrolu protože mne zná. 🤒

Přemýšlím jestli to opravdu udělá . . .   V práci mi kolegové řekli , že mne může následně odmítnout léčit . . .   Ale to je asi blbost . . .🥶

Odesláno

@Klemoň ano může tě odmítnout léčit, když nebudeš dodrzovat léčebný režim...A může se na to nabalit i pojišťovna že ti platí léčbu zbytečně😉

Ale spíš na tebe dělala bububu abys to vyléčil 😉 takže to koukej vymarodit...zdravi máš jen jedno😉

Odesláno

"Udání" pojišťovně potvrzuji - stává se to.

Odesláno
V 19. 8. 2019 at 19:45, radim.1008 napsal:

Dovoléná celá pryč, to byla ráno v pět křeč. :roll:D Odpoledne jsem posekal zahradu a nebylo to jako naposled. Ale bylo toho nějak prevela. Řekl bych až moc a to všude. :D

Po týdnu opět posečena zahrada. Teď to rostlo snad před očima. :bojim

Odesláno

Dopoledne jsem chtel ano chtel dodelat dlazbu - no pri tretim radku jsem mel problem "ycko" dostat tam co melo byt a se ctvrtou jsem uznal ze v nedeli me to udela melouchem clovek co to
dokaze asi o 1000% lepe nez ja :D

Odpoledne jsem v Nachode - nevim zda se to teplo projevuje nebo jen vsichni vic spechame ... ??
Male drobne video je prilozeno ....a to je jen hrube sestrihano bylo by koukak na celou cestu ... :(

Muze me nekdo rici proc mamina vede mladsi decko do silnice a starsi v relatvne bezpecne zone ??
Chovani "kolistu" "chodcu" je bez komentare ...
Chovani na kruhaci asi taky netreba komentare - ja se za podobne vjeti omlouvam mavnutim rukou a nebo varovakem - pani zjevne byla jinde.

Kapitola Lidl Nachod - tam skutecne zase dobry napad zvitezil nad rozumem zavory necham bez kometare ale kosicky uprostred parkoviste tak to je genialni napad ....!!
No a posledni nedani prednosti v Krcine jsem uz musel troubit - neb se to nedalo co se dnes delo ....

A to pro zdejsi - jel jsem predpisove a naprosto v pohode. :)

Odesláno

@Lihous se ti divím že se divis...

třeba proto že mladší je lépe zvladnutelne...starší muže být impulsivnejsi...nebo prostě proto že je jen blbá no...nebo prostě má jen už z decek vymeteno...V tehle vedrech...

Zanadavej si za volantem a vypust to z hlavy...jinak tě za tím volantem jednou klepne😉

Odesláno

Hele když jsem kdysi dávno začal jezdit s BUSem tak u nás na psychologii sloužil nějakej dr. Marek starej byl asi tak jako hnědý uhlí ale dokázal poradit a hlavně v oboru dopravní psychologie to byl uznávaný odborník. A ten říkal v předpisech máte že se máte chovat za každé situace korektně a nemáte na sobě dát znát emoce protože podle toho blba co psal ty předpisy emoce za volant BUSu nepatří, a já vám říkám když se vám chce zpívat tak si zpívejte když se vám chce řvát nebo nadávat tak řvěte a nadávejte protože když v sobě ten vztek nebo rozladěnost z toho co se na silnici děje budete držet tak budete permanentně na.raný a za čas stejně dojde k tomu že bouchnete ale dřív se může stát že vám z tý na.ranosti prdne v kouli cévka a pak se budete za volant těžko vracet  pokud se vůbec dokážete vrátit do života. A celou svojí kariéru za volantem BUSu se tím řídím. Ano párkrát přišla stížnost že jsem na řidiče pokřikoval vulgarismy ale vždycky jim k vyjádření napíšu že se chovám tak jak mi poradil dr. Marek a dál to nikdo neřeší. 

No dnes jsme s tatíkem položili zbývající kus dlažby na vjezdu takže zbývá osadit vrata a pár drobností v gumárně a letošní plán bude co se týče budování splněný. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...