Zodiak Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 Dovolená je k ničemu, zahálka kazí život. Nechci napsat "Arbacht macht frei", nicméně má to cosi do sebe. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 tak tohle heslo razi asi nas sef - ono byl zazrak ze sem mel minuly tyden 3 dny dovolene prijel sem do provozoven po tydnu a vsichni nestastni kde jsem byl ze ridic co jel misto me je "magor" Citovat
Lihous Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 No u nas ve Skodovce sice dovolenou "musime" vybrat ale kdy je problem .... Obzvlast ted v tom nasem top systemu. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 premyslim ze si vezmu asi cely leden volno - z moji blbosti sem si odkouril motor ve sluzebaku a minimalne do pulky ledna opraveny nebude - to se bude strizlivet Citovat
ozzy56 Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 před 53 minutami, Havlicek.Lukas napsal: to mi pripomina ze k Prosinci 2017 mam 25 dnu dovolene to znamena ze jeste dovolenou z roku 2016 tvl., hned bych ti tu dovolenou zrušil , když máš na konci roku tolik dní mám nárok na 25 dní a furt je málo Péťa a regius ohodnotil 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 @ozzy56 vis jaky problem bylo vycerpat aspon dovolenou z roku 2015 a 2016 ? v lednove vyplatnici sem mel 48 dni dovolene ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 u nás musím vybrat dovolenou v témže roce (vyjímky existují) Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 Letos jsem ji taky vybral do nuly. Od toho ta dovolená je, aby si člověk udělal a vzal volno, když potřebuje. V létě si snažím brát si tři týdny, protože dva jsou málo. Naštěstí nemám problém s tím vzít si ji třeba následující den. Jenom, co mě vždycky protáčí oči, je to, když začátkem roku mám plánovat dovolenou na rok dopředu. Naštěstí to potom nikdo nekontroluje. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 no v prdchozi praci vybrat nebo prevedli do dalsiho roku MAX 5 dni ale jen za predpokladu ze si byl dlouhodobe nemocny a nebyla sance si ji vybrat ale u soukromnika nevim jak to dela ale proste prevadi Citovat
Péťa Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 Já jsem třeba zjistil, že když si vezmu dovolenou třeba 5 dnů, tak ta práce na mě počká. Když si vezmu alespoň 2 týdny, tak se ta práce "udělá" ozzy56, dusan2 a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 @radim.1008 jj taky jsme museli - ale vzdy to slo prehodit aspon tyden predem takze se v lednu natriskalo 20 dni na ty nejhorsi terminy a pak jsme se hadali pred dovolenou nebo svatkama kdo bude doma ted to teoreticky jde ze dne na den - ale clovek nikdy nevi co se posere - jako napriklad dnes kdyz kolega prisel s neschopenkou a rukou v gipsu - debil si prozznul slachu na prstenicku - nikdo nechape jak se clovek dokaze porezat na hrbetu ruky Citovat
radim.1008 Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 U nás je hlavní, že máš všech 25 dní v plánu vypsaných. Kdy si je vybereš je už celkem jedno. Ale najdou se i tací, co to mají přesně naopak. Takovým bych ji škrtal. "Nevybral jsi si jí? Asi ji nepotřebuješ, škrt." Potom se totiž ozývají hlasy, že ten týden navíc je zbytečný, když spoustu lidí má v prosinci ještě XY dní. Jinak by mě zajímalo, kdo provedl tohle. Sloupek jsem strčil zpátky do díry pro názornost. Citovat
dusan2 Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 Před hodinou, Havlicek.Lukas napsal: z moji blbosti sem si odkouril motor ve sluzebaku a minimalne do pulky ledna opraveny nebude To ma zaujíma Nejaké detaily? Kvôli prevencii. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. prosinec 2017 Odesláno 22. prosinec 2017 ford Transit 2,4 tdci 130k urvala se remenice uprostred prahy - a jel jsem za mohutneho dolevani a obav na firmu bez posilovace rizeni, bez posilovace brzd - bez alternatoru a bez vodni pumpy az domu - cca 60km s varicim motorem Citovat
Almanil Odesláno 23. prosinec 2017 Odesláno 23. prosinec 2017 Já jsem letos dostal několikrát dovolenou nařízenou, a při jedné z těch příležitostí mi ji taky uprostřed odebírání zrušili Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. prosinec 2017 Odesláno 23. prosinec 2017 před 6 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: to mi pripomina ze k Prosinci 2017 mam 25 dnu dovolene to znamena ze jeste dovolenou z roku 2016 Co si vybavuju tak stara dovolená se musi vybrat do konce rijna nasledujiciho roku jinak narok na jeji vyber zanika bez nahrady. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 23. prosinec 2017 Odesláno 23. prosinec 2017 No tak to se Vám divím já bych potřeboval aspoň 35 dnů dovolené. Pravdou je že letos 2017 začal být trochu problém s vybráním i těch 25 dnů co máme ale z provozních důvodů ( nejsou hejbači povozy) a firma poprvé po x letech povolila převod max. 3 dnů do následujícího roku s tím že musí být vybráno do konce února(3 dny) . Jinak s plánováním asi 4 roky zpět se zavedlo pravidlo že se dovolená plánuje v první půlce listopadu. S tím že pak v průběhu roku sice je možno plán upravit ale člověk většinou narazí na to že nejsou volná místa. Letos se k zaběhlému pravidlu vybrání prvních 5 dnů do konce dubna přidaly nová pravidla a to A) v létě ( podle kalendáře tzn. cca půlka června až půlka září ) můžeš naplánovat jen jeden termín a max. 14 kalendářních dní. B) plánování na Vánoce ( od 20-31.12) max. 4 dny a jeden termín. A plánování začalo někdy kolem 20.11 a už na Mikuláše byli po zavedení těchto pravidel zaplněny měsíce 04, 05, 07,08, 09, 12 a teď před koncem roku už byl plno i 03, 06 a z poloviny 11 měsíc a podle toho co jsem se bavil s chlapama tak sotva půlka jich dostala dovolenou přesně v tom termínu na kdy si to plánovali. Je nám jasné že tohle je ze strany obrovský alibismus protože zatímco ve stavu kdy je personální situace tak nějak v normě může být každý kalendářní den cca 28 lidí na ŘD ale v dnešní personální situaci kdy jde v průměru 25 lidí z volna každý den ( brigádníci + lidi z volna) tak se v těch tabulkách na dovolenou objevilo jen 6-10 míst na každý den protože to je podle nějakého výpočtu stav kdy mají šanci vybrat dovolenou všichni sice ne v požadovaných termínech ale měli by ji vybrat. A co jsem udělal včera jsem práci vzdal po asi 4 letech jsem zaspal tak jsem si vzal P16(sick day) tak jsem trochu opláchnul auto, něco málo jsem udělal okolo baráku založil jsem ptáčkům do krmítka atd. Dnes jsem vstal a trochu poklidím v domečku a pak budu lelkovat protože mi přijde blbý něco dělat v garáži když všude okolo se chystají na Vánoce ale mě to nikdy moc nebralo takže poslední 4 roky nechystám nic jen dojdu na Štědrý den k našim na večeři a pak jdu chrnět. Pokud teda nejsem v práci. Citovat
Charlie 607 Odesláno 23. prosinec 2017 Odesláno 23. prosinec 2017 No na mě ta práce počká vždycky, ať mám volno den, nebo 2 týdny. Jinak letos volno celkem luxusní, v červenci 2týdny, v srpnu týden a teď jsem to zapíchl 15. a makat jdu až 8.1. Jsem zvědav na příští rok, plánovali jsme doma že si vezmu celý červenec, dokud je ještě manželka na mateřský, ale zdá se že to asi nevyjde. Citovat
Almanil Odesláno 23. prosinec 2017 Odesláno 23. prosinec 2017 před 5 hodinami, Pe.Tr napsal: Co si vybavuju tak stara dovolená se musi vybrat do konce rijna nasledujiciho roku jinak narok na jeji vyber zanika bez nahrady. Nepropadá, naopak si ji myslím po červnu následujícího roku můžeš vybrat "kdykoli". Citovat
Sawoy Odesláno 23. prosinec 2017 Odesláno 23. prosinec 2017 Coby OSVČ tady asi s délkou a termínem dovolené radši nebudu provokovat .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.