Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ja teda nevim, ale uz te textace maileu je vic nez divna, na spanelskou paticku radsi ani nekoukam, Odesilatel bez mezer a po rozkliknuti... no, jestli an tohle nekdo skoci, asi dobre mu tak no. Ale tak jsou lidi, co dokazou zivotni uspory narvat do bitcoinmatu nebo odeslat na uplne cizi ucet "protoze jim to rekl nekdo do telefonu"... nebo mu dat kompletni pristup ke vsemu, tak co se vlastne divit.

Odesláno (upraveno)

Jojo...zrovna jsem o jedné takové paní četl...přišla o pět a půl míče...a druhou paní zastavil u bitcoinomatu policajt, nenarvala tam všechno a oni ji zavolali kde je zbytek...tak to šla dohodit... Tak kdyby někdo chtěl někdo něco vyhazovat do bitcoinomatu tak ať to radši dá na charitu nebo zvířátka😁

Jako blbost lidí nezná mezí...očividně...

A propo...už jste někdy zažili aby vám pošťák volal či psal kvůli něčemu jinému než,že je prede dverma s balíkem? Já teda ne, o ti hackeři hrubě podceňují náš poštovní podnik.😁

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno

co svět světem stojí, vždycky ti chytřejší obírali ty prostoduché, kdysi o husu, dnes o miliony--tohle se nikdy nezmění, jen způsoby se mění..., stačí slíbit pár korun nebo více procent úroku a vždycky se chytí plno hloupých, v tomhle hraje velkou roli inteligence, ne stupeň vzdělání, proto jsou mezi poškozenými i doktoři, inženýři

• O 2 měsíce později...
Odesláno

ani neni... naprosta vetsina lidi vubec nepremysli a utahnes je na vareny nudli... Tech pripadu jsou mraky a stejne se najde dement, co narve vsechny prachy do bitcoinmatu, posle je na cizi ucty nebo pusti utocnika do svyho pocitace a jeste od nej na zadost odejde, takze ani nevi co se deje... 

Odesláno (upraveno)

@Fruktis   ..pruser je to, ze se nam v posledni dekade IT technologie se rozvijeji takovym tempem, ze BBU (bezny blby uzivatel) nema sanci udrzet krok - o tech seniornich ani nemluve. A na to ze jsem ajtak a mame interne radu cyber-security skoleni tak i me se v ramci internich testu (security team nas tezce udrzuje porad ve strehu) povedlo  kliknout na infikovanou prilohu  treningoveho phishing emailu ...  proste mel jsem fofr, resil 5 veci naraz, do toho genialne podvrzeny email ... a bylo....  nastesti jen cvicny.... 

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@Fruktis to me taky zarazi trosku. Pritom csob.cz neni zas tak tezky snad.

Nicmene musim uznat, online24csob.cz stranka je netypicky profi :D  a je tam videt, ze je to vyslovene kopie origo stranky. Dokonce sedi i certifikaty vydane verohodnym vydavatelem, jsou placene.. to neni uplne typicke.

Odesláno

Mě nejde do hlavy jak je možný když ten duvěryhodný klient zadá ty udaje do ty falešný stránky a někdo je použije tak i přes to že se všechno potvrzuje přes mobil, buď SMS nebo aplikací, tak přijde o prachy, jak je to kua možné?

Odesláno
před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Mě nejde do hlavy jak je možný když ten duvěryhodný klient zadá ty udaje do ty falešný stránky a někdo je použije tak i přes to že se všechno potvrzuje přes mobil, buď SMS nebo aplikací, tak přijde o prachy, jak je to kua možné?

...protoze je spousta lidi uplne blbych. A ano i dvoufaktorova autentizace se da obejit, kdyz najdes ichtyla, kterej Ti ty kody preposle nebo nadiktuje....  Nebo povoli cizim borcum full-control vzdaleny pristup do sveho kompu... 

https://www.penize.cz/ucty-karty/443260-takhle-vam-vyberou-ucet-projdete-si-nejcastejsi-podvody   

https://www.airbank.cz/co-vas-nejvic-zajima/podvody-ktere-zrovna-leti/

Odesláno

Když podvod,tak podvod poradne😁 

Kdyby byli podvodníci trochu poctivější a dali si s tím praci,tak získají mnohem víc...ale očividně jim stačí i to "málo"...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...