Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi už to tu bylo stokrát, ale v hledání jsem nějak nemohl sehnat relevantní topic takže:

Chystám se nalakovat brzdové třmeny a rád bych než začnu nabral pár zkušeností a rad na co si dát pozor atd. Hlavně mě zajímá:

Sprej nebo štětec ?

Demontovat třmeny nebo jen obalit zbytek novinama?

Odmašťovat nebo stačí jen kartáč a parní čištění?

Dávat základovku nebo ne?

Lakovat na závěr ještě přes barvu nějakým ochranným lakem?

Doporučte barvu (značka), zatím mám v merku tuhle:

BARVA

Předem dík za odpovědi.

[upravil dne 25/5/14 16:58 od matii]

Odesláno

Štětec, okartačovat, odmastit a bez zakladu dát Hammerite, nebo Alkyton ve dvou vrstvách přijde tě to podstatně levněji, rozebrané se to dělá lepe, nelakovat! styčné plochy třmenu s deskami.

[upravil dne 25/5/14 18:01 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Drátěný kartáč....odmastit Technický benzín.....vše jsem nechal tak jak je ...nerozebíráno nic.....Hamerite dve vrstvy(stačí malá plechovka) a je hotovo.:super

Nechat ale mezi vrstvami pár hodin...lepší druhý den.

post-50808-14109637770419_thumb.jpg

post-50808-14109637770812_thumb.jpg

Guest servisman
Odesláno

Témat co se týče lakování brzd je tu plno, je to jedno zda je to jen základní 106 či 308 či silnější. Posledně co se jeden ptal dostal tuto odpověď:

Nic ve zlým, ale nedoporučuju to takhle celoplošně natírat. Až se to při brzdění rozpeče tak pak odsekat to kolo bývá dost problém. A o tom, že se to obvykle stane při píchnutí daleko od domova mluvit nemusím :D

Odesláno

Ale no tak....\"rozpeče\":myslim..\"odsekat\"..:myslim....čím jsi to natíral...??

Mám tak už třetí auto a nebyl vůbec žádný problém....kola šly vždy dolů úplně v pohodě....po zaschnutí barvy se dosedací plocha a náboj lehce mázne grafitkou a je to . Barvou natřená dosedací plocha alespoň nerezne....jak by rezla bez barvy.

Odesláno

No já měl na 306 problém shodit zadní kolo z bubnu a to buben naríranej nebyl, byl orezlej. Myslím, že s kvalitní barvou by neměl být problém a jak psal celda1970 \"náboj lehce mázne grafitkou a je to\" pomáhá i na tu rez. Pak jdou kola dolu snadno, vydrží to celou zimu na Vysočině.

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Takže v pátek jdu na to. Ještě jsem si koupil žáruvzdorné bílé samolepky s nápisem Peugeot. Chtěl jsem je ještě přeláknout, ale při pokusu na vzorku jsem zjistil, že je lak "sežere". Tak mi jedině napadá je přeláknout bezacetonovým lakem na nehty a až to zaschne tím klasickým lakem. Máte někdo jinej nápad? Ty samolepky tam určitě chci.

Odesláno

Taky jsem natíral Alkytonem a super, a doporučuju na bubnu jen tu část kde nedosedá kolo, tak jsem to taky udělal a kolo jde vždy v pohodě sundat, a přitom není vidět že to pod kolem není natřeno.

Jen by mě zajímalo čím to čistíte aby to bylo pořád jako nový, já to před týdnem kdy jsem přezouval to zkoušel umýt čističem brzd od Wurth a šlo to pěkně, ale není to na 100%, což mě docela se.e

Odesláno

Hotovo.

krásná práce, docela jsi mě nahlodal k výkonu .. ale nemaje garáž musím počkat až se oteplí a ustálí počasí

Odesláno

Díky, jen pro upřesnění postup.

1) Očištění drátěným kartáčem

2) Odmaštění párou (tzv.kachna) .. určitě by šel i klasický odmašťovač.

3) Dva nátěry Hammerite červená lesklá (druhý nátěr cca 2,5h po prvním)

4) Po zaschnutí (cca 6 hodin) nalepení samolepky (žáruvzdorná .. dovoz GB přes ebay)

5) Přetření (2x) samolepky neagresivním, vodou ředitelným lesklým lakem (myslím, že to je Alkyton)

6) 3x přestříkání klasickým odolným lesklým autolakem (Kwasny)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pekna praca s vasnou.

Len clovek je nuteny zmenit prijority ked ta stretne nejaky 22 rocny fagan na bmw a zrusi tvoje auto a ak je to bez urazu tak je to ten lepsi

pripad.

Ale v kazdom pripade je to velmi pekna praca a urcite 100x lepsie investovany cas.

Komplimenti ako hovoria taliani.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, když už jsem dělal přední brzdy, tak jsem se pustil taky do lakování, stříkal jsem sprejem z Lidlu na radiátory, tak su zvědav jak dlouho vydrží.

Brzdy jsem rozebral do posledního dílu, očistil drátěným kotoušem na flexe a nastříkal.

Níže jsou fotky na předku vrtané Zimmermann s destičkami Ate Ceramic.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...