Přejít na obsah

matii

Uživatel
  • Počet příspěvků

    898
  • Registrace

Vše od uživatele matii

  1. matii

    Kouř z výfuku

    Přesně ... reakce Peugeotu podle směrnic ... "kupte si nové auto, my vám to neopravíme". Řeším to samé, dokonce mi prdnul katalyzátor a kouř mi šel do motorového prostoru a do kabiny. Před nedávnem kolona v Německu natankovaný benzín 100, po půlhodině pojíždění auto začalo hulit jak sto let starý diesel. Byl jsem rád, že mě nezatkli. Po rozjetí vše ustalo. Pustit ze skály je málo.
  2. matii

    308 1.6 Vti skutečně na odpis?

    170000 pokud ses ptal mne, sága pokračuje, vyměněný děravý katalyzátor, nevím jestli to s tím souviselo, vyměněny rozvody a problém přetrvává. Jen mi nejde do hlavy ta logika. Pokud auto rozjezdu nezahřáté, chcípá na volnoběh a cuká a netáhne celou dobu jízdy i po zahřátí, ale pokud zahřáté auto zastavím, vypnu motor a znovu nastartuji, jede jako nové. Pořád mě nedá spát ta lambda...
  3. Mám ročník 2009 kupovaný nový a několik let klasickou již zde několikrát zmiňovanou závadu, se kterou si neví rady (nechce se s tím dělat) ani jeden ze dvou autorizovaných servisů v okolí. Po nastartování kolísají otáčky a pokud se s autem vyjede do pěti minut od nastartování, zhasíná při volnoběžných otáčkách motor a je jedno zda je neutrál nebo sešláplá spojka. Problém se stále zhoršuje a doba ohřátí prodlužuje. Občas vyskočí i klasická hláška Antipolution atd... Ví někdo opravdu co to způsobuje a zda se to dá ještě opravit? Nacpal jsem teď do auta asi 40 tisíc a nechce se mi ho vyhodit. Pokud by někdo věděl co s tím dejte vědět, dojedu a zaplatím, peníze nejsou problém. Nechce se mi tak hezké auto pohřbívat. Mimochodem, diagnostika ukázala nějakou špatnou koherenci na vačkách bla bla o ničem.
  4. Mám něco podobného ... viz video ... 20 stupňů a po nastartování to dělá toto. Pokud se měhem té minuty a půl co ty otáčky kolísají rozjedu, motor chcípá. Jakmile otáčky spadnou ... konec videa, auto jede jak beránek. Je divný, že to dělá až po cca 8 hodinách stání. Po 3 - 4 hodinách startuje a jede normálně. Nějaký názor? Kolísání otáček po startu
  5. Věř mi, nakonec tu tisícovku dáš, bo ti to tak poleze na nervy, že to obětuješ. Věř mi, mluvím z vlastní zkušenosti.
  6. matii

    308 1.6 VTi

    Mě to dělá dodnes a netuším, kde je zakopaný pes. Ani v Peugeotu si s tím neví rady, nebo vědí, ale dělají, že neví o co jde. Ajap to popsal naprosto přesně. Zajímavé je, že pokud člověk nastartuje a nechá to dvě minuty běžet, třebas i při mínus deseti, jede pak auto jako nové. Někdo mi tu radil rozvody, tak jsem se rozhodl natvrdo je vyměnit, ale praskla mi stabilizační tyčka, tak jsem se šel do Peugeotu objednat na servis a zase mi řekli, že ty rozvody po 135 000 nemůžou být vytahaný. A pak se v tom vyznej.
  7. Tak to nakonec vypadá na ten rozvodový řetěz. Dva dotazy. 1) musí se měnit i kladky nebo stačí jen ta klasická sada? Samozřejmě podle opotřebení, ale spíš se ptám podle zkušenosti (najeto cca 135tis.) 2) kolik stojí výměna cca v Peugeotu? Děkuji předem za odpovědi.
  8. matii

    1.6 VTi - nižší tah v zimě

    Koukni sem, řekl bych, že jde o začínající problém "chcípání motoru po studeném startu", který zatím nikdo dostatečně neodhalil. https://www.peugeot-club.com/topic/67099-308-sw-startuje-az-napodruhe/?page=4
  9. Tak to mně omej. Ještě jsem si všiml, že když nastartuju a hned rozjedu a překonám to "chcípání", stejně motor v tahu jemně škube a to i po zahřátí. Zastavím, vypnu motor, nastartuju teplý motor a jede jak beránek. A pak se v tom vyznej. Řekl bych, že je to nějaká zatím neodhalená závada 1.6VTi. Je to tu (i jinde) zmiňováno neustále, ale zatím nikdo nedokázal přijít na to co to jednoznačně způsobuje. Zrovna se tu objevilo téma "Ztráta tahu 1.6 VTi v zimě" a dle mého mínění jde o začínající závadu jakou zde popisuji. Také mi to začalo jemným škubáním.
  10. Mám 1.6 VTi, ale díky za tip. Hmmmm hmmmmm ... teda budu to muset nějak zkontrolovat.
  11. Najeto 136 000 rozvody původní ... že by totonc?
  12. Oživuji toto téma. Podobné problémy: Auto nastartuje dobře, ale v zimě (do 10st.) běží jen na cca 800 - 900 otáček, přitom dříve běželo na 1100. Po rozjetí při sešlápnutí spojky chcípne. Jak kdyby u starého auta nešel sytič. Pokud nastartuju a nechám běžet cca 3 minuty, jede super. Včera v servisu Peugeot naprosté zklamání, přijde mi, že namají zájem podobné věci zkoumat. Tak vyměnit olej a vzduchový filtr. Diagnostika ukázala pouze koherenci jak na sací tak na výfukové straně a špatný fázový posun na vačkách či tak něco. Přeložili mi to jako "Vole kup si nové auto" v tomto se hrabat nebudeme a nebo nám vysolíš "balík". Tak nevím, dokázal by někdo poradit jak postupovat dál? Ptal jsem se na čidlo teploty (už popátý) a odbyli mě (už popátý), že to je blbost a na tento motor podle VIN žádná svolávačka nebyla.
  13. matii

    strzeny zavit na zadni naprave

    Vracím se k tématu. V létě mi v servisu opravovali píchlou gumu a při nasazování dotahovali pistolí. Teď při výměně jsem zjistil, že mi strhli závit. Jak náročná je výměna náboje? Dělal jte to někdo? Stačí jen náboj, nebo musí dolu všechno? Jsem laik v tomto směru tak sorry za hloupý dotaz. ... aha už na to koukám na youtube, takže je to vcelku s kotoučem a ložiskem že? A to asi budou muset jít dolu obě strany, no to se fakt vyplatí. Počítám 10 000Kč za strženej šroub. Zkusím ještě nějaký servis (viz rady nahoře) ale nevím nevím.
  14. Nevíte někdo, jaká je minimální tloušťka předních kotoučů nebo kolik mm může být vyjetá ta hranka?
  15. Máte někdo zkušenosti s "drnčením" řadící páky, když je zařazen 5.rychlostní stupeň (1.6 VTi)? Možná to bude lehký dotyk se zamykáním zpátečky. Koukal jsem seshora se tam nedostanu. Rozebíral jste to někdo z boku? Sháním zkušenosti, abych tam někde něco neulomil. Zase se mi nechce jet 4 000 km na dovolené a poslouchat to drnčení.
  16. Zdar, na legendy se dostanu letos poprvé. Je poblíž možnost parkování, nebo je lepší nechat auto na P+R a dojet MHD? Koukal jsem, že poblíž je metro Kobylisy.
  17. matii

    zadní pravé světlo

    Už se to tu řešilo, stará bolest 308ček. Nejlepší je výměna patice popřípadě konektoru. Zkus si najít to starší téma.
  18. matii

    Jaky motor do nove 308sw?

    OL ok, ale bacha na škrábance. Znáš to "když ptáčka lapají ..." po ukončení OL se všechny nestandardní škrábance, což jsou všechny draze platí.
  19. matii

    Nová 308

    I když to na jistých serverech popírali, bych se vsadil, že už bude mít možnost volby virtuálního kokpitu jako má 3008.
  20. matii

    Alternativní svíčky a filtr

    K výměně svíček ... bacha na dvě věci. 1) Potřebuješ speciální oříšek (nástavec). Dá se sehnat v Auto Kelly, ale nejmenuje se přímo "Klíč na svíčky Peugeot". Sundej kryt a koukni se jak vypadá. 2) Pořiď si magnet na tyčce nebo dlouhé úzké kleště. I když svíčku vyšroubuješ, je hluboko zapuštěná a je problém ji vytáhnout ven. Jinak používám ty NGK svíčky a plná spokojenost ... viz starší příspěvek.
  21. matii

    dodelani tempomatu

    Od té doby co mi tempomat dodělali funguje naprosto spolehlivě. Jinak dělali mi to ve Fair Autotop Ústí nad Labem, ale taky už je to nějaký ten pátek, takže nevím kam se pohly ceny.
  22. matii

    Klepání od předního kola

    Juj, díky za tip, to by mohlo být ono. Dá se to někde zkontrolovat pohledem, nebo to musí do servisu? Sorry za dotaz ... automechanik laik.
  23. matii

    Klepání od předního kola

    Tak téma bouchání je tu znovu. Zajímavé je, že v mrazech to nedělá, jen jak se oteplí k nule nebo nad. Stačí rozjezd z absolutně rovného parkoviště s hladkou podlahou a už při 5km/h to lehce bouchne. V autorizovaném servisu prověřili celý mechanismus řízení včetně stabilizátorů a nic nenašli. Prý mam počkat až se pořádně oteplí a pokud to nepřestane, tak přijet. Žádné vibrace, žádný problém s řízením, nebýt těch zvuků tak auto je OK. Spíš než nerovnosti se mi zdá na to má vliv rozjezd a brždění. A teď babo raď. Nemáte někdo ideu co to může být?
  24. matii

    Nový termostat.

    Aha, tak to bude opět to zatrápené čidlo. Díky. Byl jsem nedávno v autorizovaném servisu a ptal se na to v souvislosti s tím, že mi studený motor přidával otáčky a bylo mi řečeno cituji: "To bylo řešeno softwarově, podíváme se vám na to". Následovala diagnostika, která kromě zvýšených hodnot lambda sondy nic neodhalila. Měnila se tedy lambda (problém s otáčkami vyřešen), nicméně to topení hřeje jak se píše v úvodu po výměně termostatu (toho domečku) ne tak dobře jako u nového auta (narozdíl od pisatele tohoto tématu před výměnou termostatu netopilo vůbec). Tak už fakt nevím co s tím. Ještě mi napadá ten radiátor, ale jestli to je jen zavzdušněné, tak škoda peněz za jeho výměnu. Auto jede 8 rokem (120 000Km). Proto mě zajímá, jestli se dá odvzdušnit i tedy jak říkáš auto s čidlem, nebo se mám podívat na ten radiátor (samotnému se mi do něj pouštět nechce a výměna zas přijde na nějaký ten tisíc). Jen by mě jako laika zajímalo, na co všechno má to čidlo teploty vliv a jakou teplotu to vlastně snímá?
×
×
  • Vytvořit...