Přejít na obsah

Plch

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Plzeň
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Plch's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

1

Popularita

  1. Ahoj, jen se chci ujistit. Před nedávnem se mi začalo objevovat varování Braking system faulty a po chvilce ABS system faulty. Objeví se, pak zmizí, pak třeba 2 dny nic a pak to zase pípne. Brzdovka dolita a nic, tak jsem šel do Pegeotu. Z diagnostiky vyjel protokol s chybou C1381: Závada: napájení recirkulačního čerpadla. Charakteristika závady: zkratování na plus pólu nebo zkratování na kostře nebo otevřený obvod. Oprava - výměna ABS, díl za 23 tis. před slevou. Nepřijde mi to jako úplně láce, tak se chci zeptat, jestli jsou nějaké jiné možnosti, popř. co ještě jiného vyzkoušet. Aby třeba mi nevyměnili ABS a pak nepřišli na to, že kuna uhryzla kablík za 50Kč, nebo já nevím Vlastně ani nevím, jak se k tomu ABS dostat : ) Díky předem!
  2. Děkuji převelice za podrobný popis! Tak jak to tak vidím, asi nechám dveře ještě nějakou dobu lupat:D Nejsem si jistý, jestli musím odvrtávat ty nýty držáků madel, ale zcela určitě musím odlepit a zase přilepit těsnící fólii dveří. Musím říct, že se mi do toho zatím nechce, ale návod si uschovám pro pozdější použití. Ještě jednou díky za návod, máš můj respekt!
  3. Přesně tak, předpokládám, že se tam jinak nedostanu. Není někde zakreslena poloha úchytek, popř. jak kde na co zapáčit? Omlouvám se, nejsem v tom zrovna kovaný
  4. To budu velice rád, nikde jsem to totiž nenašel:super. Špinavé to není, nikterak to nevypadá (tedy kam mé oko dohlédlo). S tím WDčkem plně souhlasím, nicméně v tomhle případě se ani bílá vazelína nejeví, jako řešení problému. Možná to budu muset rozebrat a vyměnit, nebo dát do servisu.
  5. Ahojky, delší dobu mám takovou nepříjemnost, že při úplném otevření levých zadních dveří se ozve nepříjemné lupnutí, při zavírání opět. Pokaždé je to při trošku jiném úhlu otevření. Našel jsem si nyní čas, že bych to prozkoumal. Odhrnul jsem těsnění omezovače dveří a pořádně prostříkal WD40. To nepomohlo. Ale zdá se, že opravdu lupání způsobuje omezovač, už podle toho, jak při lupnutí jeho táhlo odskočí. Chtěl jsem si to potvrdit tím, že ho odšroubuji ze sloupku auta, ale šroubovákem jsem s tím torxem (asi tak T35) nepohunul:bojim. Chtěl jsem odendat čalounění, velké naděje jsem vkládal do šroubku, který je vpředu a spojuje 2 jeho části. Ten šel sice dobře, ale v ničem to nepomohlo. Prosím, jak se co nejšetrněji dostat k mechanismu omezovače + máte k tomu nějaké postřehy? Děkuji předem!
  6. Plch

    Autobaterie-jak na ni

    haasa: gratuluji Marcel00: \"A\" bude startovací (maximální) proud, \"Ah\" je kapacita aku [upravil dne 9/3/12 11:20 od Plch]
  7. :D:D:D:D:D Tak to mě fakt dostalo:):):)
  8. Máte někdo zkušenosti s takovým tím pískátkem do auta? Občas to slýchávám u nás na parkovišti, má to asi nějaký soused. Myslím, že to může docela fungovat.
  9. Plch

    Autobaterie-jak na ni

    Správná otázka, originální aku je ta Varta 60 Ah dole na zemi v tom seznamu součástek. Ta půjčená, která je nafocená v autě, je nějaká Akuma asi 45 Ah. Přesné rozměry neznám. Tím, že byla menší, jsem s tím měl dost problémy, kabely na to nejsou dělané, bylo to jen tak tak. Možná jste si všimli, že kvůli tomu zůstal prohnutý i černý kryt aku u plusového pólu.
  10. Plch

    Autobaterie-jak na ni

    1) Odjistit plastový nesmysl a vytáhnout nahoru, viz obr https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071859 2) Povolit objímku vzduchové hadice a tu vytáhnout (viz šipky vlevo nahoře). Odjistit držák sání viz detail vpravo dole. Pak je možné celé sání vytáhnout směrem vzhůru. https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071861 3) Tím máme volný prostor pro další práci: https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071862 4) Vycvaknout červený plastový kryt dle šipek na obrázku: https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071860 5) Vycvakneme elektrické rozvody viz. šipky vpravo a dole. Nejde to moc zlehka, hlavně v mrazu je potřeba spodní háček docela vypáčit šroubovákem. Plast s rozvody pak vytáhneme směrem nahoru. Potom můžeme odklopit kryt plusového pólu a vypojit kabel vycvaknutím směrem nahoru, viz. detail vlevo nahoře: https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071865 6) Rozvody jsou teď kompletně uvolněné: https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071866 7) Abysme mohli odklopit kryt baterie, musíme vyndat kryt pojistkové skříně (či co to je : )). Po zatlačení v místě šipek odendáme: https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071867 8)...a vyhneme rozvody směrem doprava: https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071863 9) Kryt baterie jednoduše tahem nahoru vycvakneme (viz. obr.). Poté kryt vymanévrujeme z motorového prostoru směrem dopředu k chladiči. Máme volný mínusový pól, odpojíme jej stejně, jako plus. https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071864 10) Baterii odšroubujeme klíčem č.10 - šroub je po levé straně: https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454074336 Seznam součástek: https://p1ch.rajce.idnes.cz/P308Aku/454071858
  11. Plch

    Autobaterie-jak na ni

    Trošku jsem bojoval, jestli to sem opravdu dát. Oproti těm ostatním návodům je můj motor zasviněný a vypůjčený akumulátor také. Ale budiž, buďte prosím shovívaní : ) Nejsem ani fotograf, ani automechanik ani pedant přes úklid : ))
  12. Plch

    Autobaterie-jak na ni

    Ahoj, nevím, jestli je to ještě aktuální, ale nedavno jsem se také potýkal s výměnou aku v mé 308ce. To video mi v tom hodně pomohlo, ale není kompletní a týká se spíše instalace desulfátoru, než vlastní výměny akumulátoru. Tak jsem to nafotil a kdyby byl zájem, hodím ho sem coby odkaz na video, co udělám z mých fotek. Není to nic složitého, myslím, že to zvládne skoro každý, jen se toho nesmí bát. Napodruhé jsem baterii vyměnil za 20 minut vč. nafocení a nastavení hodin na displeji. Podotýkám, že nejsem zrovna automechanik. Byl by zájem?
×
×
  • Vytvořit...