Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nepoctivý prodejce z fóra P-C s nickem Kennosaurus !!!

Recommended Posts

Odesláno

Jak píše StibTo, pravidla jsou nastavena relativně dobře. Kvůli 0,01% nepovedených obchodů je nemá cenu měnit. To by se upravovaly několikrát do roka a byl by v tom chaos.

Odesláno

Pokud bychom to měli řešit jako kolektiv, tak nejlevnější řešení situace by bylo, sehnat to tlačítko (nebo přední panel) z vadného rádia a složit to dohromady. A kdo by to věnoval, v hodnotě např. 50 až 100 Kč, tomu dát např. slevu na komerční inzerci (mám na mysli např. Hugo Boss).

Nemáte někdo to tlačítko, nebo panel doma?

Odesláno

OK406:

Pokud se chceš pokusit dostat ke svým penězům, zkus kontaktovat svou banku, že jsi poslal peníze omylem a že bys je potřeboval získat zpět. Tvá banka pošle bance příjemce žádost, aby vyzvala vlastníka účtu k navrácení peněz. Pokud tak neučiní, měli by ti dát na výběr, zda chceš poslat další žádost na zjištění nacionálů o vlastníkovi druhého účtu k případnému právnímu sporu nebo se na to vyprdneš.

Pozor, žádosti tohoto typu mohou být ze strany banky zatíženy poplatkem.

Odesláno

A co zkusit ověřit verzi o zapůjčení účtu a zkusit o pomoc člověka, který si účet zřídil, určitě ví, kterému kamarádovi zapůjčil svoje přihlašovací údaje a vzhledem k tomu, že se jedná o jeho dobrou pověst, měl by být ochotný vyřešení celé situace napomoct, nehledě na to, že na celém tomhle extempóre má také svůj podíl viny;)

Odesláno
Není to náhrada vadného rádia? Já jen že tam by asi ten čudlík byl...

Dobrá otázka. Přehodit panel nebo čudlík je určitě jednodušší, než se domáhat 500-ky úřední cestou.

Odesláno

Taky si myslím, že jde o princip, ale ono pět set tam, pětset támhle a vyčůránek má litr.

Záleží to ale na OK406, jak to bude chtít moc řešit.

Odesláno

Princip je, že má ostudu. Že se tady nemůže ukázat, ani pod jiným nickem (osobu lze poznat celkem snadno podle stylu vyjadřování).

Jde teď o to, aby kupující dostal rádio s čudlíkem, když už zaplatil.

Ale jestli to chcete hnát vejš:D, tak nebude ani rádio OK, ani peníze, spousta starostí a nervů a případně dodatečné výdavky.

Odesláno

Záleží na OK406, jak s tím bude chtít naložit, napsal jsem jednu z možností.

Prodejce má z ostudy kabát, to je fakt.

Pokud by to například vedení vyřešilo slevou, pro některého z komerčních inzerentů, výměnou za čudlík/panel, byl by to pěkný vstřícný krok, možná se ale najde i někdo kdo má rádio doma, a třebas ho i daruje bez nějakých dalších požadavků, překáží mu je nefuknční a pro účely opravy bude dostačující. Jde o to, zda opravdu to rádio aspoň funguje.

Každopádně je teď na řadě kupující, jak se k tomu postaví a jak moc to bude chtít řešit. Ano, domoci se pravdy a spravedlnosti často stojí hodně usilí a nervů, s tím souhlasím.

Věřím v lepší zítřky a věřím, že lidstvo není úplně zkaženo a stále po světě chodí většina dobrých lidí.:aut

[upravil dne 13/5/14 09:15 od Fruktis]

Odesláno

Chápu OK406, ale nevím, proč by měl klub dávat nějakou slevu někomu, že v čistě soukromém obchodě mezi někým vydávajícím se za kentosoura a OK406 došlo k nějaké pochybnosti. Klub dává svůj prostor na webu všem inzerentům a je jen na kupujících a prodávajících, jak obchod \"upečou\".... Klub přeci nemůže za nepoctivé nést riziko.... Je jen na OK406, jaké kroky podnikne - my mu můžeme maximálně poradit. Přeci nechcete, aby až nějaký dlouholetý člen koupí od někoho podobného padělku kentosaura auto stavu skrytého vraku, tak aby klub dával slevu na díly u nějakého klubového partnera :roll

Odesláno

toto se dělo, děje a bude dít--nic a nikdo na tom nic nezmění, vždyť jsme jen lidi ;)

je to taková připomínka pro nás ostatní, že čas od času se to nepovede...

Odesláno

Dobrý den,

včera večer mě kontaktoval uživatel OK.406 mailem. Dovolte, abych se představil. Jak už je na první pohled zřejmé, jsem původní majitel nicku Kennosaurus.

Je to dva roky zpět, co jsem si koupil Peugeota 306, 1.9 TD, třídvéřák. Regnul jsem se tu z toho důvodu, že auto potřebovalo hodně oprav a jelikož jsem tomu rozuměl jako baba fotbalu, často jsem se tu dotazoval na již banální opravy (čerpadlo, zadní náprava a mnoho dalšího, viz filtr) a pomáhal mi to spravovat známej, zatvrzelej peugeoťák (prodejce rádia, dále jen \"známej\").

Jakmile bylo auto v relativně dobrém stavu a začalo spolehlivě jezdit, na forum jsem nechodil - nebylo proč. Na to známej, u něhož jsem byl docela často, měl nějaké díly z dovezeného auta. Přišlo mi zbytečné zakládat druhý účet, tak jsem mu dal heslo a v podstatě byl i spokojený, protože ho ty auta baví a já na sledování vláken neměl čas a on mi dával echo, pokud zde bylo něco dobrého za dobrou cenu pro mé auto.

V pátek 9.5. mi volal Hurvajz, vůbec jsem nevěděl, která bije, ale bylo mi jasné, že se to týká známého, když o tom nic nevím. Řekl jsem mu, že mu zavolám a ať si to vyřeší, což jsem udělal. Dál jsem tomu nevěnoval pozornost.

Včera mi psal uživatel OK.406, tak mi je jasné, že se to nepohnulo a rozhodl jsem se přečíst v jeho příspěvku, o co vlastně jde. Abych řekl pravdu, z některých příspěvků mi je na blití. Možná i jako vám ze mě, i když v podstatě za nic nemůžu.

Rozhodl jsem se, jak vidíte, reagovat. Zřejmě mám ban, jelikož se mi nepodařilo přihlásit.

Myslel jsem si, že tu jsou strašně fajn lidi, co se mi vždy snažili poradit, pokud jsem něco nevěděl (z hlavy Koblih, pak ten co má na profilu ta \"zlatá kola\", ...spousta dalších, nicky už nevím), po přečtení tohoto vlákna jste mě po těch spekulacích a nesmyslných blábolech velice zklamali.

Nechci tu nikoho obhajovat ani bránit, ale ...

To že měl chřipku a byl \"hotovej\", to mohu potvrdit, protože jsem tam jeden den byl, když ležel.

Dále, to že balík balila jeho žena, mě vůbec nepřekvapuje. Ta ty balíky balí na 95%. Zbytek je dcera nebo já.

Velice mě mrzí, jak se to tu rozjelo a v podstatě z něj děláte hajzla. Možná tu zase vyjedou komentáře, jak jsem zaujatý a další bláboly. Já jsem mu velice vděčný, že mi pomohl spravit auto, bez něj by to nešlo (nebo za nehorázný prachy v servise). Dodnes za ním osobně jezdí spousta lidí pro díly a nikdy jsem nevěděl o nějakém problému (známe se aktivně přes dva roky). Má tzv kouzelnou půdu a lidé pro něco přijedou a často si berou i něco jiného, za rozumné ceny. Kdyby byl tak špatný prodejce, jezdili by k němu tak leda popeláři a pošťačka.

Je hrozná škoda, že se třeba neozvali kupující, kteří byli s obchodem spokojeni. Co vím, tak tady pár věcí prodal.

Ono věřím tomu, že kdyby OK.406 jednal trochu s klidem, neukvapeně, tak že se rozumně domluví. Takhle si každý myslí \"něco o prdeli\". V podstatě mi tvé zprávy přijdou zbytečně vyhrocené, až útočné. Jde psát i normálněji. Takhle si i já myslím, že s tebou není normální řeč.

Jen jsem se chtěl vyjádřit, i když mě třeba spousta lidí nepochopí a odsoudí. A opakuji - některými jsem zklamán.

Michal

Odesláno

co jsem jednou slyšel,tak by se měla možná pravidla změnit . . . nováček může inzerovat až když bude mít určitý počet příspěvků . . . ale nevím zda to pořád platí-zda je to pořád v plánu :papa

Odesláno

I kdyby se ozvala stovka \"spokojených\" kupujících, v popsaném případě jednal zcela jasně jako ŠMEJD a ty ostatní případy nemají sebemenší váhu. Ta obhajoba je směšná. A vícenásobná registrace je za BAN úplně stejně. Sbohem.

Odesláno

Ano nový systém bude umožňovat zamezení nováčkům vkládat inzeráty... Ale to tento problém bohužel neřeší....

Odesláno

Kennosaurus - bez zbytočných rečí okolo, kto a ako komunikoval.

1. OK406 hľadal plne funkčné rádio s kódom.

2. Tvoj známy (ďalej len predajca) sa ozval, že také rádio má, a je plne funkčné.

3. S vedomím, že z rádia je odpadnutý \"powerbutton\" rádio poslal (aj keby tam to tlačítko pribalil, nič to nemení na fakte, že je \"odpadnuté\")

4. Z diskusie a fotiek pridaných P607Olda jasne vyplíva, že tlačítko sa nedá len tak \"prilepiť\" alebo \"nasunúť\" naspäť, a tak je oprava nemožná.

5. Ak by sa aj oprava \"podarila\" je otázne, koľko vydrží.

6. Z týchto faktov, ktoré chápe ako predajca, tak aj kupujúci a všetci tu na fóre, vyplíva ,že poslal autorádio ktoré neodpovedá stavu, aký OK406 v inzerátu požadoval.

Keď si odmyslíme akúkoľvek komunikáciu, predajca musí uznať túto chybu. Tú aj uznal v príspevku pred týmto, kde napísal, že netušil, že pripevnenie tlačítka \"naspäť\" je taký problém. Keď si je teda tohoto vedomí, má vrátiť plnú čiastku, tj 500 Kč. OK406 nemôže za to, že poslal zlé rádio, a že si sám neoveril skutočnosť, že tlačítko tam nejde len tak nasunúť. Takže zbytočné náklady na poštu a za poštovné si vyrobil predajca len a len sám.

Zároveň naozaj považujem za nadštandardné správanie OK406, že rádio poslal späť na svoje náklady. On si totiž objednal funkčné nepoškodené rádio, a nie jeho vinou mu dorazilo to čo dorazilo. Takže náklad za poštovné bol navyše.

Zo správneho hladiska by mal ten \"fajn\" známy konať tak, aby chybu napravil, bez ohľadu na to, aká bola či nebola komunikácia. Má vrátiť celú kúpnu sumu, a keďže si balík neprebral, tak má zaplať navyše opakované poštovné, prípadne si má rádio vyzdvihnúť inak, to už je na ňom.

Ak je taký fajn, nechápem, prečo mu to robí problém, keď chybu rádia uznal a pochopil ,že nie je ľahko odstrániteľná.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...