Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nepoctivý prodejce z fóra P-C s nickem Kennosaurus !!!

Recommended Posts

Odesláno

Bohužel, stala se mi nemilá věc ohledně nákupu zboží přes fórum od člena P-C. Na fórum P-C jsme si dal inzerát: ,,Koupím plně funkční i s kódem autorádio Philips 4050\".

Ozval se mi přes SZ člen P-C s nickem Kennosaurus, že by měl mít toto rádio. Přes sms jsme si napsali a já se ujistil, že se jedná o typ Philips 4050. Napsal jsem mu, zdali má nějaké fotky a jeli plně funkční. Odepsal mi: ,,Jo tak to je ono co je na obrázku, jinak bývalí majitel mne ujištoval že je plně funkční, já jsem ho chtěl vyzkoušet ale neuměl jsem tam dát kod\".

Cenu navrhl prodejce sám i s poštovním. Neměl jsme sebemenší důvod nevěřit, jelikož zde na fóru jsem vždy měl možnost komunikovat a obchodovat s poctivými členy.

Kennosaurus mi poslal číslo účtu, já zaslal ujednanou částku. Za několik dní mi přišel balík a já jej, jakmile jsem měl možnost otevřel (byl se mnou i kolega z práce). Jaké ale bylo moje překvapení, když hned při prvním pohledu na rádio ještě v skoro zabalené chybělo tlačítko zap/vyp. Tak jsem napsal hned SZ Kennosaurus: ,,Dneska jsem otevřel balík a zjistil jsem při prvním pohledu, že chybí u rádia tlačítko on/off. Rádio jsem ani nezkoušel a hned jsem jej zabalil a odesílám zpět z důvodu, že není plně funkční, jelikož není výše uvedené tlačítko. Proto prosím o zaslání částky 500,-Kč na můj účet.

Děkuji OK406 \".

Jaké ale bylo moje rozčarování, když mi přišla od Kennosaurus SZ: ,,Jéžiš, já ten čudlík mám jenomže zrovna když se ti to mělo posílat tak mě skolila chřipka a balila to manželka a já jí zapomněl říct že ten čudlík leží vedle rádia, stačil tam přilepit.\"

Odepsal jsem, že tlačítko lepit nebudu a ani nikterak jej v montovat\".

Odepsal jsem, že jsem ztratil důvěru v rádio a zkoušet jej nebudu ani šroubovákem, jak mi napsal v SZ. Dále jsem mu napsal, že celou věc napíši na fórum P-C.

Další odpovědi byli ve smyslu: Klidně to sem napiš, zatím tu mám jen kladné ohlasy a vždy se s každým domluvím, pokud věc nefunguje nebo není kompletní tak to vždy napravím, pokud to nejde vrátím peníze (což jsem zatím nikdy nemusel) jenže ty jsi mi žádnou šanci k nápravě nedal a já nebudu zbúhdarma investovat svúj čas+demontáž dílu, balení, cesta na poštu(8km tam 8zpět) a poštovné, to je potřeba si uvědomit že lidé kteří zde nabízí použité díly tohle vše musí absolvovat a také to že věci nejsou nové, takže jestli se chceš jak říkáš rozumně domluvit tak ti vrátím částku sníženou o své náklady které si cením na 150kč v čemž je zahrnut i polatek za převod z účtu.

Dnes jsem se díval na výpis mého účtu a daná částka 500,-Kč nebyla uvedena. Proto jsem se rozhodl, že celou věc veřejným. Domnívám se, že tak by se jednat nemělo a rádio bez tlačítka vyp/zap není plně funkční a dodatečně jej montovat nechci. Navíc jsem se dotazoval, zdali je rádio plně funkční. A nevšimnout si výše uvedeného tlačítka je divné.

Vím, že občas se tu takové to podobné věci vyskytnou.

Foceno mobilem N2700. Závěrem chci napsat, že jsem se celou záležitost vyřešit mezi prodejcem a mnou. Vzhledem komunikaci prodejce, nemám jiné řešení, kromě právního dle NOZ, což nechci. Jaký na to máte názor Vy ostatní a jak by jste se zachovali na mém místě. Celou komunikaci SZ mám uloženou.

post-7387-14109637409754_thumb.jpg post-7387-14109637410112_thumb.jpg

[upravil dne 12/5/14 18:25 od OK406]

Odesláno

dneska ti nejspis ani nemohla suma prijit, kdyz je statni svatek a banky nejedou .... jinak si ale myslim, ze ma Kennosaurus pravdu, moc sanci situaci napravit jsi mu nedal

Odesláno

Určitě souhlasím s OK406 - zboží neodpovídá popisu , tak jej prostě nechci . Je asi fakt , že by tam to tlačítko stačilo nějak nalepit nebo tak , ale proč bych se stím měl babrat , když jsem kupoval plně funkční věc ?

Odesláno

Času na zaslání či napsání SZ bylo dost. Pokud mi přišlo rádio, kde chybí základní tlačítko, tak to opravdu nechci. Navíc jsem se v SZ dotazoval, zdali je rádio plně funkční. Já se domnívám, že bez tohoto tlačítka není! A zkoušet rádio šroubovákem, jak mi Kennosaurus napsal, tak to opravdu dělat nebudu. Jen jsem po zjištění závady odstoupil od koupě a o celé věci informoval prodejce. Ani nevím důvod, proč tam tlačítko není. Samo od sebe nevypadne. A ani lepit jej nechci. Přece mě nemůže nikdo nutit, abych si vzal věc, kterou nechci a která vykazuje danou závadu, navíc není odzkoušená. A to, že neumí Kennosaurus zadat kód rádia, navíc, když je k tomu manuál? Nevím. Prostě odstupuji od koupě. Nevidím důvod, proč bych měl za to platit někomu cestu na poštu + manipulační poplatek! To beru jako vtip.

Navíc je rádio neodzkoušené! Takže je to opět loterie ano - ne a taky, zdali bych si nepoškodil případnou závadou elektroinstalaci.

Věřím, že jsou zde poctivý prodejci.

[upravil dne 8/5/14 18:49 od OK406]

Odesláno

A to jsi ho ani nevyzkoušel a případně nepočkal až ti tlačítko pošle.....??:myslim:myslim

Kvůli jednomu tlačítku si nadělat tolik problémů......:roll:roll

[upravil dne 8/5/14 18:50 od celda1970]

Odesláno

Jestli OK406 měl dostat plně funkční rádio, tak bych se se šroubovákem taky nikam nenípal

OK406:Jinak vy mezi sebou máte nějakou smlouvu, že odstupuješ od koupě..... Mám takovej pocit, že na tohle se to nevztahuje a je vždy sázka do loterie jestli podobný \"kup\" vyjde... Jak pro kupujícího tak prodávajícího.... Stejně to neplatí na prodeje typu aukro, ebay (i když tam to chrání), kde je uvedeno, že věc není nová a nejsem živnostník ;)

doplněno a opraveny chybky enigmy :mad:

[upravil dne 8/5/14 18:50 od punkac]

Odesláno
a co udělat kompromis?

poslat zpět at to opraví a pak k tobě zpátky za cenu poštovného?

to zní dobře to by OK406 mohl zkusit :super

jen se trochu obávám že se to zde zvrhne ve flame ... no uvidíme :myslim

Odesláno

Ano, v SZ jsem psal o fotky a zdali je plně funkční rádio.

Smlouvu nemáme ale může být ústní. Jinak dohoda byla daná písemně a to SZ, kde jsme se dohodli na částce + adrese. Jinak je jedno, zdali je to nová a nebo stará věc dle NOZ. Nechci se s nikým hádat. Ale důvod, proč tam tlačítko není nevím. Ty by sis takové rádio vzal (koupil)?

Odesláno

ne, nevzal, to je snad jasný.... Normálně bych to udělal jako ty, vrátil bych ho..... jenom bych se snažil domluvit tak nějak lidsky ;)

Odesláno

Tohleš je už opravdu na hlavu :blicismajlik tak panáček zabalí do balíčku vědomně rádio bez čudlu a ještě se tady bude řešit, že se mu bude dávat šance? Kdo to někdy opravoval tak ví proč to vypadává a že to pořádně opravit nejde. Proč bych se měl dávat šanci někoému kdo mě obelhal?

PS: smlouvu uzavřeli ústně (i když vlastně písemně) a stejně jako na Aukru a na Ebay se na to vztahují příslušná ustanovení o koupi použité věci.

Odesláno

Popravde receno mam podobnou zkusenost tez tady z fora kdy prisel plast.panel v takovem stavu ze u nas by letel do popelnice dle prodavajiciho v dobrem stavu tech par skrabancu :)

pry kolik lidi kouka na strop - slo o predni panel lampicek.

Neresil jsem to jen po tomto vytrvale vymrzuju a pokud je zbozi Ok prodejce s trpelivosti a klidem odpovida a posila foto pokud ne tak ne a jdu dal.

Nakonec byl dobry jako prototip pro upravu.

Jinak stat se muze cokoliv klidne i ta chripka \"ale\" ..... a jak zaznelo neni to nova vec a pokud byla cena Ok s predpokladem dohody .... ale pokud ne tak nejaka dohoda sleva a nebo vraceni ....

BOHUZEL latka kvality je pro kazdeho jina!

Odesláno

Já bych se třebas domluvil tak že bych se s dotyčným sešel a domluvil bych pak co dál ale jak koukám tak máte mezi sebou pěknou štreku..

Chápu rozhořčení že chceš něco funkčního a pak to nemáš ale dyt sme lidi tak bych se zkusil nějak domluvit na rozumném řešešní ;)

Odesláno

No právě prodejce věděl , že tam chybí to tlačítko... Měl alspoň předem kupujícího informovat , zdali mu to bude vadit a zdali by si to sám opravil , místo toho to poslal a ještě k tomu bez tlačítka a doufal , že to kupující nebude řešit... To je prostě nefér jednání...

Odesláno

tak mělo by se tady udělat jak už bylo řečeno vlákno o problémovejch prodávajících....

nějak se to tady množí......

taky jsem ted posílal jednotku ABS FrantaCV a dal jsem mu tam čas na vyzkušení i když bych nemusel,kdyby nefungovala nebo byl problem(nezkoušel jsem ji) tak by mu za ni vratil peníze a neřešil to....:roker

Odesláno
No právě prodejce věděl , že tam chybí to tlačítko... Měl alspoň předem kupujícího informovat , zdali mu to bude vadit a zdali by si to sám opravil , místo toho to poslal a ještě k tomu bez tlačítka a doufal , že to kupující nebude řešit... To je prostě nefér jednání...

...a takhle přesně vznikají drby a pomluvy ... kdes to četl že to věděl a vědomě poslal \"bez\" a doufal, že to kupující nebude řešit ? kdes tohle všechno vyčetl ??? z citovaných SZ vyplývá, že verze prodejce je taková, že to neposílal on. :roll

Odesláno

No věděl , že tam to tlačítko není ... Kdyby to manželce řekl , tak by to poslala včetně tlačítka. A nic to nemění na tom , že to OK406 nechce opravovat...

[upravil dne 8/5/14 19:11 od kovy_s]

[upravil dne 8/5/14 19:15 od kovy_s]

Odesláno

Souhlasím s OK406. Kupující měl poslat funkční věc. To, že to neposílal prodávající sám, ho neomlouvá, měl si to pohlídat. Udělal chybu, a měl by ji napravit.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...