Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Taková dnešní příhoda:

Tchýně si na dnešek pozvala jednoho starého pána elektrikáře aby jí kvůli nové kuchyni co budu za týden dělat udělal nový zásuvky a připojení na sporák.

Pán omylem spojil naši fázi s fází co má tchýně a výsledek? U nás to smrdí spáleným jak sviňa, tak hledám co se stalo, a zatím jsem našel že mě nefunguje v dílně domácí kino a u nás v bytě manželky počítač, a mě počítač jede ale monitor ne, tak to vypadá asi na grafiku, a navíc ještě repro k PC nejede. Plus spálená prodlužka s přepěťovou ochranou. Tak jdu hledat proč to všechno nejede a kde má co pojistky, třeba to domácí kino bude mít jen spálenou pojistku pokud nějakou má, u počítače manželky to bude asi zdroj a u v počítači ještě nevím. Prostě pěkný závěr dne :grr

Pán říkal že mě to zaplatí, ale kde mám teď shánět nový díly.

Odesláno

Tak ještě další co nejde je věž v ložnici a zesilovač k reprobednám. Sám ještě uvidím co dalšího najdu. A to je starý pán elektrikář kterej dělal na škole mistra.

Odesláno

Ne že bych ho chtěl bránit,ale i mistr tesař se někdy utne.

PS.Někomu stačí, že se s někým \"o něčem\" baví něvěnuje pozornost čemu má a takhle to dopadá \"v lepším případě\";)

Odesláno

Peta, pokud spojí fázi z jednoho hlavního jističe s fází druhého hlavního jističe tak je jasný čí je to vina, než aby si měřákem zjistil co je to za dráty, tak to zkoušel stylem pokus omyl, stál jsem u něj když držel jeden drát, a zkoušel kam ho dát kde mu to vyhodí a nebo nevyhodí jistič, to stejný u druhého až třetího drátu. Člověk by řekl že když je to asi 60ti letý pán, který tohle řemeslo dělá 40 let že bude vědět co kam zapojit.

Navíc mě potom řekl sám že je to jeho vina, že ví čím se to stalo.

Guest servisman
Odesláno

Nemám slov to byl asi amatér, já se sice vyučil před 30 lety ale zapojovat umím ,dodnes si zatím si nikdo nestěžovat a vše funguje jak má.

Guest minimaxa
Odesláno

obkladačky v koupelně, splachovadlo, panty u dvěří a zrezla nám špachtle :D

Nezávidím ti :( Ale co, občasná obnova vybavení domácnosti je taky potřeba.

[upravil dne 22/4/14 20:13 od minimaxa]

Odesláno

Nerozumím tomu, spojil fázi jednoho hlavního jističe s fází druhého hlavního jističe. Kde to pak chtěl zapojit? A co vlastně zkoušel?

Není mi jasné, jak mohlo dojít ke zničení ostatních přístrojů, pokud by byl zbytek instalace v pořádku. Spojením dvou různých fází by došlo jen k vybavení jističů... takže nechápu.

Odesláno
Nerozumím tomu, spojil fázi jednoho hlavního jističe s fází druhého hlavního jističe. Kde to pak chtěl zapojit? A co vlastně zkoušel?

Není mi jasné, jak mohlo dojít ke zničení ostatních přístrojů, pokud by byl zbytek instalace v pořádku. Spojením dvou různých fází by došlo jen k vybavení jističů... takže nechápu.

Tak zaleží na které straně jističe to přiložil;)

Nejspíš vyhodil pojisky až v rozvodně elektrárny:D:D

[upravil dne 22/4/14 20:22 od Radek Hurvajz]

Odesláno

jediný co mne napadá , že to pustil vesměs 400 do spotřebičů na 230.Místo nuly dal fázi.Už jsem to taky viděl.

Vy jste višchni tak rychlý :D

[Edited on 22/4/14 19:30 by velkybanan]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...