Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jo? Kdy jsi to naposledy zkoušel :D ... já mám poměrně čerstvé zážitky. 1. neskončil u soudu jen díky náhodě (zmíněný se dobrovolně rozhodl odstěhovat do zahraničí). Zrušit mu trvalý pobyt se prostě nepovedlo. Druhý je ještě veselejší když kolega koupil byt od města a město tam \"zapomnělo\" nájemníka, který ale nebyl už k zastižení aby se odhlásil... chvílemi to vypadalo, že raději ten byt vrátí. Nakonec toho bývalého nájemníka našel sám a přesvědčil ho k odhlášení :D

[upravil dne 28/3/14 23:17 od koblih69]

Odesláno

Není to tak dlouho cca půl,třičtvrtě roku co to sousedka dělala,zašla na uřad ,zrušila trvalé bydliště a dotyčného musí vzít město a byl mu přidělen či přidělena nějaká osoba co ho má na starost.

Odesláno

To zrušení se v podstatě dá udělat jen ze 3 důvodů - na žádost toho kdo je hlášen - tam je to OK a hned. Zánikem užívacího práva - což by bylo v tomto případě, ale protože bude možná spor o ukončení smlouvy tak to je asi vyloučeno dokud neroznodne soud. Poslední je faktický stav - tedy nezdržuje se v místě. Pak je potřeba dokladovat že to tak je (třeba prohlášení spolunájemníků v domě) a stejně by měl úřad ještě porvést místní šetření. Což je opět dalších min. 30 dnů. Že by se přišlo na úřad, řeklo já jsem vlastník a chci tohole odhlásit je utopie. A to v 2 a 3 případě nemluvím o tom, že pokud se ten nájemce odvolá nebo (zejména v tom 2 případě požádá o předběžné opatření) tak téměř jistě až do dořešení ho odtud nikdo nedostane...

Odesláno

Pokud ti pronajímatel ti nedovolí si na pronajímaném místě zřídit trvalé bydliště a přesto to uděláš, tak to není problém vůbec zrušit :) Horší by bylo kdyby s tím pronajímatel souhlasil...

Odesláno
To zrušení se v podstatě dá udělat jen ze 3 důvodů - na žádost toho kdo je hlášen - tam je to OK a hned. Zánikem užívacího práva - což by bylo v tomto případě, ale protože bude možná spor o ukončení smlouvy tak to je asi vyloučeno dokud neroznodne soud. Poslední je faktický stav - tedy nezdržuje se v místě. Pak je potřeba dokladovat že to tak je (třeba prohlášení spolunájemníků v domě) a stejně by měl úřad ještě porvést místní šetření. Což je opět dalších min. 30 dnů. Že by se přišlo na úřad, řeklo já jsem vlastník a chci tohole odhlásit je utopie. A to v 2 a 3 případě nemluvím o tom, že pokud se ten nájemce odvolá nebo (zejména v tom 2 případě požádá o předběžné opatření) tak téměř jistě až do dořešení ho odtud nikdo nedostane...

Utopie to nebyla,během dvou,tří dnů to na městě viselo,jako zrušení užívání trvalého bydliště. Šlo to vše ráz naráz.

Jestli to někdo pophnal,to nevím.

Odesláno

No s ohledem na to jak rozdílně někdy posuzují stejné případy na Dopravce, nebo FÚ se ani moc nedivím. Bohužel Tábor a Žďár nad Sázavou postupuje takto což ve chvíli, kdy už se ví, že na toho člověka byl vydaný exekuční případ, je dost nepříjemná situace... ale to asi teoretizujeme, Mohy ho tam asi hlášeného nemá.

Odesláno

Mohy: no ty mas teda smulu :D, hele neves hlavu nejsi za kokota, a nejsi prvni, komu se to stalo

Shodou okolnosti nedavno jsem ti chtel vlozit link o kvalitnim foceni nemovitosti a prezentace predmetu prodeje, ale rikal jsem si, ze te nebudu vic stvat :D

No hele dle me soudy jsou k nicemu, pravnici, ucast, prachy pryc a kdyz vyhrajes, tak se ti vysmeje....

Zakladem bylo bez kauce nedat klice....proc myslis, ze jim kauci zabavil puvodni majitel?

Zaslat vypoved postou, vymenit zamky, na krypla poslat bandu sfetovanych negru s letlampou.....

Odesláno

tak dneska se mi tam stěhují nový lidí....pro změnu mladý kolotočáři:D

ALe teda, denně se mi ozvou tak dva lidi, takze vyběr velikej...člověk by neřekl, kolik starších lidí neumí ani česky psát a kolik lidí se i ve vyšším věku chce stěhovat a nemá nic svého..:myslim

výběr sem měl širokej...několikrát negramotný seniory (to považuju za nejhorší hruzu:roll ), stredního věku několik romských rodin, spoustu mladých párů....

VŠICHNI do jednoho měli problém s kaucí. Prostě NEMÁME, splatíme vám to....

Tyhle jsem si vybral proto, ze :

1) opravdu jsme si sedli jako lidi (to nic neřeší, s těmi předtím také:D)

2) nájem dají dopředu

3) část kauce dají dopředu, s tím že dohoda je taková že celou kauci splatí tento měsíc

4) prachy na najem jim platí socialka, takze se o ně TEORETICKY bát nemusím

Po zvážení všeho, se mi to nezdá jako špatné řešení. Zjistil jsem že tam ani nikoho NORMÁLNÍHO neseženu.... (normální myšleno : dva lidi , dítě, oba pracující, bez problému s kaucí, libovolného věku)

Odesláno

Nie je to veľká suma, ale skúsil by som nejakú kanceláriu, prípadne vymáhačov dlhov.

Sú firmy, ktoré keď máš normálny platný doklad, že ti niečo \"dlžia\" preberú tvoj dlh, resp ho od teba odkúpia. Odkúpia ho za zlomok ceny, tj plnú sadzbu nedostaneš, ale máš pokoj a oni si to budú riešiť už sami :)

Inak sú aj právnici, ktorým ukážeš spor, a neberú od teba ani korunu. Akurát spíšu dohodu, že polovica vysúdených prachov (alebo iné percento) je v prípade výhry na súde ich :)

Odesláno

Nezlob se na mě, ale na odpověď typu \"prostě nemáme, splatíme vám to\" Bych jim, řekl, tak si to dej dohromady a pak to přines....

Přesně to co jsi psal, jsou lidi, co ti zaplatí dva nájmy a pak přestanou, chvíli se budete handrkovat a oni pak stejně potáhnou dál, najdou jinýho důvěřivého volka a tak to jde pořád dokola ;)

Není ti divný že do \"krásného domu \" v totálním prdelákově se chtějí stěhovat tyhle lidi? Mají holou prdel, práci nemají (proto jdou do prdelákova, kde žádná není - je jim fuk, jestli jí mají nebo ne), všechno platí sociálka..... Jednou se penízky rozkutálejí a budeš mít stejně prd.... Apropo platí sociálka? Takže z našich peněz se zase bude podporovat tvé přilepšení k platu? Dobře, píši si tě na seznam :)

Odesláno

Pokud se rozhodnu ubytovat někoho, komu platí sociálka, tak jedině tím způsobem, že mi sociálka platí celý nájem přímo na účet. Ono i tak je to riziko, že mi ten barák \"vybydlí\", ale aspoň s nájmem není problém. Jinak kdo se stěhuje do takové lokality do nájmu je asi víc než jasné - a výběr ze dvou volajících denně není nic moc, když švagrová odjížděla a pronajímali jsme její byt, vybírali jsme ze 70 zájemců, co se ozvali během 2 dnů. Výherkyně 2 studentky odněkud z Ruska, naprosto bez problémů.

Odesláno

Dnes jsem narazil na článek, podle kterého by jsi měl na pronajímaný dům mít energetický štítek :( Další státem podporovaná činnost soukromých firem :(

Průkaz energetické náročnosti si musí podle zákona nechat zpracovat každý, kdo staví nový rodinný dům, prodává starší rodinný dům, kdo ho nově pronajímá nebo kdo renovuje více než čtvrtinu obálky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...