Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ten balkon: no jak bych to napsal.... Hledám nějaké levnější řešení před prodejem, které dokážu zvládnout sám....

Ten zbytek: tam snad ani není moc co fotit.... Dva betonové sloupy a mezi nima pás betonu caca 4x0,5.... Směrem k baráku navazuje zámkovka (takže mezírka), směrem k obecnímu chodníku a potažmo silnici navazuje přímo na obrubníky (takže bez mezírky).... Ocelový sloupek, který rozděluje pás na vjezd (3m) a vchod (1m) asi nehraje roli.... Ale pokud to je nezbytně nutné, tak to půjdu vyfotit....

Odesláno
před 5 hodinami, Hafity napsal:

první nátěr ředěný 1:1 jako penetrace

To bych viděl, jako zásadní chybu. Zředěný nátěr nenahradí kvalitní penetraci a očištěný povrch. Starý beton vzít vapkou s čistícím prostředkem a vymýt nečistoty, nechat vyschnout, nebo kotoučem na beton. Vysát a hned napenetrovat. Potom nátěr na beton. Na balkóně to bude ok. Horší ta cesta venku. Tam se to tím nátěrem uzavře, ale zemní vlhkost pod ním bude mít tendenci v zimě namrzat a pak se to bude dříve, nebo později loupat. Už jsem viděl od různých výrobců zaručeně trvanlivé stěrky a nátěry včetně vícesložkových aplikované na venkovní beton na zemi a žádný  to dlouhodobě nevydržel. Po pár letech se začaly loupat, případně mikroprasklinky... ,Není nad kvalitně udělaný a hlazený beton.

Odesláno
před 7 hodinami, Agrafik napsal:

Není nad kvalitně udělaný a hlazený beton.

No ten právě, bohužel, neproběhnul.... Teď se hledá náhradní řešení.... :roker

Odesláno

Jestli můžu troškou k tomu betonu. Většina asi ví že mám domeček na parcele u rodičů a že rodičům pomáhám s tím co už sami kolem domu nezvládají a oni mi " na oplátku" pomáhají s tím co sice zvládám fyzicky ale ne časově.  Tak 4-5 roků zpátky když se něco betonuje a je požadavek aby ten beton držel tak zásadně nemíchám beton doma pokud není potřeba toho betonu větší množství tak koupím suchý v pytlích, pokud je potřeba větší množství tak vezmu vlečňák a přivezu z betonárky.  Ono když si člověk spočítá že stejně musí koupit cement a písek  a pak to míchat v míchačce tak mi to vychází cenově dost podobně ale hlavně co je nejdůležitější tak jak ta připravená směs v pytli nebo  ten z betonárky jsou nadávkované úplně přesně v nějaké toleranci co umožňuje norma ale doma když mícháš tak dávkuješ na lopaty které nabíráš a nikdy na tu lopatu nenabereš dvakrát stejné množství,  aby jsi se dostal na tu toleranci v dávce tak by jsi musel materiál odvážit nebo ho odměřovat do stejných kbelíků a s tím se bude málokdo chtít crcat druhá věc je že když přivezu ten suchý z betonárky tak je ta práce hotová " okamžitě" protože máš v paměti kolik ten beton stál a nechceš aby ztvrdnul na vleku a vyhodil se  navíc pokud se dělá větší plocha tak potřebuje minimálně dva lépe tři makáče  jeden aby míchal druhý aby vozil od míchačky a třetí aby ten beton zpracovával když je v pytlích nebo i z betonárky tak to většinou zvládám sám nebo mi tatík v rámci svých sil pomáhá.  Například poslední velká akce vjezd u ségry když to spočítám tak čistého času se na tom spotřebovalo asi 5 člověkodnů což přepočteno na čas jsou asi 3 dny  jeden den mi to dva kámoši pomohli vykopat za jedno dopoledne ve dvou jsme to měli zabetonované dovezeným z betonárky  a pak když jsme na to dávali dlažbu tak tu jsme dávali do betonu z pytlů a to jsme dali za 1,5 dne ve dvou.  Když by jsme to dělali tak jako že míchat v míchačce na place tak by místo toho dopoledne na " velkou betonáž" byl potřeba celý den a ve třech. 

Odesláno

Tak na ten vjezd jsem taky vozil z betonárky, akorát na to finále jsem musel odjet a i přes rychloinstruktáž zbyvších to prostě nedopadlo.... :(

Odesláno

nejsem zedník, ale nějakou tu míchačku betonu jsem už namíchal, jednou třeba i ze 7 fůr škváry T 148 škvárobeton na stropy atd., o základech a deskách pod barák nemluvě, takže úplný nýmand nejsem :myslim, jinak dávkování podle počtu lopat je to nejlepší měření, říkali staří zedníci...

poslední roky kupuju beton pytlovaný, ten obyčejný nejlevnější, a na dva pytle betonu (po 25 kg) kupuju jeden pytel cementu (325), takže na pytel betonu půl pytle cementu do míchačky a beton se nerozpadá, nepraská, prostě super (zase podle zkušeností místních fachmanů), takže ten poměr můžu doporučit :super

Odesláno

Jó taky jsem se něco (za mlada) namíchal v míchačkách různého domácího typu.... To byla vždy moje práce.... Připadalo mi to jednodušší, než to pak zpracovávat.... Já husa pitomá, dnes bych to potřeboval spíš, než to míchání.... A stejně už si z toho míchání moc nepamatuju.... :nevim

Odesláno

:) bejvávalo to zamlada jinak--prostě lopata, šalung, kolečka a fůry písku, štěrku, cement, vápno a studna 50 metrů daleko...:super, navíc se běžně očekávalo, že když požádal známý, kolega v práci, samozřejmě v rodině, tak se šlo-- kopat základy (ručně), betonovat...

dneska je to jinačí, co bychom si namlouvali... , kope bagr, základy ve ztraceném bednění, beton vozí domíchávač..., ale manuálně pomoct se už nenosí, ani to většinou už nikdo nechce :myslim

Odesláno (upraveno)
před 13 hodinami, radim.1008 napsal:

Co dělá ta barva vs mokro? Neklouže to? 

mám natřenou podlahu v garáži barvou a když zaprší, je to na zabití :(, musíš na to myslet při dešti a mokru, ale zas se to dobře zametá, vysává, vytírá...

jsou i spec. barvy na beton, co pak prý nekloužou, já to mám barvou na kov (byla zadarmo:))--drží na betonu super, ale v mokru se dá bruslit 🙃, mám v plánu jednu vrstvu té spec. barvy

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

@ozzy56 tak si zjisti co je to zač ta speciální barva , jednou jsem byl v nejmenovaném závodě obnovit výstražné ohraničení na podlahách neboť jim to po přejíždění paleťákama mizelo , bodejť by né , někdo to vzal obyčejnou barvou , když jsem to přejel odolnou na podlahy bylo to jako hrnečku vař , kurňa to byla reakce :D 

Odesláno

no bavil jsem se v Barvy laky co s tou mojí podlahou, že to klouže atd., tak mi chlapík ukázal nějakou barvu přímo na podlahy na beton a že tahle barva má v sobě nějaké pigmenty, které zabraňují klouzání, říkal mi, že to vytvoří takový ,,pomeranč''..., jenže ta barva byla dost drahá, tak jsem ve stadiu uvažování :), mám to natřené vodou ředitelnou barvou na kov, tak myslím, že žádná reakce nebude

nejspíš to natřu, až si v garáži zlomím nohu 😂

Odesláno
před 34 minutami, Davidak79 napsal:

@ozzy56 tak si zjisti co je to zač ta speciální barva , jednou jsem byl v nejmenovaném závodě obnovit výstražné ohraničení na podlahách neboť jim to po přejíždění paleťákama mizelo , bodejť by né , někdo to vzal obyčejnou barvou , když jsem to přejel odolnou na podlahy bylo to jako hrnečku vař , kurňa to byla reakce :D 

Co jsi dával za odolnou? 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...