Milan+ Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 Balkón nekrytý, jednoznačně fólie, zbytek dej foto. Citovat
Hafity Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 Ten balkon: no jak bych to napsal.... Hledám nějaké levnější řešení před prodejem, které dokážu zvládnout sám.... Ten zbytek: tam snad ani není moc co fotit.... Dva betonové sloupy a mezi nima pás betonu caca 4x0,5.... Směrem k baráku navazuje zámkovka (takže mezírka), směrem k obecnímu chodníku a potažmo silnici navazuje přímo na obrubníky (takže bez mezírky).... Ocelový sloupek, který rozděluje pás na vjezd (3m) a vchod (1m) asi nehraje roli.... Ale pokud to je nezbytně nutné, tak to půjdu vyfotit.... Citovat
Agrafik Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 před 5 hodinami, Hafity napsal: první nátěr ředěný 1:1 jako penetrace To bych viděl, jako zásadní chybu. Zředěný nátěr nenahradí kvalitní penetraci a očištěný povrch. Starý beton vzít vapkou s čistícím prostředkem a vymýt nečistoty, nechat vyschnout, nebo kotoučem na beton. Vysát a hned napenetrovat. Potom nátěr na beton. Na balkóně to bude ok. Horší ta cesta venku. Tam se to tím nátěrem uzavře, ale zemní vlhkost pod ním bude mít tendenci v zimě namrzat a pak se to bude dříve, nebo později loupat. Už jsem viděl od různých výrobců zaručeně trvanlivé stěrky a nátěry včetně vícesložkových aplikované na venkovní beton na zemi a žádný to dlouhodobě nevydržel. Po pár letech se začaly loupat, případně mikroprasklinky... ,Není nad kvalitně udělaný a hlazený beton. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 před 7 hodinami, Agrafik napsal: Není nad kvalitně udělaný a hlazený beton. No ten právě, bohužel, neproběhnul.... Teď se hledá náhradní řešení.... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 Jestli můžu troškou k tomu betonu. Většina asi ví že mám domeček na parcele u rodičů a že rodičům pomáhám s tím co už sami kolem domu nezvládají a oni mi " na oplátku" pomáhají s tím co sice zvládám fyzicky ale ne časově. Tak 4-5 roků zpátky když se něco betonuje a je požadavek aby ten beton držel tak zásadně nemíchám beton doma pokud není potřeba toho betonu větší množství tak koupím suchý v pytlích, pokud je potřeba větší množství tak vezmu vlečňák a přivezu z betonárky. Ono když si člověk spočítá že stejně musí koupit cement a písek a pak to míchat v míchačce tak mi to vychází cenově dost podobně ale hlavně co je nejdůležitější tak jak ta připravená směs v pytli nebo ten z betonárky jsou nadávkované úplně přesně v nějaké toleranci co umožňuje norma ale doma když mícháš tak dávkuješ na lopaty které nabíráš a nikdy na tu lopatu nenabereš dvakrát stejné množství, aby jsi se dostal na tu toleranci v dávce tak by jsi musel materiál odvážit nebo ho odměřovat do stejných kbelíků a s tím se bude málokdo chtít crcat druhá věc je že když přivezu ten suchý z betonárky tak je ta práce hotová " okamžitě" protože máš v paměti kolik ten beton stál a nechceš aby ztvrdnul na vleku a vyhodil se navíc pokud se dělá větší plocha tak potřebuje minimálně dva lépe tři makáče jeden aby míchal druhý aby vozil od míchačky a třetí aby ten beton zpracovával když je v pytlích nebo i z betonárky tak to většinou zvládám sám nebo mi tatík v rámci svých sil pomáhá. Například poslední velká akce vjezd u ségry když to spočítám tak čistého času se na tom spotřebovalo asi 5 člověkodnů což přepočteno na čas jsou asi 3 dny jeden den mi to dva kámoši pomohli vykopat za jedno dopoledne ve dvou jsme to měli zabetonované dovezeným z betonárky a pak když jsme na to dávali dlažbu tak tu jsme dávali do betonu z pytlů a to jsme dali za 1,5 dne ve dvou. Když by jsme to dělali tak jako že míchat v míchačce na place tak by místo toho dopoledne na " velkou betonáž" byl potřeba celý den a ve třech. Hafity a Agrafik ohodnotil 2 Citovat
Hafity Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 Tak na ten vjezd jsem taky vozil z betonárky, akorát na to finále jsem musel odjet a i přes rychloinstruktáž zbyvších to prostě nedopadlo.... Agrafik ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. červen 2020 Odesláno 24. červen 2020 nejsem zedník, ale nějakou tu míchačku betonu jsem už namíchal, jednou třeba i ze 7 fůr škváry T 148 škvárobeton na stropy atd., o základech a deskách pod barák nemluvě, takže úplný nýmand nejsem , jinak dávkování podle počtu lopat je to nejlepší měření, říkali staří zedníci... poslední roky kupuju beton pytlovaný, ten obyčejný nejlevnější, a na dva pytle betonu (po 25 kg) kupuju jeden pytel cementu (325), takže na pytel betonu půl pytle cementu do míchačky a beton se nerozpadá, nepraská, prostě super (zase podle zkušeností místních fachmanů), takže ten poměr můžu doporučit Citovat
Hafity Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 Jó taky jsem se něco (za mlada) namíchal v míchačkách různého domácího typu.... To byla vždy moje práce.... Připadalo mi to jednodušší, než to pak zpracovávat.... Já husa pitomá, dnes bych to potřeboval spíš, než to míchání.... A stejně už si z toho míchání moc nepamatuju.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 bejvávalo to zamlada jinak--prostě lopata, šalung, kolečka a fůry písku, štěrku, cement, vápno a studna 50 metrů daleko..., navíc se běžně očekávalo, že když požádal známý, kolega v práci, samozřejmě v rodině, tak se šlo-- kopat základy (ručně), betonovat... dneska je to jinačí, co bychom si namlouvali... , kope bagr, základy ve ztraceném bednění, beton vozí domíchávač..., ale manuálně pomoct se už nenosí, ani to většinou už nikdo nechce Charlie 1, Péťa a Hafity ohodnotil 3 Citovat
Print Odesláno 25. červen 2020 Odesláno 25. červen 2020 My se Štěpánem dali do nové garáže na vymletej beton nivelačku a po pár dnech to natreli barvou na bazény (Modrá Betox 0440) a zatím dobrý ikdyz to není profi (Dělali jsme s tím poprvé) . Uvidíme časem. Hafity, Pepito a radim.1008 ohodnotil 3 Citovat
radim.1008 Odesláno 26. červen 2020 Odesláno 26. červen 2020 Co dělá ta barva vs mokro? Neklouže to? Citovat
celda1970 Odesláno 26. červen 2020 Autor Odesláno 26. červen 2020 hezky oziveny vlakno... Jinak takhle jsem to tenkrat udelal .Desky pero drazka do staji z drceneho plastu...po 6 letech porad OK. Citovat
ozzy56 Odesláno 26. červen 2020 Odesláno 26. červen 2020 (upraveno) před 13 hodinami, radim.1008 napsal: Co dělá ta barva vs mokro? Neklouže to? mám natřenou podlahu v garáži barvou a když zaprší, je to na zabití , musíš na to myslet při dešti a mokru, ale zas se to dobře zametá, vysává, vytírá... jsou i spec. barvy na beton, co pak prý nekloužou, já to mám barvou na kov (byla zadarmo)--drží na betonu super, ale v mokru se dá bruslit , mám v plánu jednu vrstvu té spec. barvy Upraveno 27. červen 2020 uživatelem ozzy56 Citovat
Print Odesláno 27. červen 2020 Odesláno 27. červen 2020 @radim.1008 pokud to bylo na mě tak, reaguji. Ne Mareček (synator Štěpána) nám tam pořád vylejva vodu a dobrý neklouze Citovat
Davidak79 Odesláno 27. červen 2020 Odesláno 27. červen 2020 @ozzy56 tak si zjisti co je to zač ta speciální barva , jednou jsem byl v nejmenovaném závodě obnovit výstražné ohraničení na podlahách neboť jim to po přejíždění paleťákama mizelo , bodejť by né , někdo to vzal obyčejnou barvou , když jsem to přejel odolnou na podlahy bylo to jako hrnečku vař , kurňa to byla reakce Citovat
ozzy56 Odesláno 27. červen 2020 Odesláno 27. červen 2020 no bavil jsem se v Barvy laky co s tou mojí podlahou, že to klouže atd., tak mi chlapík ukázal nějakou barvu přímo na podlahy na beton a že tahle barva má v sobě nějaké pigmenty, které zabraňují klouzání, říkal mi, že to vytvoří takový ,,pomeranč''..., jenže ta barva byla dost drahá, tak jsem ve stadiu uvažování , mám to natřené vodou ředitelnou barvou na kov, tak myslím, že žádná reakce nebude nejspíš to natřu, až si v garáži zlomím nohu Citovat
Milan+ Odesláno 27. červen 2020 Odesláno 27. červen 2020 @celda1970 Kde se to povedlo za nějakou slušnou cenu koupit? Jináč je to drahé jak tryskáč. Citovat
Milan+ Odesláno 27. červen 2020 Odesláno 27. červen 2020 před 34 minutami, Davidak79 napsal: @ozzy56 tak si zjisti co je to zač ta speciální barva , jednou jsem byl v nejmenovaném závodě obnovit výstražné ohraničení na podlahách neboť jim to po přejíždění paleťákama mizelo , bodejť by né , někdo to vzal obyčejnou barvou , když jsem to přejel odolnou na podlahy bylo to jako hrnečku vař , kurňa to byla reakce Co jsi dával za odolnou? Citovat
Milan+ Odesláno 27. červen 2020 Odesláno 27. červen 2020 Tam je ale nutnost to řádně vyčistit, či otryskat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.