celda1970 Odesláno 18. únor 2014 Odesláno 18. únor 2014 Jelikož nejsem sám kdo patří k těm co mají v garáži vymletý beton,brouzdal jsem po netu a přemýšlel ce tam místo betonu dát aby to vypadalo. Beton ani dlažbu jsem nechtěl.....a narazil jsem původně na stájové desky.....a našel jsem toto: http://www.deskovepodlahy.cz/ Dle velikosti garáže...já 3x5 m mi to vychází kolem 7000,- i s nájezdama za podlahu. Pokládat se to může rovnou na starý beton....nevyrovnanou podlahu to kopíruje........... Oproti vyrovnání starépodlahy a položení třeba dlažby nebo nátěru je to bez práce a ještě levnější....a demontovatelné.... Já myslím že OK...... Citovat
macho Odesláno 18. únor 2014 Odesláno 18. únor 2014 Vypadá to celkem dobře, ale nepíšou tam únosnost (když dáš hever pod auto, aby jsi tam neměl ďolík). A jedna možna nepraktická věc, bude se to dost špatně zametat Beru zpět: 3tuny na 1 dm2 [upravil dne 18.2.2014 15:07 od macho] [upravil dne 18.2.2014 15:10 od macho] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 18. únor 2014 Odesláno 18. únor 2014 dle mého, nivelačku na vymletej beton a pak natřít gumobarvou na beton. Citovat
oddie Odesláno 18. únor 2014 Odesláno 18. únor 2014 Zrovna si říkám, jestli podlahu v garáži natřít, nebo dokoupit asi 10m dlažby a udělat si to tam luxusní Citovat
celda1970 Odesláno 18. únor 2014 Autor Odesláno 18. únor 2014 no jo nivelačku...já mám podlahu vyspádovanou doprostřed...rozdíl roviny 5cm od rohu k prostředku.Uprostřed 20x20 cm nefunkční odpad...musel bych to vyrovnat atd atd.....pracné...drahé..!! Ty desky mají u nás na zimáku..jezdí po nich rolba.....tyto spády vyrovnávají....:myslim Citovat
Guest minimaxa Odesláno 18. únor 2014 Odesláno 18. únor 2014 Spády vyrovnávají? To asi ne, nemyslel jsi kopírují? Nivelačka být nemusí, stačil by v tvým případě betonový potěr, kterej zvládneš natáhnout sám delším gletem. Pak to natřít. Práci si uděláš zadarmo a materiál bratru za 2000,- ?? Ale jak chceš, my to s tebou mysleli dobře [upravil dne 18/2/14 15:56 od minimaxa] Citovat
Milan+ Odesláno 18. únor 2014 Odesláno 18. únor 2014 Tak pokud by dával potěr,tak jestli se tam něco dělalo ,tak by to pak chtělo řádně vypískovat,protože na mastné mu to nechytne a po čase se to začne olupovat. Nebo to pořádně vzít wapkou s tím zakrytým rotačním kartáčem. Citovat
adraj Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 Zrovna si říkám, jestli podlahu v garáži natřít, nebo dokoupit asi 10m dlažby a udělat si to tam luxusní budeš chtít půjčit řezačku?:D:D Citovat
radim.1008 Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 v práci máme po halách lité podlahy. Odstín šedivá a žlutá. Jezdí po tom vysoko. vozíky a drží. Jen bude poněkud dražší. Doma v garáži je teraso a na baráku v garáži je beton, kterému bude 40let, stále drží a nikde se neloupe. Celou dobu tam parkovalo auto, až na poslední tři roky. Citovat
oddie Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 Spíš někoho, kdo to udělá Asi tam přijde jen nějaký nátěr. Citovat
koblih69 Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 Vyhodu toho nátěru vidím v tom, že až se ti nam něco \"vybleje\" tak místo nasáknuté dlažby jen povrch utřeš. Ano pokud tam bude dýl kaluž olej z dieselu tak ta tmavší flek zůstane taky, ale ná jako na té dlažbě. Nicméně znám případy co tam mají lino a v sobotu dopolene ho pěkně voskují. Nicméně nutno podotknout, že taky v zimě denně auto myjou a to už je diagnóza... Citovat
P607Olda Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 Nezapomeň vyspádovat. A od futer taky. Jinak budeš vymetat vodu. Já to musel nechat předělat. Citovat
oddie Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 No, já tu garáž mám taky trochu jako diagnózu, páč ji nemám na auto Ale v nouzi, když by bylo jó třeba, se tam to auto strčit dá. Jinak stojí venku a garáž je na hraní a kutění. Citovat
macho Odesláno 19. únor 2014 Odesláno 19. únor 2014 Ještě dodám praktické zkušenosti k těm nátěrum betonu. V mém případě Ekoban. Je tomu cca 3 roky, co jsem vybetonoval garaž, povrch byl gletován (taková ta velká vrtule to uhladí). Nechal jsem beton vyzrát a pak dal 3 nátěry EKoban. První dojmy parádní, ovšem po třech letech se mi nátěr začíná loupat v místech kde stojí auto (kola). Hlavní příčinu vidím v posypové soli. Když zaparkuju auto s kolama od soli, tak se degradace nátěru urychlí. Problém bude oprava poškozeného nátěru, kritické místo budu muset obrousit od nátěru a znovu natřít, s tím že se stejně nikdy nespojí starý natěr s novým. Na druhou stranu když toto napojení \"vyvedu\" mimo dosah posypove soli, tak by to mohlo fungovat. Takže, pokud někdo chce natírat beton do dílny, tak je to super (levné, snadno udržovatelné - nepraší a svým způsobem hezké) , ale tam kde bude stat auto se solankou tak to nemá dlouhou životnost. Dlažba v garaži je zajímavá alternativa ale trochu luxus. Argument typu spadne mi kladívko a dlažba rupne, není takový problem, poškozená kachle se dá vyměnit pokud člověk nemá olšový ruce. Často v garáži něco natírám/stříkám a občas kápne barva a na ty dlažbě to moc svítí Prostě vše má své výhody a nevýhody, nebudem si nalhávat velký faktor u podlahy v garáži je cena, ono se to nezdá, ale když člověk ma 30m2 podlahy tak to docela skáče. Proto ty plastový recyklovany desky vypadají zajímavě, pořiďte to někdo do garáže nebo dílny a dejte echo Citovat
Hafity Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 Využiju toto vlákno ohledně nátěru betonu.... Akorát tedy nejde o garáž, ale o betonový balkon bez zastřešení na starém baráku + betonový pruh 1x4 metry mezi sloupky vjezdu na pozemek.... Takže v obou případech přímé působení všech povětrnostních vlivů.... Nátěr proběhl barvou na beton z Uhnihouby, první nátěr ředěný 1:1 jako penetrace.... Po roce a půl to praská a loupe se.... Jakékoliv zkušenosti v tomto směru uvítám !!! Citovat
Davidak79 Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 používám produkty od Weber , popřípadě poskytnu kontakt na člověka se kterým se radím když si nejsem úplně jist Citovat
Hafity Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 Ty produkty od Weber asi myslíš všeobecně, nejenom nátěr betonu v exteriéru? Nebo už jsi natíral i beton? Samozřejmě kontakt na odborníka není k zahození! Citovat
Davidak79 Odesláno 23. červen 2020 Odesláno 23. červen 2020 používám epoxidové nátěry od weberu ( od schodů , podlah v halách , garážích , balkonky a pod ... ) zítra ti hodím kontakt , zapoměl jsem telefon v práci . Je to technik , ochotnej a rád poradí jakej zvolit materiál , penetraci atd Hafity ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.