Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Výzva od úřadu - překročení rychlosti

Recommended Posts

Odesláno

Vyzkoušel jsem funkčnost návodu, jak se zbavit výzvy odboru dopravy města X při vyfocení radarem.

Moje auto řídil otec, jel 60 na 50km/h, klasika radar za cedulí obec ve Vestci u D11.

Měl jsem uhradit 1000 Kč nebo naprášit řidiče, což mi přišlo dost, 500 bych asi poslal.

Ze všech návodů na netu mi přišel nejdrsnější, ale nejpoužitelnější s osobou, která zemřela.

Na první pohled jsem si říkal, že to bude obtížné, někoho zamřelého najít a hlavně ztotožnit.

Seznamy pohřbů vydávají velké služby na internetu, ale Praha je komplikovaná, zkusil jsem Budějovice.

Našel jsem tři kluky okolo 60 let z malých vesnic a zkusil je dát do živnostenského rejstříku www.rzp.cz.

U druhého jsem měl štěstí, malá obec, podnikání odvoz odpadu (předpoklad ŘP), rok narození seděl, obratem jsem vyplnil bonzžádost a odeslal. Je to trochu divné, ale úředník musí před zahájením ověřit, zda stíhaný nezemřel a tedy to na 99% odloží....

Odesláno

:roll nemám slov :( to je jednání-ale je to každého věc :papa

edit: to by mě nikdy nenapadlo se vymlouvat na někoho kdo umřel :bacha:blicismajlik:roll ale je to tvoje rozhodnutí

[upravil dne 1/2/14 16:51 od Gabriel 307]

Odesláno

Tedy příliš etické mi to nepřijde .. na druhou stranu já už platil dvě \"automatické\" pokuty od změny v 2013 a pokaždé to bylo do 600 ... tisíc je dost mno ..

Odesláno

Tak nevím jestli chápete o čem mluvím, dostanes výzvu a v zásadě máš tři možnosti, zaplatit jako provozovatel pokutu bez bodů, naprasit řidiče anebo nereagovat, tzn spravni řízení kde máš nějaké možnosti, ale budeš zdlouhavě zápolit se systémem? To ať si u ústavního soudu prokopne nějaký právník.

Odesláno

Já vám nevím, pokuty jsou snad od toho, aby se platily, ne?

Ale to je každého věc. Já to nějak obejít, tak to nikde veřejně nešířím. :bojim

Odesláno

prasárna mi přijde bengám ujíždět a ohrožovat u toho x dalších lidí, od chodců až po jiný řidiče. Ale ty pevně namontovaný radary nejsou nic jinýho, než kasička co plní městskou pokladnu... :roll Takže jestli někdo má způsob, jak s nima vyjebat, tak mu fandím.

Stítní policajti totiž měří v 99% případů tam, kde je to potřeba a kde to vyžaduje bezpečnost silničního provozu, což se o městských bengách a pevných radarech říct nedá.

Jen perlička: moje osobní zkušenost z roku 2012, 2 městký benga v Holešově, vybrali me cca 20m před cedulí označující konec obce, změřili mě cca 50-100 m před koncem obce, rychlost 63 km/h, pokuta 1000 Kč. Před 2 měsíci státní, úplně stejná rychlost, 200 Kč. Už z výše pokuty je vidět, komu jde o bezpečnost silničního provozu a komu o prachy...

Odesláno

no na konci mělníku stála dopravka , to mě moc učelne nepřijde , tenkrat jsem se se schreekem zakecal a v další vesnici uhradil 1000 a dva body v čudu. není rozdil jestli MP nebo PČR.

Odesláno

Dfens znam, ale neuctivam-)

Třeba to někomu poslouží, pravda na forum chodím sporadicky, ale tyhle reakce o tématu jak sebou nenechat orat úřadem, moc nechapu. Stalo se z PC forum pro lidi závislé na systému?

Odesláno

Já tak nějak přemýšlím, kdo vlastně rozhoduje o tom, kde má omezení rychlosti smysl a kde ne... Řidič snad??? Nezlobte se na mě, ale ta omezení někdo (někdy) udělal kvůli \"něčemu\". A to \"něco\" může být spousta věcí, které řidič v provozu vůbec vidět nemusí, nemusí si jich všimnout... Prostě jednou tam to omezení je a nejsem oprávněn posuzovat proč... Jsem povinen ho dodržovat. Tak ho dodržuju.

Odesláno

tak bud dodržuju uplne vse co je dano a nebo kaslu na všechno

takže např rychlost dodržuješ jako Mirek Dušín ale ad technický stav vozidla v souladu se zákonem porušuješ , to nějak nechápu?

Odesláno

Bohužel, v poslední době je až příliš mnoho míst, kde omezení rychlosti \"někdo\" udělal jen a pouze kvůli tomu, aby se tam dalo rejžovat. Viz třeba mediálně známé případy Moravských Budějovic, či Mělníka s desetiletí nepoužívanou vlečkou... Sám mohu dodat zkušenost např. z Roztok, kde jsem pár let bydlel, synáčkové zastupitelstva pořádali závody v centru ulicemi obytné zástavby, jezdili tam klidně kilo, a když náhodou měšťáci přitáhli s radarem, postavili ho do křoví za ceduli, kde ještě 300m není vůbec žádná zástavba, chodník ani nic dalšího, a olepovali ty, co jeli místo 50 vražedných 60, protože nechávali auto zpomalit plynule... Nebo z Nebušic a náhodně rozházených 30 před školou tak blbě, že v jednom směru je 30 a v druhém 50, k tomu byl asi taky děsný \"důvod\", a měřit jsem tam viděl policajty jen a pouze v neděli dopoledne (!), kdy žádné dítě v širokém dalekém okolí není - protože když chodí děti do školy, jezdí tam pomalu všichni a nic moc by se nevybralo. Kvůli \"něčemu\" jak vyšité...

Odesláno

museji mit na to školeni , MP v Nera , radar za posledním domem namireny na vrchol kopce, tzn kazdej si prislapne do kopecka a cvak. nemas sanci reagovat :D

to same MP v Měšicích , jen tam je kopeček přes trat odost větší a projistotu rychlost snizena na 40kmv h :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...