Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

308 skončila poslední... Co si o tom myslíte?

Recommended Posts

Odesláno

a to je ale překvapení, že nejvýhodnější je Schade... Jestli není nejlepší koupit 2-3 letý auto po záruce, kde není člověk nucenej jezdit na předražený garančky a nedodělky už se vychytaly zpravidla v rámci záruky:D ale kolik takových aut je, buď to zpravidla bude olítanej referenčák nebo služebák se 150 tis. km.

A nejlepší je KIA, za jejich \"seven\" by člověk na platbách pořídil možná i druhý auto:roll

Odesláno

ten systém je podobný pojišťovnictví--všichni plaťte a my pak někomu něco nahradíme :D

prověřených, málo ojetých a mladých aut je už dost, ovšem tady by je chtěli všichni koupit za polovic původní ceny:roll

Odesláno

Neslo by nazvat vlakno nejak inteligentneji, treba aby clovek tusil, oc zhruba jde, nez to otevre ?

Odesláno

no neviem ako casto sa chodi do servisu s 1.4vti, ale na mojom 1.6hdi sa chodi 2r/20k km. A dat za 5garanciek 55k CZK sa mi zda pekne prestrelene. Aj vo Volve spravili servis po 30k km za 10k CZK, po 60k km za 20k CZK...

Asi nebude tazke uhadnut, kto plati take \"objektivne\" clanky :D

Odesláno

Noo ja už musím s 1.6HDi na garančku každým rokem nebo 20tkm, takže věřím, že při absolvovaní každoroční garančky se prodloužená záruka může prodražit...

Já mám klasickou dvouletou záruku, takže mi stačí zajít na garančku jen jednou (a ta by měla být do 5tkč), po dvou letech už je záruka stejně jen na lak či prorezavění a to mě tolik nezajímá, takže servis bude samodoma. Např. na manželčiném Puntu je servis co 2roky/30tkm, tak jsem ani nejel na žádnou garančku, a servis si udělal doma... :)

Odesláno

Já mám u své 308 interval 2r/30000km. První prohlídku jsem nechal udělat už po roce a 20tkm, a od té doby jsem najel na 15tkm interval s tím, že co 30tkm nechám udělat prohlídku s výměnou oleje v Peugeotu a mezi prohlídkama jednou nechám vyměnit olej mého mechanika - samozřejmě dávám přesně to, co tam patří a olejový filtr dávám originál.

Jinak je ten článek stejně demagogie, najeto mám aktuálně 55tkm a za servis včetně oněch nepovinných výměn oleje, desinfekce klimy, nepovinné každoroční měnění kabinového filtru, stěrače atd. jsem dal zatím 15000Kč, za samotné prohlídky 9000Kč... Při 60tkm mě čeká výměna svíček za odhaduju 2000Kč a brzo taky brzdy.

Odesláno

Teď jsou prohlídky po roce nebo 20 000 km myslím na všechny Peugeoty /osobní/. Je fakt, že při určitém nájezdu to prodraží, ale zase tak moc určitě ne. Ono ale na benzíny je to u Peugeotu poměrně drahé-vychází to podobně jako na naftu což u jiných značek bývá tak o 30-40% dražší v neprospěch nafty.

Odesláno

ak je pravda co pise Paulz o prehliadkach rok alebo 20k km, tak potom nechapem ako je mozne ze skor vyrobenym nasim autam stacia \"len\" 2r. Vytahovanie prachov od ludi s ktorym by som urcite nesuhlasil...

Odesláno

Jo je to pravda. Ono je to blbé hlavně pro ty co najedou málo kilometrů pak se servis zbytečně prodražuje. Těch 30 000 km nebo dva roky bylo dost, ale mohli aspoň nechat 2 roky nebo 20 000 km.

Odesláno

Ohledně té prohlídky každý rok - ta \"meziprohlídka\" není v rozsahu klasické prohlídky, stojí řádově méně (neměnáí se olej, atp. - tedy v závislosti na nájezdu).

Odesláno

Teď jsem se koukal a je to skutečně asi tak-pokud se najede méně než 10 000 km za rok tak se olej mění až po dvou letech.

Já spíš najedu víc než 20 000 km ročně tak jsem se o to hlouběji nezajímal.

Odesláno

Zřejmě to myslí na nízké kvalty třeba dvojku nebo trojku. Je jasné, že třeba na extrémně dlouhou šestku se asi rád vytáčet nebude:).

Odesláno

S clankem nezbyva než souhlasit. S oeugeotem platím za prohlídky víc než 2x tolik co se škodou. Trosku to kompenzuje o 5000km delsi servisni interval, ale i tak jsem u Peugeota zaplatil behe 40tis km to co u škody za 90. A mam obavu ze budu hůř...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...