Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zrcadlo - výměna/oprava zářivky

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem. Po cca 4 letech přestala svítit jedna zářivka v koupelnovém zrcadle. Myslel jsem, že jí bude stačit vyměnit (nebo rovnou obě) a pojede se dál. Ale když jsem tu funkční přehodil, tak to stejně nesvítí. Pokud použiju funkční stranu (patice se zářivkou) a napojím na jeden nebo druhý vývod (bílý trojkolík), tak to svítí (předpokládám, že chyba v té černé krabičce tedy nebude :myslim ) Asi společně s trubicí odešla i ta patice (nebo jak se tomu držáku nadává). Rozebral jsem to a z toho tišťáku moc nevyčtu - ale docela smrdí :aut

Chtěl bych vás poprosit o radu co s tím? Dá se to někde koupit nový? Foto ZDE

Odesláno

Určitě se jedná o elektronický startér k zářivkám.

Kdysi jsem předělával zářivkové těleso z normální tlumivky a startéru právě na podobný elektronický.

Asi by se to dalo i opravit, ale to by chtělo nějakého dobrého radioamtéra. Vpodstatě je to spínaní zdroj.

Odesláno

Oddie: taky jsem si objednal LEDky (resp. LED zarovky) z Ciny. Nakonec skoncily na chodbe, protoze svetlo z nich je neprijemne modre zabarvene. Takze pozor na to, ze to co Cinani pisou o teplote svetla nema nic spolecneho s tim co dodaji.

Odesláno

No jo, tak je holt olepíme a budou vracet prachy, když přijdou modré. Objednávka byla na warm white. Nicméně ty do auta přišly fakt bílé, tak by mohly i tyhle.

Odesláno

No já to klidně celý vyměním, ale kupovat kvůli tomu celý zrcadlo :aut

Potřeboval bych právě poradit, místo čeho to vyměnit. Jaký díly koupit? :nevim

Odesláno

preventivne bych vymenil ten elektrolyt. kondik (ten cerveny valecek cca uprostred) a pripadne ty dva tranzistory. Zmerit taky, zda neodesla nektera ta usmernovaci dioda (to jsou ty ctyri cerne valecky mezi dvema hnedymi \"polstarky\" na plosnaku vlevo) Pripadne se ti zeptam kamose, jestli by nevedel o novem podobnem predradniku

Odesláno

Neopravovat, vyměnit za jiné svítidlo. V akcích se tohle prodává od 100 do 250 takže nemý smysl tomu věnovat ani 10 minut... případně přebudovat na LED a pod... ale to záleží na dispozici toho kam to potří.

Odesláno

Pro upřesnění, je to zrcadlo Sapho Orion. Zářivky jsou v něm zabudovaný. Byl jsem se tam zeptat a jelikož už je neprodávají, tak na něj ND nejsou. Jen zářivky. Poslali mě do skaldu a tam mi to našli i se zářivkou (prej z nějakýho jejich vrakoviště), ale taky to nefunguje (alespoň mám náhradní zářivku :aut)

Jinak délka těch zářivek je cca 71cm, ale průhledy na ně jsou nějakých 68cm.

Asi bych se přikláněl k nějaký předělávce. Asi by tam šlo něco, jako se dělají zářivky pod linku, nebo tak:myslim Jen nevím, kde to koupit:nevim

[upravil dne 9.9.13 16:48 od MJSytic]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...