Přejít na obsah

Shrek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    108
  • Registrace

Vše od uživatele Shrek

  1. Zdravím všechny vespolek, Zjistil jsem, že na mojí P308sw T7 je připravené osvětlení nohou i osvětlení ve dveřích. Myslel jsem, že bude stačit sehnat světýlko a udělat pro něj otvor v tom tapecu nad nohama a hotovo. No chyba. Nevíte, zda se to musí povolit v diag? Kde? Pojistky v BSI mám všechny obsazené a v BSMku se mi to zdá blbost. Díky za pomoc
  2. Shrek

    pojistka pro přívěs

    Zdravím, Tak už mi šťáva teče až do vleku. Nakonec jsem to udělal dle @Havlicek.Lukas. Oba vodice vedou do BSC, tak jsem na každý dal pojistku na stálých 12V a zapojil zásuvku. Moc díky všem za radu a podporu. Mějte se
  3. Shrek

    pojistka pro přívěs

    Zdravím vespolek, Tak jsem dnes běhal s multimetrem okolo auta. Ten 10pólový konektor u BSCmá na některých pinech napětí a při zapojení BSI vidí i jednotku přívěsu. Bohužel jsem zjistil, že ten hlavní, nejtlusčí vodič, co je na tom 2pólovem pouzdře u BSC, je bez napětí. Hledáním jsem se dostal až za BSI a hle, zde dva nepřipojené vodiče. To by mělo být hlavní napájení pro žárovky přívěsu. Poradíte, kam je zapojit? Nebo je to jedno. Co ten modrý? Díky moc za help.
  4. Shrek

    pojistka pro přívěs

    @jarokarepod BSM jsem koukal, tam jsou obsazeny všechny pozice. A ty první dvě, u BSI, tam vůbec nejsou. Tu na kabelu bych mohl klidně přehlédnout, ale ten pojistkový držák jsem tam u BSI vůbec nenašel. Podle fotky by měl být vidět po sundání toho krytu před BSI. Vadí mi tam trochu kolení airbag, ale sundal jsem i ten dekl nad pedály a nic jsem neviděl.
  5. Shrek

    pojistka pro přívěs

    @HonzaZje to P308sw, rv 2008, 1.6HDi 80kW. Za jakýkoliv podnět jsem vděčný.
  6. Shrek

    pojistka pro přívěs

    @HonzaZtak jsem koukal a kolem BSI jsem nic nenašel. Všechny pojistky v BSI jsou obsazené a v pořádku. Já už nevím.
  7. Shrek

    pojistka pro přívěs

    @HonzaZjednotka je originál BSC A01. V diagboxu jsem ji povolil a při celkovém testu se hlásí bez chyb. Vypadá to, že pojistka pro jednotku je v pohodě a že chybí ta hlavní napájecí. Kde ji najít?
  8. Shrek

    pojistka pro přívěs

    @jarokare nn, právě jsem se stal hrdým majitelem P308sw (T7). Zjistil jsem, že je tam plně příprava pro tažné, tak jsem si ho sehnal, ale nechce se mi to spustit. Tak hledám, kde to má napájení.
  9. Shrek

    pojistka pro přívěs

    Zdravím, trochu to téma opráším a hledám také tuto pojistku. V motorovém mám také jen ty maxi pojistky osazené 30-80 ampérovymi. Hledal jsem snad všude.
  10. Shrek

    Domovní zvonek(telefon)

    @skypeja To arduino mě taky napadlo. Mám doma třeba wifi teploměr a teploměr do udírny. Asi by to naprogramovat nebyl zase takový problém, i doplněnit o čtečku RFID by to šlo, ale mám strach s programovacím ukládání na NAS server (fotky příchozích) a programovat do androida, to je pro mně úplně španělská vesnice.
  11. Shrek

    Domovní zvonek(telefon)

    @Pe.Tr to by mělo být OK. Tady nic kromě naší wifiny a sousedovo neni. Ani žádnej bláznivej radioamatér.
  12. Shrek

    Domovní zvonek(telefon)

    @Djzaza to odemykání právě řesit nemusím. I ten Emos má kontakt na odemykání el. zámku. Na ten mám branku připravenou. Jako u paneláku. Chráničky mám natažené jen v plotě a končí v zemi, takže bych musel stejně rozkopat trávník a rozebrat zámkovku směrem k domu. No a tam nevím, jak dovnitř.
  13. Shrek

    Domovní zvonek(telefon)

    @Vena garážmistr Zatím to máme podobně, ale manželka by to chtěl zlepšit, chápu ji. Těch pár kroků mi samozřejmě neva, ale chodit stále otevírat našim dětem, třeba o 10x za dopoledne, protože si zapomněli klíče (oni to prostě neřeší a než aby je ztratily), to by mě bavilo asi tak dva dny. @mmartinkovic Wifi by mi nevadilo. Musel jsem přes wifi řešit kamery, mám 2. Dost jsem se s tím natrápil, ale myslím, že se povedlo. Mám dva routery na kabelu a dvě nezávislé wifiny na různých kanálech. Tak už nedochází k rušení a stabilita je 100%. Původně se mi stávalo, že mi kamery "kradly" wifinu třeba z telefonu, úplně se kousl intenet. Dvě wifiny na jednom routeru pomohly jen částečně, ale takhle to je OK. Takže pokud mi tak šlapou kamery, tak zvonek asi nebude mít takový nároky jako právě ty kamery. Výpadek elektriky bych neřešil. Tak bych tam holt zašel otevřít. No finančně je to jasná věc. Už jsem se i ptal a nabídly mi i vrátníka za necelých 40.000. Asi by to bylo cajk, propracované a připravené pro napojení alarmu a nevím čeho ještě, ale ta cena .
  14. Shrek

    Domovní zvonek(telefon)

    Mnoho vody uplynulo od založení tohoto vlákna, ale pokusím se tohoto šedivého staříka oprášit. Řeším na rodinném domě vrátného pro odemykání branky, nejlépe videovrátného. Manželka už by ráda měla na brance kouli, ne kliku. Zvonek máme. Je to obyčejný bezdrátový, ale vadí mi na něm několik věcí: zvonění je slyšet jen v obýváku, v místě zvonku. Pokud jsme kdekoliv jinde, na zahradě, v dílně apod. tak ani nevíme, že někdo jde. nelze jím otevřít branku nevidíme, kdo tam je Doba jde kupředu a chytrej foun už má kdejaké dítko (máme ho většinou u sebe) a odpadl by tím problém s umístěním hlavní jednotky. A tak mne napadlo, zda neexistuje nějaký IoT zvonek. Při brouzdání po internetu jsem narazil na celkem zajímavé řešení např. od EMOSu nebo od fy. LEGRAND. A to i cenově. Nemá někdo s těmito zvonky zkušenost (spolehlivost, ovládání, uživatelská přívětivost, ...)? Pokud byste tento typ nedoporučili, tak jaký? Díky za pomoc. Jen pro info: elektriku v místě sloupku mám, stejně tak i v domě, ale nějak jsem podcenil právě ovládání pro zvonek. Asi by šlo natáhnou k brance LANku, ale musel bych rozkopat trávník a přerovnat zámkovku, což by asi nelibě nesla má drahá polovička. Výše zmíněná řešení jsou wifi, což také oceňuji.
  15. Uvažuji také o koupi Yatour s hands-free a bluetooth do mé P807. Zajímalo by mne, zda je vidět volající na displeji (mám jen malý displej bez NAVI). Lze pomocí ovladače Yatouru i hledat v seznamu čísel v telefonu, když budu chtít někomu volat?
  16. Shrek

    Diagnostika lexia

    @ChouLu to je super. Díky Zítra to asi nestihnu, ale určitě dám vědět.
  17. Shrek

    Diagnostika lexia

    @ChouLu mám "C" konektor. Jaká verze PP2000 mi půjde s tímto rozhraním na WIN7? Abych věděl co stáhnout a zbytečně nainstaloval. @inoxing jakou poslední verzi bych měl upgradovat? Dal by jsi mi typ kde ji stáhnout?
  18. Shrek

    Diagnostika lexia

    Stará verze na P807 2006? V tu dobu bylo jen PP2000 a lexie zvlášť. V nových verzích Diagboxu přibyly jen nová auta, nebo tam je i změna nastavení a řízení těch starších?
  19. Shrek

    Diagnostika lexia

    Díky moc. Zkoušel jsem to přes PP2000, co je součástí Diagboxu, ale tam se auto sice načetlo, ale nabídlo to jen 2 počítače. Myslím, že BSI a počítač motoru. Zkusím.
  20. Shrek

    Diagnostika lexia

    Včera jsem si chtěl v Diagboxu povolit CD měnič na mém autobusu (P807, 2.2HDi, r.v.2006, Full CAN), ale při zápisu konfigurace do autorádia RD4 mi Diagbox (V7.02) stále vyhazuje chybu dálkového ovládání. Jinak ostatní funguje. Zkoušel jsem třeba deaktivovat AM pásmo a to prošlo.
  21. Shrek

    Pomocný ventilátor topení

    Jj. Jsem si to tak nějak myslel. Díky za pomoc. I kdyz ty dily by byly za babku. Kamarád šrotuje svůj bus, tak jsem si tam pár věcí nabral (i ty ventilátory), co neva na ekolikvidaci. Ale ten panel a BSI mě nenapadl.
  22. Shrek

    Pomocný ventilátor topení

    Výdechy jo, ale ovladače ne. To bych musel asi doplnit taky co? El. příprava tam asi bude, když je připraveno pro ventilátor.
  23. Začal mi pískat ventilátor topení u řidiče, alespoň jsem si to myslel. Rozeberu plast u nohou a ejhle, ano tam nic. Problém bude v hlavním. Ten vyměním. Dotaz zní. Šlo by si to dovybavit o ty spodní pomocné ventilátory u nohou. Je vidět, že příprava tam je.
  24. Shrek

    Parkovací asistent

    Tak se mi včera dostal do rukou tenhle elektromagnetickej parkovaci asistent. Bez vrtání. Jen sundat nárazník, asi 5 min., nalepit a připojit na couvačku. Byl jsem celkem překvapenej funkčností. Ale stejně se chystám na sundání toho zrcátka. Tak uvidíme.
  25. Shrek

    Parkovací asistent

    No tak to by byla drahá sranda...
×
×
  • Vytvořit...