Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké je u vás počasí aneb počasí v ČR a SR

Recommended Posts

Odesláno

Nás ráno v půl pátý v Praze všechny vzbudila rána jako z děla a od té doby s přestávkami prší.

Jak tu Radim popisuje průtrž u nich, tak v RK na chalupě, pár kilákú od něj mi včera spadly 2mm a dneska se to krásně vyhnulo, 0mm stále, Doufal jsem, že to aspoň zaleje, takhle jen vylezou slimejši a sežerou to, co nestihlo uschnout. A to jsem si koupil nový (větší) sudy na dešťovou vodu. Jako obvykle, od té doby, co jsem je "zapojil do soustavy", tak tam přestalo pršet.

Odesláno (upraveno)

@radim.1008 Tak to máte kliku včera u nás, Dolní Bojanovice apokalypsa, kroupy jak vejce, dneska ráno V 6:00 když jsem přišel do práce tak Apokalypsa v Brně, tma jak v noci, vichr a liják, blesky, hromy, všechno lítalo😒

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

V RK se to obešlo i bez deště. Těch 0,4mm rozdělených do pěti hodin je spíš k vzteku, jen vylezou slimejši. Potřebuju aspoň 20mm s intenzitou tak 5mm/h (poklidný deštíček) 😄 

Aladin s Klarou se nějak nemůžou shodnout, výsledkem bývá, že nebude nic. Včera jsem zachytil mapu srážek za 24 hodiny, byla tam dvě bílá místa, kde nespadla ani kapka. RK bylo jedním z nich.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno
před 23 hodinami, Pacho69 napsal:

hm, já na zimu sudy uklízím 😄 

já taky na zimu uklízel, ale už tři roky neuklízím, nechávám to tak,  na IBC není vidět žádná změna, přesto že jsou v zimě plné ledu

Odesláno (upraveno)

No mě se IBC na zahradu nehodí, když bych něco dával, tak nádrž pod zem, Navíc mám 4 svody ve vzdálenostech 8 a více metrů od sebe, mít u každého IBC, hnus. Ale třeba strejda z nich má postavený systém, celý zakomponovaný do zahrady, že ani nevíš, že to tam je. Ale některá řešení jsou na jeřáb, někdy se ho musím zeptat, jak to tam dostal.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odesláno

mám je taky obložené mořenýma laťkama a asi 30 cm zapuštěné do země, navíc jsem je olepil zbytkama IPY, aby do nich nešlo sluneční světlo, takže mi voda nezelená  (černé IBC jsem tehdy nesehnal), nahoře je vyřezaný otvor, abych mohl nabrat konev..., většina návštěv nepozná, že je tam IBC.

Odesláno

V Žamberku mám kluky na školním výletě, tak doufám, že jsou v pohodě 😮 U nás začala bouřka (nebo mě alespoň vzbudila) také přesně ve dvě. Zalito máme, ale zahrada je úplně plná slimáků. Ráno jsem jich asi milión posbíral a další tři miliony tam nechal, protopže jsem už musel do práce. Na potoku se zatím déšť neprojevil.

Odesláno (upraveno)

Tady byl asi kolem 01.00 taky pěkný výplach blejskalo se jak na diskotéce a vody šlo spousty ale naštěstí jen intenzivní déšť žádná kroupa nebo podobné nesmysli. Venku jsem ještě nebyla bych prohlíd případné škody.

Škody tu nemám žádné padlo asi 25 mm. IBC bylo vrchovatý tak jsem si řekl že trochu odpustím natáhnul jsem hadici k jabloňkám a šel jsem na oběd no a vzpomněl jsem si na to asi ve 14 hod v IBC zůstalo necelých 400l 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno (upraveno)

@Péťa kde jsou? V kempu? Tam budou v suchu v chatkách. A od řeky je nově protipovodňový val a včera dobráci měli cvičení na stavbu mobilních zábran. Takže ty jsou připravený. :D

Jinak už se vybralo, svítí sluníčko a je 15°C.

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno (upraveno)

No koukám na statistiku, sice má ČHMÚ stanici na druhý straně Rychnova, takže v bouřkách tam rozdíly jsou (jako že tam prší, u mě ne, nebo naopak), ale 36mm (přitom 25mm za hodinu mezi druhou a třetí), to mám sudy plný dvakrát 🙂. Doufám, že tam nebyly kroupy a něco tam na tom rostlinstvu zbylo. Jahody asi plavou v blátě. No uvidíme zítra. Teď svítí slunce, tak snad to třeba na povrchu uschne. Na kameře už kaluže nevidím, mezi druhou a třetí asi na 10 minut výpadek elektriky (asi vítr, Máchale)...

Upraveno uživatelem Pacho69

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...